**Orbis heeft de best betaalde bestuurders

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik lees elke dag de krant en toch toch was me een nieuwtje ontglipt. Ik hoorde het op de radio. Ben toen alle kranten gaan napluizen maar nee ik kon het artikel niet vinden. Ik heb het nagezocht op internet en daar vond ik het. Ik vind het nl heel triest dat bij de ouderenzorg en Thuiszorg zo verontrustend bezuinigd word. En dan lees ik het volgende

 

7 juni 2013: RvB Orbis in top 50 topsalarissen zorg

De complete Raad van Bestuur van Orbis behoort tot de top 50 best verdienende bestuurders in de ouderenzorg.

Dat blijkt uit een overzicht van vakbond Abvakabo FNV over topsalarissen van vorig jaar. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Cees Sterk, had een inkomen van bijna 240.000 euro. De twee andere bestuurders verdienden ongeveer 230.000 euro.

Ook twee bestuurders van Meandergroep in Landgraaf komen voor in de top 50 met salarissen van zo’n 240.000 en 220.000 euro. De bestuursvoorzitter van Proteion Thuiszorg in Midden- en Noord-Limburg verdiende vorig jaar ruim 210.000 euro.

De vakbond maakt jaarlijks een lijst van de 50 best verdienende bestuurders in de ouderenzorg. In dat overzicht gaat het om het bruto inkomen met de pensioenbijdrage, bonussen en eventuele ontslagvergoedingen.

 

Cees Sterk, U weet wel die man die toen liet onderzoeken wie er allemaal ontslagen moest worden omdat Orbis drastisch moest bezuinigen….Omdat een verpleegkundige of verzorgende waarschijnlijk te duur is met een gewoon uurloontje. Terwijl hij zelf nog meer verdiend dan de president van Frankrijk.

En waar heeft Samsom Diederik het dan over? Over de problemen met de “vergrijzing”.

Er was ooit een stenen tijdperk, een bronzen tijdperk, een ijzeren tijdperk en nu hebben we het graaierstijdperk.

Majesteit, wat doen we hiermee?

doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.