Zolder

..rommel rommel stommel….ik zit op zolder en vind oude brieven aan onze majesteit..Ik zal hier telkens een oude brief plaatsen….Ik ga even verder met lezen…Deze vond ik:

______________________________________________________

Zaterdag 23 oktober 2010 Verhoging pensioenleeftijd

Lieve beste Majesteit,

Ik dien een verzoek in om te mogen protesteren.In ons land. In Frankrijk gingen de mensen de straat op en staken autobanden in brand als protest tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 60 naar…..62. Hier gaat de pensioenleeftijd van 65 naar 67 en met een beetje pech word die leeftijd verhoogd naar 69 jaar. En geen Nederlandse kip op straat die er tegen in gaat. Heeft de Nederlandse bevolking geen tijd meer om te protesteren? Te moe van al dat geroep, wetende dat men er toch niks mee opschiet? Wilt U mijn sponsor worden als ik ga protesteren? Ik hoef geen centjessponsor want ik heb alleen twee borden nodig die ik met touwtjes vast maak zodat ik er tussen zit als een plak kaas tussen twee sneetjes brood. Maar ik wil weten of U achter mij staat. Ik wil er wat krachttermen op schilderen met rode verf. Wat dacht U van ‘Ik en mijn majesteit zeggen nee tegen verhoging van de pensioenleeftijd….nee dat is teveel tekst. Het moet kort en krachtig. Ik schilder de letters “ik vind 62 wel oké”.

Majesteit, U hoeft niet bang te zijn dat ik gekke dingen doe met autobanden en lucifers midden op straat. Maar protesteren zal ik.

Ik ga nu eerst mijn nachtpon aan trekken en slapen, welterusten, doeiiii

©missie M.

______________________________________________________

‘Beatrix verwaarloosde haar paleis’ stond in de krant

21 december 2014

Lieve beste Majesteit,prinses Beatrix,

Ik wou het met U hebben over het rubber voor autobanden dat straks gemaakt word van paardenbloemenwortels. Dat vind ik zo romantisch klinken.Ik zag in gedachten de directeur van de autobandenfabriek met zijn personeel langs de wegen en velden paardenbloemen met wortel uit de grond trekken en voorzichtig in een mand  leggen……Ook had ik het met U willen hebben over de Eurotop waar de premier van Luxemburg onze premier Mark Rutte verving omdat Mark om de tafel zat vanwege het zorgplan dat Edith Schippers er door wou drijven, maar de PvdA er een stokje voor stak. Dus ja…ga ik het hebben over de autobanden gemaakt van paardenbloemen of over de premier van Luxemburg die Nederland vertegenwoordigde? Maar toen zag ik de krant…en las ik dit: “Beatrix verwaarloosde haar paleis“. Wie heeft het dan nog over autobanden of een of andere top?

Ook stond in het overheidsdocument uit 2012: Hare majesteit de koningin is al jaren zeer terughoudend als het gaat om onderhoud of aanpassingen‘.

Majesteit, is het echt waar of is dit “propaganda”? Ik heb afgelopen januari er nog over geschreven. Weet u nog? In de brief “Verhuisgedoe”. Men vond de vertrekken in Huis ten Bosch “keurig, klein en kneuterig“. en daarom volkomen ongeschikt voor een modern jong gezin“. Daarom was een verbouwing van 2 jaar nodig wat de nodige miljoenen gaat kosten. Men had het toen over 2016, maar vandaag las ik dat het pas in 2017 klaar zou zijn. In het kasteel zijn natuurlijk veel kamers, dus veel behangrollen, veel behangplaksel en veel behangwerk. Ik zei het toen al dat het vast langer gaat duren en duurder zal worden. Nu lees ik over waterschade, houtrot, niet geaarde stopcontacten en waterleidingen van lood.

Bij een renovatie van 2 tot 3 jaar wat zoveel miljoenen gaat kosten is het stopcontact aarden en een waterleiding vervangen vast al inbegrepen…want de keuken en de badkamer zullen vast verlegd worden naar een groter vertrek en dan moeten de leidingen toch vernieuwd worden….”voor een jong en modern gezin”. Waar ik me meer zorgen om maak is de slaapkamer met de ingebouwde kluis. Die zal vast erg zwaar zijn. Heeft U die kluis in de schatkamer goed leeggemaakt? Lagen mijn brieven er nog allemaal in? Zijn mijn brieven aan U nu veilig gesteld? Gelukkig dan maar.

