Verspilling EU-geld

 

Majesteit, Dit filmpje hier onder moet U echt zien. Dáár is dé verspilling-allertijden. Hier onder een filmpje met bewijzen van EU-geldverspilling.  Debatteren over de “human rights”,en als het debat begint hebben ze hun koffers al gepakt om terug te reizen, maar daarvoor worden onze verzorgingshuizen en de zorg voor mensen die zware zorg nodig hebben afgeschaft. En dan noemen ze onze hulpbehoevenden te duur.

Klik op onderstaande link

http://www.dumpert.nl/embed/6548966/338451b8/

En neem goed kennis van hetgeen je hoort !!!

 

__________________________________________________________________________

https://youtu.be/DO_NTxqM8JE Maandelijkse verhuizingscircus Europees Parlement

_________________________________________________________________________

https://youtu.be/-oA05vcD5p8    Gratis geld uit Holland

—————————————————————————————————————————

https://youtu.be/6w7KEcT8WEQ    

Gratis geld uit Europa

____________________________________________________________________

https://youtu.be/3xLpRSkvVOQ

Onzinnige subsidies in tijd van crisis

—————————————————————————————————————

https://youtu.be/CNV6gewLsW0  Onnavolgbare EU-subsidies

____________________________________________________________________

https://youtu.be/CpI31QAbfgA

Geluidsschermen in leeg platteland

____________________________________________________________________

https://youtu.be/1iO9jGKqYws    Economen geven Wilders gelijk

_____________________________________________________________________

https://youtu.be/tnPJRvKAkKc

Made in Germany | German EU Agricultural Subsidies

_____________________________________________________________________

Kunnen we de “Europese Unie, de aardbei, soevereiniteit verliezen, en het woord geldverspilling” in één filmpje van 6 minuten noemen?Dat kan.

https://youtu.be/DBb082QwZrE

 

En wat wil de Europese Unie? Daarvoor moet je de film “Euromania” bekijken. https://youtu.be/cO4Ayo4mYZg Boeiend filmpje maar Kijk vooral vanaf 26.15 minuut

——————————————————————————————————————

https://youtu.be/yhnKgp9BnnA  “Brussel is de gevaarlijkste stad van Europa”

________________________________________________________________________

 

 

_______________________________________________________________________

09 februari 2013 13:20
Polen trekt fles champagne open om zak EU-geld

Polen is erg tevreden over de nieuwe meerjarenbegroting van de Europese Unie. Hoewel de begroting voor het eerst in de geschiedenis is verlaagd, krijgt het land de komende jaren fors meer geld. Volgens de Poolse premier Donald Tusk zijn dit één van de gelukkigste dagen van zijn leven.

Polen krijgt in de jaren 2014-2020 106 miljard euro uit Brussel. Dat was in de lopende begroting 102 miljard euro. ”Polen is de grootste ontvanger in de EU”, aldus een opgetogen Tusk over het akkoord.

De Poolse president Bronislaw Komorowski was gisteren zo goed gestemd door de berichten van het Poolse onderhandelingsteam, dat hij publiekelijk bekende dat hij de champagne al koud had gezet.
Rutte: EU-begroting mijlpaal

Premier Rutte noemde het bereikte akkoord gisteren ‘grote winst’ en ‘een mijlpaal’. Rutte is er blij mee dat de begroting van de Europese Unie voor het eerst omlaag gaat en dat Nederland zijn korting op de afdracht aan de EU behoudt.

De onderhandelingen verliepen heel moeizaam. Er werd meer dan 20 uur gepraat. Rutte dreigde zelfs met een veto, als Nederland zijn korting van 1 miljard euro niet zou behouden.

De Europese Commissie had eigenlijk een verhoging van de begroting gewild, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met
een verlaging. De 960 miljard euro die is afgesproken voor de jaren 2014-2020, is 85 miljard euro minder dan het dagelijks bestuur van de EU eigenlijk wilde.

Niet op alle punten zijn zin

Nederland heeft niet op alle punten zijn zin gekregen. Rutte erkende dat Nederland graag had gezien dat er minder geld naar de ”klassieke posten” zoals landbouwsubsidies zou zijn gegaan. “Maar uiteindelijk is het eindresultaat zeer verdedigbaar”, zei hij.

Ook de regeringsfracties VVD en PvdA zijn tevreden. “Hiermee kan premier Rutte thuiskomen”, zei VVD-Kamerlid Mark Verheijen. Zijn PvdA-collega Michiel Servaes sprak van ‘een knap onderhandelingsresultaat’. De oppositie kraakt het bereikte resultaat juist.
Kroes: troosteloos compromis zonder ambitie

Ook Eurocommissaris Neelie Kroes heeft zware kritiek op de begroting. Ze noemt het akkoord in haar column in het FD een “troosteloos compromis tussen nationaal politiek opportunisme en subsidieverslaving”.

