**Het verplicht pannetje soep voor oma

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Ik las vorige week in de krant een groot krantenartikel over het verplichte pannetje soep voor oma. Als het aan de vereniging van Nederlandse gemeenten ligt dan word familiehulp aan zieken of ouderen verplicht anders kost de zorg teveel….Diep inademen…in…en uit…in…en uit..Majesteit, Ik vond het pannetje soep nog leuk klinken. Dat familieleden elke dag even naar hun ouders moeten omkijken…tja verplichten…nee dat kan toch niet. Ik hoop dat als ik een oud-Betje ben geworden, dat niemand het als een straf of plicht ziet als men over mijn vloer komt. Dat ‘verplichten’ vind ik wel erg ver gaan want dat werkt averechts denk ik….maar oké ik kan er enigszins nog begrip voor opbrengen dat men het proberen wil, maar dat men zegt “omdat anders de zorg te veel gaat kosten”….snik snik….terwijl we elke maand zoveel betalen. Véél meer dan Duitsers en Belgen moeten betalen. Arme oudjes…sniff..Bekijk het positief, het is toch ook werkgelegenheid wat de oudjes bieden…we hebben al zoveel werkelozen. Die ouderen doen de werkgelegenheid bestrijden voor niks…. zonder die 100 miljoen euro die minister Asscher van Sociale Zaken heeft vrijgemaakt om de werkeloosheid onder jeugd en ouderen de komende twee jaar te bestrijden. Is heel Nederland nou in diepe suffe slaap of boeit niemand dat er met miljoenen word gegooit om iets te bestrijden terwijl het tegenovergestelde gebeurd ?….Snik…snik…laat me asjeblief geen last worden voor anderen als ik later hulpbehoevend zou worden. Laat me later op mijn oude dag…als ik vijftig…zestig of zeventig jaren belasting heb betaalt het gevoel niet krijgen dat ik teveel kost…dat ik de moeite niet waard ben voor professionele zorg….dat de regering mijn familie moet verplichten om op visite te komen.

Stel dat Willem-Alexander straks bij U met dat verplicht pannetje soep moet komen terwijl hij midden in een vergadering zit…Dat pannetje soep daar blijft het niet bij. Hij moet U dan ook elke morgen helpen met de steunkousen aantrekken en een boterhammetje smeren. s’Avonds die kousen weer uittrekken en de nachtpon aantrekken. Wasjes doen. U zou het dapper van hem vinden, maar hoe zou het voelen als U weet dat hij dit voor U MOET doen van de regering omdat de zorg anders te duur word.

En dat allemaal omdat….? ja omdat..?? Nederland krap bij kas zit. Onze slimme minister Weekers liet 95 miljoen euro “rollen” naar Bulgaren die zich in Nederland inschreven bij een gemeente om huur en zorgtoeslagen op te strijken terwijl ze hier niet wonen. En hij mag zijn baan behouden. Adem diep in…en uit…En de puber Mark Rutte heeft in Brussel zijn handtekening gezet alsof hij zich zelf een gunst daarmee deed. Vorige week had minister Dijsselbloem het over “een tegenvaller” omdat Nederland dit jaar ongeveer 350 miljoen MEER dan voorzien aan de EU moet afdragen…en als het tegenzit komt er later dit jaar nog een rekening van meer dan 150 miljoen BOVENOP. Het lijken wel loverboy-praktijken daar in Brussel. Ik moet even naar een teiltje.

In de tussentijd word de werking van homeopathische middelen ‘verdoezeld’, mag de werking-voor niet meer op het etiket staan… zodat het volk niet zelf kan gaan dokteren bij die hoge ziektekosten. Sorry dokter A.Vogel. U was jarenlang beroemd op homeopathisch gebied, en beroemd worden gaat niet zomaar…. maar nu mag op het etiket niet meer vermeld worden waar het product voor gebruikt word. Dokter Oetker heeft wel op de verpakking staan waar de ingrediënten voor bedoeld zijn. Dat het toetje voor vier personen is en met enkele decoraties toevoegen word het een feestelijk toetje.

Pannetje soep? Alles loopt in de soep als U het mij vraagt…maar U vraagt het niet aan mij.

Ik ga slapen, welterusten. Doei.

©missie M.

4 reacties op “**Het verplicht pannetje soep voor oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.