*Hieperdepiep Hoera

Lieve beste Majesteit,

Hieperdepieper Hoeraah in de Gloria. Proficiat met Uw 75-ste verjaardag. U ziet er nog geweldig jong uit. Niet als een twintig-jarige maar…dat hoeft ook niet hé. Wie wil nu nog twintig zijn als je zoveel wijsheid hebt opgebouwd. Gaat U nog wat leuks doen vandaag? Gourmetten met de kinderen of een verwendagje in een Beauty-‘farm’? Ik wens U een fijne dag, doeiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

*Acte van Abdicatie

Lieve beste Majesteit,

…Snif…Ja dus…snif…U deed het weer zo mooi…U heeft dat pensioen dubbel en dik verdiend…en ik wil U gewoon blijven schrijven als U het goed vind.

Weet U nog alle brieven die ik aan U heb geschreven? Over die mummie…hihihi…en over die Hortensia hahaha…over de geboorte van Uw kleinkindjes…en de gebedjes die ik plaatste na het ongeluk van prins Friso? Ik heb alle brieven nog.

Ik wil mijn best gaan doen om de leukste brieven te gaan bundelen…als dat lukt.

Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

*Wat gaat U vertellen?

Lieve beste Majesteit,

Bijna Uw 75-ste verjaardag. Ik hoorde dat U om 19.00 uur iets gaat vertellen op tv. Wat gaat U vertellen? Ik vind het zo spannend…U gaat toch niet…nee…U gaat toch niet de kroon afgeven…of toch…U heeft het wel dubbel en dik verdiend.

Abdicatie ofte wel troonsafstand.

Ik ga nu op de bank bij de tv zitten, doeiiiiiiiiii

©missie M.

*Dooi-aanval

Lieve beste Majesteit,

Wat weer een mooie foto van U toostend met president Tan in onze krant. “Singapore mag dan een klein land zijn, het is “van grote betekenis en in vele opzichten een voorbeeld van vooruitgang“. én “Singapore bruist” aldus onze koningin tijdens de tafelrede bij het staatsbanket stond er in onze krant. Majesteit, Singapore is stinkend rijk. .Dat weten we…..wat waren ook alweer Uw woorden tijdens de nieuwsjaarsrede?

Enfin, In ons land gaat een van de grootste winkelketen failliet. Een gevolg van de broekriem aanhalen. Er stond een grote foto in de krant toen Uw moeder Juliana in 1948 Macintosh bezocht. Meteen ná de oorlog heeft deze keten voor werkgelegenheid en kleding en schoenen gezorgd. Dat was ook een voorbeeld van vooruitgang, toch?Macintosh gaat 80 winkels sluiten. Dat word weer een stuk minder “bruisend-Nederland”.

En zondag krijgt ons land vanuit het westen te maken met een “dooi-aanval”. Ook dat nog.

Majesteit, U stond er weer prachtig op.

Doei.

©missie M.

*Mooiiiiiiiiii

Lieve beste Majesteit,

Ik zag U in de krant…gisteren en ook in die van vandaag. Op visite bij de Sultan Hassanal Bolkiah en zijn vrouw. Hoe zijn echtgenote heet kon ik nergens lezen….ik zal vast niet goed gelezen hebben. Ik vond het een prachtige echtgenote, ze was ook zo mooi gekleed. De sultan is een van de rijkste mensen ter wereld las ik. En U…Och, U stond er zo mooi prachtig op. Een koningin uit een sprookje. Majesteit ik ben trots dat U onze koningin bent.

De Sultan hoopt op meer uitwisselingen en samenwerking met Nederland. Niet alleen op economisch gebied maar ook op cultureel vlak. Want nu zou die culturele uitwisseling tussen ons land en Brunei nog bescheiden zijn.

Wat bedoelt hij met culturele uitwisseling? Moeten wij naar hun Schouwburg in Brunei en komen dan alle Sultans naar onze schouwburg?

Ook grappig te lezen dat U geduldig moest wachten omdat de Sultan verlaat was en dat uitgerekend de broer van de Sultan, prins Jefri (de eens puissant rijke en verkwistende broer die na fraude jarenlang in het buitenland woonde stond er te lezen)  op tijd arriveerde.Ik geloof wel dat de Sultan een heel goed mens is.

Morgen reist U weer verder met Maxima en prins Willem las ik. Op Staatsbezoek naar…uh …ik weet het nu even niet. Maar ik moet verder….dus doeiiiiiiiiiii

ps Ik las dat de 19-de Uw zus jarig was. Nog gefeliciteerd met de 70-ste verjaardag van Uw zus prinses Margriet

©missie M.

*nieuwjaarsreceptie,dikke salarissen, bezuinigingen en onze kip.