Kroes had liever gezien dat het budget voor de komende zeven jaar ambitie had uitgestraald. Volgens haar hadden de Europese leiders moeten spreken over hoe het budget goed wordt besteed, en niet in eerste plaats over de hoogte van de begroting. Maar ze hebben er slechts voor gekozen te doen wat goed zal vallen “bij de kiezers thuis”.

‘EU-begroting is troosteloos compromis zonder ambitie’ Wilders: Rutte heeft zich weer laten afbluffen Nederlandse korting ruim 1 miljard euro EU akkoord met meerjarenbegroting 2014-2020

RTLNieuws.nl

—————————————————————————————————————-
TROUW
Polen sjoemelt met EU-geld
Ekke Overbeek − 23/11/12, 09:00
© AFP. De nieuwe snelweg van Warschau naar Berlijn, met kilometerslange geluidswallen.

Polen heeft voor miljoenen euro’s overbodige geluidsschermen gebouwd. Het grootste deel van het geld is afkomstig uit EU-fondsen.

Polen investeerde de afgelopen jaren voor ruim 10 miljard euro aan Europees geld in wegenbouw. Daarbij zijn honderden kilometers geluidsscherm opgetrokken, vaak op plaatsen waar nauwelijks huizen staan. “Die schermen – bijvoorbeeld langs de A2 naar Warschau – zijn onzinnig”, aldus de directeur van een commercieel bureau dat geluidsmetingen uitvoert.

“Iemand heeft de ecologische normen zo hoog opgeschroefd, dat er schermen moesten worden gebouwd op plekken waar dat helemaal niet nodig was”, erkende de Poolse premier, Donald Tusk.

Justitie onderzoekt of bedrijven jarenlang onrechtmatig hebben geprofiteerd van de strenge normen. Het ministerie van milieu heeft deze maand de criteria versoepeld, die tot de strengste in Europa behoorden.

Ondertussen weet niemand hoeveel geld is geïnvesteerd in de schermen.
Het ministerie van transport blijkt niet in staat binnen een week antwoord te geven op vragen. De woordvoerster van de wegendirectie, een overheidsorganisatie, sprak eerder in de Poolse pers van ‘miljarden zloties’, een andere keer van ‘een miljard’ (ongeveer 230 miljoen euro), maar wil deze bedragen niet bevestigen voor een buitenlandse krant: “Een vierkante meter geluidsscherm kost 150 tot 230 euro. We praten over honderden kilometers, dus het gaat om enorme bedragen, zowel voor de bouw als voor het onderhoud”.

De wegendirectie drong er al in mei 2009 op aan de geluidsnormen te versoepelen. Als de huidige normen de afgelopen jaren waren toegepast, hadden de schermen 10 tot 40 procent minder gekost, aldus de wegendirectie.

Deze gegevens suggereren dat er minstens 200 miljoen euro onnodig is uitgegeven, aangezien er langs 1535 kilometer weg buiten de bebouwde kom geluidsschermen zijn gebouwd. Daarbij komt nog het onderhoud dat jaarlijks ongeveer 25 euro per vierkante meter kost.

—————————————————————————————————-

05 januari 13 09:43 Reageer (196) Wereld RSS
Multinationals Polen gesubsidieerd door EU
Geld bedoeld voor ontwikkeling werkgelegenheid in Polen komt voor een groot deel terecht bij bedrijven als ING, Unilever en Philips

In Polen hebben grote multinationals miljoenen euro’s ontvangen uit een EU-fonds waarmee werkgelegenheid in arme regio’s gestimuleerd had moeten worden. Hoewel het geld bedoeld was voor ‘het versterken van kennis en vaardigheden van werknemers van Poolse ondernemingen, vooral in het midden- en kleinbedrijf’, ging een deel van het geld naar cursussen voor managers van grote beursgenoteerde bedrijven. Dat meldt dagblad Trouw.

Minstens de helft van de ongeveer 300 miljoen euro subsidie die tot nu toe is uitbetaald, is naar de scholingen gegaan. Zo ontving Unilever 1 miljoen euro EU-geld om de medewerkers bij te scholen. ING-Bank Slaski kreeg ook 1 miljoen euro, met dat geld werden de managers getraind. Fortis kon rekenen op 8 ton en Philips moest het doen met 300.000 euro om de medewerkers iets te leren over ‘Mensen en waarden’. De Poolse Rabobank-dochter BGZ ontving veruit het meeste geld: bijna 2,5 miljoen euro.

Het geld komt uit het ESF-potje. Voor de periode 2007-2013 heeft de EU 75 miljard euro vrijgemaakt om de werkgelegenheid binnen de EU te bevorderen. Het grootste deel van het geld gaat naar de armste regio’s. Polen is met tien miljard euro de grootste ontvanger.

