Zolder

..rommel rommel stommel….ik zit op zolder en vind oude brieven aan onze majesteit..Ik zal hier telkens een oude brief plaatsen….Ik ga even verder met lezen…Deze vond ik:

_______________________________________________________

Donderdag 9 juni 2005 00:26 Praatjes

Lieve beste koningin Beatrix, Toen ik vanmiddag naar de radio luisterde, was er een man op de radio en volgens mij kent u hem, in ieder geval hij kent U, nl. ene Peter van der Vorst, hij weet alles van het koningshuis zei men, ik heb toen onmiddellijk alles uit mijn handen laten vallen ( gelukkig was het niet breekbaar wat ik in mijn handen had) en ben naast de radio gaan zitten….en nog was ie erg vlug met zijn praatjes, tenminste ik kon het volgen maar niet noteren. Hij vertelde ook dat Haakon en Mette Marit met hun dochtertje op visite waren bij Willem A. en M.X.A. en U. En dat jullie met “de Groene Draeck” weg waren geweest, ik dacht nog; “Aha daarom was onze lieve koningin de hele dag foetsie”. Was het leuk? Hij zei ook nog “als we koningin Beatrix wilden zien met plat haar dan konden we dat NU zien”, en “het stond U GOED” zei hij en misschien nog wel veel beter…zei hij ook nog! Hoe voelt u zich daarbij?

Maar hij vertelde ook dat hij onverwacht een mailtje van 7 juni van Willem A. had gelezen vanuit Bagrein, dat vond hij erg raar, want daar wist hij niks van, en normaal wist hij alles ( ik wil die man spreken) Hij wist ook dat Willem A. en M.X.A. met Privé in een vete zitten. Ook omdat hun een afspraakje gemaakt hebben met die bladen, dat ‘de K.hoogheden’ niet gefotografeerd mochten worden op toeristisch plekjes. Maar gewone mensen…burgers die plaatjes kiekten voor hun fotoalbum mochten dat wel. En de bladen hebben zich er aan gehouden, maaaaar toen werd er toch een foto van het koningspaar gepubliceerd, een foto van een uitstapje naar de kinderboerderij in Zoeterwoude. Waarschijnlijk had zo’n gewone fotoalbum-mens die foto’s doorgespeeld naar de Privé. Maar had Willem A. dan niet beter een andere dag kunnen kiezen voor zulk uitstapje in Zoeterwoude vraag ik me dan af.

Verder wist hij ook nog dat ene prinses Cristina uit Spanje een dochtertje gekregen had “Irene”. (De rest kon ik effe niet volgen) En dat de koning van Swaziland nu zijn elfde bruid had ‘gekregen’ en met nr. 12 en 13 was de Swaziland-koning nog verloofd ( als ik het goed begrepen heb) Wat een nieuws hé? en zal dat allemaal waar zijn??

Lieve koningin Beatrix, ik heb mijn pyjama nog niet aan, en het is ook al laat, dus ik ga slapen, welterusten!! DOEI!!!

©missie M.

 

______________________________________________________

Woensdag 25 juni 2008 23:45 Bezoek aan Litouwen

Lieve beste Majesteit,

Ik zag U op tv tijdens Uw bezoek aan Litouwen. Wat stond U er apart op. Die blauwe jurk met goudkleur, het prachtige kroontje…enig. En uw haren zaten weer helemaal top. Als Uw haren de kleur zwart waren geweest, had U veel op de dubbelgangster van Cleopatra geleken met die blauwe jurk. Ik geloof dat U het reuze naar u zin had. Ik ga mijn pyjama aan doen en tanden poetsen, welterusten alvast. Doei.

 

________________________________________________________

Zaterdag 30 juni 2007 ‘heeft u een ogenblikje?’

