*Welkom Majesteit

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Snuifffffffffffff…..O wat was het mooiiiiiiiii…sniff sniff snuit…whaahwaaa…ik ben zo indrukwekkend-emotioneel-geladen…ik kom bijna niet meer uit mijn woorden……snik snik…Wat genoot U tijdens het zingen van het Wilhelmus toen U naar Uw zingende kleindochters keek….snotter snotter huuilhuuulh…Snuiterdesnuit…snikkerdesnik…Ik heb een brok in mijn keel en moet nu even een woordje tot mezelf spreken: “Kom op missie M. verman je”. Zing het Wilhelmus zoals het hoort.

Ik zag Kofi Anan en zijn echtgenote, De sjeika van Qatar, Kroonprins van Engeland Charles en Camilla,De kroonprins van Thailand met zijn zus, De kroonprins van de VAE, De kroonprins van Bahrein of Acatar? met een goudkleurige dolk tussen zijn gordel/riem, De erfgroothertog van Luxemburg met zijn vrouw, kroonprins Philip van België met zijn Mathilde, Kroonprins Hakon van Noorwegen met zijn Mette Marit, De Spaanse kroonprins Felip met Letizia, De Zweedse kroonprinses Victoria met haar Daniël, kroonprins Frederik van Denemarken met zijn Mary, kroonprins en prinses van Brunei, de kroonprins van Japan Naruhito met zijn vrouw Masako, prinses Lalla Salma uit Marokko, en prins Albert van Monaco, een Arabische delegatie, prins en prinses van Liechtenstein. Enz.enz. Ik weet niet zeker of ik de namen goed heb geschreven.

De Nederlandse prinsen en prinsessen Prinses Margriet met haar Pieter van Vollenhoven met hun zonen Maurits met Marilène, Bernard en Annette, Pieter-Christiaan en Anita, en Floris met zijn Aimee-in-blijde-verwachting, Prinses Irene aan de arm van haar zoon, gevolgd door zoon Carlos en Annemarie, dochter Margaritha en Thalling en jongste dochter Carolina met Albert, prinses Christina met haar twee zoons en dochter Juliana,

U aan de arm van Mäbel, daarachter prins Constantijn met Laurentien, en vóór U liepen de zusjes Amalia, Alexia en Ariaan.

U heet nu Beatrix prinses der Nederlanden en Amalia is nu als eerste en enige ‘prinses van Oranje’.

Wiskundige Robbert Dijkgraaf, amazone Anky van Grunsven, en de secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken Renée Jones-Bos hadden tijdens de inhuldiging de functie van heraut. Boodschapper van het hof. Een heraut is onschendbaar.

Wat ik ook zó mooi vond waren de woorden van koning Willem Alexander over ‘vertrouwen van burger in overheid’ en ook omgekeerd. “Zo word de democratie onderhouden”.  “ZO WAARLIJK HELPE MIJ GOD ALMACHTIG”. Dat was zo ontroerend…zo mooi dat moment. Sniffff……en toen meteen na die mooie woorden en emotionele blik…. begon dat koor te …te…zingen…zullen we maar zeggen.

Welkom Majesteit koning Willem Alexander en koningin Maxima. ps Maxima U stond er prachtig op.

U gaat asperge eten?  Smakelijk eten en een prachtige avond.

Doei.

©missie M.

2 reacties op “*Welkom Majesteit

  1. Wat was het mooi allemaal! Ik herkende de sjeika omdat jij er over geschreven had een poosje geleden ern ik toen ben gaan zoeken op het internet. Wat een mooie vrouw is dat.

    Het was een prachtige dag!

    • Hallo Inge, Ik ben gaan zoeken naar het stukje dat ik over de sjeika had geschreven. Dat was op 6 okt. 2012.
      Bij een van de eerste blog’s op deze site. Ik heb het blog nog eens nagelezen en moest er weer even om lachen.
      Over de boer uit boer-zoekt-vrouw die één van de drie vrouwen mocht kiezen, terwijl een sjeik alle drie de vrouwen kiest.
      Fijne avond nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.