Zolder

..rommel rommel stommel….ik zit op zolder en vind oude brieven aan onze majesteit..Ik zal hier telkens een oude brief plaatsen….Ik ga even verder met lezen…Deze vond ik:

_______________________________________________________

Zondag 4 oktober 2009  00:24 uur

Lieve beste Majesteit,

Moet u eens luisteren…ik was vorige week bij een crematieplechtigheid in een gebouw wat helemaal geen crematorium was. U zult nu wel denken “so?? Nou denk dat zal ik U even uitleggen. Er was een crematieplechtigheid in een gebouw waar geen crematie kon plaats vinden… U zult nu wel denken “So?”…Nou dat zal ik U even uitleggen. Alle mensen begeleiden de overleden dierbare naar zijn laatste rustplaats. Zo hoort het toch…U begeleidde u vader ook tot in de familiekelder/graf. In het gebouw waar ik het over heb vind de ceremonie plaats, de afscheidsplechtigheid. Daarna gaat iedereen aan de koffietafel zitten. Koffie Thee broodtjes, soms zelfs vlaai of cake. Nu komt het….dan moet de overledenen nog een hele rit rijden…gereden worden tot aan het crematorium. Soms worden overledenen zelfs naar Polen gebracht om te cremeren omdat het cremeren daar goedkoper is. Dus als iedereen denkt dat de dierbare tot zijn laatste rustplaats is begeleid moet de dierbare die laatste kilometers alleen afleggen. Wheeewww…ik wil dat niet. Ik wil niet dat ik straks in mijn gewaad helemaal alleen verder moet reizen terwijl iedereen al aan de koffie zit. Majesteit steek hier alsjeblief een stokje voor.

Ik ga mijn pon aan trekken en mijn tanden poetsen. Welterusten, doei

©missie M.

 

_____________________________________________________

Dinsdag 28 augustus 2012 23:38:02  Indiëherdenking

Lieve beste Majesteit,

In onze krant stond dat Uw zoon prins Willem Alexander naar de Indiëherdenking in Roermond gaat aanstaande zaterdag.
De organisatie laat niets aan toeval over, las ik.  Er is al een proeflanding met de helikopter gemaakt, tot stromend water voor de veteranen
op het terrein. De helikopter met de prins als passagier land as. zaterdag achter het nieuwe kantoorgebouw van de ****bank (ik zal geen reclame maken) enfin de bank waarvan de wielrenners een Raboshirt dragen. Als de landing goed is gedaan zal de prins wel per auto naar het kasteelpark Hattem reizen. Het park ligt nog geen twee kilometer verderop als ik de afstand zo mag inschatten. Te ver om te voet te gaan. Het is de 25-ste editie v.d. herdenking. Naar de vorige herdenkingen kwamen ongeveer tussen de 23.000 en 25.000 mensen, Maar nu verwachten ze 30.000 mensen.
Vorig jaar was het heel warm weer en moesten ze snel 10.000 flesjes mineraalwater regelen voor oververhitte veteranen. Dit jaar is er dus stromend
water. Ik las ook dat de KMS in Weert ieder jaar 3000 liter soep levert en die gaat elke keer helemaal op…of het nou warm of koud weer is.

Ze verwachten 30.000 mensen…ik weet niet of prins Willem Alexander, defensie-minister Hans Hillen, en commandant der strijdkrachten Tom Middeldorp daarbij zijn geteld of dat het dus 30.003 personen in totaal zijn. En er is stromend water én 3000 liter soep. Logisch dat die soep telkens helemaal op gaat. Laten we de soepbekers niet helemaal vullen….pakweg 150 ml per beker….dan…

Ik denk dat de prins tegen de piloot moet zeggen “vlieg mij maar tot aan de soepketel” en dan ga jij de heli maar achter dat nieuwe kantoorgebouw parkeren en dan treffen we mekaar wel op het terrein-met-stromend water.