Lieve beste Majesteit,

Heeft u dat ook als u ergens naar toe belt en dat U dan een antwoordapparaat aan de lijn krijgt. Moet je tegen een apparaat praten alsof die weet dat ik tegen hem praat. Vanmiddag kreeg ik een antwoordapparaat aan de lijn “alle telefoonlijnen zijn momenteel in gesprek, heeft u een ogenblikje? U word zo spoedig mogelijk geholpen”. Het stemapparaat vraagt aan mij “heeft u een ogenblikje?”. Ik wil antwoord geven dat ik eigenlijk niet zo veel tijd heb maar ze ratelt meteen door met “U word zo spoedig mogelijk geholpen”. Ik kijk op de klok. 4 minuten al voorbij, 5 minuten al voorbij, en de stem blijft maar steeds zeggen én vragen “alle telefoonlijnen zijn momenteel in gesprek, heeft u een ogenblikje? U word zo spoedig mogelijk geholpen”. Bij 10 minuten krijg ik in eens een echte-sprekende-stem aan de lijn. Ik schrik en ik moet weer nadenken waarom ik eigenlijk belde, wat moest ik ook al weer vragen? Als je tien minuten naar een apparaat zit te luisteren, dat steeds weer dat zelfde riedeltje afratelt’ word je zelf een beetje raar. Ik was nog net niet begonnen de woorden te herhalen. Hoezo een ogenblikje geduld? Dit noem ik geen ogenblikje meer, dit is een ogenblik, een heel groot ogenblik..wat heet ogenblik, dit is de duur van een ochtendpauze, in die tijd kan je een sneewalzer dansen, of een rumba, je kan in die tijd vlug effe een kleine boodschap doen in de supermarkt, ik had snel een douche kunnen nemen, of de aardappels kunnen schillen én koken, een beetje vlotte sportman rent in die tijd misschien wel 5 kilometer. En wat deed ik in die 10 minuten? Ik zit te wachten en naar een apparaat te luisteren die niet hoort dat ik eigenlijk niet zoveel ogenblikjes geduld heb. Gelukkig was het lokaaltarief, stel je voor dat ik 0,50 eurocent per minuut had moeten betalen om naar een kras-op-de-plaat-stem te luisteren. Majesteit, wat doet u als u zolang moet wachten? Juist U laat het vast over aan James. Ook voor een James is dit vervelend en ik begrijp dat men niet kan heksen als ik bel. Kan er niet iets anders op gevonden worden? Ik heb mijn pyjama al aan en mijn tanden zijn ook al gepoetst dus ik kan zo in bed duiken, ik wens u een fijne nachtrust in u hemelbed, Truste. Doeiiiii

©missie M.

___________________________________________________________

Donderdag 3 juni 2010,  23:23 uur Tafelrede

Lieve beste Majesteit,

Ik zag een foto van U in de krant staan, aan de arm van de Noorse koning Harald. U stond weer prachtig op de foto……maar om een tafelrede te houden over uw grote zorgen om het leeg vissen van de zeeën vond ik gewaagd wanneer U nog niet weet of er tijdens het staatsbanket vis op tafel komt. Maar wel zeer dapper, bravo!
Ik vind de Noorse Koninklijke familie zo’n nobele mooie familie.

Ik heb mijn nachtpon al aan en ga nu mijn tanden poetsen.
welterustennnnn, doeiiii

©missie M.

 

___________________________________________________________

Maandag 9 juni 2008 23:17 Bloot

Lieve beste Majesteit,

Vorige week zag ik op tv dat mensen naakt op de fiets reden ten bate voor een of ander “goed” doel. Wat dat “doel” was weet ik niet meer, maar ze zullen het vast wel zelf prettig gevonden hebben en altijd al graag met hun blote kakketoe door de stad willen karren, anders sprongen ze toch niet met hun sacramentje op de zadel. Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik me afvraag welk doel het geweest kan zijn. Misschien was het voor een extra centje in de clubkas van de plaatselijke tennisclub, of een alternatief voor de oud-papier-actie voor nieuwe uniformen voor de fanfare. Probeer ik mijn kinderen te waarschuwen voor potloodventers en dan word ik zelf verblind door al dat “materiaal”. Want wat maakt hen anders dan potloodventers? Ze “venten” niet maar verder zie ik weinig verschil. Rokers moeten aan een apart tafeltje gaan zitten piefen, maar wat doen we hier mee? Enfin ik heb me er gewoon door “heen geslagen” Die demonstratie, die blote “batsen” ligt weer “achter ons”. Dacht ik….ik sla de krant open op de vroege morgen…naast mijn boterham…Ja U raad het al…met vette letters staat er “Vele naturisten houden open huis”. Oké prima, maar waarom “open krant”? Staan daar wat dikke bleke mannen met hun ballen in de krant.  Jue de boules ballen bedoel ik. In je blootje een potje tafelvoetbal spelen, of je uitleven op een watertrampoline…..ziet u het al voor U? Of een paar jue de boules-ballen smijten in een zandbak. Lekker boeiend ja, vooral als je de ballen moet oprapen zeker. De jaarlijkse open dag is bedoeld om mensen kennis te laten maken met naaktrecreatie. Tis wat met die Nederlanders hé? De één verstopt zich onder een grote burka en de ander vind een paar sokken nog te veel aan z’n lijf. Zo dat weet u dus ook weer.