U was vast druk met het renoveren van Drakesteijn, de tochtjes met de Groene Draeck, de Staatsbezoekjes, wintersportvakanties, kinderen, kleinkinderen, en al die bezoekjes door het land, en had niet in de gaten dat het water door loden leidingen liep en de stopcontacten niet geaard waren. Dat is mannenwerk. Het Rijk “draaft” nu toch ook op voor de grote renovatie van Huis Ten Bosch…voor het jonge-moderne-gezin-van koning Willem-Alexander en Maxima. Een jong modern gezin dat daar nu niet wil wonen…omdat de vertrekken keurig, klein en kneuterig” waren, met nadruk op keurig. Dat is geen verwaarlozing vind ik.

Waarom zou U het op Uw oude dag allemaal moeten bijhouden, en word het allemaal “hopsaflops” vanzelf geregeld én betaald voor het jonge-moderne-gezin? Is dat gezin dan niet zo jong en modern dat het dit zelf kan? “Modern” betekend in deze tijd vast  “participeren”.

“Beatrix verwaarloosde haar paleis” stond er met grote letters…..Majesteit, sla met de vuist op tafel en roep dan “wie heeft dat in de krant geschreven?”. En eis dan een rectificatie met de woorden “de vertrekken waren keurig, klein en kneuterig, en niet verwaarloost”.

Welterusten.

©missie M.

______________________________________________________

20 aug.2014:

Beste meneer F. Timmermans,

Ik zie het vast allemaal niet zo duidelijk als u. Dusssssss….zit ik met een hoop onduidelijk.

Ik las gisteren dat u maandagochtend een bezoek heeft gebracht aan het Rotterdamse Feyenoord om de voetbalclub en technische staf te overtuigen om tóch te gaan voetballen in Kiev. U zou donderdag zelf ook als toeschouwer aanwezig zijn bij het Europa League-duel met Zorya Loehansk.

De voetballers hadden de afgelopen tijd aangegeven veel moeite te hebben om naar Oekraïne te gaan. Ook hun vrouwen hadden moeite dat manlief naar een land-in-burgeroorlog reist om te gaan voetballen terwijl er al meer dan 2000 doden zijn gevallen door die oorlog. U meneer Timmermans zei dat het een groot verschil is tussen de situatie in Kiev of het 800km verder gelegen gebied rond Loehansk.

De spelers zijn maar gedeeltelijk gerustgesteld en kunnen het niet begrijpen dat de UEFA hun dringende verzoek niet heeft gehonereerd. Vooral vanwege de MH17-ramp. Er geldt geen negatief reisadvies, én volgens de ambassade, de UEFA en KNVB en buitenlandse ploegen is het volledig verantwoord om een wedstrijd in Kiev af te werken.”.

Allereerst is het mij dan onduidelijk waarom wij hier bijna op onze wenkbrauwen lopen als we de naam “Kiev” horen. Waarom er door het leger van Oekraïne zo geschoten en gebombardeerd word in Oost-Oekraïne als het allemaal veilig en verantwoord is. Waarom duizenden burgers naar Rusland vluchten als het allemaal zo veilig is. De prikkels zijn toch ook in Kiev of zit ik er naast? Maar vooral…ja vooral is een ding zeer onduidelijk. Namelijk het volgende:

Afgelopen winterspelen zouden prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven van 7 tot 11 maart bij de Paralympic spelen aanwezig zijn om de Nederlandse atleten aan te moedigen en medailles uit te reiken. Helaas, want op het allerlaatste moment ging het bezoek van prinses Margriet (als lid erebestuur paralympisch-comity) en Pieter van Vollenhoven (beschermheer van het fonds gehandicaptensport) aan de paralympic’s in Sochi ….Sotcji…Sotsji… niet door vanwege de Krim. Ook minister van sport Edith Schippers bleef thuis met de woorden “het is een maatregel van het kabinet om aan te geven dat wij niet tolereren dat een souvereine staat wordt binnengevallen”.

De Krim dat 700 jaar bij Rusland hoorde, als cadeau werd weggeven aan Oekraïne door een dronken president, stond op het punt om weer als “cadeau” weggegeven te worden door Oekraïne, maar nu naar de EU als Oekraïne met de EU in zee zou gaan. Rusland had op de Krim belangrijke ‘zaken’ liggen, de Krim “weggeven” aan de EU ,dat zou niet kunnen.  Poetin verklaarde de Krim “onafhankelijk”. Maar de nieuwe president van Oekraïne vond dat de Krim bij Oekraïne hoort en zal blijven horen. Dan weet Rusland al wat er met hun belangrijke ‘de Krim’ gaat gebeuren. Ja “hij mag er niet zomaar binnen vallen” hoewel hij het al “bescherming” zag. Misschien bescherming voor “Guy-Verhofstadt-ten” die Kiev binnen ging vallen met zijn beloftes en “vecht het gevecht voor de EU”-geroep.