Op de lijst van subsidie-ontvangers, gepubliceerd door het Poolse ministerie van regionale ontwikkeling, staan vooral lokale overheden, arbeidsbureaus en non-gouvernementele organisaties. Maar onder het kopje ‘ontwikkeling van kaders voor een moderne economie’ staat een waslijst van beursgenoteerde bedrijven: behalve ING, Unilever en Philips, ontvingen ook Mercedes Benz, BMW, Renault, Heinz, EDF, Nestlé, Deutsche Bank en Pepsi Cola geld om hun management bij te scholen.

In juni vorig jaar zijn de regels aangescherpt om de subsidies meer terecht te laten komen bij het Poolse midden- en kleinbedrijf.

Trouw: Multinationals halen miljoenen uit EU-fonds

————————————————————————————————————————

NOS
“Fraude Bulgaren is topje ijsberg”
23-04-2013, 22:41
Aangepast op 23-04-2013, 22:49
Binnenland

De fraude met toeslagen en uitkeringen door Bulgaren is slechts het topje van de ijsberg. Dat zegt Abvakabo FNV op basis van klokkenluiders bij de Belastingdienst.

Volgens de vakbond zijn er veel meer gevallen van toeslagenfraude. Dat fraudebedrag loopt op tot ruim 1,5 miljard euro. “Het is niet zo dat als die Bulgaarse bendes worden aangepakt de fraude ophoudt. Ook Nederlanders plegen op grote schaal fraude”, zegt Mieke van Vliet, bestuurder van Abvakabo FNV.
Misstanden

Vorig jaar sprak Abvakabo FNV met twintig medewerkers van de Belastingdienst die bij de vakbond aanklopten over misstanden bij de fiscus. Zij meldden onder meer dat er geen controle is op tienduizenden spookburgers door de Belastingdienst. Huur- en zorgtoeslagen, die onterecht worden uitgekeerd, worden ook zelden weer geïnd, staat in een rapport dat een jaar geleden uitkwam.

Volgens staatssecretaris Weekers van Financiën moet de Belastingdienst meer gaan controleren in de strijd tegen de toeslagenfraude door Oost-Europese bendes. Maar als er geluisterd was naar de medewerkers, was dit probleem al lang opgelost, zegt Abvakabo FNV vanavond.
Rapporten

“Zowel de medewerkers als wij hebben deze manier van fraude al veel eerder gesignaleerd”, aldus Mieke van Vliet. “We hebben er zelfs twee rapporten aan gewijd. Nu komt er een schandaal dat wordt uitgemeten in RTL Nieuws en Brandpunt, en Weekers schiet ineens in de actiemodus. Het frustreert de belastingmedewerkers dat hun vakmanschap niet serieus wordt genomen.”

Het ministerie van Financiën herhaalt dat de staatssecretaris pas afgelopen vrijdag op de hoogte is gesteld van de grootschalige fraude door Bulgaren. Dat wil volgens het ministerie niet zeggen dat er niets met de signalen van ambtenaren is gedaan. Het OM was al met onderzoeken bezig, waardoor de twee arrestaties van vandaag mogelijk waren. Morgen komt Weekers met een brief aan de Tweede Kamer met meer informatie.

——————————————————————————————————————-

Nog wat zwarte gaten in alle versies/bladen: “‘We weten simpelweg niet hoe het geld is besteed, dus ook niet hoe fout Of Het is volstrekt onduidelijk of het geld…:Of “volgens de Rekenkamer blijkt nu dat de ambtenaren die het geld ontvingen al 6 jaar niet werken”

 

Miljard EU-steun Egypte ‘in zwart gat’ verdwenen | NU – Het …
www.nu.nl/…/miljard-eu- … -zwart-gat-verdwenen.html
De financiële steun van een miljard euro die de Europese Unie aan Egypte gaf, is in een ‘zwart gat’ verdwenen. Het is volstrekt onduidelijk of het geld efficiënt …

EU-miljard voor Egypte ‘verdween in zwart gat’ – de Volkskrant
www.volkskrant.nl › Europese Unie
18 jun. 2013 – Pinxten: ‘We weten simpelweg niet hoe het geld is besteed, dus ook niet hoe fout.’ Hij spreekt van een ‘zwart gat’ waarin het miljard is …

Geld voor Egypte in zwart gat | RTL Nieuws
www.rtlnieuws.nl/nieuws/b … eld-voor-egypte-zwart-gat
18 jun. 2013 – De 1 miljard euro die de Europese Unie gaf aan Egypte als financiële steun, is in een zwart gat verdwenen. De Europese Rekenkamer zegt dat …

Miljard euro EU-steun Egypte verdwenen in zwart gat – Het …
www.parool.nl/…/Miljard … rdwenen-in-zwart-gat.d…
18 jun. 2013 – De Europese Rekenkamer heeft zware kritiek op de besteding van 1 miljard euro EU-steun voor Egypte. Het is volstrekt onduidelijk of het geld …

Rapport: EU stortte miljarden in enorm Arabisch zwart gat
joostniemoller.nl/…/rapport-eu-stortte-miljarden-in-enorm-arabisch-zwar…
10 dec. 2013 – Morgen verschijnt een rapport over EU hulp aan de Gaza strook. The Financial Times wist er nu al de hand op te leggen. Het EU geld blijkt …

EU betaalt duizenden palestijnse ambtenaren die al 6 jaar …
www.inspraak.org/…/eu-b … tijnse-ambtenaren-die-…
11 dec. 2013 – Het Pegase-hulpprogramma van de EU is de grootste externe inkomstenbron van de Palestijnse Autoriteit. … Rekenkamer blijkt nu dat de ambtenaren die het geld ontvingen niet werken. … en de Gazastrook te blijven betalen, ongeacht of ze al dan niet werken. … Pinxten sprak zelfs van ‘een zwart gat.