Goed van ons Nederlands elftal hé? 3-0 gewonnen van Italië. En ze hadden prachtige kleren aan, oranje staat zo mooi. Ik ga mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aan doen, welterusten, doei

©missie M.

______________________________________________________

Zondag 13 juni 2010 19:03 Golfclub

Lieve beste Majesteit,
Ik las in een roddelblaadje dat U zich heeft geschaamd voor u schoondochter Maxima omdat zij op Uw favoriete golfclub een rok droeg en hakkenschoenen.
U zou haar hebben gevraagd zich om te kleden, net zoals de man van de golfclub dat vroeg, omdat een rok verboden is op de golfbaan tijdens het golven.

fijne zondag verder

Doei.

©missie M.

_________________________________________________________

Zaterdag 19 juni 2010 16:03  Koninklijke bruiloft in Zweden

Lieve beste Majesteit, Ik heb de Koninklijke bruiloft in Zweden op staan. Wat een prachtig bruidspaar!! Zo lief ook…ach zo mooiiiiiii, Wat romantisch, en wat een prachtige mensen. Ik zag Amalia als bloemenmeisje en ik zag U zitten naast koningin Sylvia……Alles live. Ik weet niet of U in de gelegenheid bent om te twitteren terwijl U daar in de kerk zit, of mijn sms kan lezen, maar ik wil U er attent op maken dat U zo straks een raar gezicht trok toen Sylvia iets tegen U fluisterde. U trok U mond scheef, U leek wel een beetje André van Duin toen hij Willempie vertolkte. Zo nou ga maar verder met bidden…By the way… Wel mooi hé het gebed in het Zweeds.

ssstttt…ik zal nu stil zijn en verder kijken, doeiiiii

©missie M.

___________________________________________________________

Zondag 25 juni 2010 01:26 R.Lubbers

Lieve beste Majesteit, Wat goed dat U meneer R. Lubbers vroeg of hij een poging wou wagen om een kabinet samen te stellen. Dat is al de derde “informateur”. Mocht dhr. Lubbers er niet uitkomen dan mag U mij altijd mailen of bellen. Ik zal er mijn “blik” over werpen..en geloof me maar…ik kan best blikken werpen. Maar misschien is het nog makkelijker als men zich gewoon houd aan de stemmen van het volk.

doeiiii

___________________________________________________________

Zondag 25 juli 2010 Herbegrafenis

Lieve beste Majesteit, Ik las dat er in België een herbegrafenis plaats vond van een Australische soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Die op 8 juni 1917 sneuvelde op 37 jarige leeftijd. Zijn begrafenisdienst werd bijgewoond door onder anderen zijn 86-jarige neef John. De Eerste Wereldoorlog….een soldaat “herbegraven”!!Bij ons op het kerkhof worden de graven van mensen al na ongeveer 30 jaar opgeruimd. Er zijn toch nog “stoffelijke resten” van Alan James Mather, genoeg om een grote kist te herbegraven. Luister even Majesteit….als ik eenmaal begraven lig wil ik liever niet meer verhuizen. Ook niet na 100 jaar. Al moet er een autosnelweg over het kerkhof aangelegd worden…ze bouwen er maar een viaduct overheen.

Wat zijn nou 100 jaar?? In het ijs van Antartica heeft men een krat Schotse Whisky dat meer dan een eeuw zat vastgevroren ontdooid.