Majesteit, ik ga nu slapen….welterusten. doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

________________________________________________________

Maandag 13 augustus 2007 13:20 Gebiedsontzegging

Lieve beste Majesteit, Ik had een nieuw hoofd-slaap-bed-kussen gekocht. Weet u dat veel kussens veel te dik zijn opgevuld. Je kan kiezen tussen een dik kussen of een slap kussen. Een slap kussen had ik thuis, dat was helemaal versleten, ik had teveel erop geslapen dus kocht ik het dikkere kussen. Thuis heb ik toen twee slopen er om heen gedaan…. met moeite want het bleek eigenlijk te dik voor de standaard sloop. Aan een kant van het bed was het bed extra dik door mijn nieuwe kussen, het dekbed raakte de grond niet meer, zo hoog was het aan de kopzijde geworden. Ik voorzag toen nog geen obstakel vreemd genoeg…maar toen ik ‘s avonds ging slapen……ola la la la…dat was geen slapen meer in lighouding, dat was rechtop slapen en daar had ik geen zin in. Dus liep ik met mijn nieuwe kussen onder de arm de trap naar beneden, naaimachine gestart, kussen half leeg gehaald ..ik had zoveel er uit gehaald dat ik er met gemak tien teddy-beren mee kon opvullen. Dus als uw kussen ook aan de slappe kant is dan heb ik genoeg vulling om u kussen op te vullen.

Ik las vandaag in de krant dat iemand lastig was geweest in een kroeg en daar weg was gestuurd, hij werd opgepakt door politiemensen die hem mee namen naar het bureau, daar was hij onaardig tegen agenten en daar had hij de opvangkamer als toilet gebruikt. Toen kreeg hij “gebiedsontzegging”. En dat is juist wat ik niet snap. Niet leuk voor agenten als iemand lastig is maar moeten ze dan anderen opzadelen met een man die ze liever niet meer in hun gebied willen zien? Ook niet leuk voor zijn buren maar zij kunnen niet zomaar iemand gebiedsontzegging geven. Doet u eens een telefoontje plegen naar dat politiebureau alsjeblieft?
Ik wens u verder nog een fijne dag, doei.

______________________________________________________

Maandag 30 augustus 2010 22:58 uur De toiletpot van John en yoko

Lieve beste Majesteit,

Ik heb het gat in de markt gevonden. De wc-pot van John Lennon en Yoko Ono is afgelopen zaterdag geveild. Op een bijeenkomst van Beatles-fans in Liverpool betaalde een onbekende bieder 9500 pond (Dat is omgerekend €11.550 ) voor de porseleinen toiletpot waar John Lennon en Yoko Ono tussen 1969 en 1972 in gepoept hebben. Dat zijn maar drie jaren waar ze s’ morgens met de krant op zaten. De waarde van de wc-pot was vooraf op 950 pond geschat.

Als U van plan bent om een nieuwe badkuip of toiletpot aan te schaffen kan U de ouwe pot of badkuip best nog wel verkopen. Waarschijnlijk brengt die dan nog meer op dan de nieuwe moet kosten. Hoe langer U er op heeft……”gezeten” des te aantrekkelijker voor de ‘collecters item’.

Ik zou best wel de ouwe badkuip willen hebben voor in de tuin, om er viooltjes, klaprozen en afrikaantjes in te poten.

Ik ga gauw slapen want morgen is het vroeg dag, doeiiii

©missie M.

