Prinses Christina concours

Lieve beste majesteit,

Morgen 21 april is de Nationale finale van het prinses Christina Concours. Ik dacht “finale? het zal wel met muziek te maken hebben, met zingen of piano spelen, en niet met paardrijden of tennis” want Uw zus zingt ook, dacht ik toen. Ik zag een filmpje toen ze heel mooi naast een piano stond en het lied “My Sweethart is the man in the moon” zong. Uw ouders zaten in het publiek en ze waren trots zo te zien. Uw zus houd van klassieke muziek. Ze was op haar zesde begonnen met pianoles heb ik haar horen zeggen, ze liep altijd zingend door de gangen van het paleis en toen werd ze zangeres. Het prinses Christina concours stimuleert kinderen om met mooie muziek bezig te zijn zei Uw zus vorig jaar in een interview.

Ik zing ook, maar niet op een podium, en misschien dat niet iedereen dat mooi noemt. Enfin ik weet nu wat meer over het prinses Christina concours. Uit honderden jonge muzikanten tussen de 12 en 21 jaar zijn de afgelopen maanden acht getalenteerde muzikanten gekozen.Om 16.30 uur is morgen dan de prijsuitreiking die door Uw zus H.K.H. Prinses Christina der Nederlanden word gedaan. En het is dit jaar het 50-ste prinses Christina Concours. Dan heb ik er 49 keer niet veel van gemerkt. Gaat U er ook naar toe? Ik ga ik nu slapen. Welterusten.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.