 

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat U ,samen met prinses Margriet en meester Pieter van Vollenhoven, prins Willem A. en Maxima, dinsdag honderden gasten op bezoek had voor de traditionele nieuwjaarsreceptie in het paleis op de Dam te Amsterdam. Én gisteren waren het buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties die op bezoek waren. Wel wat laat voor een nieuwjaarsreceptie…en dan in deze bezuinigingstijd…maar, t’is Uw feestje.

Ook las ik dat de salarissen van de ministers niet meer openbaar gemaakt worden. Minister Plasterk heeft dat bekend gemaakt nadat er een bericht in het AD was geplaatst omdat sommige ministers meer verdienen dan de €193.000 euro per jaar. Volgens minister Plasterk voldoen de ministers aan de nieuwe Wet normering topinkomens, namelijk 187.000 per jaar. Daarbij is geen rekening gehouden met de onkostenvergoedingen (dienstauto’s, extraatjes, woonkosten, pensioenen, beveiligde auto’s..)

Oja en op de zelfde bladzijde staat een piepklein artikeltje dat Gemeenten een financiële tegenvaller op hun dak krijgen. Uit voorlopige berekeningen blijkt dat het om MINIMAAL 100 miljoen euro gaat dat ze minder krijgen….Zeg Halloooooh Minister Plasterk, hier is vast ook geen rekening gehouden met de onkosten neem ik aan.

en ernaast een heel groot artikel dat gaat over de onzekerheid of de kip nog wel halal is:

….Alle Europese slachterijen die pluimvee vóór de slacht door een waterbad met stroom voeren moeten de stroomfrequentie verhogen. Dit om te garanderen dat de dieren door de grotere schok bewusteloos blijven tijdens de slacht….volgens de islamitische geleerden is de kip dan meteen ‘morsdood’ en dan is de kip niet meer halal…..

snik snik

…handtekeningen van oa de voorzitter van de Vereniging Imams Nederland en een sjeik van de raad van islamitische schriftgeleerden Nederland. Veel Imams hebben afgelopen vrijdag in hun preek de achterban opgeroepen kritisch door te vragen of de kip voldoet aan het halalprincipe….zegt Yassin Elforkani van het Contactorgaan moslims en overheid (CMO). Iedereen waarschuwt elkaar….ze moeten levend worden geslacht…..De slachterijen en boerderijen die onverdoofd slachten kunnen de grote groep moslimgroep niet voeden. Hun handwerk waarbij iedere kip in de richting van Mekka de keel wordt doorgesneden is voor grote producenten onbegonnen werk….

Het zijn westerse kippen die wellicht niet eens weten waar Mekka ligt…nog nooit een landkaart hebben bekeken. Die kip heeft vast geen zin om door een bad met stroom te lopen. Het gevoel te krijgen dat ze door de bliksem getroffen worden…..op een wijze waar  de haren veren van omhoog gaan. Net genoeg stroom om er niet door te sterven of te ontploffen. Dat is toch martelen als U het mij vraagt. En dan krijgen wij op de tv-reclame beelden te zien van een plofkip…met de naam van de supermarkten die ze verkopen. De plofkip…..Dat is dus geen kip die door dat bad met stroom heeft gelopen, en ook geen bad met stromend water…maar een kip die teveel eten kreeg en te weinig beweging. Hoe noemen we dan een kip die door een waterbad met stroom moet gaan? ‘Martelkip’ lijkt me een gepast woord. Hier word de super niet bekend gemaakt, ook geen reclamebeelden van getoond. Het enige waar men vragen over heeft is of de martelkip wel halal is. Ik stop nu met dat artikel verder te lezen.Ik ga maar beter naar Marianne Thieme schrijven.

doei.

©missie M.

 

*Woonwagenkamp

 

Lieve beste Majesteit,

Ik zag gisteren een foto in de krant van een prachtige villawijk met een mooie halfhoge muur aan de achterkant van de villa’s…zeker voor de privacy dacht ik nog. Er was met grote letters op de muur geklad “dit is een woonwagenkamp”. “Ach ach wat jammer dat vandalen die muur beklad hebben dacht ik”. Maar de daders waren de bewoners zelf. Het was geen villawijk maar een woonwagenkamp in het Limburgse Weert. De woonwagenbewoners willen die muur niet, en ze vonden dat de burgemeester niet naar hen luisterde. Ze willen namelijk geen weg langs hun kamp. Langs een woonwagenkamp hoort alleen een doodgaande weg te liggen zeggen ze.Een doodlopende weg.

Ik dacht dat woonwagens woningen waren met wieltjes er onder. Misschien zitten onder deze riante villa’s wieltjes in de fundering gemetseld…en is dit iets totaal anders dan een vakantie/recreatiebungalowpark waar de bewoners niet permanent mogen wonen.