EU-geld verspild aan vliegvelden | NU – Het laatste nieuws …

NU.nl

EU-geld verspild aan vliegvelden

Foto: ANP

Gepubliceerd: 16 december 2014 12:58 Laatste update: 16 december 2014 12:58

Investeringen met Europees geld in vliegvelden lijken verspild. Door gebrek aan goede planning en prognoses kwamen vliegvelden te dicht bij elkaar te liggen of werden te groot voor het aantal vliegtuigen en passagiers.

Extra werkgelegenheid leverde het op langere termijn ook zelden of nooit op. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport van de Europese Rekenkamer.

De rekenmeesters onderzochten investeringsprojecten bij twintig vliegvelden in Estland, Griekenland, Italië, Polen en Spanje. Deze projecten ontvingen tussen 2003 en 2013 meer dan 600 miljoen euro aan Europees geld.

Volgens de EU-Rekenkamer was er geen goede strategie bij de lidstaten en controleerde de Europese Commissie onvoldoende.

In een reactie op het rapport laat een woordvoerder van de Europese Commissie weten dat er nu veel striktere regels gelden, om herhaling te voorkomen. Hij sprak over een ”drastisch andere aanpak” dan voorheen.

Door: ANP
—————————————————————————————–

Rekenkamer: miljarden verspilling van EU-geld in Afrika …

https://ejbron.wordpress.com/…/rekenkamer-miljarden-verspilling-van-e

19 jan. 2013 – De EU heeft miljarden uitgegeven voor de opbouw van de infrastructuur in de ontwikkelingslanden. Maar het geld werd blijkbaar ergens …

 

———————————————————————————————

Over zwarte gaten gesproken, ieder jaar 4 tot 5 miljard overheidsgeld aan falende ICT
http://www.volkskrant.nl/ … door-falend-ict~a3641286/

de Volkskrant:

‘Nederland miljarden kwijt door falend ict’

De Nederlandse overheid raakt elk jaar 4 tot 5 miljard euro kwijt aan ict-projecten die mislukken. Vooral met de grote technologieprojecten gaat het mis. Van die projecten – vanaf een budget van 7,5 miljoen euro – slaagt maar 7 procent. Van alle projecten bij elkaar is 30 procent succesvol. Dat heeft hoogleraar Hans Mulder vandaag gezegd voor de tijdelijke ict-commissie van de Tweede Kamer, die onderzoek doet naar ict-projecten bij de overheid.

Bron: ANP

Mulder is onder meer verbonden aan de Universiteit Antwerpen als hoogleraar beleidsinformatica en is ondernemer op dit terrein en adviseert bedrijven en overheden. Van de grote projecten mislukt volgens hem ruim een derde (36 procent) zodanig dat het nieuwe systeem nooit in gebruik wordt genomen en ruim de helft (57 procent) wordt betwist. Dat laatste betekent dat het project te duur uitpakt, te laat klaar is of anders wordt dan eerst de bedoeling was. Van alle projecten bij elkaar faalt een kwart en wordt 46 procent betwist.
Ruwe schattingen
Het gaat volgens hem om ruwe schattingen. Overigens ziet hij wel verbetering, want tien jaar geleden ging de Rekenkamer volgens hem nog uit van schattingen van zo’n 6 miljard per jaar. Bovendien worden nu meer ict-projecten in gang gezet. Nederland loopt volgens hem niet uit de pas met faalkosten in vergelijking met omringende landen.

Als er een top tien zou zijn van redenen waarom projecten falen, dan gaan de eerste drie over mensen en niet over de technologie zelf, aldus Mulder. Zo loopt de communicatie en het management eerder mis als er meer partijen bij zijn betrokken. De projecten van de overheid zijn per definitie groot, omdat die vaak voor veel burgers bestemd zijn. ‘De projecten zijn ook echt ingewikkeld en leveranciers onderschatten dat nogal eens’, zei Mulder. Hij pleit onder meer voor kleinere projecten. Die zijn ook makkelijker te stoppen als het misloopt. Bij grote projecten moet de overheid vaak doormodderen.

