Zolder

..rommel rommel stommel….ik zit op zolder en vind oude brieven aan onze majesteit..Ik zou hier telkens een oude brief kunnen plaatsen….Ik ga even verder met lezen…Deze vond ik:

_______________________________________________________

Zondag 5 december 2010

Lieve beste Majesteit,

Zonder identiteitskaart durf ik de deur niet uit omdat ik dan een bekeuring kan krijgen, zonder autogordel in de auto rijden is ook niet zonder gevolgen, parkeren op het trottoir….alsjeblief niet, een glaasje teveel op dan riskeer je een flinke boete of het rijbewijs word ingenomen, roken in openbare ruimtes is uit den boze, verouderde speeltoestellen in speeltuinen is vragen om problemen, speelgoed met een stofje teveel of te weinig word wereld nieuws, reflectors op de fiets en reflecterende fietsbanden zijn verplicht, helm op je hoofd als je gaat brommeren, straks ook een fietshelm?, snelheidscontroles, snelheidscontroleurs die met hun laser op afstand de automobilist flitsen, flitspalen voor de veiligheid, verkeersdrempels (wat een vervelende heuvels) op de snelheid te temperen, wegversmallingen (grgrgrgrg…wat gevaarlijk) snelheid aanpassen, flyers en billboards tegen een COA, want we vinden het belangrijk om onze jeugd te waarschuwen tegen seksueel-overdraagbare ziektes, seksuele intimidatie op je werk, schakel de vertrouwenspersoon onmiddellijk in, vuurwerk?…je bent een rund als je met vuurwerk stunt staat er elk jaar weer te lezen, te vroeg afsteken van vuurwerk kost je zakgeld, kleurstof in snoepgoed is fout, snoep verstandig eet een appel, drie glazen melk per dag. Allemaal goede regels, allemaal voor de veiligheid. Te lang parkeren, ojeee de beurs weer trekken. Boetes die we moeten betalen voor kleine overtredingen. In een tijd waar we elk dubbeltje moeten omdraaien. We betalen braaf al onze lasten en nog braver onze boetes.

Wat me nog het meest verbaasd in deze goede brave-borsten-praktijken is het thema “de wietpas”. Een kamerlid was tégen de wietpas…..ik dacht “heeh daar word iemand wakker” gelukkig ze gaan het aanpakken jiepiehhh want kijk eens om je heen hoeveel mensen hebben plots psychische problemen na het gebruik van cannabis, hoeveel geweld is er bij gekomen? eindelijk er word naast die reflector ook wat zinvols aangepakt….maar die positieve bui was meteen voorbij toen ik de reden hoorde. Hij vond “coffeeshophouders lopen inkomsten mis”. Coffeeshophouders lopen hun inkomsten mis. Omdat toeristen niet naar Nederland komen voor deze drugs. Ja ja er worden van tijd tot tijd invallen gedaan bij particulieren om plantjes te ruimen, maar wat word er dan verkocht in coffeeshops?

Ach Majesteit, wat weer een gedoe op de vroege
zondagmorgen, geniet maar van het feit dat de naam van U oudste kleindochter op een vliegtuig komt te staan. Kunnen we naar een vliegtuig zwaaien dat Amalia heet. Als ze de gordels maar om doen, niet te hard door de lucht vliegen, er niet gerookt word in de vliegtuig-bar, de piloot geen drup teveel op heeft, geen seksuele intimidatie plaatsvind richting stewardess, goed zichtbaar door de lucht vliegt dan is alles in orde.

Ik wens U een fijne zondag, doei

©missie M.

______________________________________________________

Vrijdag 5 november 2010 14:45

Lieve beste Majesteit,

Elke morgen lijkt het erger te worden als ik de krant lees. Corruptie, omkoping, vuile praktijken, druglabs, dronkenschap, moorden, politieke leiders die hun zaakjes naar hun eigen voordeel regelen, burgemeester Leers die af moest treden en die nu minister is geworden en meteen weer in de fout gaat met de zelfde zaak waarvoor hij zijn functie als burgemeester moest neer leggen.

