Zolder

..rommel rommel stommel….ik zit op zolder en vind oude brieven aan onze majesteit..Ik zal hier telkens een oude brief plaatsen….Ik ga even verder met lezen…Deze vond ik:

______________________________________________________

______________________________________________________

Dinsdag 19 februari 2008 21:46 Prinses Christina

Lieve beste Majesteit, Ik wil u bij deze nog feliciteren met de 61-ste verjaardag van u zus prinses Christina (of te wel prinses Marijke) die gisteren jarig was Dus U was 9 jaar toen u jongste zus werd geboren. Negen jaar zijn vlug om, dat zie ik wel aan mijn kinderen, maar negen jaar is toch een hele tijd. Je kan in die negen jaar het zwemdiploma A B C halen, het veterstrikdiploma, het verkeersdiploma, 9 keer op vakantie gaan als je één keer per jaar gaat. In negen jaar tijd kan een a.s. oma heel wat kleinkindjes krijgen. In negen jaar tijd gaat er heel veel water door de Maas. Wens haar maar van harte proficiat. Ik ga zo meteen mijn tanden poetsen en pyjama aan doen, welterusten doeiiii

______________________________________________________

Maandag 15 februari 2010 13:35 Prins Carlos Hugo

Lieve beste Majesteit,

Ik las over het aanstaande huwelijk van Uw neef prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. De oudste zoon van U zus prinses Irene die in Brussel met zijn Annemarie Gualthérie van Weezel gaat trouwen later dit jaar. Annemarie werkt als parlementair redacteur voor de NOS in Den Haag las ik.

Volgens Carlos is er gekozen voor Brussel omdat het de stad is waar hun liefde in alle stilte en rust opbloeide, toen Annemarie er werkte als correspondent voor de NOS en hij als adviseur op het gebied van duurzaamheid. De ouders van Annemarie wonen ook in Brussel, en het is een goed bereikbare plek waar al hun buitenlandse-vrienden en familie- naar toe kunnen komen.

Carlos is pas geleden 40 geworden en heeft de 32 jarige Annemarie ten huwelijk gevraagd tijdens een pick-nick aan de vijver van Paleis het Loo. Hij heeft daar dierbare herinneringen aan omdat hij er als jongetje vaak kwam. Ze zijn drie en een half jaar samen. Dat ik dit uit de krant moet lezen…..Maar enfin toch weer een leuk feestje in het vooruitzicht.

Ik wens U nog een fijne dag, doeiiiii

_____________________________________________________

2012 16 juli Kledingontwerpster

Lieve beste majesteit,

Ik las vanmorgen in de krant dat couturier Theresia Vreugdenhil is overleden op 82 jarige leeftijd. Ze was 42 jaar U vaste kledingontwerpster tot 2007. U had een bijzondere band met haar. U zult nu wel veel verdriet hebben neem ik aan. Sterkte!

Ze ontwierp veel mooie kleding voor U en U had alle vertrouwen in haar kunnen las ik. Wat mooi als men zo kan vertrouwen op het kledingadvies en dat zij er voor zorgt dat U er piekfijn uitziet.

Ik bestel mijn kleren heel soms wel eens via een postorderbedrijf. Het vertrouwen is niet altijd goed….nee…nu ik er zo over nadenk…Ik moet op mijn eigen intuitïe vertrouwen. En die intuitïe kan het modeblad niet altijd vertrouwen.  Vaak ziet het er zooooo mooi uit op de foto. Als de postbode het dan komt brengen moet ik nog nog maar afwachten hoe het staat. Soms mooi en soms een tegenvaller. Een keer had ik een mooi jurkje bestelt en toen ik het ging passen stond het helemaal niet zo mooi als op de foto. Ik zocht de foto op. Als ik zo ging staan als het model op de foto, met de rechterhand sierlijk op de buik en de linkerarm omhoog leunend tegen een muur…ja dan stond het me beter…maar ik sta niet altijd in die pose. Dat is kleding voor een tuinbeeld of voor een wassen beeld bij madame Tussand. Maar ook heb ik mooie kleding bestelt waar ik heel blij van werd/word.

De houding van sommige fotomodellen moet ik niet proberen na te willen doen. Hun gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen. Sommige modellen kijken zo boos of zuur…ik geloof dat de opdracht was om “stoer en werelds-heid” uit te stralen. Dat is dan mislukt, en dan zeg ik hard op “kind trek dat ding uit als je daar niet gelukkig van word”. Overdreven blij hoeft ook niet…en de look alsof ze wil zeggen “ik wil je, en wel nu” vind ik ordinair.