‘Geen kwade opzet bij raming ict-projecten’
Volgens Chris Verhoef, hoogleraar informatie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, worden bovendien de kosten die de overheid gaat maken voor nieuwe ict-projecten altijd te laag ingeschat. Dat heeft hij vandaag tegen de ict-commissie gezegd. Volgens Verhoef komt dit door onkunde aan zowel de kant van de bedrijven die deze projecten willen uitvoeren als bij de overheid.
‘Het gebeurt niet willens en wetens. Er is eerder sprake van onkunde en omdat ze niet weten wat ze precies te wachten staat.’ Later blijkt dat het project veel duurder wordt en kan de overheid niet meer terug. Volgens hem zijn kosten vooraf ook echt lastig in te schatten en daarom zijn de eerste ramingen altijd slecht. ‘Omdat die eerste ramingen nooit deugen, is ook niet aan te geven hoeveel geld de Nederlandse overheid jaarlijks werkelijk verspilt aan falende ICT-plannen.’

Maar Verhoef denkt aan enkele honderden miljoenen tot 1 miljard euro. Een andere deskundige gaf vrijdag aan uit te gaan van 4 tot 5 miljard euro verspilling per jaar. Volgens Verhoef wordt een kostenschatting meestal gebruikt als excuus om te kunnen beginnen met de klus. Vooral als het een groot project is en de overheid stuurt op tijd en geld, stapelen de problemen zich op in de uitvoering.

Ict-commissie
De ict-commissie is opgericht in opdracht van de Tweede Kamer om onderzoek te doen naar de problemen rond ict-projecten bij de overheid. De commissie kijkt naar wat er mis kan gaan en wat hiervan de oorzaak is. Het is de bedoeling dat hierdoor duidelijk wordt hoe de overheid ict-projecten in de toekomst wel kan laten slagen.

De commissie houdt zeven openbare hoorzittingsdagen waarin zij spreekt met betrokkenen uit de wetenschap, advies- en toezichtwereld, het bedrijfsleven en de overheid. Vandaag was de eerste hoorzitting.

———————————————————————————————————————-

______________________________________________________________________

11 december 2013:

Geachte Asscher,

Vandaag las ik in de krant dat er een ‘golf van ontslagen’ gaat vallen in de zorg. U weet wel ‘de zorg’ waarover men nog niet zolang geleden heel bezorgd was dat er een tekort aan verzorgend personeel zou ontstaan. Er werd gesproken over Poolse werknemers naar hier te halen, maar die eerst nog een talencursus moesten volgen….een talencursus en woonverblijf van hoeveel euro?. (Zij hadden minder tijd dan Maxima om de Nederlandse taal te bemachtigen, maar in de zorg waar ouderen slecht horen en elk lettertje van belang is. Wat schaft de pot?” of het “Moet u op de pot?”) en men sprak over mensen uit India die kundiger en beter geschoold zouden zijn dan de Nederlandse operatieassistenten.

En dan lees ik vandaag dat er 80.000 banen verloren zullen gaan in de verpleging,verzorging en Thuiszorg, circa 20.000 banen in de gehandicapten zorg, en 13.000 banen in de geestelijke gezondheidszorg verloren zullen gaan. Dat zijn bij mekaar ONGELOOFLIJK veel ontslagenen in de zorg.

We moeten ons SCHAMEN dat we dit met de zorg voor hulpbehoevenden laten gebeuren.

Precies een jaar geleden zei ik al “het lijkt me sterk dat we volgend jaar kunnen zeggen “zo hij heeft die werkeloosheid eens goed aangepakt”. Wat heeft u met al die miljoenen gedaan die u zou gebruiken voor de bestrijding van de werkeloosheid?

Geld vrijmaken om de werkeloosheid te bestrijden en tegelijkertijd bezuinigingen doorduwen die werkelozen maakt. Is dit niet met de kranen open dweilen? Kranen? Wat heet kranen? Hele sluisdeuren worden opengezet.

Verslag van één jaar:

Dec.2012: Er is 400 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek in de topsectoren van de Nederlandse economie. Minister van economische zaken Kamp heeft dit aan de Tweede Kamer verteld. Ruim 1500 bedrijven trekken komend jaar 318 miljoen euro uit voor onderzoek en het kabinet legt er 83 miljoen euro bij.

Dec. 2012: Asscher maakt 100 miljoen vrij om de werkeloosheid bij jongeren en ouderen te bestrijden.

Mei 2013: De afgelopen jaren is voor ruim 95 miljoen euro geknoeid met toeslagen. Bulgaren die zich in Nederland lieten inschrijven bij een gemeente om huur en zorgtoeslagen op te strijken. Staatssecretaris Frans Weekers kondigde een nieuwe maatregel aan om de fraude de kop in te drukken.

Juni 2013:Italiaanse werkeloze jongeren met een aantal jaar werkervaring naar Nederland halen??? Dus ze zijn niet werkeloos, waarschijnlijk ook nooit geweest, en zo jong zijn ze ook niet meer anders had men geen aantal jaar werkervaring.