Slechte tijden voor de bouw, slechte stand voor de zorg, de economie die achteruit holt. De WMO met subsidieproblemen. Ik sta verstelt van hoe snel dit land afzakt. Dubbele-paspoort-discussies, vaak goedgekeurd door mensen met dubbele vakantievilla’s. Dit land kan niet eens goed voor zijn eigen zieken en bejaarden zorgen, “vrijwillig personeel” is bijna noodzakelijk geworden, maar haalt wel de rest van de wereld naar dit piepklein landje. Ik blijf mij er over verbazen.

Maar het meeste verbaasde me nog het feit dat Nederland honderden miljoenen bezuinigd in ziekenhuizen/verpleeghuizen waar hulpbehoevende mensen liggen, maar wel al jaren miljoenen betaalt aan Jemen. Een islamitisch land dat bol staat van mensen die terroristische aanslagen voorbereiden tegen de westerse wereld. Een islamitisch land dat wel tonnen uitgeeft aan wapens en gouden wc-potten maar geen geld uitgeeft aan scholen voor hun volk. Misschien worden Nederlandse euro’s wel gebruikt om nog meer wapentuig te kopen.

Ik ga een sterke kop thee zetten, doei.

©missie M.

_______________________________________________________

 

29 april 2014  Cameratoezicht

Lieve beste majesteit,

Ik las ongeveer een week of twee geleden dat in Sittard-Geleen camerabewaking gaat komen. Net zoals in Heerlen waar 140 camera’s het uitgaansleven bewaken. Tja…ik zat even in de  “zonder commentaar-fase”. Wat moest ik hier van vinden? Eigenlijk wel een veilig gevoel…maar ik moet niet steeds denken dat er drie agenten in de controlekamer via een video-wall met twintig monitoren alles in de gaten houden. Het hoofd-cameratoezicht zei: “ik weet waar ik op moet letten, je krijgt oog voor mensen met verdacht gedrag”.

En dát is ut um nou net. Zodra ik weet dat er een camera op me gericht is ga ik een afwijkend gedrag vertonen. Ik zet groot-opengesperde-ogen op, een continu verbaasde blik, een rare krampachtige glimlach, ik begin onhandig te worden, struikel over mijn eigen voeten, ik stoot mijn hoofd, mijn armen krijgen een rare zweefhouding, mijn handen gaan zwaaien, mijn schouders zijn omhooggetrokken tot naast mijn oren, mijn kleren blijven overal aan hangen. Ik begin te stotteren. Ik laat mijn handtasje vallen, ik bots tegen iedereen op….Ik word vast opgepakt.

Maar als iemand mijn tasje afpakt en leeg rooft…dan ben ik blij als er ineens een politieman op snelle fiets de dader te grazen neemt. Als ik per ongeluk onder een scooter terecht kom ….of onder een auto…dan ben ik blij dat ik getuigen heb. Als de agent niet live aanwezig kan zijn dan graag via het schermpje.

Ik vindt het dus goed, maar ze moeten me niet vertellen waar de camera’s hangen…..of toch?

Doei.

©missie M.

_______________________________________________________

 

 

 

________________________________________________________

 

 

________________________________________________________

 

 

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

***Oogcontact-experiment 16 oktober 2015

Lieve beste majesteit,

Gisteren deden duizenden mensen mee aan een wereldwijd experiment in meer dan honderd steden. Het experiment was “oogcontact tussen twee vreemden”. Normaal kijkt één van de twee weg, maar het experiment was om juist niet weg te kijken om “meer persoonlijk contact te weeg te brengen in onze vluchtige en gedigitaliseerde wereld” stond in de krant. De Australische groep Liberators International had dit bedacht.

Zelfs in Maastricht op het Vrijthof stonden vreemden tegen over elkaar te koekeloeren. Op de foto in de krant zag ik dat ze elkaar alleen in de ogen staarden maar niet spraken.

Als U tegen over mij zou staan zou ik het zonde vinden om alleen maar zwijgend te staren. Ik zou mijn mond niet kunnen houden,  “wat een leuke knoopjes op Uw blousje” , “Lopen die schoenen wel prettig?” Hoe gaat het met de kids? “Gaat U mee noten rapen?” Ik heb het emmertje al half vol. Hoe vind U het plaatje van Time is Tight? Heeft U de schoen al gezet voor Sint Nicolaas? Vind U de Rembrandts ook erg overdreven duur?

