** Politie met hoofddoek, neeeeeeeeheeee

Lieve beste majesteit,

Lang heb ik zitten twijfelen zal ik wel of zal ik er niets over schrijven. Dan denk ik aan de politieagenten die lange tijd demonstraties hielden voor een betere CAO en een beter salaris. Zo’n slechte cao en zo’n salaris was belachelijk.

Vorig week las ik over de hoofddoek die de politiechef wil invoeren, de dame Fatima Elatik (U vast wel bekend van andere schandalen, zij werd destijds door de PvdA gedwongen af te treden) krijgt hiervoor een megasalaris. Politiechef Pieter Jaap Aalbersberg heeft haar ingehuurd voor 12.000 euro per maand, 225 euro per uur. Ze werkt 40 uur per week. U leest het goed, 225 euro per uurrrrrr. Letterlijk zei politiechef Aalbersberg: „We vissen te veel in onze eigen vijver. Fatima houdt mij scherp.”

In die vijver zou ik ook wel willen vissen voor 225 euro per uur. Dat hij zijn “scherpheid” maar in privé-tijd doet.

De hoofddoek.  Ik denk vooral aan neutraliteit bij de politie. Maar ik vond ook een stukje van een vroegere Turkse president die al heel lang geleden voor gelijkwaardigheid van man en vrouw streed.

quote:Volgens de Turkse president Mustafa Kemal Atatürk, (president van 1923 tot 1938), diende de islamitische hoofddoek om gehoorzaamheid, ondergeschiktheid en minderwaardigheid van vrouwen te tonen. Daarom verbood hij het dragen ervan in overheidsgebouwen en universiteiten en legde de gelijkwaardigheid van man en vrouw wettelijk vast.

En afgelopen zaterdag las ik in de krant dat de politie Rotterdam aan discriminatie doet. De autochtone man kreeg 1 punt bij sollicitatie en de allochtone vrouw kreeg 4 punten. In het krantenartikel stonden nog meer punten waar in blijkt dat er aan discriminatie word gedaan. In beide krantenberichten (dat van de hoofddoek en dat van de discriminatie binnen de politie) vallen ook de zelfde namen. Politiechef Pieter Jaap Aalbersberg en Fatima Elatik.

Het zogenaamde streven naar culturele diversiteit binnen de politie geeft op deze manier juist een zware ongelijke behandeling en werkt juist averechts is mijn mening. Misschien willen velen gewoon niet bij de politie, die moet je dan ook niet werven met een hoofddoek want ook dat is discriminatie. (zie punt 6 van kledingrichtlijnen in de islam op bekeerlingen.nl) Als ik kies voor een baan in de zorg ga ik niet overstag als de politie zegt ‘kom bij ons werken want bij ons mag je een baggy-jeans dragen”. Als je de hoofddoek toelaat kan de man (van het vliegend spaghettimonster) met het vergiet op zijn hoofd ook niet geweigerd worden.

Promoot het vak van de politie fatsoenlijk, met een fatsoenlijke CAO, met eerlijke én gelijke kansen, met fatsoenlijk salaris voor de agenten en niet alleen een absurd hoog salaris voor ‘de zogenaamde top’ omdat die ene dame de chef scherp houd. Dan komen kandidaten eerder. En stop met tellen hoeveel diversiteit er is. Het vak moet je roepen en niet lokken.

En als het geloof van die moslima zo belangrijk is dat ze de hoofddoek moet of wil dragen dan maar meteen haar andere kledingvoorschriften erbij halen:

De kleding van de politie lijkt toch op mannenkleren. Dat mag dus niet. Het mag ook niet opvallen door prints, versiersels of felle kleuren. Het politie-uniform is zwart met felle gele vlakken/strepen. Dat mag dus niet. De hoofddoek word gedragen om als moslimma herkend te worden. Zodat men niet lastig gevallen mag worden. Een vrouw zonder hoofddoek mag ook NIET lastig gevallen worden. En de grootste moeite heb ik met punt 6: De kleding mag niet lijken op de kleding van ongelovige of afgedwaalde mensen

En dát is wel degelijk ONDERSCHEID maken. Ik ben zonder hoofddoek NIET ongelovig en ik ben niet afgedwaald. En het maakt NIET uit of ik gelovig ben of niet, het maakt ook niet uit welk geloof ik heb.
Als ik kledingrichtlijnen zou maken, en een punt 8 zou maken waarin stond “we willen vooral niet op moslims lijken” dan waren de rapen gaar. En terecht. Maar andersom gebeurt het dus wel.

Gelijke behandeling ongeacht geloof achtergrond, cultuur, afkomst, huidskleur, leeftijd, sekse, opleiding, enz. enz. Maar dan moeten we ook geen onderscheid maken ongeacht geloof maar het ook niet toegestaan dat er onderscheid word gemaakt. We zijn allemaal gelijk of je nou christen bent, katholiek, boedhist, Jehova, Jood of moslim.

Majesteit, fijne dag.

©missie M.

______________________________________________________________________

Ik heb punt 2, 5en 6 van die kledingvoorschriften gequote te vinden op:

Bekeerlingen.nl
De richtlijnen omtrent kleding binnen de islam.

Hier zien we dus waarom het voor de vrouw is voorgeschreven om hun hoofd en lichaam te bedekken. Allah geeft hiervoor twee redenen: de eerste reden is zodat de moslimvrouwen herkend worden. De tweede reden die Allah geeft, is zodat de vrouw niet lastig gevallen wordt.

………………………………

enz.enz.

2 De kleding van de vrouw dient niet overmatig versiert te zijn met allerlei prints, felle kleuren etc. De kleding van zowel de man als de vrouw dient geen afbeeldingen van levende wezens en dergelijke te hebben. Dit is onder andere omdat men gepaste kleding dient te dragen die geen overdreven aandacht op zich vestigt. Vestigt de hijaab dan geen aandacht op zich? Jawel, maar het bedekken van het lichaam gaat daarbij voor op het vermijden van aandacht.

5 De kleding van de man mag niet lijken op vrouwenkleding en andersom.
6 De kleding mag niet lijken op de kleding van ongelovige of afgedwaalde mensen; hiermee doelende op kleding waarmee zij zich kenmerken. Zoals dat de moslimman een keppeltje zou dragen om maar een voorbeeld te noemen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.