 

_____________________________________________________

Zondag 8 augustus 2010 01:25 ‘Papiertje’ van de inspecteur

Lieve beste Majesteit,

We moeten praten…nu…Kom effe van de toren, berg de ski-latten in de kast, de Groene Draeck in het boothuis, schuif U troon aan tafel en doe de kroonluchter boven de tafel aan. Majesteit….ik vind het onbegrijpelijk dat een drugsbaas vrij komt omdat een inspecteur/hulpofficier zijn papiertje vergeten was te verlengen. Had deze inspecteur zijn papiertje verlengd gekregen als hij het had aangevraagd? Zo ja…dan is hij een geldige inspecteur als U het mij zou vragen. Hij was aan het werk als inspecteur, hij word betaalt als inspecteur, dan is het een inspecteur klaar. Ik ben geen inspecteur, maar als ik een crimineel of maffiabaas te pakken zou krijgen dan had mijn paraplu overuren gemaakt….nee nee dat laat ik liever aan de politie over….want maffia-bazen hebben zware wapens en scherpe gekartelde uit het handvat-springende messen in hun broekzak. Die hulpofficier had veel lef om deze zware criminelen te pakken, criminelen die zware misdaden plegen…helaas dat ze nu weer vrij rond lopen door een klein foutje van een hulpofficier.

Ook vind ik het van de zotte dat de IRA-leden, die jaren geleden twee toeristen uit Australië in Roermond dood schoten, vrij zijn gesproken.

Ik heb mijn tanden gepoetst en mijn nachthemd al aan en ga nu slapen, welterusten doeiiiiiii

©missie M.

 

______________________________________________________

Zaterdag 20 augustus 2011 21:02 Elec. patiëntendossier

Lieve beste Majesteit,

Ik las vandaag in de krant dat U geholpen bent aan staar. Dat moest ik uit de krant ‘vernemen’….hoe dacht U dat ik me daarbij voelde? Dus U heeft gisteren geen letter begrepen/kunnen lezen van datgene dat ik aan U schreef? Nou moe…
Ik had het vandaag met U willen hebben over het EPD. Het electronisch patiënten dossier. Er stond een heel artikel vandaag in de krant, maar het heeft nu toch geen nut om het er over te hebben. Ik zal het ‘waterdichte’ dossier van U wel stiekem checke om te zien wanneer U weer alles kan lezen.

doeiiiiii’

©missie M.

_______________________________________________________

Maandag 16 augustus 2010 23:17 Hoog bezoek

Lieve beste Majesteit, Ik ben zo zenuwachtig want morgen komt U zoon prins Willem A. naar Limburg…wat moet ik aan trekken?…als ik maar niet vast kom te staan in het verkeer….als ik maar niet struikel als ik op hem ga zwaaien….als ik maar niet ga stamelen als hij mij iets vraagt….zal ik dat blauwe blouseje aan trekken?…als mijn haar maar netjes zit….hopelijk gaat het niet regenen…kan ik die jeans wel aan doen?….welke schoenen…nee geen croc’s morgen….ook geen gympen….ik ga mijn nachtpon aan trekken…voor nu hé, niet voor morgen. welterusten, doeiiiii

______________________________________________________

 

 

 

________________________________________________________

 

 

.

 

______________________________________________________

 

 

________________________________________________________

 

___________________________________________________________

 

 

___________________________________________________________

15 maart 2015

***Zekerheid op aarde, Welness

Lieve prinses Beatrix, majesteit,

Ik las de volgende woorden, die ga ik zo meteen opschrijven, en dan mag U drie keer raden waar ik die woorden gelezen kan hebben. De woorden:

“Er is geen zekerheid op aarde, Er zijn alleen kansen”.

Dan ga ik nu een mooi deuntje opzetten en U krijgt vier minuten denktijd.

U denkt dat ik die woorden misschien heb gelezen op een stembiljet omdat komende week weer de verkiezingen zijn? Nee helaas. U denkt misschien dat ik deze woorden heb gelezen in een spirutueel-blad met veel wijze woorden onder Ying en Yang plaatjes. Nee, Ying was het niet en Yang ook niet. U denkt misschien dat ik het gelezen heb in een folder van een school met veel opleidings-richtingen? Nee drie keer mis.