Het lijkt me ook moeilijk om minuten lang een lach op het gezicht vast te houden. Als ik een fotocamera zie dan ga ik heel raar kijken…beetje verkrampt lachje, beetje houterigge houding. Als ik voor een pasfoto naar de fotograaf ga moet de fotograaf aan me trekken en duwen om me in beeld te krijgen zoals hij dat in gedachte heeft. Dan zegt hij: “lachen”…een beetje vriendelijker graag…nee lachen…deze kant opkijken asjeblief. Als ik eindelijk klaar ben en met foto de deur uit ga sluit de fotograaf zijn zaak en gaat pauze houden. Ik bel ook nooit voor een afspraak want dan is zijn agenda vast vol. Jammer dat ik hier geen lachende smilie met knipoog kan plakken.

Ik wens U nog een mooie dag…Jaaa inderdaad het regend…alweer. Ik heb vakantie en zit binnen.  Er bestaat zoiets als “the rainmaker”…jawel jawel…ik heb er eens een film over gezien. Dan zal er vast ook wel de tegenovergestelde versie van bestaan neem ik aan, maar daar heb ik nog géén film over gezien. Als we nou met z’n allen de Sunshine-reggae gaan doen. Heeft U daar geen zin in? Zin wel, maar geen tijd? Tja dan wachten we maar af tot de zon weer schijnt.

Doeiiiii

©Missie M.

_____________________________________________________

Maandag 27 februari 2012 16:58 Mijn brief

Lieve beste Majesteit,

Hoe heeft U geslapen afgelopen nacht?

Ik heb mijn brief aan U klaar…trots hield ik hem in de lucht….”deze gaat naar mijn majesteit” riep ik tegen mijn man en kinderen. Ze waren niet onder de indruk…Mijn brief gaat “live” onderweg naar onze koningin…niks mailtje via het forum, maar helemaal zelfstandig…en zelfs tastbaar op weg voor onze vorstin. Ik breng hem zelf naar de brievenbus, en stop de brief niet in “regio” maar in “overige”, waar de postbode hem er uit zal halen en in de postzak laat vallen…dan rijd de postbode met mijn brief naar het postkantoor waar hij alle brieven en kaarten gaat bekijken, waar de post naar toe moet. Als hij dan op mijn brief “paleis Noordeinde” ziet staan weet hij vast wel hoe laat het is. Als mijn brief dan bij de brievenbus van het paleis is aangekomen….gaat de grote poort open…en gaat mijn brief naar mijn majesteit. Door de voordeur, de trap omhoog…naar de goeie kamer…Als ze dan bij een kop thee de brieven gaat lezen zal dit een opkikker voor haar zijn hoop ik.

Weet u wat mijn man zei ??? Hij dacht dat mijn brief niet door U werd gelezen maar door U lees-lakei. Ik zei “dat is vast niet waar….onze Majesteit leest alle brieven hoogstpersoonlijk zelf”…..samen met Mabel, Maxima en Laurentien. Ik zet een ‘wachtwoord’ in mijn brief…als we dan eens samen gaan picknicken vraag ik naar dat wachtwoord en ik weet zeker dat U dan weet welk woord ik bedoel…dan kan ik mijn man een bewijs leveren dat U het wel degelijk zelf heeft gelezen.

Majesteit…dikke kus, ook voor Mabel.

doeiiii

©missie M.

_______________________________________________________

Zaterdag 26 maart 2011 10:21 Prinses Antoinette van Monaco

Lieve beste Majesteit,
Even een nieuwtje tussen door….Weet U wie er gestorven is? Prinses Antoinette van Monaco. De oudste zus van prins Reinier III die in 2005 ( al zolang geleden?) overleed. Ze stierf 18 maart. !!!! 18 maart!!!! Het stond in de krant van 24 maart. Majesteit….Hoe kan zoiets gebeuren? Ze was 90 jaar. Maar ze leefde nog tot dat ze stierf. Ik lees wel eens op de voorpagina als er een voetballegende-wielrenlegende-bokslegende of oude filmster is gestorven. Mensen waar ik nog nooit van gehoord heb in de tijd dat ze nog leefden, mensen die het ooit gemaakt hebben worden op de herhaalcode gezet zodat we kunnen zien waarom ze zo bekend zijn geworden. Allemaal prima-de-luxe.
Ook Uw schoondochter hoeft maar een poepje te laten en het word wijd en zijd besproken in de bladen….maar het sterven van een krasse dame van 90 jaar, de oudste zus van prins Reinier van Monaco had best ook op de voorpagina mogen staan. Als zij enigs kind was geweest dan was zij vast het hoofd van Monaco geworden. En nu was zij een “zus-van” en bovendien 90 jaar. Wij doen niet aan leeftijdsdiscriminatie en iedereen is gelijk, ook als ze plooitjes krijgen en niet jong en blond meer zijn.
Majesteit, ik wens U nog een fijne zaterdag, doei.

