* Boer zoekt vrouw 2

Lieve beste majesteit,

Heeft U ook weer gekeken naar Boer zoekt vrouw. Vandaag zagen we de boeren met hun vijf dames activiteiten doen om elkaar beter te leren kennen.

Herman en zijn vijf dames deden iets met paarden. Herman was in zijn nopjes. De jonge dames ook. Herman stelde ook goede vragen toen ze gezamenlijk aan tafel zaten.

Olke en zijn dames gingen schaatsen en boerenkool eten. De oudsten gaan schaatsen.  En niet iedereen is er een ster in. Als ze maar niks breken. De vader van Olke kwam er ook bij en gaf de dames een hand. Hij was charmant. Wat een heer.

David en zijn dames gingen bloemen eten…of zoiets, het waren kleurige dingen op een grote schaal. Daarna gingen de dames het hoofd van David “boetseren”, en de neus in gewenste vorm kneden. Kunnen ze maar beter vóór het keuzemoment doen. Er werd door David de vraag gesteld of de meisjes zich zelf over vijf jaar als moeder van een kind zagen. Sommigen gingen rekenen en vonden zich over 5 jaar nog te jong te voor moeder. Alleen Mara en Suzanne vonden dat fijn. Na het boetseren nam Suzanne de 27 jarige David even apart want ze twijfelde. Zelf was ze 32 jaar terwijl David ook 19-jarigen had gekozen. David vond leeftijd niet zo belangrijk.

Riks en de dames gingen braadworst maken, en ‘darten’ met een hooivork. Een schietschijf was getekend op een muur van strobalen. Toen ze aan tafel zaten en het over het kerkbezoek van Riks hadden dacht ik “Katarina zit je Riks naar de mond te praten?” Claudia vertelde dat haar man 2,5 jaar geleden was overleden en dat ze wel een maatje zag in Riks, toen dacht ik wel heel even “volgens mij is zij nog niet zover, of juist wel”.

En Mark met zijn vijf dames gingen met stokken een boot bouwen. Vlijtig dat ze waren. Ze liepen met het open-bouwwerk het water in. Dat stokkending kan toch nooit blijven drijven. Twee dames hadden hun skinnybroekspijpen niet opgerold en toen ze in het water stonden merkte eentje op dat haar broek nat was geworden. En hun eten waren bewegende ‘rolletjes’ waar in insecten zaten. bbbrrrrrr…..Dan ging ik liever voor de braadworst bij Riks.

Herman koos voor Anne, Fleur en Pia.

Olke koos voor Sandra, Alberdien en Harriët.

David koos voor Jorien, Mara en Suzanne.

Riks koos Eline, Marit en Claudia.

Mark koos Anke, Annekim en Irene.

Bij elke boer waren het twee dames die afvielen en dan niet verder mee mochten. *Bij Olke was Anja zichtbaar teleurgesteld, maar wel eerlijk. Ook voor Ditty werd het boek gesloten. *Bij boer Mark zei Nicole (een van de twee afgevallen dames) “die drie had ik ook gekozen, begrijp ik helemaal”. Dat vond ik raar, want boer Mark vond het moeilijk om de keuze te maken ‘welke twee’ van de vijf naar huis te sturen. Als dan één van die twee afgevallen-dames zegt dat ze de uiteindelijke keuze voor die drie heel goed begrijpt, dat zij die keuze ook gemaakt zou hebben, …klinkt natuurlijk vriendelijk-voor-de-gekozen-dames en zo’n “voel-je-niet-schuldig-klopje” voor de boer, maar ik vind dat toch weer heel ‘persoonlijk’ voor Ilse (de andere dame die ook afviel). Ilse die op sommige momenten de uitstraling had van prinses-Alexia-op-volwassen-leeftijd. Zit Ilse thuis vast te piekeren “Mark vond het moeilijk om mij naar huis te sturen, maar Nicole kon het goed begrijpen dat hij mij uiteindelijk weg heeft gestuurd”. Dat de boer-van-je-dromen je naar huis stuurt is al erg genoeg, dan nog eens dat duizenden mensen dit thuis op tv kunnen zien. *Riks had het moeilijk met de keuze. Yvonne hielp hem. Ze stelde voor dat hij moest denken aan wie het beste voor zijn kinderen was. Toen zag je dat een lichtje bij hem ging branden en in gedachten namen begon door te ‘strepen’, en ik dacht meteen ‘dan zal hij Katarina niet kiezen’. Maar misschien zat ik er naast, of misschien niet, feit is wel dat hij Katarina (waarvan ik vorige week nog dacht dat hij zou kiezen) niet heeft gekozen.

Het was weer een mooie aflevering met allemaal mooie mensen. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.