Ik heb deze mooie woorden gelezen in een Welness-blad van een Welness centrum met luxe natuurbad, een luxe zwembad, een centrum met fitness-mogelijkheid, schoonheidsbehandeling, met sauna, verwenbaden, blote voetenpad, hotel en restaurant.

Als U naar die kansen-op-deze-aarde toe wilt gaan, moet U bij het reserveren even heel goed opletten welke dag U gaat, want het eerste weekend van elke maand is het ‘verplicht badkledingdag’, op dinsdag is gewoon badkledingdag, maar op donderdag is het ongeklede dag. Dan is iedereen poedellie-naakt. Ook koninginnen. Wat er op maandag, woensdag en vrijdag gedragen word is niet duidelijk voor mij. Ik kies dan toch voor de zekerheid-op-de-verplichte-badkleding-dagen zodat er geen kans bestaat dat ik oog-in-oog tegenover mijn oude baas-in-zijn-blote-kakketoe kom te staan.

Dus U weet het. Soms ga ik toch liever voor meer-zekerheid met minder-kansen. Als U dit jaar van plan bent om op Staatsbezoek naar het kuuroord In Limburg te gaan, dan zal ik kijken dat ik er dan ook ben…lekker kopje thee drinken in de zachte badjas….bij de open haard….of in de saunastoom met slippertjes aan de voeten. Ik maak wel een plaatsje vrij in mijn agenda..Als ik het op tijd weet kan ik iets reserveren…. en kan ik elke dag…behalve op donderdag…en niet in het hoogseizoen ivm het hoge tarief dat dan gerekend word.

Doei.

©missie M.

________________________________________________________

 

________________________________________________________

 

 

_______________________________________________________

 

 

______________________________________________________

 

 

_______________________________________________________

 

 

 

 

 

________________________________________________________

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

***Oogcontact-experiment 16 oktober 2015

Lieve beste majesteit,

Gisteren deden duizenden mensen mee aan een wereldwijd experiment in meer dan honderd steden. Het experiment was “oogcontact tussen twee vreemden”. Normaal kijkt één van de twee weg, maar het experiment was om juist niet weg te kijken om “meer persoonlijk contact te weeg te brengen in onze vluchtige en gedigitaliseerde wereld” stond in de krant. De Australische groep Liberators International had dit bedacht.

Zelfs in Maastricht op het Vrijthof stonden vreemden tegen over elkaar te koekeloeren. Op de foto in de krant zag ik dat ze elkaar alleen in de ogen staarden maar niet spraken.

Als U tegen over mij zou staan zou ik het zonde vinden om alleen maar zwijgend te staren. Ik zou mijn mond niet kunnen houden,  “wat een leuke knoopjes op Uw blousje” , “Lopen die schoenen wel prettig?” Hoe gaat het met de kids? “Gaat U mee noten rapen?” Ik heb het emmertje al half vol. Hoe vind U het plaatje van Time is Tight? Heeft U de schoen al gezet voor Sint Nicolaas? Vind U de Rembrandts ook erg overdreven duur?

Nou we het over de Rembrandts hebben. Ik heb de foto’s van de twee schilderijen goed bekeken. Ze kunnen dan wel flink hoog getaxeerd zijn….mijn smaak is het niet…..of zeg ik nou wat verkeerds? Ik hou van kleur…en in deze Rembrandts zit weinig kleur. Bruin, zwart, wit en grijs. De man, Maarten Soolmans, heeft witte sportkousen aan, met een knickerbroek, en rare pumps met hakken aan de voeten. Een bloemetjes centuur, en een gehaakt sprei’ke op de schouders, wat dienst doet als kraag. Hij is de zoon van een rijke Vlaamse suikerraffinadeur die naar Amsterdam was gekomen staat onder de foto.