©missie m.

______________________________________________________

_____________________________________________________

______________________________________________________

15 maart 2015

***Zekerheid op aarde, Welness

Lieve prinses Beatrix, majesteit,

Ik las de volgende woorden, die ga ik zo meteen opschrijven, en dan mag U drie keer raden waar ik die woorden gelezen kan hebben. De woorden:

“Er is geen zekerheid op aarde, Er zijn alleen kansen”.

Dan ga ik nu een mooi deuntje opzetten en U krijgt vier minuten denktijd.

U denkt dat ik die woorden misschien heb gelezen op een stembiljet omdat komende week weer de verkiezingen zijn? Nee helaas. U denkt misschien dat ik deze woorden heb gelezen in een spirutueel-blad met veel wijze woorden onder Ying en Yang plaatjes. Nee, Ying was het niet en Yang ook niet. U denkt misschien dat ik het gelezen heb in een folder van een school met veel opleidings-richtingen? Nee drie keer mis.

Ik heb deze mooie woorden gelezen in een Welness-blad van een Welness centrum met luxe natuurbad, een luxe zwembad, een centrum met fitness-mogelijkheid, schoonheidsbehandeling, met sauna, verwenbaden, blote voetenpad, hotel en restaurant.

Als U naar die kansen-op-deze-aarde toe wilt gaan, moet U bij het reserveren even heel goed opletten welke dag U gaat, want het eerste weekend van elke maand is het ‘verplicht badkledingdag’, op dinsdag is gewoon badkledingdag, maar op donderdag is het ongeklede dag. Dan is iedereen poedellie-naakt. Ook koninginnen. Wat er op maandag, woensdag en vrijdag gedragen word is niet duidelijk voor mij. Ik kies dan toch voor de zekerheid-op-de-verplichte-badkleding-dagen zodat er geen kans bestaat dat ik oog-in-oog tegenover mijn oude baas-in-zijn-blote-kakketoe kom te staan.

Dus U weet het. Soms ga ik toch liever voor meer-zekerheid met minder-kansen. Als U dit jaar van plan bent om op Staatsbezoek naar het kuuroord In Limburg te gaan, dan zal ik kijken dat ik er dan ook ben…lekker kopje thee drinken in de zachte badjas….bij de open haard….of in de saunastoom met slippertjes aan de voeten. Ik maak wel een plaatsje vrij in mijn agenda..Als ik het op tijd weet kan ik iets reserveren…. en kan ik elke dag…behalve op donderdag…en niet in het hoogseizoen ivm het hoge tarief dat dan gerekend word.

Doei.

©missie M.

________________________________________________________

***Oogcontact-experiment 16 oktober 2015

Lieve beste majesteit,

Gisteren deden duizenden mensen mee aan een wereldwijd experiment in meer dan honderd steden. Het experiment was “oogcontact tussen twee vreemden”. Normaal kijkt één van de twee weg, maar het experiment was om juist niet weg te kijken om “meer persoonlijk contact te weeg te brengen in onze vluchtige en gedigitaliseerde wereld” stond in de krant. De Australische groep Liberators International had dit bedacht.

Zelfs in Maastricht op het Vrijthof stonden vreemden tegen over elkaar te koekeloeren. Op de foto in de krant zag ik dat ze elkaar alleen in de ogen staarden maar niet spraken.

Als U tegen over mij zou staan zou ik het zonde vinden om alleen maar zwijgend te staren. Ik zou mijn mond niet kunnen houden,  “wat een leuke knoopjes op Uw blousje” , “Lopen die schoenen wel prettig?” Hoe gaat het met de kids? “Gaat U mee noten rapen?” Ik heb het emmertje al half vol. Hoe vind U het plaatje van Time is Tight? Heeft U de schoen al gezet voor Sint Nicolaas? Vind U de Rembrandts ook erg overdreven duur?

