*Koningin Fabiola 85 jaar

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Vorige week is koningin Fabiola, de weduwe van koning Boudewijn van België, 85 jaar geworden. De week ervoor had de regering een half miljoen van haar loon afgetrokken.

In januarie jl.had Di Rupo al aangekondigd dat de ‘dotatie’ aan de koningin-weduwe na 2013 van 1,4 miljoen naar 923.000 euro zou dalen.

In de krant stond dat de van Spaanse afkomst gravin de Mora y Aragón vindt dat ze moet “boeten” voor een fiscale constructie waarmee ze haar erfenis voor haar talloze neven en nichten wilde regelen zonder dat die successierechten moesten betalen. ….gier….piep piep…Snak snak…wapper wapper…Die neven en nichten zijn toch al schatrijk?! We moeten toch allemaal belasting betalen…Ze ontving 27 miljoen aan belastinggeld in 20 jaar tijd. De erfenis van haar overleden man zou 75 miljoen bedragen.

Koning Albert had in 1993 ook al gevraagd om al zijn kinderen een dotatie te geven…..Gelukkig heeft de regering-Di Rupo bepaald dat in de toekomst alleen nog belastinggeld naar de koning (m/v), kroonprins (m/v) en koningin-weduwe gaat.

Koningin-weduwe Fabiola, U vind het een sobere 85-ste verjaardag…U vind dat u moet boeten? weet U wat boete is? Als men heel zijn leven hard heeft gewerkt en veel belasting heeft betaald…geen thuiszorg krijgt omdat die te duur is, en dan misschien ooit in een verpleeghuis terecht komt, en dat je dan nog één of geen koekje meer bij de koffie krijgt omdat dat te duur is. Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.