Maar enfin prinses Margriet en haar echtgenoot konden in maart absoluut niet naar de Paralympic’s afreizen…terwijl de atleten wél aanwezig waren en hun spelen konden spelen. Voor hun veiligheid werd niet gevreesd.

Het was dus een maatregel om aan te geven…”dit tolereren we niet” ,maar we zijn toch neutraal…onpartijdig…onafhankelijk meneer Timmermans. We spelen toch niet onder één hoedje met Oekraïne om land voor de EU te winnen? Geen ene oorlog is dat waard. We vinden het toch ook niet goed dat een land oorlog voert tegen eigen volk…dat tolereren we toch hopelijk ook niet. De onderzoeken naar de toedracht van het vliegtuigongeluk zijn nog gaande. Misschien is dit land wel medeschuld aan de ramp met de MH17….en dat is toch kwalijker dan die soevereine staat die soeverein moet blijven en daarom soeverein word verklaard door de Russisch president waar men nu boos op is. Premier Rutte wil de onderste steen boven. En ik bid een paar wees-ge-groetjes dat dit gaat gebeuren….maar dan moeten we wel eerlijk zijn in onderzoek en onafhankelijk blijven.

Ons koningspaar, de minister van sport, én de premier gingen allemaal naar de Olympische spelen ondanks de anti-homowet……terwijl de Nederlandse bevolking juist dát een maatregel hadden gevonden om aan te geven “dit tolereren we niet”, maar daar had het kabinet en de zware delegatie geen boodschap aan. Sterker nog, ze gingen nog een biertje drinken met de baas van die anti-homowet. De Krim is onafhankelijk verklaard, waarom dan nog zo’n zooitje maken met sancties en boycotten wat het begin van een oorlog zou kunnen betekenen?

U moet het vast kunnen ruiken, de propaganda, de onduidelijkheid en tegenstrijdigheid stinkt in dit hele gebeuren.

Doei.

©missie M.

_____________________________________________________

**Zomer, Vaderdag en Paleizen

21 juni 2015

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag is de zomer begonnen…maar in onze tuin niet. Ik was namelijk in korte tijd kletsnat geregend. Het was ook Vaderdag vandaag. U zult ook wel aan Uw eigen vader denken vandaag, prins Bernard…en aan de vader van Uw kinderen. Prins Claus.

Vaders, Grootvaders, Overgrootvaders, Over-Overgrootvader.

Ik was pas geleden in de buurt bij Dillenburg in het Duitse Sauerland. Ik had wat folders gekregen én bekeken en zag daarin het geboortehuis van koning Willem I staan. Kasteel Dillenburg.Van daaruit leidde hij de opstand van de Nederlanden tegen de Spaanse koning.Ter nagedachtenis aan de vader des vaderlands is de Willemstoren gebouwd. Met de naam “De Wilhelsturm”. Dát wou ik zien. Dus daar gingen we naar toe. Het lag hoger dan het stadje, dus steil opwaarts. Poepoeh dat was me wat teveel van het goeie. Toen we voor de grote poort of voordeur stonden heb ik eerst op het bankje zitten uitrusten. En rond gekeken. Het had een mooi uitzicht. Tjonge jonge….de bouwvakkers…..of de burgers….want ik geloof nooit dat de ouders van Willem I zelf gesjouwd hebben met stenen en andere bouwmaterialen…. het werkvolk moet wel flink gesjouwd hebben met stenen, cement en houten balken. En dat allemaal die steile heuvel omhoog. Poeh poeh. Eenmaal boven moesten ze nog hoger, want de toren is best hoog. Wat zullen ze gepuft hebben om dit kasteel te bouwen. Ze hadden vast nog geen goede CAO in die tijd.

Buiten stond een groot beeld van koning Wilhelm I. Ik heb een foto van het gezicht gemaakt zodat ik de foto naast een foto van onze koning Willem-Alexander kon leggen om te vergelijken. Deze Willem had een dunner gezicht….en vooral een strak gezicht….maar dat zal wel komen door het stenen materiaal van het beeld…. maar ik meende een gelijkenis te zien van de wangen.