Juni 2013 vertelt minister Asscher in Luxemburg dat hij 600 800 miljoen uitgeeft om banen te “scheppen”. In Luxemburg heeft Asscher afspraken gemaakt met Roemeense en Bulgaarse collega’s over schijnconstructies en malafide werkgevers. Nederland gaat de samenwerking met Roemenië en Bulgarije versterken om uitbuiting van werknemers tegen te gaan.

29 juni 2013: Premier Rutte zegt “terecht geen geld beschikbaar voor aanpak Nederlandse jeugdwerkloosheid”.

4 juli 2013: Rutte: werkloze jongeren naar Nederland halen. Waarom? Omdat er hier zoveel werk is? Als ze eenmaal in Nederland zijn zijn ze ook Nederlandse werkeloze jongere waar terecht geen geld voor beschikbaar is…toch?.

Juli 2013: Bezuinigingspakket wordt ingrijpend. In het bezuinigingspakket waarover het kabinet deze zomer beslist zullen “ingrijpende maatregelen en vergaande hervormingen” zitten aldus minister Dijsselbloem.

Nederland moet dit jaar ongeveer 350 miljoen euro meer aan de EU afdragen dan voorzien. Minister Jeroen Dijsselbloem sprak over “een tegenvaller”. Als het tegenzit komt er later dit jaar nog een rekening van meer dan 150 miljoen bovenop.

Juni 2013: Minister Fred Teeven wou eerst 340 miljoen (3400 banen) op de gevangenissen besparen, maar nu wordt dat dus 271 miljoen (2000 banen) bezuinigen.

Defensie moet NOG ruim 330 miljoen bezuinigen al dus minister Jeanine Hennis-Plasschaert

Juni 2013: minister Edith Schippers heeft moeite met mensen die de ziektekostenverzekering niet meer kunnen betalen. Ze noemt hen ‘wanbetalers’. Terwijl wanbetalers toch echt wat anders zijn. Ze dreigt nu de verzekeraars te korten als zij niet harder er aan werken dat iedereen betaalt anders worden zij gekort.  Op 1 januari waren er nog 299.000 verzekerden met een betalingsachterstand van minimaal een half jaar. Op 1 april was het aantal opgelopen tot 306.000 en op 1 juni stond de teller op 314.000. Met dit groeitempo komt het aantal wanbetalers van wie de premie geïncasseerd wordt door loonbeslag dit jaar uit op ongeveer 340.000 mensen die de ziektekosten niet meer kunnen betalen.

Juni 2013: De bezuinigingen van Stef Blok: 10.000 tot 15.000 mensen worden ontslagen omdat deze minister 142 miljoen wil bezuiningen. Minister Stef Blok gaat bezuinigen. Hij stoot de komende tijd bijna een derde van de kantoorruimte af en hoopt hiermee jaarlijks 142 miljoen te bezuinigen.(62 miljoen in Den Haag en 80 miljoen in de rest van het land) Daardoor komen tien tot vijftienduizenden banen op de tocht’. 10.000 tot 15.000 banen foetsie.

4 juli 2013: Het kabinet trekt dit jaar 20 miljoen uit voor de armoedebestrijding. Het grootste deel van dit bedrag, 19 miljoen, gaat naar gemeenten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken doet een beroep op de gemeenten om het geld vooral in te zetten voor kinderen uit arme gezinnen.  Ik kan nergens lezen of het voor Nederlandse arme gezinnen gaat of voor  andere vreemde landen.

13 juli 2013: Bezuinigingen in de zorg zijn noodzakelijk willen niet meer ziekenhuizen in de rode cijfers belanden. Dit jaar lijden meer dan tien Nederlandse algemene ziekenhuizen verlies. In totaal tellen de Nederlandse ziekenhuizen 172.000 fte’s. Op de meeste plaatsen kan een inkrimping door natuurlijk verloop worden opgevangen stond er in de krant. Een natuurlijk verloop is dat een oudere werknemer met pensioen gaat en haar plaats word ingenomen door een jongere kracht. Als die plaats niet word ingevuld is het dus helemaal geen natuurlijk-verloop want de overgebleven werknemers zullen het werk van die collega’s moeten opvangen, terwijl er thuis iemand zich rot zit te solliciteren voor een vaste baan.

Dan heb ik het niet eens over de basisscholen die afgelopen zomer voorgoed gesloten zijn uit bezuinigingsmaatregel.
De Thuiszorg die fors aan het bezuinigen is.
De bouwsector, winkels sluiten met de bosjes, weekbladen verliezen lezers, woningmarkt enz.enz.
Al die ontslagenen zijn mensen met vaste Nederlandse maandlasten. Huizen die minder waard worden en niet meer verkocht worden. Hoge schuld en geen werk. Naast de Derde wereld,  creert men nu de “arme Westerse wereld”.

Wat heeft het voor nut dat Asscher zoveel geld steekt in de werkeloosheidsbestrijding als de andere ministers werkelozen creëren. Dat is water naar de zee dragen.

