**Kennismakingsreisje van de koning en koningin

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Daar stond ze dan weer met haar mooie hoed…in mijn krant van afgelopen donderdag. Blij verwelkomd in Philipsburg, de hoofdstad van St.Maarten. Het begin van een kennismakingsrondreis langs de zes Caraïbische eilanden. Er werd zelfs een plaquette onthuld die aan dit bezoek moet blijven herinneren. Kennismaking? Wie kent Maxima en koning Willem dan nog niet? Dat moet vast iemand zijn met twee voelsprieten op zijn helm, afkomstig van een andere planeet. Ik ken ons koningspaar wel, maar dan alleen via krant en tv. Die keer dat hij op bezoek was in Limburg tel ik niet mee als kennismakingsbezoek. Komt hij eindelijk eens naar het Limburg met koninginnendag…en gaat dan met een toiletpot gooien in een tweedehands-toiletgooi-spel.

En vandaag stonden ze er weer in…zo blij. Op bezoek op…in…Sint-Eustatius. Koning Willem was met het regeringstoestel zelf gevlogen vanaf Sint Maarten. Het lijkt wel koninginnendag op de Caraïbische eilanden. “Dit eiland heeft een fantastische toekomst” zegt koning Willem tegen de Caraïbianen die vervolgens luid juichen….Snik snik…en hij was zo blij en bijna emotioneel toen hij deze woorden in het Engels door de lucht blies met behulp van een microfoon. Snik. Onze koning danst op een eiland met de naam Saba, praat er met de plaatselijke bevolking over de fantastische toekomst, en wij blijven achter met Mark Rutte. Ik kan er alleen maar van dromen dat Mark Rutte dit ooit in ons land kan zeggen. Terwijl de Nederlandse bevolking zoveel offers en geld betaalt elke maand…. en er zo weinig van terug ziet. Een oude man zegt blij te zijn dat Saba een deel van Nederland is zo kan hij nu in een goed huis wonen. Er word daar flink en mooi gebouwd dank zij Nederland en Europese gelden.

Ik herhaal even de woorden die onze koning voorlas op prinsjesdag: De burger gaat participeren en moet daar eigenlijk blij om zijn, want het geeft zijn leven en dat van zijn naasten meer zin”.

En dan die plaquette. Mooi mooi mooi, maar is daar een plaquette voor nodig om dit bezoek te herinneren? Ik denk dat alle eilandbewoners en hun nakomelingen dit bezoek nooit meer zullen vergeten en de koning en koningin al helemaal niet, want koning Willem wist zelfs nog hoe de zoete aardappelen in 1987 smaakten. Tenminste dat vertelde Willem tegen de mevrouw die hem foto’s overhandigde van zijn bezoek destijds.

Doei.

©missie M.

1 reactie op “**Kennismakingsreisje van de koning en koningin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.