* Boer zoekt vrouw 9

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Van alle keuzes die de boeren maakten vond ik de keuze die David afgelopen zondag zou gaan maken toch wel het spannends, omdat ik bij de andere boeren redelijk kon inschatten welke keuze de boer zou maken. Bij David was het anders. Ik had al vanaf het begin geroepen “hij kiest straks Mara”. Maar het leek er op dat boer David geen keuze kon maken. Bij de één voelde David een veilig warm gevoel, en bij de ander voelde hij kriebels en nieuwsgierigheid. Ook Suzan zat met veel gevoelens,variërend van onzekerheid, denken aan de toekomst, thuis missen, gevoelens voor David die ze wel als een beginnende liefde kon omschrijven, dan Roemenië, ze had zich vaak afgevraagd “waarom heb ik geschreven?” Er moesten nog wat blokkades weggepoetst worden, en ze hoopte op nog paar dagen met David om het gevoel te ontdekken. Mara voelt zich gewoon goed bij David en in Roemenië. Als even later David naast Yvon zit en Yvon vraagt hem of hij de vrouw van zijn leven heeft gevonden zegt David “Mara”. U zou verwachten dat Susanne opgelucht was omdat alle onzekere gevoelens nu geen spel meer spelen, maar Susanne was niet opgelucht, wel teleurgesteld. Ze kon de keuze van David goed begrijpen, zij had teveel twijfels laten zien, ze had gewoon haar gevoel moeten volgen. Ze was blij voor David en Mara. Wat mooi van Suzanne. Mara was blij. Ze begreep jongens nooit, maar David begreep ze wel.

Mooi om te zien hoe verliefd Herman en Fleur zich voelen. Ze zijn op citytrip in een mooie streek in Frankrijk, lopen hand in hand, en rijden op een segway. Maar Herman had liever verder hand in hand gelopen met zijn Fleur in plaats van op die segway. Ze genieten van elkaar. Herman bedankt Fleur dat ze ‘hier naar toe is gekomen’.

Genieten bij Marc en Annekim, zo’n mooi paar. Ze gingen op city-trip…naar de wildernis van Afrika…in een tentje, U leest het goed, in een tentje, en ze stonden nu met z’n tweetjes stokken te onderzoeken. Bij de speeddate waren het stokken om een boot of vloot te maken, nu stokken om een tent op te zetten. Ze voelen zich gemakkelijk en ontspannen bij elkaar. Annekim voelde zich ook veilig bij Marc vanwege ‘het avontuur’ in een tentje in de wildernis. Marc vond Annekim stoer, hij houd wel van een bushgirl. Ze zijn beide eigenwijs. En hebben humor. Marc zei :”Olifanten zijn de dolfijnen van Afrika”.

Verdriet bij Boer Riks in Canada. Hij was met Marit op citytrip in een prachtig skigebied in Canada. Op het eerste gezicht lijken ze samen lol te hebben en lachen wat af. Riks zei: “ik ben romantisch opgevoed”. Marit zei “maar er alleen niks mee gedaan”. Ze schieten beide in de slappe lach.Ze gaan skiën, Riks krijgt les en leert verbazend vlug skiën. De volgende dag heeft Riks het over “lamme poten” en over ‘moeilijk’, Onrust en nogmaals moeilijk. Slapeloze nacht gehad, ‘Jij vind alles makkelijk’ of zoiets, zegt hij licht verwijtend tegen Marit. Heeft hij een soort bindingsangst? Of hebben zijn kinderen niet hun zege gegeven over deze ‘stiefma’? De knappe Marit blijft hartstikke lief.Terwijl Riks vorige week tegen Marit zei “fijn dat je er bent” toen Eline naar huis ging bleef hij nu zeggen dat er nog wat moet bijkomen, dit is niet genoeg, en dan bedoelde hij ‘vlinders’ de verliefdheid moest groeien. Die ontbrak bij Riks.Terwijl ze samen op de bank zitten zegt hij tegen Marit dat het op den duur toch niks word. Hij mist de verliefdheid. Marit is heel verdrietig en teleurgesteld. Marit je verdiend beter. U kan Riks bot noemen maar hij is wel eerlijk.

Dat kan ik niet zeggen van Sandra bij boer Olke in Texas. Het valt me zwaar om over Olke en Sandra te schrijven. Omdat ik Sandra steeds erg nep vond en ik zie welke teleurstelling Olke nu heeft. Na het keuzemoment ging Sandra naar een hotel in de buurt. Olke is duidelijk verbaasd en begrijpt er niets van dat Sandra nu zo koel en afstandelijk doet. Pas geleden zat Sandra bijna in zijn broek en in zijn aura en dan nu dit. Olke snapt er niets van en zegt dat het dan voor hem niet hoeft. Die citytrip hoeft voor hem ook niet meer als het no no is. Als Sandra de volgende dag weer komt om op citytrip te gaan wil Olke even met haar praten bij een kop koffie.Wil ze wel op citytrip met Olke? Zeker wel  “ze wil wel een leuke tijd samen”. Ze heeft het nu over ‘Olke als een vriend’. Olke wil geen vriend zijn maar wil echte liefde. Hij is zichtbaar teleurgesteld en ook verbaasd dat ze in eens zo veranderd is. Hij wil de Sandra terug van vorige week. De Sandra die ik steeds nep vond. Op citytrip wou ze persé een aparte kamer terwijl de mooiste kamer voor hen was gereserveerd, met een hottube op het grote balkon. En ze zat aan de bar te zuipen toen Olke haar ging halen om te eten, en ze sprak luid en kattig tijdens het diner.

Sandra zei dat ze pas was gaan nadenken nadat Alberdien weg ging vóór het keuzemoment. Toen Olke vorige week zei dat hij hoopte dat de vrouw die hij zou kiezen niet te lang zou wegblijven en gauw bij hem kon wonen zei Sandra dat ze volgende week al kon komen. Alberdien had meer tijd nodig. Toen Alberdien zich later ook nog eens terug trok was de wedstrijd voor Sandra gewonnen. Iemand noemde het toepasselijke spreekwoord: “Bezit van de zaak, eind van het vermaak”. Als U het mij vraagt was het voor Sandra een wedstrijd die ze wou winnen. Zij had 60% kans en Alberdien maar 40% had ze in het begin van de logeerpartij gezegd. Wat een afgang voor de sympathieke Olke.

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.