**De praatpaal

Lieve beste prinses Beatrix,

De praatpaal gaat op termijn weg las ik….Even Kenny Rogers terug spoelen. Zo’n mooi lied “Lady”….De praatpaal dus, aaaaaaaaahhhh jammer, weer iets dat uit sterft.  Ik heb nog nooit tegen een praatpaal gesproken en de kans word nu nog kleiner dat mijn oerkleinkinderen dat ooit nog mee maken. (De kans dat ik oerkleinkinderen zal hebben is al heel klein) Monumentenzorg waar zitten jullie?

In 1987 werden nog 193.000 oproepen gedaan via een paal, vorig jaar waren dat er 39.655 las ik. Veel minder, maar dat zijn toch nog wel erg veel mensen die er gebruik van hebben gemaakt vind ik. Als die 39.655 mensen toen niet naar de paal hadden kunnen lopen… geen gsm hadden…of de accu leeg….beltegoed op… dan stonden ze daar vast nog met pech. Een keer in de vijf jaar worden de batterijen in een praatpaal vervangen, en dat kost dan 300.000 euro voor alle praatpalen samen. Dat zijn wel erg dure batterijen…maar ze gaan wel vijf jaar mee in weer en wind. Er staan 3323 praatpalen langs de door Rijkswaterstaat beheerde A- en N-wegen. Als die 3323 palen moeten worden verwijderd…dan zijn de mensen van Rijkswaterstaat toch al op de standplek van de paal…dus…een batterij vervangen is dan nog altijd goedkoper dan een vrachtwagen er naar toe sturen en dan met vijf man die paal uit de grond trekken, gat dichten, en afvoerkosten betalen.

Nu het liedje van Kenny samen met Lionel Richie…”Three times a lady”.

Kunnen ze die batterijen niet vervangen door zonnepaneeltjes op die praatpaal te plaatsen…naast de autosnelweg schijnt altijd de zon want bomen zijn er nauwelijks. Als we straks nog meer moeten bezuinigen dan gaan de gsm-m-tjes ook minderen en willen we juist weer aan de praatpaal. Misschien kan U een hint geven aan Uw zoon koning Willem-Alexander.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en mijn tanden poetsen zodra ik de warme melk op heb.Ik wens U een fijne nachtrust.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.