Enfin toen ik eindelijk uitgerust was ging ik de Wilhelms-turm naar binnen, entree betaald want het was nu een Oranje-museum met spreuken van Koning Willem I op de muren en wapens in glazen kasten, Ik keek rond en ik dacht “Stel je voor, hier is Wilhelm I in 1533 geboren”  Ik kon het nergens aan merken, de concentratie ging moeizaam tussen de souvenir-tjes en spreuken aan de muur….hij zou dan vast boven geboren zijn…in de slaapkamer natuurlijk….dus nam ik de trap….een wenteltrap…een steile stenen wenteltrap nog wel. Toen ik eindelijk op de eerste verdieping aankwam plofte ik door de deur en zocht eerst naar een stoel om uit te rusten….het werd een modern klapstoeltje waar ik op kon zitten. Ik keek rond en dacht “stel… hier is Wilhelm I  geboren….of nog een verdieping hoger?” De stenen wenteltrap ging nog hoger…..maar ik niet. Ik probeerde me vanaf het klapstoeltje de dag of avond van de geboorte voor te stellen. Wat was de mode in 1533 ?  De weeën beginnen op gang te komen…de vroedvrouw komt langs…..de aanstaande moeder ligt midden op bed uit te rusten van de wenteltrap….ze schuift een stukje op zodat de vroedvrouw ook even kan uitrusten van de steile weg naar de Wilhelmsturm….én van de wenteltrap. Als de bevalling gaat beginnen moet de vroedvrouw de wenteltrap omlaag om een teiltje met warm water en handdoeken te halen….Dan gaan de aanstaande moeder én de vroedvrouw samen puffen. Moeders omdat ze Willem I op de wereld gaat zetten…en de vroedvrouw omdat ze de steile trappen alweer op en af is gerend.

21 juni 2015

*Huis ten Bosch

Gisteren las ik dat Huis ten Bosch, het aanstaande woonpaleis van onze koning Willem Alexander en zijn gezin, in één keer (een keer van 40 maanden) word opgeknapt voor 59 miljoen. Eind 2018 zou het klaar zijn. Als het in fases opgeknapt moest worden zou het volgens nieuwe berekeningen 73 miljoen gaan kosten. Het word opgeknapt én betaald door het Rijk neem ik aan….en onze premier Mark vind het te ingewikkeld om onze koning belasting te laten betalen…omdat onze koning een netto-uitkering krijgt….want dan moet men die eerst bruto maken…en kijken naar het gebruik van paleizen en naar welke kosten aftrekbaar zijn. Premier Mark Rutte had het volgende gezegd “we have bigger fish to fry”. Met andere woorden dat er belangrijkere zaken zijn. Als het te ingewikkeld is om netto bruto te maken….dan moet de “uitkering” misschien lager….of zo.

Ik las vorige week dat het Istana Nurul Iman paleis, waar de Sultan van Brunei sinds 1984 in woont, 1700 kamers heeft. 1700 kamers? Maar dat weet U vast allang, want ons koningshuis is al jarenlang bevriend met de sultan van Brunei. Nog steeds? want vorig jaar heeft deze sultan strenge islamitische wetgeving ingevoerd. Lijfstraffen zoals de doodstraf en afhakken van ledematen. Bbbbrrrrrr…..Heeft U of onze koning al geprobeerd hem op andere gedachten te brengen? Het aantal kamers in een paleis of het hoge luxe-gehalte maken een koning of staatshoofd nog lang geen “prachterd”. Dan maar liever wat minder luxe en wat meer hart.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen want het is al laat geworden. Welterusten!

©missie M.

_____________________________________________________

Muziekfestivals 6 mei 2011:

Lieve beste Majesteit,

Bevrijdingsdag, bevrijdingsfestivals enz. Ná zo’n festivals lijkt er wel een bom van afval gevallen. Troep troep en nog eens troep. Het maakt niet uit welk muziekfestival, bij muziek mag er blijkbaar troep legaal ter plekke gedumpt worden. Waarom geen afvalbakken zodat de festivalbezoeker zijn afval daar in kan dumpen? Op bv Bospop of Pinkpop worden er grote machines ingezet om de puin te ruimen van het terrein…..dat is mooi, maar toch niet normaal?!

Op bv Pinkpop neemt de organisatie wel het recht om rugzakken te fouilleren zodat je geen boterham of blikje cola mee naar binnen smokkelt. Dan word je volle spiksplinter nieuwe blikje cola (dat je zelf betaalt hebt) of sinas zonder pardon in een grote vuilnisbak gegooid. Je word noodgedwongen om op het terrein een zelfde drankje te kopen dat duurder is dan het jouwe (dat ze weggegooid hebben in de afvalbak). Voor een leeg bekertje is dan geen plaats meer in de afvalbak, want daarin liggen allemaal volle spiksplinter nieuwe blikjes en flesjes. En die afvalbakken staan NIET op het terrein want de volle blikjes van de bezoekers zitten daar in.