Vorige week is er stokoude champagne opgedoken, er zaten zelfs nog bubbels in….

Maar nu ga ik eerst mijn tanden poetsen, mijn nachtpon aantrekken en de kroonluchter uitknippen, doei.

©missie M.

____________________________________________________________

___________________________________________________________

 

15 maart 2015

***Zekerheid op aarde, Welness

Lieve prinses Beatrix, majesteit,

Ik las de volgende woorden, die ga ik zo meteen opschrijven, en dan mag U drie keer raden waar ik die woorden gelezen kan hebben. De woorden:

“Er is geen zekerheid op aarde, Er zijn alleen kansen”.

Dan ga ik nu een mooi deuntje opzetten en U krijgt vier minuten denktijd.

U denkt dat ik die woorden misschien heb gelezen op een stembiljet omdat komende week weer de verkiezingen zijn? Nee helaas. U denkt misschien dat ik deze woorden heb gelezen in een spirutueel-blad met veel wijze woorden onder Ying en Yang plaatjes. Nee, Ying was het niet en Yang ook niet. U denkt misschien dat ik het gelezen heb in een folder van een school met veel opleidings-richtingen? Nee drie keer mis.

Ik heb deze mooie woorden gelezen in een Welness-blad van een Welness centrum met luxe natuurbad, een luxe zwembad, een centrum met fitness-mogelijkheid, schoonheidsbehandeling, met sauna, verwenbaden, blote voetenpad, hotel en restaurant.

Als U naar die kansen-op-deze-aarde toe wilt gaan, moet U bij het reserveren even heel goed opletten welke dag U gaat, want het eerste weekend van elke maand is het ‘verplicht badkledingdag’, op dinsdag is gewoon badkledingdag, maar op donderdag is het ongeklede dag. Dan is iedereen poedellie-naakt. Ook koninginnen. Wat er op maandag, woensdag en vrijdag gedragen word is niet duidelijk voor mij. Ik kies dan toch voor de zekerheid-op-de-verplichte-badkleding-dagen zodat er geen kans bestaat dat ik oog-in-oog tegenover mijn oude baas-in-zijn-blote-kakketoe kom te staan.

Dus U weet het. Soms ga ik toch liever voor meer-zekerheid met minder-kansen. Als U dit jaar van plan bent om op Staatsbezoek naar het kuuroord In Limburg te gaan, dan zal ik kijken dat ik er dan ook ben…lekker kopje thee drinken in de zachte badjas….bij de open haard….of in de saunastoom met slippertjes aan de voeten. Ik maak wel een plaatsje vrij in mijn agenda..Als ik het op tijd weet kan ik iets reserveren…. en kan ik elke dag…behalve op donderdag…en niet in het hoogseizoen ivm het hoge tarief dat dan gerekend word.

Doei.

©missie M.

________________________________________________________

Maandag 8 augustus 2005 23:23 Kasteel Balmoral

My Dear Queen Elizabeth, I read today in the newspaper ‘Limburgs dagblad’ het volgende :

Koninklijk kasteel te huur voor feesten London/ANP De Britse koninklijke familie wil het kasteel Balmoral in Schotland gaan verhuren aan bedrijven en particulieren die een exclusieve locatie zoeken voor feesten en zakelijke bijeenkomsten. Zij hoopt op die manier aan geld te komen voor het peperdure onderhoud van het kasteel, meldde The Sunday Times gisteren. bla bla bla bla…Het kasteel heeft al een aantal boekingen voor bedrijfs- en huwelijksfeesten. Op de website worden ook wildlife safaris, tochten per koets en de huur van water voor zalmvisserij aangeboden. Ook zijn op het landgoed vakantiehuisjes te huur.

Nou, you must not going to crazy. It is yours holidayplace, but you must not make a holidaypark. To much toerist will come to your place and they trap all your beautifull flowers kapoet. But I bemoei me er niet mee. Wildlife safaris?? It sounded strange to me. Zalmfishing?? Why zalm?? pour fish-je!! Plant a rhubarb-garden or bean’s, brown bean’s, white bean’s, haricot bean’s. And let them worked in your garden for free. That’s marvellous!! I going to sleep, good night!! BY!!! DOEI!!

