*drie roosjes

Lieve beste prinses Beatrix,

Ik heb drie kleine vaasjes en drie roze roosjes. In elk vaasje deed ik evenveel water en één roosje. Nu we drie dagen verder zijn zie ik dat het ene roosje wat voller is dan het andere roosje terwijl ze elk evenveel licht hebben en evenveel water hebben gedronken. Jahaaaa dat is toch heel mooi om te constateren dacht ik zo.

Ik wens U een fijne nachtrust in uw hemelbed. Doei.

ps. ik las dat Felicia van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven jarig is. 8 jaartjes alweer.

©missie M.

*Help!!! Koning Mswati lll wil trouwen

Lieve  beste prinses Beatrix,

Weet U wat ik vorige week in de krant las? De 22-jarige Tintswalo Ngobeni uit Swaziland heeft asiel aangevraagd. Ze vluchtte naar Groot-Brittannië omdat ze niet met de koning wil trouwen. De 45-jarige koning Mswati lll kiest elk jaar een nieuwe bruid. Tintswalo vreest voor represailles bij terugkeer naar haar Swaziland.

Majesteit, het moet niet gekker meer worden met die koning daar ginder. Zijn status misbruiken, en elk jaar een jonge vrouw kiezen alsof het om een Lego-speeltje gaat. Hij kon met gemak de vader zijn van dat jonge meis’ke. Moet Londen asiel verlenen omdat iemand vlucht voor de trouwlustige koning? Als zij niet wil trouwen en op de vlucht slaat word een ander meis’ke de dupebruid. Kan Uw zoon Willem niet eens met die koning Mswati lll  ‘statig’ gaan praten onder vier ogen…met verborgen camera….en wat ‘best men’ links en rechts. Geef Uw zoon wat foldertjes mee over “normen en waarden”  die hij dan op het tafeltje in de paleishal van Swaziland kan leggen.

Dan kan ik nu naar mijn bed. Welterusten, doei.

©missie M.

**”De bij heeft uw hulp nodig” schreef Greenpeace

Lieve beste prinses Beatrix,

In mijn mailbox staan elke dag mailtjes van onbekenden in de map “ongewenst”. Een mail van ene Maria met de titel “aloha cowboy,how are you getting on?” Ene Victoria schreef “Booty call alert”. Ene Hannah had ook iets te vragen en iemand met de naam Bailey schreef “I miss you”. Gisteren kreeg ik een mail van Alexandra met de titel “want to try something new?” en vandaag…vandaag kreeg ik een papieren brief van Greenpeace. Die heb ik wel geopend want Greenpeace neem ik wel serieus…tot voor kort nam ik ze serieus.

Ze schreven Beste missie M, “De bij heeft uw hulp nodig” uw jaardonatie…bla bla bla…deze harde werkers bestuiven namelijk het overgrote deel van onze gewassen, zonder hen komt onze voedselvoorziening en die van talloze dieren in gevaar.Door samen met ons in actie te komen voor de bij, zorgt u voor een toekomst waarin natuur divers en gezond blijft. bla bla bla We hebben dit jaar nog geen donatie van u mogen ontvangen. Ik hoop dat u na het lezen van deze brief besluit een bijdrage aan ons over te maken. Met uw steun kunnen we druk uitoefenen op beleidsmakers zodat er snel een verbod komt op álle bestrijdingsmiddelen die zeer giftig zijn voor bijen. Het tijdelijke verbod op een beperkt aantal bestrijdingsmiddelen, zoals onlangs door de Europese Commissie is aangenomen, is niet voldoende om de bijensterfte écht een halt toe te roepen. bla bla bla. Alvast bedankt voor uw bijdrage. Met vriendelijke groet Sylvia Borren, directeur.En de acceptgirokaart zat er meteen gratis bij.

Lieve prinses Beatrix, misschien kan U de koning even aan de jas trekken en vragen of er extra bijenkorven geplaatst mogen worden in de tuin van het paleis, en in alle parken, maar vooral langs veldwegen en in elk dorp en stad zodat de bijen mooi kunnen wonen en werken in een mooie nieuwe korf, in een mooie kasteeltuin, paleistuin, volkstuinen, tussen mooie ongespoten gewassen, want daar is de bij meer mee gebaat dan met mijn “jaardonatie”. Een bij heeft niet eens een beurs om die jaardonatie van mij in te doen…En de banken…die zijn er voor directeuren. Protesteren kunnen we met een oud beddenlaken (of kartonnen bord met witte ballonnen) waar met grote letters op staat: “Red de BIJ”. Zeg me waar ik naar toe moet komen en ik zorg dat ik een mooi zelfgemaakt spandoek heb.

“Met mijn steun kunnen ze druk uitoefenen op beleidsmakers” schreef de Greenpeace-directeur… hahaha dat klinkt nogal vroedvrouwerig. Druk uitoefenen op beleidsmakers lukt ook niet mijn steun….ook niet met twee of drie jaardonaties van missie M..

Was getekend, ©missie M.

*Laurentien is jarig

Lieve beste prinses Beatrix,

Er is er een jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat is Laurentien.