Ik heb geen 400 miljoen nodig om onderzoek te doen naar de Nederlandse economie. Dit ziet een kleuter nog dat het helemaal fout gaat lopen.

Zuchttttttttttttttt ……………..

PS.Pas geleden las ik dat er in nov.2013 al een bedrag van 600 miljoen euro naar Oekranïe is gegaan en

Vandaag 1 april 2014 lees ik in de krant: Jaarlijks gaat bijna 900 miljoen euro van de EU naar kandidaat-lidstaat Turkije.

©missie M

_______________________________________________________________________________

 
Oude brief van 9 dec. 2011:

Lieve beste Majesteit,
Ik las laatst in de krant dat er naast de voedselbank en kledingbank nu ook een huishoudbank is.
Vroeger was er alleen een Boerenleenbank, waar boeren hun geld konden sparen en geld konden lenen.

Er moet me iets van het hart.Het knaagt al de hele dag… Het is mijn minst favoriete onderwerp. Liever deed ik mijn ogen dicht zodat ik het niet zag….maar ik had vanmorgen mijn ogen open toen ik de krant las bij het ontbijt….te laat. Er stond met grote letters in de krant:

Ik citeer: Premier Rutte: laag inkomen is geen armoede. Sociaal minimum in Nederland hoogste in Europa. In Nederland bestaat geen echte armoede vindt premier Rutte. Ik maak bezwaar tegen de term armoede, zei hij gisteren in de Tweede Kamer, omdat dat klinkt alsof we in een situatie zitten waar ontwikkelingshulp nodig is
De linkse oppositie had Rutte gisteren naar de kamer geroepen om te debatteren over recente rapporten van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Planbureau voor de statistiek (CBS) waaruit blijkt dat bijna 8 procent van de Nederlandse huishoudens, en 10 procent van de kinderen onder de armoedegrens leeft. Dat percentage zal de komende jaren toenemen, verwachten SCP en CBS.
Rutte weigert echter van armoede te spreken. ……………..Premier Rutte herinnerde er aan dat vijftien jaar geleden twee keer zoveel mensen als nu onder de armoedegrens leefden. “De situatie is enorm verbeterd”. Hij wees er ook op dat het sociale minimum in Nederland tot de hoogste in Europa behoort, en dat de werkeloosheid relatief laag is.
Die optimistische opsomming leidde tot irritatie bij de oppositie. “Het is een toenemend probleem dat de minister-president alles van zich af laat glijden”, waarschuwde fractievoorzitter Jolande Sap van Groen links
“Er gaat geen spat urgentie van uit” zei haar collega Job Cohen van de PvdA. “Ik zou het zweet op mijn voorhoofd hebben”.
Rutte zei dat het kabinet zich inzet om ook de resterende armoede te bestrijden, maar niet door de uitkeringen te verhogen of banen te scheppen. We willen mensen stimuleren zich zelf te redden

Snapt U nu waarom ik tijdens het ontbijt liever mijn ogen sluit als ik de foto van Rutte in de krant zie staan?
Hij reist voor 30 minuutjes naar het Witte Huis om met Obama te tokkelen….vast om nog wat straaljagers of helikopters te betalen. Kan hij Obama niet stimuleren zich zelf te redden?

Hij weigert om nog meer te bezuinigen op de Oranjes, want zij hebben al een paar euro’s ingeleverd. Kan hij de Oranjes niet stimuleren om met een paar centen minder zich zelf te redden?

Hij zou misschien ook nog Griekenland een flinke duit in het zakje willen doen zodat de Grieken belastingvrij voor hun 50-ste met pensioen kunnen gaan.
Kan hij de Grieken niet stimuleren zich zelf te redden?
Hij maakt (naast alle bezuinigingen en de hoge ziekenkostenverzekeringen) de bekeuringen en Griffierkosten (die alleen in Nederland worden geteld) abnormaal hoog voor de Nederlandse mensen, zodat het Ned. volk niet zo gauw een rechtzaak kan beginnen. Hulpbehoevenden worden al extra gekort en dan vind hij dat hij moet zeggen “we willen mensen stimuleren zich zelf te redden”.
Waarmee dan? Hoe dan?

En “Sociaal minimum in Nederland hoogste in Europa”. Hebben ze elders in Europa ook zulke hoge ziekenkosten, bekeuringen en griffierskosten? Nog nooit stonden er zoveel winkelpanden leeg, nog nooit stonden er zoveel huizen te koop, nog nooit waren er zoveel werkelozen, nog nooit waren er zoveel voedsel-en kledingbanken nodig en dan zegt hij dat het enorm verbeterd is met vijftien jaar geleden……

Majesteit….als U nou niet met de vuist op tafel slaat dan doe ik het.

Welterusten….