Rare wereld Majesteit. U moet hier toch eens een woordje gaan spreken. Zeg maar tegen de popfestivalbaas “stop hier onmiddellijk mee, deze mensen hebben een duur kaartje gekocht voor dit festival, ze hebben een blikje betaalt van hun eigen centen, jullie mogen niet het eigendom van deze onschuldige mensen afpakken, dat is diefstal, en jullie mogen veel meer vuilnisbakken klaar zetten voor het “echte” afval, dan hoeven die grote machines niet betaalt te worden voor het puinruimen.

Een paar jaar geleden riep Jan Smeets vanaf het podium dat er geen blikjes mee naar binnen mochten omdat men bang was dat er “troep”(drugs) in vervoerd kon worden. Ja du’h als men “troep” naar binnen wil smokkelen dan gaat dat ook wel via andere manieren dan via een blikje of plastic flesje frisdrank. Ook de smoes dat men zich aan een blikje kan verwonden geloof ik niet, want dan zouden ook alle piercings buiten het terrein afgedaan moeten worden. Vooral die scherpe uitstekende.

Dit jaar riep de Pinkpopbaas “fuck off met deze regering” omdat er zo bezuinigd word op de cultuur en daarom de entree-kaartjes duurder worden. Ook een grote smoes want hij geeft tonnen uit aan duurdere popgroepen. 1,5 miljoen voor één groep, Cold Play, is toch van de zotte niet waar? Daarbij hebben de festivalbezoekers niet betaald om een politiek statement aan te horen. Met Pinkpop-classic moest het publiek tevreden zijn met Peter Koelewijn en The CocoNuts uit de jaren-tabak…jaaha Peter en de andere artiesten deden het geweldig, maar daarom hoeft het entreekaartje voor ‘die éne dag-met-één-podium’ niet duurder te zijn dan een 3-daags-popfestival met meerdere podiums.

Zo….nu ga ik mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken.Welterusten.

 

 

_______________________________________________________

 

 

 

 

______________________________________________________

______________________________________________________

15 maart 2015

***Zekerheid op aarde, Welness

Lieve prinses Beatrix, majesteit,

Ik las de volgende woorden, die ga ik zo meteen opschrijven, en dan mag U drie keer raden waar ik die woorden gelezen kan hebben. De woorden:

“Er is geen zekerheid op aarde, Er zijn alleen kansen”.

Dan ga ik nu een mooi deuntje opzetten en U krijgt vier minuten denktijd.

U denkt dat ik die woorden misschien heb gelezen op een stembiljet omdat komende week weer de verkiezingen zijn? Nee helaas. U denkt misschien dat ik deze woorden heb gelezen in een spirutueel-blad met veel wijze woorden onder Ying en Yang plaatjes. Nee, Ying was het niet en Yang ook niet. U denkt misschien dat ik het gelezen heb in een folder van een school met veel opleidings-richtingen? Nee drie keer mis.

Ik heb deze mooie woorden gelezen in een Welness-blad van een Welness centrum met luxe natuurbad, een luxe zwembad, een centrum met fitness-mogelijkheid, schoonheidsbehandeling, met sauna, verwenbaden, blote voetenpad, hotel en restaurant.

Als U naar die kansen-op-deze-aarde toe wilt gaan, moet U bij het reserveren even heel goed opletten welke dag U gaat, want het eerste weekend van elke maand is het ‘verplicht badkledingdag’, op dinsdag is gewoon badkledingdag, maar op donderdag is het ongeklede dag. Dan is iedereen poedellie-naakt. Ook koninginnen. Wat er op maandag, woensdag en vrijdag gedragen word is niet duidelijk voor mij. Ik kies dan toch voor de zekerheid-op-de-verplichte-badkleding-dagen zodat er geen kans bestaat dat ik oog-in-oog tegenover mijn oude baas-in-zijn-blote-kakketoe kom te staan.

Dus U weet het. Soms ga ik toch liever voor meer-zekerheid met minder-kansen. Als U dit jaar van plan bent om op Staatsbezoek naar het kuuroord In Limburg te gaan, dan zal ik kijken dat ik er dan ook ben…lekker kopje thee drinken in de zachte badjas….bij de open haard….of in de saunastoom met slippertjes aan de voeten. Ik maak wel een plaatsje vrij in mijn agenda..Als ik het op tijd weet kan ik iets reserveren…. en kan ik elke dag…behalve op donderdag…en niet in het hoogseizoen ivm het hoge tarief dat dan gerekend word.

Doei.

©missie M.