Nou we het over de Rembrandts hebben. Ik heb de foto’s van de twee schilderijen goed bekeken. Ze kunnen dan wel flink hoog getaxeerd zijn….mijn smaak is het niet…..of zeg ik nou wat verkeerds? Ik hou van kleur…en in deze Rembrandts zit weinig kleur. Bruin, zwart, wit en grijs. De man, Maarten Soolmans, heeft witte sportkousen aan, met een knickerbroek, en rare pumps met hakken aan de voeten. Een bloemetjes centuur, en een gehaakt sprei’ke op de schouders, wat dienst doet als kraag. Hij is de zoon van een rijke Vlaamse suikerraffinadeur die naar Amsterdam was gekomen staat onder de foto.

Zijn vrouw, Oopjen Coppit, was een telg uit een van de oudste Amsterdamse geslachten staat onder de foto met haar beeltenis. Ze kijkt ….zij maakt oogcontact met de lezer van onze krant…draagt een lange zwarte jurk, met een gehaakt sprei’ke als kraag. Kanten manchetten. Als ik nog verder ga met de schilderij te beschrijven dan heeft U al een goed beeld van de beeltenissen…en zegt U straks “ik hoef niet persé naar het museum want ik heb ze al gezien”. Nederland en Frankrijk willen elk 80 miljoen per schilderij betalen, dat geld moeten ze wel weer terug verdienen aan museum-bezoekjes.

160 miljoen voor twee schilderijen. Het gaat mij niet aan, maar ik vind dat wel erg veel geld…als ik zo vrij mag zijn om dat te vinden…Ik heb toevallig een mooi fleurig drie luikje gemaakt. Zelf geschilderd…met veel liefde…..een beeltenis zo uit mijn mouw geschud. Het zijn bij lange na geen Rembrandts of van Gogh-gen. Ik kan er niet aan tippen, maar daar is de prijs dan ook naar. Over honderd jaar heeft iedereen het Rembrandts-echtpaar al tig keren bekeken, eerst met schoolreisje naar het museum, daarna met de personeelsvereniging, nog een paar keren met partner of vriendenuitstapje….. en dan is men toe aan iets anders. Dan word ik, mijn drie-luikje, misschien heel gewild in musea over de hele wereld…en buigen taxateurs zich over het drie-luikje en zeggen dan “erg veel kleur, losse hand, geen perfectie en geen sprei’kes, maar dat maakt het wel weer uniek”. Deze schilderijtjes weerspiegelen een “persoonlijk geheel in deze vluchtige en gedigitaliseerde wereld”.

Zo nu ga ik lekker verder dromen. Welterusten.

©missie M.

________________________________________________________________________

***Zondag 25 oktober 2009 23:46 uur

Lieve beste Majesteit,

Ik heb de oplossing…ik las twee weken geleden dit : Belgische regering gaat akkoord met huur Tilburgse strafinrichting. Het Belgische kabinet heeft ingestemd met het plan om vijfhonderd Vlaamse gevangenen over te brengen naar de Willem II-gevangenis in Tilburg. Volgend jaar worden ze overgebracht, men vind het een primeur. De deal met Nederland kost België dertig miljoen euro per jaar. De overeenkomst loopt in principe drie jaar, tot en met 2012, dan gaan de eerste nieuw te bouwen gevangenissen in België open…als alles goed gaat stond in de krant. De Belgische minister van Justitie Stefaan De Clerck benadrukte dat het om een tijdelijke maatregel gaat.

Gisteren las ik: “nijpend tekort aan enkelbanden in België”. België kampt met zo’n groot tekort aan cellen en elektronische enkelbanden dat momenteel 1680 veroordeelde dieven en andere criminelen gewoon vrij rondlopen bij de zuiderburen.(Bij ons) Wie tot minder dan zes maanden is veroordeeld, gaat sowieso vrijuit. Justitie is dringend op zoek naar een leverancier van enkelbanden voor huisarrest.

Nou komt mijn plan. Zullen wij leverancier worden? U krijgt 1,6 miljoen euro om te jagen op wild. Als u nou 0,6 miljoen gebruikt om u Belgische collega koning Albert uit de nood te helpen. Bij de Boerenbond hebben ze heel mooie deugdelijke kettingen in verschillende maten. Helemaal niet duur. Ik denk dat u één meter per zware crimineel nodig heeft. Bevestig daar dan een betonnen kogel aan en ze zullen vast niet met een ketting en kogel op het vliegtuig stappen. Ik schat dat die kettingen per meter 2 euro kosten. België heeft momenteel 1680 enkelbanden te kort. 1680x € 2=€ 3360,- In veel tuincentra hebben ze mooie kogels voor decoratie. Die zijn echt heel mooi, niet duur en niet te zwaar, ze zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Met reliëfmotief of in gladde vorm. De tuincentra en Boerenbond zullen U vast korting geven omdat U het bent. Stap dan in u mooie koets en rijd effe op “werkbezoek” naar België. Neem Jan Peter ook meteen mee….o die zit ergens ver weg op werkbezoek…In België is pas echt werkbezoek nodig.