Zijn vrouw, Oopjen Coppit, was een telg uit een van de oudste Amsterdamse geslachten staat onder de foto met haar beeltenis. Ze kijkt ….zij maakt oogcontact met de lezer van onze krant…draagt een lange zwarte jurk, met een gehaakt sprei’ke als kraag. Kanten manchetten. Als ik nog verder ga met de schilderij te beschrijven dan heeft U al een goed beeld van de beeltenissen…en zegt U straks “ik hoef niet persé naar het museum want ik heb ze al gezien”. Nederland en Frankrijk willen elk 80 miljoen per schilderij betalen, dat geld moeten ze wel weer terug verdienen aan museum-bezoekjes.

160 miljoen voor twee schilderijen. Het gaat mij niet aan, maar ik vind dat wel erg veel geld…als ik zo vrij mag zijn om dat te vinden…Ik heb toevallig een mooi fleurig drie luikje gemaakt. Zelf geschilderd…met veel liefde…..een beeltenis zo uit mijn mouw geschud. Het zijn bij lange na geen Rembrandts of van Gogh-gen. Ik kan er niet aan tippen, maar daar is de prijs dan ook naar. Over honderd jaar heeft iedereen het Rembrandts-echtpaar al tig keren bekeken, eerst met schoolreisje naar het museum, daarna met de personeelsvereniging, nog een paar keren met partner of vriendenuitstapje….. en dan is men toe aan iets anders. Dan word ik, mijn drie-luikje, misschien heel gewild in musea over de hele wereld…en buigen taxateurs zich over het drie-luikje en zeggen dan “erg veel kleur, losse hand, geen perfectie en geen sprei’kes, maar dat maakt het wel weer uniek”. Deze schilderijtjes weerspiegelen een “persoonlijk geheel in deze vluchtige en gedigitaliseerde wereld”.

Zo nu ga ik lekker verder dromen. Welterusten.

©missie M.

________________________________________________________________________

 

***Zondag 25 oktober 2009 23:46 uur

Lieve beste Majesteit,

Ik heb de oplossing…ik las twee weken geleden dit : Belgische regering gaat akkoord met huur Tilburgse strafinrichting. Het Belgische kabinet heeft ingestemd met het plan om vijfhonderd Vlaamse gevangenen over te brengen naar de Willem II-gevangenis in Tilburg. Volgend jaar worden ze overgebracht, men vind het een primeur. De deal met Nederland kost België dertig miljoen euro per jaar. De overeenkomst loopt in principe drie jaar, tot en met 2012, dan gaan de eerste nieuw te bouwen gevangenissen in België open…als alles goed gaat stond in de krant. De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck benadrukte dat het om een tijdelijke maatregel gaat.

Gisteren las ik: “nijpend tekort aan enkelbanden in België”. België kampt met zo’n groot tekort aan cellen en elektronische enkelbanden dat momenteel 1680 veroordeelde dieven en andere criminelen gewoon vrij rondlopen bij de zuiderburen.(Bij ons) Wie tot minder dan zes maanden is veroordeeld, gaat sowieso vrijuit. Justitie is dringend op zoek naar een leverancier van enkelbanden voor huisarrest.

Nou komt mijn plan. Zullen wij leverancier worden? U krijgt 1,6 miljoen euro om te jagen op wild. Als u nou 0,6 miljoen gebruikt om u Belgische collega koning Albert uit de nood te helpen. Bij de Boerenbond hebben ze heel mooie deugdelijke kettingen in verschillende maten. Helemaal niet duur. Ik denk dat u één meter per zware crimineel nodig heeft. Bevestig daar dan een betonnen kogel aan en ze zullen vast niet met een ketting en kogel op het vliegtuig stappen. Ik schat dat die kettingen per meter 2 euro kosten. België heeft momenteel 1680 enkelbanden te kort. 1680x € 2=€ 3360,- In veel tuincentra hebben ze mooie kogels voor decoratie. Die zijn echt heel mooi, niet duur en niet te zwaar, ze zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Met reliëfmotief of in gladde vorm. De tuincentra en Boerenbond zullen U vast korting geven omdat U het bent. Stap dan in u mooie koets en rijd effe op “werkbezoek” naar België. Neem Jan Peter ook meteen mee….o die zit ergens ver weg op werkbezoek…In België is pas echt werkbezoek nodig.