 

________________________________________________________

***Oogcontact-experiment 16 oktober 2015

Lieve beste majesteit,

Gisteren deden duizenden mensen mee aan een wereldwijd experiment in meer dan honderd steden. Het experiment was “oogcontact tussen twee vreemden”. Normaal kijkt één van de twee weg, maar het experiment was om juist niet weg te kijken om “meer persoonlijk contact te weeg te brengen in onze vluchtige en gedigitaliseerde wereld” stond in de krant. De Australische groep Liberators International had dit bedacht.

Zelfs in Maastricht op het Vrijthof stonden vreemden tegen over elkaar te koekeloeren. Op de foto in de krant zag ik dat ze elkaar alleen in de ogen staarden maar niet spraken.

Als U tegen over mij zou staan zou ik het zonde vinden om alleen maar zwijgend te staren. Ik zou mijn mond niet kunnen houden,  “wat een leuke knoopjes op Uw blousje” , “Lopen die schoenen wel prettig?” Hoe gaat het met de kids? “Gaat U mee noten rapen?” Ik heb het emmertje al half vol. Hoe vind U het plaatje van Time is Tight? Heeft U de schoen al gezet voor Sint Nicolaas? Vind U de Rembrandts ook erg overdreven duur?

Nou we het over de Rembrandts hebben. Ik heb de foto’s van de twee schilderijen goed bekeken. Ze kunnen dan wel flink hoog getaxeerd zijn….mijn smaak is het niet…..of zeg ik nou wat verkeerds? Ik hou van kleur…en in deze Rembrandts zit weinig kleur. Bruin, zwart, wit en grijs. De man, Maarten Soolmans, heeft witte sportkousen aan, met een knickerbroek, en rare pumps met hakken aan de voeten. Een bloemetjes centuur, en een gehaakt sprei’ke op de schouders, wat dienst doet als kraag. Hij is de zoon van een rijke Vlaamse suikerraffinadeur die naar Amsterdam was gekomen staat onder de foto.

Zijn vrouw, Oopjen Coppit, was een telg uit een van de oudste Amsterdamse geslachten staat onder de foto met haar beeltenis. Ze kijkt ….zij maakt oogcontact met de lezer van onze krant…draagt een lange zwarte jurk, met een gehaakt sprei’ke als kraag. Kanten manchetten. Als ik nog verder ga met de schilderij te beschrijven dan heeft U al een goed beeld van de beeltenissen…en zegt U straks “ik hoef niet persé naar het museum want ik heb ze al gezien”. Nederland en Frankrijk willen elk 80 miljoen per schilderij betalen, dat geld moeten ze wel weer terug verdienen aan museum-bezoekjes.

160 miljoen voor twee schilderijen. Het gaat mij niet aan, maar ik vind dat wel erg veel geld…als ik zo vrij mag zijn om dat te vinden…Ik heb toevallig een mooi fleurig drie luikje gemaakt. Zelf geschilderd…met veel liefde…..een beeltenis zo uit mijn mouw geschud. Het zijn bij lange na geen Rembrandts of van Gogh-gen. Ik kan er niet aan tippen, maar daar is de prijs dan ook naar. Over honderd jaar heeft iedereen het Rembrandts-echtpaar al tig keren bekeken, eerst met schoolreisje naar het museum, daarna met de personeelsvereniging, nog een paar keren met partner of vriendenuitstapje….. en dan is men toe aan iets anders. Dan word ik, mijn drie-luikje, misschien heel gewild in musea over de hele wereld…en buigen taxateurs zich over het drie-luikje en zeggen dan “erg veel kleur, losse hand, geen perfectie en geen sprei’kes, maar dat maakt het wel weer uniek”. Deze schilderijtjes weerspiegelen een “persoonlijk geheel in deze vluchtige en gedigitaliseerde wereld”.

Zo nu ga ik lekker verder dromen. Welterusten.

©missie M.

________________________________________________________________________

 

***Zondag 25 oktober 2009 23:46 uur

Lieve beste Majesteit,

Ik heb de oplossing…ik las twee weken geleden dit : Belgische regering gaat akkoord met huur Tilburgse strafinrichting. Het Belgische kabinet heeft ingestemd met het plan om vijfhonderd Vlaamse gevangenen over te brengen naar de Willem II-gevangenis in Tilburg. Volgend jaar worden ze overgebracht, men vind het een primeur. De deal met Nederland kost België dertig miljoen euro per jaar. De overeenkomst loopt in principe drie jaar, tot en met 2012, dan gaan de eerste nieuw te bouwen gevangenissen in België open…als alles goed gaat stond in de krant. De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck benadrukte dat het om een tijdelijke maatregel gaat.

