* Koninklijke bezoekjes

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Prins Harry van Engeland, de schat…..De kleinzoon van de Queen, heeft pas geleden samen met Michelle Obama (tof mens vind ik Michelle) in Orlando de Invictus Games geopend en een prachtige speech gehouden. Hij stond aan de wieg van dit evenement. Een sportevenement voor ruim 500 gewonde oorlogsveteranen uit vijftien verschillende landen. De prins vroeg speciale aandacht voor oud-militairen met psychische problemen. Hij zei “Laten we juichen voor de militairen die tegen posttraumatische stress hebben moeten vechten, en de soldaten die dapper genoeg waren hulp te zoeken voor hun depressie.”

Koningin Mathilde van België bezocht afgelopen weken met haar dochter Eléonore, haar jongste zoon Emmanuel, (volgens mij ook met de twee andere kinderen) de halve finale van het koningin Elizabeth muziekconcours in het omroepgebouw Flagey. Een concours voor piano waar 76 pianisten aan zijn begonnen. Na de eerste ronde blijven nog 24 over. De finale is in het Paleis der Schone Kunsten. Let op hoeveel datums nu komen waarop Mathilde aanwezig zal zijn. Op 23 mei gaat Mathilde met haar koning Filip luisteren, 24 mei gaat de broer van de koning, prins Laurent met prinses Claire luisteren, en 25 mei gaat koningin Mathilde samen met onze koningin Maxima luisteren. Op 26 en 28 mei gaat Mathilde ook weer en 27 mei gaat prinses Astrid en prins Lorenz er naar toe.

Prinses Laurentien presenteerde onlangs haar nieuwe boek, en haar dochter Eloise (bijna 14) las er een stukje uit voor….Wat een leuk meiske en wat was ze trots op haar moeder. Mooi. Laurentien was te gast bij Pauw(van Pauw-zonder-Witteman) en Prins Constantijn zag ik drie dagen geleden in DWDD. Wat apart! Volgens mij was er nooit eerder een direct lid van het koningshuis te gast bij DWDD. Toevallig was die avond ook Sander (de maker van de lucky-tv-filmpjes) te gast bij DWDD om zijn luisterboek te ‘promoten’. En er werden filmpjes getoond van oa U majesteit, ramen wassend op de Oranjefondsklusdag, een filmpje waar Sander eigen stemgeluiden bij heeft gemaakt. Aan Uw-zoon-de-de prins werd gevraagd of hij dit grappig vond. De prins liet merken de lippen op elkaar te houden…hij zal er wel niets over mogen zeggen…maar toch werd doorgevraagd, de prins antwoordde heel correct “laat het luisterboek spreken zou ik zeggen..”Toen vroeg Mathijs of zijn broer(onze-koning) er om kon lachen? Weer gaf Constantijn een verstandig antwoord nl dat ze over dat soort dingen niet praten. Na de zoveelste vraag zei de prins “Het is gewoon grappig”. Maar…vond hij dit wel echt grappig? of werd hij uit de tent gelokt en kon hij als prins niet zeggen wat hij er echt van vond? Had hij het liefste gezegd: “niet leuk en niks aan, geef mijn portie maar aan fikkie”…of de woorden die Sander U-onze-Beatrix liet-uitspreken: “op sodemieteren”, maar hij kon als prins vast niet onaardig zijn.

Het leven van een koningin of prins gaat niet altijd over rozen denk ik. …ik bedoel…een prins of koningin zal altijd correct moeten blijven. ‘Blij blijven kijken’ ook als je dagenlang pianomuziek hoort en ziet. Of je zou het liefst zeggen “wat een onzin” maar je zegt dan “ik vind het helemaal geen onzin”. Ik bezocht vandaag een tuincentrum, en liep te genieten tussen de plantjes en rozenstruikjes, maar wat een drukte…..En nu ga ik een kop thee zetten en dan tanden poetsen en slapen. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.