U houd nog genoeg over van het bedrag voor het jagen op wild. En dan komt mijn tweede geniale plan. Geef u zoon prins Willem Alexander en zijn jachtvrienden een lidmaatschap bij een Schutterij of bij een handboogvereniging. Bij de Schutterij kan hij op “klei-duiven” of op de bolletjes op de hoge schietbomen schieten. Daar kan het ook behoorlijk wild aan toe gaan. En u houd nog een aardig centje over voor een goed doel, want een abonnement bij zo’n vereniging is helemaal niet zo duur. Och en als hij heel goed kan “mikken” dan kan hij zelfs Schutterskoning worden. Ik zal meteen morgenvroeg een afspraak regelen bij de Boerenbond oké?

Wat zegt U ervan? Jaahaaa dat dacht ik ook hé. Mooi, dat is dan geregeld, dan ga ik nu mijn pon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten lieve beste Majesteit, doeiiiii

©missie M.

 

____________________________________________________________________________

 

 

29-12-2013

Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg.

Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet. Een zelfstandige ondernemer is zijn hele hebbe-en-houwe kwijtgeraakt omdat hij niet meer kon werken en al zijn geld ging op aan onderzoeken en medicijnen die hij zelf moest betalen. Hij werd van het kasje naar de muur gestuurd, het ene ziekenhuis in en het andere uit. De moeder van een 15 jarig meisje is laaiend nadat een arts (of artsen) in een ziekenhuis na bloedonderzoek niks deed en haar dochter nu verlamd is geraakt. Wegkijken omdat het bloedonderzoek naar lyme en/of co-infecties na een tekenbeet in Nederland niet altijd betrouwbaar is of duidelijkheid bied, terwijl men wel besmet kan zijn geraakt. En de artsen weten dat bloedonderzoek niet betrouwbaar is. Het is moeilijk te achterhalen maar het mag geen excuus zijn om dan maar niks te doen onder het motto “het is niet te achterhalen”. Een arts moet dan naar de symptomen kijken, en die worden heel vaak genegeerd met grote gevolgen. Ook zeggen sommige artsen “we geven niet altijd antibiotica bij een tekensteek, want dan hebben we wat te doen”.

Als patiënt moet het frustrerend zijn als je lichaam ziek is en je niet gehoord word omdat het bloed negatief aangeeft. Men kan naar artsen gaan die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar lyme en/of co-infecties, maar het is bijna onbetaalbaar. Is het niet discriminatie dat bv een hartpatiënt wel de zorg krijgt en een lymepatient heel vaak niet. Kunnen er niet meer artsen gespecialeerd worden op onderzoek naar tekenoverdraagziektes en in ziekenhuizen werken in plaats van in dure praktijken?

Het gaat hier toch om een patiënt…om een zieke patiënt, en niet om iemand die zelf de keuze maakt om wel of niet een piercing of tatoe te laten zetten.

Kan U niet een goed woordje doen bij minister Schipper van Volksgezondheid?

Welterusten.

©missie M.

 

________________________________________________________________________

 

28-05-2014

Vervolg Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat ons koningspaar op werkbezoek in Duitsland was. Daar “hamerde” onze koning tijdens een persconferentie in Schloss Moyland in Kleef er op dat Nederlandse en Duitse leerlingen elkaars taal moeten spreken. “De koning drong er op aan om kinderen thuis te stimuleren Duits te leren”….(Duitse kinderen moeten dan natuurlijk thuis Nederlands leren spreken?) vanwege de samenwerking tussen beide landen. Ik vind het wel goed…want onze koning kent natuurlijk ook de Limburgse taal. Enfin,Terwijl Uw zoon de koning zich in Duitsland vermaakt met een voetbal en een keepende pop aan het eind van hun twee daagse werkbezoek probeer ik het een en ander op een rijtje te zetten. Kijk dit hoort hier, en dit zet ik dan daar…ziet U? Ik ga de stukjes nummeren.