Gisteren las ik: “nijpend tekort aan enkelbanden in België”. België kampt met zo’n groot tekort aan cellen en elektronische enkelbanden dat momenteel 1680 veroordeelde dieven en andere criminelen gewoon vrij rondlopen bij de zuiderburen.(Bij ons) Wie tot minder dan zes maanden is veroordeeld, gaat sowieso vrijuit. Justitie is dringend op zoek naar een leverancier van enkelbanden voor huisarrest.

Nou komt mijn plan. Zullen wij leverancier worden? U krijgt 1,6 miljoen euro om te jagen op wild. Als u nou 0,6 miljoen gebruikt om u Belgische collega koning Albert uit de nood te helpen. Bij de Boerenbond hebben ze heel mooie deugdelijke kettingen in verschillende maten. Helemaal niet duur. Ik denk dat u één meter per zware crimineel nodig heeft. Bevestig daar dan een betonnen kogel aan en ze zullen vast niet met een ketting en kogel op het vliegtuig stappen. Ik schat dat die kettingen per meter 2 euro kosten. België heeft momenteel 1680 enkelbanden te kort. 1680x € 2=€ 3360,- In veel tuincentra hebben ze mooie kogels voor decoratie. Die zijn echt heel mooi, niet duur en niet te zwaar, ze zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Met reliëfmotief of in gladde vorm. De tuincentra en Boerenbond zullen U vast korting geven omdat U het bent. Stap dan in u mooie koets en rijd effe op “werkbezoek” naar België. Neem Jan Peter ook meteen mee….o die zit ergens ver weg op werkbezoek…In België is pas echt werkbezoek nodig.

U houd nog genoeg over van het bedrag voor het jagen op wild. En dan komt mijn tweede geniale plan. Geef u zoon prins Willem Alexander en zijn jachtvrienden een lidmaatschap bij een Schutterij of bij een handboogvereniging. Bij de Schutterij kan hij op “klei-duiven” of op de bolletjes op de hoge schietbomen schieten. Daar kan het ook behoorlijk wild aan toe gaan. En u houd nog een aardig centje over voor een goed doel, want een abonnement bij zo’n vereniging is helemaal niet zo duur. Och en als hij heel goed kan “mikken” dan kan hij zelfs Schutterskoning worden. Ik zal meteen morgenvroeg een afspraak regelen bij de Boerenbond oké?

Wat zegt U ervan? Jaahaaa dat dacht ik ook hé. Mooi, dat is dan geregeld, dan ga ik nu mijn pon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten lieve beste Majesteit, doeiiiii

©missie M.

 

____________________________________________________________________________

 

 

29-12-2013

Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg.

Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet. Een zelfstandige ondernemer is zijn hele hebbe-en-houwe kwijtgeraakt omdat hij niet meer kon werken en al zijn geld ging op aan onderzoeken en medicijnen die hij zelf moest betalen. Hij werd van het kasje naar de muur gestuurd, het ene ziekenhuis in en het andere uit. De moeder van een 15 jarig meisje is laaiend nadat een arts (of artsen) in een ziekenhuis na bloedonderzoek niks deed en haar dochter nu verlamd is geraakt. Wegkijken omdat het bloedonderzoek naar lyme en/of co-infecties na een tekenbeet in Nederland niet altijd betrouwbaar is of duidelijkheid bied, terwijl men wel besmet kan zijn geraakt. En de artsen weten dat bloedonderzoek niet betrouwbaar is. Het is moeilijk te achterhalen maar het mag geen excuus zijn om dan maar niks te doen onder het motto “het is niet te achterhalen”. Een arts moet dan naar de symptomen kijken, en die worden heel vaak genegeerd met grote gevolgen. Ook zeggen sommige artsen “we geven niet altijd antibiotica bij een tekensteek, want dan hebben we wat te doen”.

Als patiënt moet het frustrerend zijn als je lichaam ziek is en je niet gehoord word omdat het bloed negatief aangeeft. Men kan naar artsen gaan die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar lyme en/of co-infecties, maar het is bijna onbetaalbaar. Is het niet discriminatie dat bv een hartpatiënt wel de zorg krijgt en een lymepatient heel vaak niet. Kunnen er niet meer artsen gespecialeerd worden op onderzoek naar tekenoverdraagziektes en in ziekenhuizen werken in plaats van in dure praktijken?

Het gaat hier toch om een patiënt…om een zieke patiënt, en niet om iemand die zelf de keuze maakt om wel of niet een piercing of tatoe te laten zetten.

Kan U niet een goed woordje doen bij minister Schipper van Volksgezondheid?