Nou we het over de Rembrandts hebben. Ik heb de foto’s van de twee schilderijen goed bekeken. Ze kunnen dan wel flink hoog getaxeerd zijn….mijn smaak is het niet…..of zeg ik nou wat verkeerds? Ik hou van kleur…en in deze Rembrandts zit weinig kleur. Bruin, zwart, wit en grijs. De man, Maarten Soolmans, heeft witte sportkousen aan, met een knickerbroek, en rare pumps met hakken aan de voeten. Een bloemetjes centuur, en een gehaakt sprei’ke op de schouders, wat dienst doet als kraag. Hij is de zoon van een rijke Vlaamse suikerraffinadeur die naar Amsterdam was gekomen staat onder de foto.

Zijn vrouw, Oopjen Coppit, was een telg uit een van de oudste Amsterdamse geslachten staat onder de foto met haar beeltenis. Ze kijkt ….zij maakt oogcontact met de lezer van onze krant…draagt een lange zwarte jurk, met een gehaakt sprei’ke als kraag. Kanten manchetten. Als ik nog verder ga met de schilderij te beschrijven dan heeft U al een goed beeld van de beeltenissen…en zegt U straks “ik hoef niet persé naar het museum want ik heb ze al gezien”. Nederland en Frankrijk willen elk 80 miljoen per schilderij betalen, dat geld moeten ze wel weer terug verdienen aan museum-bezoekjes.

160 miljoen voor twee schilderijen. Het gaat mij niet aan, maar ik vind dat wel erg veel geld…als ik zo vrij mag zijn om dat te vinden…Ik heb toevallig een mooi fleurig drie luikje gemaakt. Zelf geschilderd…met veel liefde…..een beeltenis zo uit mijn mouw geschud. Het zijn bij lange na geen Rembrandts of van Gogh-gen. Ik kan er niet aan tippen, maar daar is de prijs dan ook naar. Over honderd jaar heeft iedereen het Rembrandts-echtpaar al tig keren bekeken, eerst met schoolreisje naar het museum, daarna met de personeelsvereniging, nog een paar keren met partner of vriendenuitstapje….. en dan is men toe aan iets anders. Dan word ik, mijn drie-luikje, misschien heel gewild in musea over de hele wereld…en buigen taxateurs zich over het drie-luikje en zeggen dan “erg veel kleur, losse hand, geen perfectie en geen sprei’kes, maar dat maakt het wel weer uniek”. Deze schilderijtjes weerspiegelen een “persoonlijk geheel in deze vluchtige en gedigitaliseerde wereld”.

Zo nu ga ik lekker verder dromen. Welterusten.

©missie M.

________________________________________________________________________

 

***Zondag 25 oktober 2009 23:46 uur

Lieve beste Majesteit,

Ik heb de oplossing…ik las twee weken geleden dit : Belgische regering gaat akkoord met huur Tilburgse strafinrichting. Het Belgische kabinet heeft ingestemd met het plan om vijfhonderd Vlaamse gevangenen over te brengen naar de Willem II-gevangenis in Tilburg. Volgend jaar worden ze overgebracht, men vind het een primeur. De deal met Nederland kost België dertig miljoen euro per jaar. De overeenkomst loopt in principe drie jaar, tot en met 2012, dan gaan de eerste nieuw te bouwen gevangenissen in België open…als alles goed gaat stond in de krant. De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck benadrukte dat het om een tijdelijke maatregel gaat.

Gisteren las ik: “nijpend tekort aan enkelbanden in België”. België kampt met zo’n groot tekort aan cellen en elektronische enkelbanden dat momenteel 1680 veroordeelde dieven en andere criminelen gewoon vrij rondlopen bij de zuiderburen.(Bij ons) Wie tot minder dan zes maanden is veroordeeld, gaat sowieso vrijuit. Justitie is dringend op zoek naar een leverancier van enkelbanden voor huisarrest.

