* Brieven aan de koning

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Nou lees ik net dat ons koningspaar elk jaar tussen de 3000 en 5500  brieven ontvangt van mensen die radeloos zijn, geldzorgen hebben, of in armoede leven en geen geld meer hebben om de kinderen eten te geven. Hoewel de brieven vertrouwelijk zijn, de schrijvers anoniem moeten blijven, mocht RTL nieuws de brieven inzien. De mensen stuurden hun brief vaak naar Villa Eikenhorst in Wassenaar, maar de brieven worden doorgestuurd naar het ministerie van Sociale Zaken. De briefschrijvers krijgen nooit geld maar wel een antwoord per brief met tips van het ministerie aldus Staatssecretaris Jetta Klijnsma.

Dit berichtje lijkt wel een anti-reclame-boodschap “stuur geen brieven meer naar de koning want hij leest ze toch niet”. Elk jaar 3000 brieven lezen én beantwoorden is ook erg veel werk. Dan zit de koning zelfs ’s nachts aan de keukentafel nog te lezen en op zijn typemachine te tikken waardoor het hele paleis wakker word van het getik.

Maar misschien kan de koning wel goede tips geven aan de ministers, het ministerie van Sociale Zaken, zodat de arme mensen niet in deze situatie terecht komen, dat ze hun kinderen eten kunnen geven. Geef het ministerie tips zodat deze mensen geen brandbrief (hun laatste redmiddel) naar de koning hoeven te sturen. Hij is toch koning van zijn volk?

Majesteit, Ik schrijf U stilletjes via “Majesteit, ook namens mij, missie M” al sinds 2005, en zeur misschien wel erg veel aan Uw koninklijk hoofd over onder andere krantennieuws, maar ik hoop wel dat U mijn site zelf bezoekt en dit niet overlaat aan het ministerie van Sociale Zaken.

Nu ga ik mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken.

Welterusten.

©missie M.

Onderstaand adres stond erbij:

Zijne Majesteit de Koning

p/a Kabinet van de Koning

Postbus 20016

2500 EA Den Haag

Vermeld afzender want alleen brieven met duidelijke afzender worden in behandeling genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.