Welterusten.

©missie M.

 

________________________________________________________________________

 

28-05-2014

Vervolg Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat ons koningspaar op werkbezoek in Duitsland was. Daar “hamerde” onze koning tijdens een persconferentie in Schloss Moyland in Kleef er op dat Nederlandse en Duitse leerlingen elkaars taal moeten spreken. “De koning drong er op aan om kinderen thuis te stimuleren Duits te leren”….(Duitse kinderen moeten dan natuurlijk thuis Nederlands leren spreken?) vanwege de samenwerking tussen beide landen. Ik vind het wel goed…want onze koning kent natuurlijk ook de Limburgse taal. Enfin,Terwijl Uw zoon de koning zich in Duitsland vermaakt met een voetbal en een keepende pop aan het eind van hun twee daagse werkbezoek probeer ik het een en ander op een rijtje te zetten. Kijk dit hoort hier, en dit zet ik dan daar…ziet U? Ik ga de stukjes nummeren.

Dit stukje geef ik nummer 1 Het is een stukje van mijn blog dat ik schreef op 29 dec. 2013: Lyme…..Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg. Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet.

Dan krijgt dit stukje nummer 2 Het is een stukje blog “Hoge kerkdeuren” dat ik schreef op 15 april 2014:…… Want juist van zo’n hoge oud-kerkbaas die over goed en kwaad kon preken, verwacht je dat hij de les “wat wel en wat niet mag” uit het hoofd zou kennen. En dan nu weer zo’n schandaal. Het lijkt me niet makkelijk om vol afschuw met de gebakken peren van je overleden voorganger om te gaan. Maar zwijgen? Was het een grove inschattingsfout?  Zelfs minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt die afwachtende houding “kwalijk”.

Maar volgens mij is minister Edith Schippers (en haar collega’s oa. Opstelten) wel wat gewend met “problemen negeren” en “doofpotten”……

dit word nummer 3 Dit stukje gaat over het krantenartikel uit de krant van 16 mei 2014 met de vetgedrukte woorden: “Kamer wil centrum voor ziekte van Lyme” Eindelijk succes voor het burgerinitiatief: er komt een expertisecentrum voor de ziekte van Lyme. Een brede meerderheid steunde het burgerinitiatief van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatienten. ………De kans is groot dat het expertisecentrum in het Radboud UMC in Nijmegen komt zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) Dat academisch ziekenhuis heeft al veel kennis op het gebied van Lyme. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Kamer een burgerinitiatief overneemt. Wat het centrum kost, weet Schippers nog niet. “Maar ik maak geld vrij. Er zijn steeds meer teken en steeds vaker zijn ze besmet. Ik weet uit mijn eigen omgeving: Lyme is geen griepje.”aldus Edith Schippers

en het laatste stukje krijgt het nummer 4. Het is een stukje uit een brief uit 2012, geschreven door Hayley op Lymenet Nederland……………….:
Lees, de schrijnende verhalen op Nederlandse Vereniging voor Lyme Patienten en lymenet/forum.
Er is in 2008!!! een petitie getekend door 40.000 mensen!!
WAAROM is er tot nu toe NIKS mee gedaan??
Er zit bloed aan de handen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, de minister van gezondheid! b.v.
Edith Schippers is er pas sinds 2010, maar degene die ervoor verantwoordelijk was, heeft NIKS gedaan met de petitie, en ook het verhaal niet doorgeschoven blijkbaar naar Edith!!

Maar het is nu 2014. Dus weer wat jaartjes verder. Ik was blij toen ik vorige week las dat er eindelijk een centrum voor Lyme komt…ik dacht “Edith heeft vast mijn blog gelezen”…maar dan lees ik de verhalen op Lymenet en vraag me af “hoelang zal het gaan duren?” En ook denk ik dan “Ik geloof niet dat huisartsen en neurologen geen verstand hebben van lyme/co-infecties en de gevolgen hiervan”. Het is voor hun wel “zo makkelijk en zuinig om te doen alsof ze het niet weten”. Edith weet dus vanuit haar “eigen omgeving” dat Lyme geen griepje is. Dat moest er nog bij komen dat de minister van Volksgezondheid dat zou denken. Enfin…nou weten we dat ze Lyme serieus neemt….maar of de patient voortaan serieus word genomen is een groot punt. Ik gebruik daarom de woorden die Edith gebruikte in april 2014 na de doofpot van het bisdom:  “die afwachtende houding is kwalijk“.

Welterusten.

Doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

 

 

________________________________________________________________________

 

 

 

 

_______________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________

 

 

_________________________________________________________________________