Dit stukje geef ik nummer 1 Het is een stukje van mijn blog dat ik schreef op 29 dec. 2013: Lyme…..Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg. Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet.

Dan krijgt dit stukje nummer 2 Het is een stukje blog “Hoge kerkdeuren” dat ik schreef op 15 april 2014:…… Want juist van zo’n hoge oud-kerkbaas die over goed en kwaad kon preken, verwacht je dat hij de les “wat wel en wat niet mag” uit het hoofd zou kennen. En dan nu weer zo’n schandaal. Het lijkt me niet makkelijk om vol afschuw met de gebakken peren van je overleden voorganger om te gaan. Maar zwijgen? Was het een grove inschattingsfout?  Zelfs minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt die afwachtende houding “kwalijk”.

Maar volgens mij is minister Edith Schippers (en haar collega’s oa. Opstelten) wel wat gewend met “problemen negeren” en “doofpotten”……

dit word nummer 3 Dit stukje gaat over het krantenartikel uit de krant van 16 mei 2014 met de vetgedrukte woorden: “Kamer wil centrum voor ziekte van Lyme” Eindelijk succes voor het burgerinitiatief: er komt een expertisecentrum voor de ziekte van Lyme. Een brede meerderheid steunde het burgerinitiatief van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatienten. ………De kans is groot dat het expertisecentrum in het Radboud UMC in Nijmegen komt zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) Dat academisch ziekenhuis heeft al veel kennis op het gebied van Lyme. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Kamer een burgerinitiatief overneemt. Wat het centrum kost, weet Schippers nog niet. “Maar ik maak geld vrij. Er zijn steeds meer teken en steeds vaker zijn ze besmet. Ik weet uit mijn eigen omgeving: Lyme is geen griepje.”aldus Edith Schippers

en het laatste stukje krijgt het nummer 4. Het is een stukje uit een brief uit 2012, geschreven door Hayley op Lymenet Nederland……………….:
Lees, de schrijnende verhalen op Nederlandse Vereniging voor Lyme Patienten en lymenet/forum.
Er is in 2008!!! een petitie getekend door 40.000 mensen!!
WAAROM is er tot nu toe NIKS mee gedaan??
Er zit bloed aan de handen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, de minister van gezondheid! b.v.
Edith Schippers is er pas sinds 2010, maar degene die ervoor verantwoordelijk was, heeft NIKS gedaan met de petitie, en ook het verhaal niet doorgeschoven blijkbaar naar Edith!!

Maar het is nu 2014. Dus weer wat jaartjes verder. Ik was blij toen ik vorige week las dat er eindelijk een centrum voor Lyme komt…ik dacht “Edith heeft vast mijn blog gelezen”…maar dan lees ik de verhalen op Lymenet en vraag me af “hoelang zal het gaan duren?” En ook denk ik dan “Ik geloof niet dat huisartsen en neurologen geen verstand hebben van lyme/co-infecties en de gevolgen hiervan”. Het is voor hun wel “zo makkelijk en zuinig om te doen alsof ze het niet weten”. Edith weet dus vanuit haar “eigen omgeving” dat Lyme geen griepje is. Dat moest er nog bij komen dat de minister van Volksgezondheid dat zou denken. Enfin…nou weten we dat ze Lyme serieus neemt….maar of de patient voortaan serieus word genomen is een groot punt. Ik gebruik daarom de woorden die Edith gebruikte in april 2014 na de doofpot van het bisdom:  “die afwachtende houding is kwalijk“.

Welterusten.

Doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

____________________________________________________________________________

 

________________________________________________________________________

 

 

 

 

_______________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________

 

 

_________________________________________________________________________