U houd nog genoeg over van het bedrag voor het jagen op wild. En dan komt mijn tweede geniale plan. Geef u zoon prins Willem Alexander en zijn jachtvrienden een lidmaatschap bij een Schutterij of bij een handboogvereniging. Bij de Schutterij kan hij op “klei-duiven” of op de bolletjes op de hoge schietbomen schieten. Daar kan het ook behoorlijk wild aan toe gaan. En u houd nog een aardig centje over voor een goed doel, want een abonnement bij zo’n vereniging is helemaal niet zo duur. Och en als hij heel goed kan “mikken” dan kan hij zelfs Schutterskoning worden. Ik zal meteen morgenvroeg een afspraak regelen bij de Boerenbond oké?

Wat zegt U ervan? Jaahaaa dat dacht ik ook hé. Mooi, dat is dan geregeld, dan ga ik nu mijn pon aantrekken en mijn tanden poetsen. Welterusten lieve beste Majesteit, doeiiiii

©missie M.

____________________________________________________________________________

29-12-2013

Lyme

Geplaatst op

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg.

Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet. Een zelfstandige ondernemer is zijn hele hebbe-en-houwe kwijtgeraakt omdat hij niet meer kon werken en al zijn geld ging op aan onderzoeken en medicijnen die hij zelf moest betalen. Hij werd van het kasje naar de muur gestuurd, het ene ziekenhuis in en het andere uit. De moeder van een 15 jarig meisje is laaiend nadat een arts (of artsen) in een ziekenhuis na bloedonderzoek niks deed en haar dochter nu verlamd is geraakt. Wegkijken omdat het bloedonderzoek naar lyme en/of co-infecties na een tekenbeet in Nederland niet altijd betrouwbaar is of duidelijkheid bied, terwijl men wel besmet kan zijn geraakt. En de artsen weten dat bloedonderzoek niet betrouwbaar is. Het is moeilijk te achterhalen maar het mag geen excuus zijn om dan maar niks te doen onder het motto “het is niet te achterhalen”. Een arts moet dan naar de symptomen kijken, en die worden heel vaak genegeerd met grote gevolgen. Ook zeggen sommige artsen “we geven niet altijd antibiotica bij een tekensteek, want dan hebben we wat te doen”.

Als patiënt moet het frustrerend zijn als je lichaam ziek is en je niet gehoord word omdat het bloed negatief aangeeft. Men kan naar artsen gaan die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar lyme en/of co-infecties, maar het is bijna onbetaalbaar. Is het niet discriminatie dat bv een hartpatiënt wel de zorg krijgt en een lymepatient heel vaak niet. Kunnen er niet meer artsen gespecialeerd worden op onderzoek naar tekenoverdraagziektes en in ziekenhuizen werken in plaats van in dure praktijken?

Het gaat hier toch om een patiënt…om een zieke patiënt, en niet om iemand die zelf de keuze maakt om wel of niet een piercing of tatoe te laten zetten.

Kan U niet een goed woordje doen bij minister Schipper van Volksgezondheid?

Welterusten.

©missie M.

________________________________________________________________________

28-05-2014

Vervolg Lyme

Geplaatst op

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat ons koningspaar op werkbezoek in Duitsland was. Daar “hamerde” onze koning tijdens een persconferentie in Schloss Moyland in Kleef er op dat Nederlandse en Duitse leerlingen elkaars taal moeten spreken. “De koning drong er op aan om kinderen thuis te stimuleren Duits te leren”….(Duitse kinderen moeten dan natuurlijk thuis Nederlands leren spreken?) vanwege de samenwerking tussen beide landen. Ik vind het wel goed…want onze koning kent natuurlijk ook de Limburgse taal. Enfin,Terwijl Uw zoon de koning zich in Duitsland vermaakt met een voetbal en een keepende pop aan het eind van hun twee daagse werkbezoek probeer ik het een en ander op een rijtje te zetten. Kijk dit hoort hier, en dit zet ik dan daar…ziet U? Ik ga de stukjes nummeren.