©missie M.

________________________________________________________

 

Zondag 31 juli 2005 01:23 Sisi-gebeuren

Lieve beste majesteit, Ik heb niet echt angst voor de dood, of voor het snelle gebeuren. Maar ik merk dat het allemaal zo vlug gaat, bv. de ene dag heb je iets heel leuks gedaan of meegemaakt, vervolgens moet je snel gaan slapen omdat je de volgende dag weer heel vroeg ergens naar toe moet, en weer na dat volgende is er weer wat dat gedaan moet worden, en voor je het weet ben je weer een week verder en heb je niet meer echt stilgestaan bij die leuke gebeurtenis. Of je wilt de ramen wassen, boodschappen doen, en in de tuin werken, en dan komt er wat tussen waardoor het opgeschoven moet worden naar de volgende dag die ook al volgepland is. Triest vind ik het, net alsof ik vroeger veel meer genoot of stilstond bij gebeurtenissen. Ik geniet nu ook van alles hoor, maar het gaat me soms te snel allemaal.

Ik wil U er niet mee lastig vallen want als iemand het druk heeft dan bent u het wel. Maar ik denk dat ik banger voor de toekomst ben dan voor de dood. Ik heb al veel dierbaren verloren, en denk veel na over de dood. Jaren geleden keek ik naar de film van “Sisi, de keizerin van Oostenrijk”, en bij die scene waar ze op de boot vaart langs al die mensen die niet klapten, en daarna op dat kerkplein over die loper liep, toen kwam haar dochtertje haar tegemoet, waardoor zij naar haar toe rende, Weet u het welke scene ik bedoel?? nou die scene dus…toen begon het volk heel hard hoera te roepen en te juichen, en DAT MOMENT al die mensen die daar stonden te juichen, en dat waren er heel heel veel, in werkelijkheid waren van al die mensen daar, niet één overlevende meer heden ten dagen, want in welke tijd was dat Sisi-gebeuren ook al weer?? meer dan honderdvijftig jaar geleden! 1837 was ze geboren, ze was geloof ik 16 toen ze Frans-Joseph trouwde, pakweg 1855. Van de tijd dat Napoleon rond liep, loopt er ook niemand meer hier rond.

Als er dan iets tegen zit, en het gaat niet zoals men dat graag wil, dan moet men maar denken “van al die duizenden boze mensen bij Sisi leeft er niet ééntje meer”.

Oe, wat is het weer laat geworden, ik ga slapen, gelukkig heb ik mijn pyjama al aan en mijn tanden zijn ook al gepoetst. Welterusten, DOEI!!

_______________________________________________________

 

 

______________________________________________________

 

 

_______________________________________________________

 

 

 

 

 

________________________________________________________

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

***Oogcontact-experiment 16 oktober 2015

Lieve beste majesteit,

Gisteren deden duizenden mensen mee aan een wereldwijd experiment in meer dan honderd steden. Het experiment was “oogcontact tussen twee vreemden”. Normaal kijkt één van de twee weg, maar het experiment was om juist niet weg te kijken om “meer persoonlijk contact te weeg te brengen in onze vluchtige en gedigitaliseerde wereld” stond in de krant. De Australische groep Liberators International had dit bedacht.

Zelfs in Maastricht op het Vrijthof stonden vreemden tegen over elkaar te koekeloeren. Op de foto in de krant zag ik dat ze elkaar alleen in de ogen staarden maar niet spraken.

Als U tegen over mij zou staan zou ik het zonde vinden om alleen maar zwijgend te staren. Ik zou mijn mond niet kunnen houden,  “wat een leuke knoopjes op Uw blousje” , “Lopen die schoenen wel prettig?” Hoe gaat het met de kids? “Gaat U mee noten rapen?” Ik heb het emmertje al half vol. Hoe vind U het plaatje van Time is Tight? Heeft U de schoen al gezet voor Sint Nicolaas? Vind U de Rembrandts ook erg overdreven duur?