Nou komt mijn plan. Zullen wij leverancier worden? U krijgt 1,6 miljoen euro om te jagen op wild. Als u nou 0,6 miljoen gebruikt om u Belgische collega koning Albert uit de nood te helpen. Bij de Boerenbond hebben ze heel mooie deugdelijke kettingen in verschillende maten. Helemaal niet duur. Ik denk dat u één meter per zware crimineel nodig heeft. Bevestig daar dan een betonnen kogel aan en ze zullen vast niet met een ketting en kogel op het vliegtuig stappen. Ik schat dat die kettingen per meter 2 euro kosten. België heeft momenteel 1680 enkelbanden te kort. 1680x € 2=€ 3360,- In veel tuincentra hebben ze mooie kogels voor decoratie. Die zijn echt heel mooi, niet duur en niet te zwaar, ze zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Met reliëfmotief of in gladde vorm. De tuincentra en Boerenbond zullen U vast korting geven omdat U het bent. Stap dan in u mooie koets en rijd effe op “werkbezoek” naar België. Neem Jan Peter ook meteen mee….o die zit ergens ver weg op werkbezoek…In België is pas echt werkbezoek nodig.

U houd nog genoeg over van het bedrag voor het jagen op wild. En dan komt mijn tweede geniale plan. Geef u zoon prins Willem Alexander en zijn jachtvrienden een lidmaatschap bij een Schutterij of bij een handboogvereniging. Bij de Schutterij kan hij op “klei-duiven” of op de bolletjes op de hoge schietbomen schieten. Daar kan het ook behoorlijk wild aan toe gaan. En u houd nog een aardig centje over voor een goed doel, want een abonnement bij zo’n vereniging is helemaal niet zo duur. Och en als hij heel goed kan “mikken” dan kan hij zelfs Schutterskoning worden. Ik zal meteen morgenvroeg een afspraak regelen bij de Boerenbond oké?

Wat zegt U ervan? Jaahaaa dat dacht ik ook hé. Mooi, dat is dan geregeld, dan ga ik nu mijn pon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten lieve beste Majesteit, doeiiiii

©missie M.

 

____________________________________________________________________________

 

 

29-12-2013

Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg.

Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet. Een zelfstandige ondernemer is zijn hele hebbe-en-houwe kwijtgeraakt omdat hij niet meer kon werken en al zijn geld ging op aan onderzoeken en medicijnen die hij zelf moest betalen. Hij werd van het kasje naar de muur gestuurd, het ene ziekenhuis in en het andere uit. De moeder van een 15 jarig meisje is laaiend nadat een arts (of artsen) in een ziekenhuis na bloedonderzoek niks deed en haar dochter nu verlamd is geraakt. Wegkijken omdat het bloedonderzoek naar lyme en/of co-infecties na een tekenbeet in Nederland niet altijd betrouwbaar is of duidelijkheid bied, terwijl men wel besmet kan zijn geraakt. En de artsen weten dat bloedonderzoek niet betrouwbaar is. Het is moeilijk te achterhalen maar het mag geen excuus zijn om dan maar niks te doen onder het motto “het is niet te achterhalen”. Een arts moet dan naar de symptomen kijken, en die worden heel vaak genegeerd met grote gevolgen. Ook zeggen sommige artsen “we geven niet altijd antibiotica bij een tekensteek, want dan hebben we wat te doen”.

Als patiënt moet het frustrerend zijn als je lichaam ziek is en je niet gehoord word omdat het bloed negatief aangeeft. Men kan naar artsen gaan die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar lyme en/of co-infecties, maar het is bijna onbetaalbaar. Is het niet discriminatie dat bv een hartpatiënt wel de zorg krijgt en een lymepatient heel vaak niet. Kunnen er niet meer artsen gespecialeerd worden op onderzoek naar tekenoverdraagziektes en in ziekenhuizen werken in plaats van in dure praktijken?

Het gaat hier toch om een patiënt…om een zieke patiënt, en niet om iemand die zelf de keuze maakt om wel of niet een piercing of tatoe te laten zetten.

Kan U niet een goed woordje doen bij minister Schipper van Volksgezondheid?

Welterusten.

©missie M.

