* Boer zoekt vrouw 5

Majesteit,

Voordat Boer zoekt vrouw op tv kwam heb ik mijn voorlopige peiling van 21-02-2017 opgezocht en erbij gehaald:

Riks en Catharina (maar ik vind Marit de beste keuze)
David en Mara (of Jorien)
Herman en Fleur
Marc en Annekim…of Nicole…of Anke…of..
Olke en Harriet (of Alberdien)

Wat bleef nog overeind van mijn voorspelling?

Bij Riks is Catharina niet doorgegaan. Marit vind ik nog steeds de beste keuze.

Bij David had ik Mara voorspeld, maar het kan ook wel eens Suzanne worden.

Bij Herman: Over de keuze voor Fleur ben ik niet meer zo zeker. Anne vind ik heel leuk, zij lijkt zelfs een beetje op zijn moeder-in-vroeger-jaren als ik dat zo mag inschatten.

Bij Marc word het Anne-Kim, Die past het beste bij Marc. Maar het blijft net zo onvoorspelbaar als vorig seizoen met boer Tom. Eindelijk hebben ze dan de “vlam” en een half jaar later is ze het dan toch niet.

Bij Olke: ik denk dat Albertien ook niet door gaat.
Ik denk nu wel dat Sandra meer kans heeft dan Harriet bij Olke

_______________________________________________________________________

En toen ging ik naar de aflevering van gisteravond op tv kijken.

Boer David had drie dames die alle drie graag bij David zouden willen blijven. Ik zag ze op een rijtje zitten, de lieve Suzanne, de lieve Mara, en in het midden de jongste, Jorien. Ik zei zacht “het word Jorien”. Toen zei David dat Jorien naar huis ging. Ik was evengoed verbaasd, verbaasd omdat Jorien zeker wist dat ze zou blijven, ze zou verbaasd zijn als ze naar huis moest had ze eerder tegen Yvonne Jaspers gezegd. Heel mooi en sympathiek dat David ná het keuzemoment een gesprekje onder vier ogen met Jorien wou, om zijn keuze toe te lichten. Jorien keek streng. Was het echt onverwachts? David heeft al eerder een gesprek gehad met Jorien omdat hij vond dat ze teveel op elkaar leken, dat vond hij niet goed. Maar Jorien zag destijds dat gesprek juist positief. Ik vind Suzanne en Mara allebei toch beter passen bij David.

In de keuken bij Olke vond ik de houding van Sandra juist ‘om je ongemakkelijk bij te voelen’. Olke stond te wachten tot Albertien er bij kwam om met z’n drietjes het glas te heffen. Albertien zat op het toilet. Olke keek naar de deur waar achter Albertien zat. Kom je? Hij keek Albertien bijna van de toiletpot af. was dat omdat hij niet alleen met Sandra hoefde te zijn?  Blij dat ik was toen ik het water van de stortbak hoorde lopen. Harriet was naar huis gestuurd. Zij was eerst Olke’s favoriet meende ik, maar dat ze vegetariër is vond hij niet leuk. Een gesprek met zijn ouders ging daar ook over. Pa van Olke vond dat vegetariërs-gedoe maar niks. Sandra doet alles om punten te scoren, ik denk dat zij in haar dagelijkse leven niet in het achterwerk van de koe voelt. maar toen Harriet dat deed én dat ook kon wou Sandra het ook ‘ervaren’. Geen koteletje willen eten maar wel ongevraagd je lange arm in de poeperd van een koe steken om het ongeboren kalf te voelen. Als drie armen er al in zijn geweest wat heeft een vierde arm er dan nog te zoeken?

Bij Riks:Eline vind ik steeds leuker maar ik denk dat Marit de beste keuze is voor Riks. De hond van Riks hield Claudia gezelschap. Toen werd haar het een en ander duidelijk en besloot Claudia om naar huis te gaan. Het was ’t um niet zei Claudia. Ze overlegde dit met Yvonne en besloot het daarna tegen Riks te vertellen. Had zij in de gaten dat zij het niet ging worden en koos zelf om te gaan? Wie zal het zeggen?

Herman is verliefd. Ik denk op allebei. Hij zei dat hij bij de vorige keuze dacht aan diegene die naar huis moest. Nu dacht hij vooral aan diegene die bleef. Ach wat een romanticus.

Bij Marc. Irene koos zelf om te vertrekken met tranen in d’r ogen, ze was er niet aan toe, het was de angst, bang dat ze teleurgesteld zou worden zoals in haar vorige ‘buitenlandse’ relatie. Was dit een keuze om zelf te gaan of toch uit angst teleurgesteld te worden door naar huis gestuurd te worden? Marc zei ‘nou ga ik je lach missen’. Volgens mij had Irene dat niet zien aankomen. Als Marc het contact-maken-met-een-vrouw zo geweldig goed kon had hij het programma bzv niet nodig gehad. Als dat werkelijk een reden voor vertrek zou zijn, dus dat Marc zijn gevoelens naar Irene meer of beter had getoond, dan was Anke of Anne-Kim in tranen uit gebarsten en naar huis getrommeld. Nee aan Marc lag het niet zei Irene, ze vond Marc een echte hele toffe peer. Of zoiets. Marc vond het jammer dat ze weg ging, Hij hoefde nu geen keuze te maken om iemand weg te sturen. Maar had hij deze keuze ook gemaakt als Irene was gebleven? Had hij dan Anke weg gestuurd of Anne-Kim? Als U het mij vraagt gaat Marc voor Anne-Kim en ik zeg  dan “goeie keuze”. Anke is ook een knappe dame maar ze past daar niet echt.

Majesteit, mij zouden ze straffen om in een land te wonen waar het 40 graden is en de stroom uitvalt als ik de afwas wil doen.

Zo bijgepraat en nu weer verder.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.