_________________________________________________________________________________

__Beleggingen:________________________________________________________________________________

Geen verbod op beleggen kernwapens.
Geplaatst op 18 februari 2013
Lieve beste Majesteit,

Sorry sorry, ik heb geprobeerd om er niet over te beginnen tijdens Uw wintersportvakantie in Lech maar het laat me niet met rust. Hoe is het mogelijk dat onze minister van Financiën Dijsselbloem zegt: “Vijf landen mogen volgens het internationale non-proliferatieverdrag kernwapens hebben en het zou “gek” zijn om beleggingen daarin te verbieden”. Zeven banken hebben 1,5 miljard….jahaa miljard…geïnvesteerd in kernwapenproducenten.

Beleggen in kernwapens…de minister is niet van plan om de banken dat te verbieden. Kernwapens…dat zijn toch die onmenselijke gruwelijke wapens…Die hele kernwapenindustrie moest verboden worden…Wat is er mis mee om te vechten als een man? En niet eens zo duur. Stel U toch eens voor wat er gebeurd als iemand een dergelijk kernwapen gebruikt…op een school…of peutercrèche…of op een Koninginnedag…Je moet er toch niet aan denken dat onze spaarcentjes daarin belegd worden. Beleggen in oorlog….dan schieten ze mensen dood…en weg is het leven en de belegging.

Huhhwww…buwwww…ik moet snel naar een teiltje.

Welterusten

©missie M.

————————————————————————————————————————-


Geachte president Obama

Geplaatst op 14 februari 2013

Geachte president Barack Obama,

Hoe gaat het met u? Met uw vrouw en kinderen? U heeft het er maar druk mee hé? Dat gedoe met Syrië en die chemische wapens. Verschrikkelijk.

Ik wil u even ‘tippen’. Namelijk, onze minister van Financiën Dijsselbloem zei afgelopen februari: “Vijf landen mogen volgens het internationale non-proliferatieverdrag kernwapens hebben en het zou “gek” zijn om beleggingen daarin te verbieden”. Zeven banken hebben 1,5 miljard belegd in kernwapens.

Ja, dat zegt ik. Kernwapens en chemische wapens dat is een grote misdaad tegen de hele aardbol en alles wat er op leeft. Burgers worden al bekeurd als ze iets te hard rijden of geen autogordel dragen. Maar dit….dit is…dit is… “de aardbol beveiligen omdat er tuig rond loopt dat opgesloten moet zitten en niet met hun vingers zulke knoppen mogen indrukken als ze een slechte bui hebben”

En nu blijkt dat er in 2010 onder leiding van Balkenende IV in het geniep met de Verenigde Staten is besloten om nieuwe kernwapens te plaatsen in Volkel. En dat het peperdure gevechtsvliegtuig JSF het nieuwe kernwapen-met-staartvinnen moet kunnen dragen.

We hebben nog een hele klus voor de boeg om kernwapens, chemische wapens en gevaarlijk minister-of-president-tuig te weren.

Doei

©missie M.

——————————————————————————————————————–

JSK-kisten

Geplaatst op 18 september 2013

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Ik heb de tv gisteren niet aangezet. Ik wou de troonrede op prinsesjesdag niet horen. Maar vandaag lag de krant bij het ontbijt………………..Ik moet dit even verwerken…in laten werken…ik probeer straks de brief af te maken.

Zoveel miljarden voor “tenminste” 37 gevechtsvliegtuigen, de JSK-kisten omdat ze het nieuwste van het nieuwste speeltje zijn. De prijs per stuk is nog niet helemaal duidelijk. Maar ze komen er in elk geval wel. En dat terwijl we elk jaar dodenherdenking vieren op een “dit nooit meer manier”. Ouderen, zieken en kinderen met leer of gedragsproblemen worden behoorlijk gekort. Wat heet gekort? Behoorlijk tekortgedaan. Net zoals iedere brave burger ergens op “gepakt” word. Vorige week sprak nog iemand op tv over de armoede in ons land waar vooral veel kinderen dupe van waren. Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Kinderen die geen winter of zomerkleding hebben. Vechtscheidingen omdat ouders de schulden niet meer kunnen betalen. Oorlogjes in ons eigen land doordat ons kabinet het duurste oorlogstuig wil kopen en tegelijkertijd soldaten moet ontslaan vanwege de bezuinigingen. En de andere miljoenen brengt men naar Brussel. Brussel dat een soort loverboy voor Nederland is.

JSF. Wat is er mis met zo’n oude Dakota? Als die oude bommenwerpers uit de tweede wereldoorlog overvliegen dan gaapt iedereen vol bewondering naar die geschiedenis daar in de lucht. Een lach op het gezicht van “whooow dat ze nog vliegen”. Iedereen zal zwaaien naar die ouwe kisten. Dan gaat niemand schieten of oorlog maken.

Ik ga mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken.Welterusten. Doeiiiiiii

©missie M.

___________________________________________________________________________

https://youtu.be/LhmZyraeBG4

Gouda kan jonge Marokkaanse criminelen niet aan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.