En Samuel van Vollenhoven is ook jarig, dat kun je ook wel zien.

We vinden het allen zo prettig, ja, ja

En daarom zingen wij blij, Hij en zij leve lang, hoera, hoera,hoera!

En nu de verrassing: Iedere Nederlander die vandaag 25 mei net als Laurentien in 1966 is geboren is vandaag ook jarig. Ook kinderen zoals Samuel die op 25 mei in 2004 zijn geboren zijn vandaag jarig.

PiepperdepiepHoera in de Gloria.

doei

©missie M.

*De ijsheiligen

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Nou nou nou, heeft U het weerbericht gehoord? Het zou vannacht kunnen gaan vriezen. Ja ik weet het. De ijsheiligen zijn al voorbij. Mamertus 11 mei, Pancratius 12 mei, Servatius 13 mei, Bonifatius 14 mei, en Sophia van Rome 15 mei. Het zou daarna niet meer gaan vriezen. Dit is niet de afspraak die er met hen gemaakt is hé? Ik heb mijn nachtpon aan en ga nu slapen. Welterusten.

©missie M.

**In de tuin

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Ik zag een mooie kever in het gras. Ik hol naar mijn fotocamera want dit was een mooie kever met roodkoperkleurige vleugels en een metallic groen gezicht. Terwijl ik alle moeite doe om het beestje te fotograferen loopt de kever te ijsberen op een grassprietje. Ik zie dat de kever word lastig gevallen door mieren. Kleine mieren. Kleine vervelende mieren. De kever heeft in verhouding tot de miertjes het postuur van een vrachtauto terwijl de miertjes dan de ‘schaal’… van een ligfiets hebben. Ik heb te doen met de kever die soms een mier op zijn snoet heeft zitten of twee mieren op zijn mooie vleugels. De kever is die ene mier te baas…maar dan met vier of vijf tegelijk….dan zie ik hem niet meer bewegen. ‘Kom op kever laat je niet kisten’ roep ik nog, maar hij beweegt niet meer. Ik rammel aan het sprietje waar hij op zit en hij valt er vanaf. O nee…ze hebben hem gewurgd…nee dat had ik dan wel gezien…Hebben ze hem geprikt? Dat geloof ik niet. Met hun mierenzuur-adem KO geblazen? Ik zie z’n pootje weer bewegen…en ja hoor…de kever is er weer. Ze hadden hem vast verdoofd maar de verdoving is uit gewerkt. Ik roep lachend: Vlieg weg en zoek je geluk elders in de tuin, met een leuk keverinnetje, zoek de vrijheid, je hoeft geen huur en belasting te betalen…geniet van je leven…succes. Ik kijk om me heen…hopelijk heeft niemand het gehoord dat ik een kever-zonder-oren na-roep.

Doeiiii.

©missie M.

**Het verplicht pannetje soep voor oma

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Ik las vorige week in de krant een groot krantenartikel over het verplichte pannetje soep voor oma. Als het aan de vereniging van Nederlandse gemeenten ligt dan word familiehulp aan zieken of ouderen verplicht anders kost de zorg teveel….Diep inademen…in…en uit…in…en uit..Majesteit, Ik vond het pannetje soep nog leuk klinken. Dat familieleden elke dag even naar hun ouders moeten omkijken…tja verplichten…nee dat kan toch niet. Ik hoop dat als ik een oud-Betje ben geworden, dat niemand het als een straf of plicht ziet als men over mijn vloer komt. Dat ‘verplichten’ vind ik wel erg ver gaan want dat werkt averechts denk ik….maar oké ik kan er enigszins nog begrip voor opbrengen dat men het proberen wil, maar dat men zegt “omdat anders de zorg te veel gaat kosten”….snik snik….terwijl we elke maand zoveel betalen. Véél meer dan Duitsers en Belgen moeten betalen. Arme oudjes…sniff..Bekijk het positief, het is toch ook werkgelegenheid wat de oudjes bieden…we hebben al zoveel werkelozen. Die ouderen doen de werkgelegenheid bestrijden voor niks…. zonder die 100 miljoen euro die minister Asscher van Sociale Zaken heeft vrijgemaakt om de werkeloosheid onder jeugd en ouderen de komende twee jaar te bestrijden. Is heel Nederland nou in diepe suffe slaap of boeit niemand dat er met miljoenen word gegooit om iets te bestrijden terwijl het tegenovergestelde gebeurd ?….Snik…snik…laat me asjeblief geen last worden voor anderen als ik later hulpbehoevend zou worden. Laat me later op mijn oude dag…als ik vijftig…zestig of zeventig jaren belasting heb betaalt het gevoel niet krijgen dat ik teveel kost…dat ik de moeite niet waard ben voor professionele zorg….dat de regering mijn familie moet verplichten om op visite te komen.

