* Koning ziet Abraham op 27 april 2017

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Dit jaar is ons koningspaar op donderdag 27 april in Tilburg aanwezig voor de viering van koningsdag. Dat is speciaal vind ik, want de koning word die dag 50 jaar. Dan weet koning Willem-Alexander waar Abraham de mosterd haalt.

Onze koning deed deze week een oproepje op tv. Hij nodigt 150 mensen uit die op 27 april jarig zijn én een kroonjaar hebben. Dus niet gewoon jarig op 27 april maar een kroonjaar op 27 april. Dan gaat de koning op 28 april met die 150 jarige mensen feestelijk dineren op het koninklijk paleis Amsterdam.

Ik heb het inschrijfformulier open geklikt, het begin van de inschrijving begint met “geboortedatum”. 27 april staat al ingevuld, men hoeft alleen nog maar het geboortejaar intikken. Ik was nieuwsgierig en tikte verder. “Helaas, het geboortejaar dat u heeft opgegeven is geen kroonjaar” stond er met grote mooie letters. Tuurlijk heb ik geen kroonjaar op 27 april. Ik was nog nooit jarig op 27 april, dus in 2017 is dat niet anders.

Aanmelden kan vanaf 20 jaar stond er.1997 is dan de jongste, dan 1992, 1987…Wacht eens effe….ik ken iemand die in april 1987 een kroonjaar heeft. Jammer dat het niet op 27 april is maar nét iets eerder. Achhhhhh. Maar vervelender is het als je op 27 april een mooi kroonjaar hebt maar de 151-ste aanmelder bent.

Ik vind het een leuk idee van de koning en ik hoop dat de koning een leuke verjaardag heeft.

Majesteit, fijne nachtrust,doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.