** Supermaan

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Zijn Uw zoon en schoondochter weer thuis van het Staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland? Poepoeh er is een aardbeving geweest in Nieuw-Zeeland. Verschrikkelijk hé.

En nu hebben we Supermaan zag ik op het nieuws. Dat heeft niets te maken met weerwolven en enge gromgeluiden. Niks. Morgen is de supermaan het volst, maar nu is de maan ook al super. Althans, als de wolken er niet voorschuiven. De maan lijkt 14% groter dan de gewone maan, en 30% helderder dan de gewone maan. Hoe dat komt? De volle maan staat nu dichter bij de aarde dan anders. De vorige keer was dat in 1948. Als U nou niet kijkt, en misschien denkt “ach ik kijk de volgende keer wel” dan moet U heel lang wachten want de volgende keer is pas op 25 november 2034. Misschien dat U tegen die tijd denkt “ach, ik ga niet naar buiten, ik heb het koud en kruip met een kruik het bed in”.

Morgen kan U het allerbeste om 17:21 uur naar het noordoosten kijken want dan schijnt de supermaan door de bomen en lijkt ie heel groot. Om die tijd moet U niet in het dichte bos gaan staan want dan ziet U door de bomen de maan niet meer. Dinsdagochtend gaat de supermaan onder om ongeveer 07:17 uur.

Ik ga nu mijn tanden poetsen en mijn pyjama aan doen.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.