Nou we het over de Rembrandts hebben. Ik heb de foto’s van de twee schilderijen goed bekeken. Ze kunnen dan wel flink hoog getaxeerd zijn….mijn smaak is het niet…..of zeg ik nou wat verkeerds? Ik hou van kleur…en in deze Rembrandts zit weinig kleur. Bruin, zwart, wit en grijs. De man, Maarten Soolmans, heeft witte sportkousen aan, met een knickerbroek, en rare pumps met hakken aan de voeten. Een bloemetjes centuur, en een gehaakt sprei’ke op de schouders, wat dienst doet als kraag. Hij is de zoon van een rijke Vlaamse suikerraffinadeur die naar Amsterdam was gekomen staat onder de foto.

Zijn vrouw, Oopjen Coppit, was een telg uit een van de oudste Amsterdamse geslachten staat onder de foto met haar beeltenis. Ze kijkt ….zij maakt oogcontact met de lezer van onze krant…draagt een lange zwarte jurk, met een gehaakt sprei’ke als kraag. Kanten manchetten. Als ik nog verder ga met de schilderij te beschrijven dan heeft U al een goed beeld van de beeltenissen…en zegt U straks “ik hoef niet persé naar het museum want ik heb ze al gezien”. Nederland en Frankrijk willen elk 80 miljoen per schilderij betalen, dat geld moeten ze wel weer terug verdienen aan museum-bezoekjes.

160 miljoen voor twee schilderijen. Het gaat mij niet aan, maar ik vind dat wel erg veel geld…als ik zo vrij mag zijn om dat te vinden…Ik heb toevallig een mooi fleurig drie luikje gemaakt. Zelf geschilderd…met veel liefde…..een beeltenis zo uit mijn mouw geschud. Het zijn bij lange na geen Rembrandts of van Gogh-gen. Ik kan er niet aan tippen, maar daar is de prijs dan ook naar. Over honderd jaar heeft iedereen het Rembrandts-echtpaar al tig keren bekeken, eerst met schoolreisje naar het museum, daarna met de personeelsvereniging, nog een paar keren met partner of vriendenuitstapje….. en dan is men toe aan iets anders. Dan word ik, mijn drie-luikje, misschien heel gewild in musea over de hele wereld…en buigen taxateurs zich over het drie-luikje en zeggen dan “erg veel kleur, losse hand, geen perfectie en geen sprei’kes, maar dat maakt het wel weer uniek”. Deze schilderijtjes weerspiegelen een “persoonlijk geheel in deze vluchtige en gedigitaliseerde wereld”.

Zo nu ga ik lekker verder dromen. Welterusten.

©missie M.

________________________________________________________________________

 

***Zondag 25 oktober 2009 23:46 uur

Lieve beste Majesteit,

Ik heb de oplossing…ik las twee weken geleden dit : Belgische regering gaat akkoord met huur Tilburgse strafinrichting. Het Belgische kabinet heeft ingestemd met het plan om vijfhonderd Vlaamse gevangenen over te brengen naar de Willem II-gevangenis in Tilburg. Volgend jaar worden ze overgebracht, men vind het een primeur. De deal met Nederland kost België dertig miljoen euro per jaar. De overeenkomst loopt in principe drie jaar, tot en met 2012, dan gaan de eerste nieuw te bouwen gevangenissen in België open…als alles goed gaat stond in de krant. De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck benadrukte dat het om een tijdelijke maatregel gaat.

Gisteren las ik: “nijpend tekort aan enkelbanden in België”. België kampt met zo’n groot tekort aan cellen en elektronische enkelbanden dat momenteel 1680 veroordeelde dieven en andere criminelen gewoon vrij rondlopen bij de zuiderburen.(Bij ons) Wie tot minder dan zes maanden is veroordeeld, gaat sowieso vrijuit. Justitie is dringend op zoek naar een leverancier van enkelbanden voor huisarrest.