Maar nu ga ik eerst verder met dat waar ik mee bezig was.

doei.

©missie M.

*Wild-west in Haelen

Lieve beste Majesteit,

Weet U nog dat ik vorig jaar een mail aan U schreef over dat wild-west-tafereel in Haelen?

Die man moet acht jaar de cel in. Hij heeft veel spijt van zijn handelen op 21 juni vorig jaar.Hij ging toen door het lint toen de gemeente Leudal het hekwerk rond zijn woning wou verwijderen. Het hekwerk had hij op zijn grondstuk “ongevraagd” geplaatst om zijn huis en haard te beschermen tegen de treiterijen en terreur van enkele bewoners van het aangrenzende woonwagenkamp in Haelen. De man zit al een half jaar achter de tralies, zijn zoon woont bij familieleden uit veiligheidsredenen en dat “schuiladres” blijft geheim.

T’is toch erg dat dit gezin meer dan dertien jaar terreur aan de kop heeft, het huis vernield kreeg door de woonwagenbewoners, en dat de burgemeester nooit iets heeft ondernomen.

De één pleegt zelfmoord  na één telefoontje waarin  2 DJ’s van een radio-programma zich voordeden als de Engelse Queen en haar husband. En de ander gooit zich voor de trein na pesterijen.

Deze man gaf de strijd niet op en nam pijl en boog om zijn huis en haard te verdedigen omdat hij het in zijn eentje moest zien te klaren. De burgemeester en politie wisten er van en ondernamen NIKS. Het enige dat de burgemeester deed na dertien jaar terreur was het hekwerk van de man door de ME laten verwijderen De man had het hekwerk geplaatst om zijn vrouw en zoon te beschermen.

Eigenlijk leefde die man al jaren achter tralies want zijn huis was gebarricadeerd voor de aanslagen van de ‘vijand’. Waarschijnlijk heeft hij nu meer rust en vrijheid in de gevangenis waar hij al een half jaar vast zit. Maarja zijn vrouw zit daar alleen en pas geleden was er brand gesticht aan haar voordeur.

De politie en ME bedreigen en bekogelen met pijl, boog en molotovcocktails is ernstig en zeer foute boel. Daar heeft die man ook heel veel spijt van. De straf is extra zwaar omdat hij politiemensen (hulpverleners dus) had bedreigd.

Maar acht jaar cel omdat hij door jarenlange-treiterijen door het lint ging tegen mensen die “opgeleid” zijn voor zulke dreigingen.

En dan te bedenken dat M. Martin, de ex van Dutroux, na acht jaar “vrij” is voor het martelen, misbruiken, gevangen houden en vermoorden van kleine meisjes….meisjes die zich niet zo kunnen weren als een ME-jer….

Ik moet even op de frisse lucht. doei.

©missie M.

***Geachte Bruce

 

Geachte Bruce Springsteen,

Ik hoorde vanmiddag uw plaatje “Born in the USA” op de radio. Luister, ik ben een hele grote fan van u. Maar ik heb vanmiddag toch bijna mijn radio door het venster gegooid. Ik vind het ‘bleh’ wanneer een zanger of zangeres tien keer achter mekaar dezelfde regel zingt. Maar volgens mij zong u de regel “born in the USA” wel twintig keer. Born in the USA, born in the USA, Born in the USA
I was born in the USA
I was born in the USA
Born in the USA
Mijn lieve hemeltje…My dear heaven…Ik snap wel dat u blij bent dat u geboren bent, en dan ook nog in de USA, maar steeds het zelfde herhalen?  Vertel dan bijvoorbeeld op welke datum u geboren bent, en het gewicht en lengte bij uw geboorte.
Was het een zware bevalling? En zijn uw ouders en grootouders ook born in de USA? …by the way…wat is er mis om in Nederland geborn’t te worden?

Zo nu ben ik het kwijt…en ben ik weer fulltime fan van u.

Als u weer naar Pinkpop komt dan zal ik naar u zwaaien.

De groeten van missie M.    doeiiiiiii

©missie M.

*Dom bontje 2012

Lieve beste majesteit,

Heeft U de krant gelezen? Niet?  Nou…moet mag U luisteren. Er stond met vette letters “Máxima ‘Dom Bontje 2012’. Bont voor Dieren maakte gisteren na een internetverkiezing bekend dat Máxima is verkozen tot Dom Bontje 2012. Aan die verkiezing werden 20.000 stemmen uitgebracht. Waarvan Máxima twee/derde stemmen had gekregen. Zij was genomineerd omdat ze samen met Amalia was gezien in jassen met kragen van wasbeerhondenbont van het merk Moscow.

Tja…een beetje dom hé?

Wat staat ze toch weer veel in de belangstelling.

Ik ga gauw verder, doeiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.