 

________________________________________________________________________

 

28-05-2014

Vervolg Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat ons koningspaar op werkbezoek in Duitsland was. Daar “hamerde” onze koning tijdens een persconferentie in Schloss Moyland in Kleef er op dat Nederlandse en Duitse leerlingen elkaars taal moeten spreken. “De koning drong er op aan om kinderen thuis te stimuleren Duits te leren”….(Duitse kinderen moeten dan natuurlijk thuis Nederlands leren spreken?) vanwege de samenwerking tussen beide landen. Ik vind het wel goed…want onze koning kent natuurlijk ook de Limburgse taal. Enfin,Terwijl Uw zoon de koning zich in Duitsland vermaakt met een voetbal en een keepende pop aan het eind van hun twee daagse werkbezoek probeer ik het een en ander op een rijtje te zetten. Kijk dit hoort hier, en dit zet ik dan daar…ziet U? Ik ga de stukjes nummeren.

Dit stukje geef ik nummer 1 Het is een stukje van mijn blog dat ik schreef op 29 dec. 2013: Lyme…..Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg. Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet.

Dan krijgt dit stukje nummer 2 Het is een stukje blog “Hoge kerkdeuren” dat ik schreef op 15 april 2014:…… Want juist van zo’n hoge oud-kerkbaas die over goed en kwaad kon preken, verwacht je dat hij de les “wat wel en wat niet mag” uit het hoofd zou kennen. En dan nu weer zo’n schandaal. Het lijkt me niet makkelijk om vol afschuw met de gebakken peren van je overleden voorganger om te gaan. Maar zwijgen? Was het een grove inschattingsfout?  Zelfs minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt die afwachtende houding “kwalijk”.

Maar volgens mij is minister Edith Schippers (en haar collega’s oa. Opstelten) wel wat gewend met “problemen negeren” en “doofpotten”……

dit word nummer 3 Dit stukje gaat over het krantenartikel uit de krant van 16 mei 2014 met de vetgedrukte woorden: “Kamer wil centrum voor ziekte van Lyme” Eindelijk succes voor het burgerinitiatief: er komt een expertisecentrum voor de ziekte van Lyme. Een brede meerderheid steunde het burgerinitiatief van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatienten. ………De kans is groot dat het expertisecentrum in het Radboud UMC in Nijmegen komt zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) Dat academisch ziekenhuis heeft al veel kennis op het gebied van Lyme. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Kamer een burgerinitiatief overneemt. Wat het centrum kost, weet Schippers nog niet. “Maar ik maak geld vrij. Er zijn steeds meer teken en steeds vaker zijn ze besmet. Ik weet uit mijn eigen omgeving: Lyme is geen griepje.”aldus Edith Schippers

en het laatste stukje krijgt het nummer 4. Het is een stukje uit een brief uit 2012, geschreven door Hayley op Lymenet Nederland……………….:
Lees, de schrijnende verhalen op Nederlandse Vereniging voor Lyme Patienten en lymenet/forum.
Er is in 2008!!! een petitie getekend door 40.000 mensen!!
WAAROM is er tot nu toe NIKS mee gedaan??
Er zit bloed aan de handen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, de minister van gezondheid! b.v.
Edith Schippers is er pas sinds 2010, maar degene die ervoor verantwoordelijk was, heeft NIKS gedaan met de petitie, en ook het verhaal niet doorgeschoven blijkbaar naar Edith!!

Maar het is nu 2014. Dus weer wat jaartjes verder. Ik was blij toen ik vorige week las dat er eindelijk een centrum voor Lyme komt…ik dacht “Edith heeft vast mijn blog gelezen”…maar dan lees ik de verhalen op Lymenet en vraag me af “hoelang zal het gaan duren?” En ook denk ik dan “Ik geloof niet dat huisartsen en neurologen geen verstand hebben van lyme/co-infecties en de gevolgen hiervan”. Het is voor hun wel “zo makkelijk en zuinig om te doen alsof ze het niet weten”. Edith weet dus vanuit haar “eigen omgeving” dat Lyme geen griepje is. Dat moest er nog bij komen dat de minister van Volksgezondheid dat zou denken. Enfin…nou weten we dat ze Lyme serieus neemt….maar of de patient voortaan serieus word genomen is een groot punt. Ik gebruik daarom de woorden die Edith gebruikte in april 2014 na de doofpot van het bisdom:  “die afwachtende houding is kwalijk“.

Welterusten.

Doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

____________________________________________________________________________

 

________________________________________________________________________

 

 

 

 

_______________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________

 

 

_________________________________________________________________________