Nou komt mijn plan. Zullen wij leverancier worden? U krijgt 1,6 miljoen euro om te jagen op wild. Als u nou 0,6 miljoen gebruikt om u Belgische collega koning Albert uit de nood te helpen. Bij de Boerenbond hebben ze heel mooie deugdelijke kettingen in verschillende maten. Helemaal niet duur. Ik denk dat u één meter per zware crimineel nodig heeft. Bevestig daar dan een betonnen kogel aan en ze zullen vast niet met een ketting en kogel op het vliegtuig stappen. Ik schat dat die kettingen per meter 2 euro kosten. België heeft momenteel 1680 enkelbanden te kort. 1680x € 2=€ 3360,- In veel tuincentra hebben ze mooie kogels voor decoratie. Die zijn echt heel mooi, niet duur en niet te zwaar, ze zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Met reliëfmotief of in gladde vorm. De tuincentra en Boerenbond zullen U vast korting geven omdat U het bent. Stap dan in u mooie koets en rijd effe op “werkbezoek” naar België. Neem Jan Peter ook meteen mee….o die zit ergens ver weg op werkbezoek…In België is pas echt werkbezoek nodig.

U houd nog genoeg over van het bedrag voor het jagen op wild. En dan komt mijn tweede geniale plan. Geef u zoon prins Willem Alexander en zijn jachtvrienden een lidmaatschap bij een Schutterij of bij een handboogvereniging. Bij de Schutterij kan hij op “klei-duiven” of op de bolletjes op de hoge schietbomen schieten. Daar kan het ook behoorlijk wild aan toe gaan. En u houd nog een aardig centje over voor een goed doel, want een abonnement bij zo’n vereniging is helemaal niet zo duur. Och en als hij heel goed kan “mikken” dan kan hij zelfs Schutterskoning worden. Ik zal meteen morgenvroeg een afspraak regelen bij de Boerenbond oké?

Wat zegt U ervan? Jaahaaa dat dacht ik ook hé. Mooi, dat is dan geregeld, dan ga ik nu mijn pon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten lieve beste Majesteit, doeiiiii

©missie M.

 

____________________________________________________________________________

 

 

29-12-2013

Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg.

Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet. Een zelfstandige ondernemer is zijn hele hebbe-en-houwe kwijtgeraakt omdat hij niet meer kon werken en al zijn geld ging op aan onderzoeken en medicijnen die hij zelf moest betalen. Hij werd van het kasje naar de muur gestuurd, het ene ziekenhuis in en het andere uit. De moeder van een 15 jarig meisje is laaiend nadat een arts (of artsen) in een ziekenhuis na bloedonderzoek niks deed en haar dochter nu verlamd is geraakt. Wegkijken omdat het bloedonderzoek naar lyme en/of co-infecties na een tekenbeet in Nederland niet altijd betrouwbaar is of duidelijkheid bied, terwijl men wel besmet kan zijn geraakt. En de artsen weten dat bloedonderzoek niet betrouwbaar is. Het is moeilijk te achterhalen maar het mag geen excuus zijn om dan maar niks te doen onder het motto “het is niet te achterhalen”. Een arts moet dan naar de symptomen kijken, en die worden heel vaak genegeerd met grote gevolgen. Ook zeggen sommige artsen “we geven niet altijd antibiotica bij een tekensteek, want dan hebben we wat te doen”.

Als patiënt moet het frustrerend zijn als je lichaam ziek is en je niet gehoord word omdat het bloed negatief aangeeft. Men kan naar artsen gaan die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar lyme en/of co-infecties, maar het is bijna onbetaalbaar. Is het niet discriminatie dat bv een hartpatiënt wel de zorg krijgt en een lymepatient heel vaak niet. Kunnen er niet meer artsen gespecialeerd worden op onderzoek naar tekenoverdraagziektes en in ziekenhuizen werken in plaats van in dure praktijken?

Het gaat hier toch om een patiënt…om een zieke patiënt, en niet om iemand die zelf de keuze maakt om wel of niet een piercing of tatoe te laten zetten.

Kan U niet een goed woordje doen bij minister Schipper van Volksgezondheid?

Welterusten.

©missie M.

