– Verkiezingen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

U zult nu wel veel rondzappen op tv met al die debatten over de verkiezingen. Ik zap ze ook weg, maar ontkom er niet aan. Elke dag staat de krant vol met beloftes. Vorige week las ik vette letters in de krant “D66:4,5 miljard in onderwijs” met een pasfoto van Alexander Pechtold erbij. Hoelang zit hij al in de kamer? Waarom dan niet eerder met die beloftes komen?

De week daarvoor stond er een borstklopperij in de krant. Een grote foto van onze premier Rutte hurkend bij bewoners van verpleeghuis ‘De Vijverhof’ (in Capelle aan de IJssel) aan de eettafel. Hij heeft een olijke glimp op zijn gezicht alsof hij spannend naar een mopje zit te luisteren. Onder de foto vetgedrukte letters “Miljarden voor zorghuizen“. Dan in iets kleinere letters de woorden: “De VVD wil twee miljard euro beschikbaar stellen voor betere verpleeghuiszorg. De tehuizen moeten zelf aangeven waaraan ze het geld willen besteden”.

Ze mogen zelf aangeven waar het geld aan word uitgegeven?? Wat krijgen we nou? Het hele jaar hoor ik geen kip en erger ik me groen en geel omdat in de periode-Rutte de verzorgingsstaat word afgeschaft, en is besloten 800 verzorgingstehuizen te sluiten wegens bezuinigingen, ziekenhuizen hebben bedden bezet met ouderen die niet naar huis kunnen, ze zijn te goed voor het verpleeghuis en te slecht voor hun huis. Een verzorgingstehuis, een tussenweg, is afgeschaft. Oudere mensen moeten langer thuis blijven wonen, ze worden gekort in de thuiszorg, en zitten helemaal alleen in dat grote huis.

Minister Assher die in eens zo “verantwoord-mooi” praat en er nog mooi bij kijkt. De minister die ná de troonrede op prinsjesdag een lachend onderonsje had met Rutte en Dijsselbloem nadat de koning klaar was met zijn rede. Minister van der Steur dromend er naast. De drie lachten alsof ze blij waren dat het gelukt was er een mooie draai aan te geven. “kijk eens wat wij allemaal gepresteerd hebben” terwijl het een sigaar uit eigen doos is. Borstklopperij was. (Zie troonrede op prinsjesdag 21 sept.2016) En nu ook weer dat pochen, ’terwijl er nog nooit zoveel winkels leeg stonden, en dan heb ik het niet over kleine kruidenierswinkeltjes maar grote ketens die het niet meer redden.

Afgelopen zaterdag zag ik een grote foto van Angela Merkel die punten scoorde toen ze de Canadese premier Justin Trudeau een ingelijste foto cadeau gaf tijdens een diner bij kaarslicht in het Regent Hotel in Berlijn. Op de foto uit 1982 stond de Canadese premier toen hij als tienjarige zijn vader de toenmalige minister-president Pierre Trudeau begeleide bij een bezoek aan de toenmalige bondskanselier Helmut Kohl.

Gaappppp, ik heb mijn tanden gepoetst en mijn pyjama heb ik al aan. Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.