Stel dat Willem-Alexander straks bij U met dat verplicht pannetje soep moet komen terwijl hij midden in een vergadering zit…Dat pannetje soep daar blijft het niet bij. Hij moet U dan ook elke morgen helpen met de steunkousen aantrekken en een boterhammetje smeren. s’Avonds die kousen weer uittrekken en de nachtpon aantrekken. Wasjes doen. U zou het dapper van hem vinden, maar hoe zou het voelen als U weet dat hij dit voor U MOET doen van de regering omdat de zorg anders te duur word.

En dat allemaal omdat….? ja omdat..?? Nederland krap bij kas zit. Onze slimme minister Weekers liet 95 miljoen euro “rollen” naar Bulgaren die zich in Nederland inschreven bij een gemeente om huur en zorgtoeslagen op te strijken terwijl ze hier niet wonen. En hij mag zijn baan behouden. Adem diep in…en uit…En de puber Mark Rutte heeft in Brussel zijn handtekening gezet alsof hij zich zelf een gunst daarmee deed. Vorige week had minister Dijsselbloem het over “een tegenvaller” omdat Nederland dit jaar ongeveer 350 miljoen MEER dan voorzien aan de EU moet afdragen…en als het tegenzit komt er later dit jaar nog een rekening van meer dan 150 miljoen BOVENOP. Het lijken wel loverboy-praktijken daar in Brussel. Ik moet even naar een teiltje.

In de tussentijd word de werking van homeopathische middelen ‘verdoezeld’, mag de werking-voor niet meer op het etiket staan… zodat het volk niet zelf kan gaan dokteren bij die hoge ziektekosten. Sorry dokter A.Vogel. U was jarenlang beroemd op homeopathisch gebied, en beroemd worden gaat niet zomaar…. maar nu mag op het etiket niet meer vermeld worden waar het product voor gebruikt word. Dokter Oetker heeft wel op de verpakking staan waar de ingrediënten voor bedoeld zijn. Dat het toetje voor vier personen is en met enkele decoraties toevoegen word het een feestelijk toetje.

Pannetje soep? Alles loopt in de soep als U het mij vraagt…maar U vraagt het niet aan mij.

Ik ga slapen, welterusten. Doei.

©missie M.

*Lekker pu’h

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Heeft U het gezien? Die puntentelling van het Eurovisiesongfestival? Waarom heet het trouwens Eurovisie als ook landen mee doen die niks met de EU van doen hebben?

Ik zat fijn op de bank met mijn pyjama aan naar de tv te kijken… en zit nu onder de vliegkusjes en smak-smak-wuifplakkers…van de blije zanggroepen als ze veel punten kregen. Nou…blije zanggroepen…ben er maar blij mee…maar ik vond Anouk het beste. Lekker Pu’h.

Majesteit,Ik hoop dat U de landen heeft genoteerd die geen punten aan Nederland hebben gegeven zodat U die landen geen kaartje meer stuurt met kerstmis. Ik hoor net dat Nederland op de 9-de zal eindigen. Of de zesde plaats…in ieder geval zit ze in de top 10 van allllll die landen. Wel goed maar ze was veel beter…….maar tja die rare-talen-landen stemmen allemaal op mekaar. Denemarken heeft gewonnen. Birds van Anouk en Tearsdrops van Denemarken.

Ik ga mijn tanden poetsen. Welterusten Nederland, welterusten majesteit. doeiiiiiiii

©missie M.

ps. Maxima was gisteren jarig. Wilt U Maxima nog feliciteren met haar 42-ste verjaardag?

*Hans Maessen

Lieve beste Majesteit prinses Beatrix,

 Wat is het toch nog steeds een gedoe over dat incident op de Dam met Hans Maessen en Joanna van der Hoek. Ze laten het er niet bij zitten en hebben een advocaat in de arm genomen. Maar ik snap het hele-eieren-eten niet.Hans en Joanna wilden de aandacht en die hebben ze op deze manier gekregen. Ik citeer de woorden uit een krantenartikel over/met Hans Maessen:

uit de krant: Hoewel niet bewust uitgelokt, betekende het incident op de Dam voor de campagneleider van het Nieuw Republikeins Genootschap een niet te missen kans voor open doel. Het zijn momenten waarvan een communicatiemannetje of-vrouwtje alleen maar kan dromen. bla bla bla bla….

De agenten die hen mee vroegen naar het bureau waar ze vast koffie kregen hadden het eigenlijk niet zo slecht gedaan, tenslotte zijn Hans en Joanna geen fans van het koningshuis, misschien was het zelfs een kwelling voor de actievoerders om tussen een feestend volk te staan met drie witte ballonnen en een bordje. Dus de agenten hebben Hans en Joanna vast alleen maar een plezier gedaan door ze uit de feestende menigte te halen en een lekkere kop koffie of thee aan te bieden.Toen de agenten achteraf hoorden dat die twee graag als anti-koningshuizers bij de balkonscène waren geweest hebben de agenten hun excuses aangeboden én een bos bloemen. Nou ja…ik was ook niet live aanwezig bij de balkonscène.

welterusten,doei.

Geachte advocaat van Joanna,
Geef die agent een schouderklopje dat ze zo goed en bezorgd waren voor uw cliënt en haar gered hebben van de drukte om het koningshuis.
Was getekend missie M.
Doei

©missie M.