 

________________________________________________________________________

 

28-05-2014

Vervolg Lyme

Geplaatst op

 

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat ons koningspaar op werkbezoek in Duitsland was. Daar “hamerde” onze koning tijdens een persconferentie in Schloss Moyland in Kleef er op dat Nederlandse en Duitse leerlingen elkaars taal moeten spreken. “De koning drong er op aan om kinderen thuis te stimuleren Duits te leren”….(Duitse kinderen moeten dan natuurlijk thuis Nederlands leren spreken?) vanwege de samenwerking tussen beide landen. Ik vind het wel goed…want onze koning kent natuurlijk ook de Limburgse taal. Enfin,Terwijl Uw zoon de koning zich in Duitsland vermaakt met een voetbal en een keepende pop aan het eind van hun twee daagse werkbezoek probeer ik het een en ander op een rijtje te zetten. Kijk dit hoort hier, en dit zet ik dan daar…ziet U? Ik ga de stukjes nummeren.

Dit stukje geef ik nummer 1 Het is een stukje van mijn blog dat ik schreef op 29 dec. 2013: Lyme…..Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg. Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet.

Dan krijgt dit stukje nummer 2 Het is een stukje blog “Hoge kerkdeuren” dat ik schreef op 15 april 2014:…… Want juist van zo’n hoge oud-kerkbaas die over goed en kwaad kon preken, verwacht je dat hij de les “wat wel en wat niet mag” uit het hoofd zou kennen. En dan nu weer zo’n schandaal. Het lijkt me niet makkelijk om vol afschuw met de gebakken peren van je overleden voorganger om te gaan. Maar zwijgen? Was het een grove inschattingsfout?  Zelfs minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt die afwachtende houding “kwalijk”.

Maar volgens mij is minister Edith Schippers (en haar collega’s oa. Opstelten) wel wat gewend met “problemen negeren” en “doofpotten”……

dit word nummer 3 Dit stukje gaat over het krantenartikel uit de krant van 16 mei 2014 met de vetgedrukte woorden: “Kamer wil centrum voor ziekte van Lyme” Eindelijk succes voor het burgerinitiatief: er komt een expertisecentrum voor de ziekte van Lyme. Een brede meerderheid steunde het burgerinitiatief van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatienten. ………De kans is groot dat het expertisecentrum in het Radboud UMC in Nijmegen komt zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) Dat academisch ziekenhuis heeft al veel kennis op het gebied van Lyme. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Kamer een burgerinitiatief overneemt. Wat het centrum kost, weet Schippers nog niet. “Maar ik maak geld vrij. Er zijn steeds meer teken en steeds vaker zijn ze besmet. Ik weet uit mijn eigen omgeving: Lyme is geen griepje.”aldus Edith Schippers

en het laatste stukje krijgt het nummer 4. Het is een stukje uit een brief uit 2012, geschreven door Hayley op Lymenet Nederland……………….:
Lees, de schrijnende verhalen op Nederlandse Vereniging voor Lyme Patienten en lymenet/forum.
Er is in 2008!!! een petitie getekend door 40.000 mensen!!
WAAROM is er tot nu toe NIKS mee gedaan??
Er zit bloed aan de handen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, de minister van gezondheid! b.v.
Edith Schippers is er pas sinds 2010, maar degene die ervoor verantwoordelijk was, heeft NIKS gedaan met de petitie, en ook het verhaal niet doorgeschoven blijkbaar naar Edith!!

Maar het is nu 2014. Dus weer wat jaartjes verder. Ik was blij toen ik vorige week las dat er eindelijk een centrum voor Lyme komt…ik dacht “Edith heeft vast mijn blog gelezen”…maar dan lees ik de verhalen op Lymenet en vraag me af “hoelang zal het gaan duren?” En ook denk ik dan “Ik geloof niet dat huisartsen en neurologen geen verstand hebben van lyme/co-infecties en de gevolgen hiervan”. Het is voor hun wel “zo makkelijk en zuinig om te doen alsof ze het niet weten”. Edith weet dus vanuit haar “eigen omgeving” dat Lyme geen griepje is. Dat moest er nog bij komen dat de minister van Volksgezondheid dat zou denken. Enfin…nou weten we dat ze Lyme serieus neemt….maar of de patient voortaan serieus word genomen is een groot punt. Ik gebruik daarom de woorden die Edith gebruikte in april 2014 na de doofpot van het bisdom:  “die afwachtende houding is kwalijk“.

Welterusten.

Doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

____________________________________________________________________________

 

________________________________________________________________________

 

 

 

 

_______________________________________________________________________

 

___________________________________________________________________________

 

 

_________________________________________________________________________