Dit stukje geef ik nummer 1 Het is een stukje van mijn blog dat ik schreef op 29 dec. 2013: Lyme…..Ik wil dit onderwerp al langer aanbreken maar ik weet niet goed waar te beginnen. Sinds de neuroloog Jansen-Steur opgepakt is omdat hij oa verkeerde diagnoses gaf….vraag ik me af “Wat is er bijna net zo erg als een valse diagnose geven?”. Ik denk: Géén diagnose én geen verder onderzoek doen bij erge klachten, géén hulp bieden dus. Of te wel als arts wegkijken omdat hij  geen zin heeft om onderzoek te doen omdat het zoveel werk is. Het kan een spelt in een hooiberg zijn…maar misschien ligt de spelt wel boven op de hooiberg. Ik had op internet verhalen gelezen van patiënten die ziek en lamlendig zijn geworden na een tekenbeet.

Dan krijgt dit stukje nummer 2 Het is een stukje blog “Hoge kerkdeuren” dat ik schreef op 15 april 2014:…… Want juist van zo’n hoge oud-kerkbaas die over goed en kwaad kon preken, verwacht je dat hij de les “wat wel en wat niet mag” uit het hoofd zou kennen. En dan nu weer zo’n schandaal. Het lijkt me niet makkelijk om vol afschuw met de gebakken peren van je overleden voorganger om te gaan. Maar zwijgen? Was het een grove inschattingsfout?  Zelfs minister van Volksgezondheid Edith Schippers vindt die afwachtende houding “kwalijk”.

Maar volgens mij is minister Edith Schippers (en haar collega’s oa. Opstelten) wel wat gewend met “problemen negeren” en “doofpotten”……

dit word nummer 3 Dit stukje gaat over het krantenartikel uit de krant van 16 mei 2014 met de vetgedrukte woorden: “Kamer wil centrum voor ziekte van Lyme” Eindelijk succes voor het burgerinitiatief: er komt een expertisecentrum voor de ziekte van Lyme. Een brede meerderheid steunde het burgerinitiatief van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatienten. ………De kans is groot dat het expertisecentrum in het Radboud UMC in Nijmegen komt zegt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) Dat academisch ziekenhuis heeft al veel kennis op het gebied van Lyme. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de Kamer een burgerinitiatief overneemt. Wat het centrum kost, weet Schippers nog niet. “Maar ik maak geld vrij. Er zijn steeds meer teken en steeds vaker zijn ze besmet. Ik weet uit mijn eigen omgeving: Lyme is geen griepje.”aldus Edith Schippers

en het laatste stukje krijgt het nummer 4. Het is een stukje uit een brief uit 2012, geschreven door Hayley op Lymenet Nederland……………….:
Lees, de schrijnende verhalen op Nederlandse Vereniging voor Lyme Patienten en lymenet/forum.
Er is in 2008!!! een petitie getekend door 40.000 mensen!!
WAAROM is er tot nu toe NIKS mee gedaan??
Er zit bloed aan de handen van degenen die hier verantwoordelijk voor zijn, de minister van gezondheid! b.v.
Edith Schippers is er pas sinds 2010, maar degene die ervoor verantwoordelijk was, heeft NIKS gedaan met de petitie, en ook het verhaal niet doorgeschoven blijkbaar naar Edith!!

Maar het is nu 2014. Dus weer wat jaartjes verder. Ik was blij toen ik vorige week las dat er eindelijk een centrum voor Lyme komt…ik dacht “Edith heeft vast mijn blog gelezen”…maar dan lees ik de verhalen op Lymenet en vraag me af “hoelang zal het gaan duren?” En ook denk ik dan “Ik geloof niet dat huisartsen en neurologen geen verstand hebben van lyme/co-infecties en de gevolgen hiervan”. Het is voor hun wel “zo makkelijk en zuinig om te doen alsof ze het niet weten”. Edith weet dus vanuit haar “eigen omgeving” dat Lyme geen griepje is. Dat moest er nog bij komen dat de minister van Volksgezondheid dat zou denken. Enfin…nou weten we dat ze Lyme serieus neemt….maar of de patient voortaan serieus word genomen is een groot punt. Ik gebruik daarom de woorden die Edith gebruikte in april 2014 na de doofpot van het bisdom:  “die afwachtende houding is kwalijk“.

Welterusten.

Doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________