**In de tuin

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Ik zag een mooie kever in het gras. Ik hol naar mijn fotocamera want dit was een mooie kever met roodkoperkleurige vleugels en een metallic groen gezicht. Terwijl ik alle moeite doe om het beestje te fotograferen loopt de kever te ijsberen op een grassprietje. Ik zie dat de kever word lastig gevallen door mieren. Kleine mieren. Kleine vervelende mieren. De kever heeft in verhouding tot de miertjes het postuur van een vrachtauto terwijl de miertjes dan de ‘schaal’… van een ligfiets hebben. Ik heb te doen met de kever die soms een mier op zijn snoet heeft zitten of twee mieren op zijn mooie vleugels. De kever is die ene mier te baas…maar dan met vier of vijf tegelijk….dan zie ik hem niet meer bewegen. ‘Kom op kever laat je niet kisten’ roep ik nog, maar hij beweegt niet meer. Ik rammel aan het sprietje waar hij op zit en hij valt er vanaf. O nee…ze hebben hem gewurgd…nee dat had ik dan wel gezien…Hebben ze hem geprikt? Dat geloof ik niet. Met hun mierenzuur-adem KO geblazen? Ik zie z’n pootje weer bewegen…en ja hoor…de kever is er weer. Ze hadden hem vast verdoofd maar de verdoving is uit gewerkt. Ik roep lachend: Vlieg weg en zoek je geluk elders in de tuin, met een leuk keverinnetje, zoek de vrijheid, je hoeft geen huur en belasting te betalen…geniet van je leven…succes. Ik kijk om me heen…hopelijk heeft niemand het gehoord dat ik een kever-zonder-oren na-roep.

Doeiiii.

©missie M.

1 reactie op “**In de tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.