-Even mopperen op Asscher en Teeven

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Waar moet ik beginnen? Ik weet niet waar ik moet beginnen?

Ik word duizelig van al die tegenstrijdigheden en die miljoenen die heen en weer vliegen.

In dec.2012 stond in de krant dat staatssecretaris Teeven 11 gevangenissen wou sluiten en de rest in de Randstad wou ‘concentreren’. U kunt het stukje lezen in het blog “Gebezuinig hier en daar”.

Afgelopen week las ik dat Fred Teeven zijn bajesplan “verzacht” heeft. Want…er hoeven nu geen 26 gevangenissen dicht maar 19 gevangenissen. Is dat verzachten als het de bedoeling was dat het er 11 (in dec.2012) zouden zijn, en nu geen 26 (in maart 2013) meer maar 19. Dat zijn er nog altijd méér dan die 11 uit dat uitgelekt plan van dec. 2012.  Er krijgen nu geen 2000 gedetineerden een enkelband maar “slechts” 800. Stel U zich eens voor dat ene Hannebal Lecter een enkelband zou dragen….zelfs de enkelband zou niet veilig meer zijn.

Begin dit jaar was het de bedoeling dat de gevangenis “te Roer” in Roermond open kon blijven…nu gaat die gevangenis Te Roer dicht.

En nu…. het ‘klapstuk’…Minister Asscher vertelde vorige week in Luxemburg over zijn besluit 600 miljoen te steken in de bestrijding van de werkeloosheid.

 Ook heeft minister Asscher in Luxemburg afspraken gemaakt met Roemeense en Bulgaarse collega’s over schijnconstructies en malafide werkgevers. Nederland gaat de samenwerking met Roemenië en Bulgarije versterken om uitbuiting van werknemers tegen te gaan.

Voor welke werkelozen worden die 600 miljoen gebruikt? Voor Roemenen en Bulgaren in Nederland aan het werk te helpen? Terwijl wij zoveel werkelozen hebben en er 100 miljoen is uitgetrokken om de Nederlandse jeugd en ouderen werkeloosheid te bestrijden? HOE? Door Roemenen, Polen en Bulgaren de baantjes in Nederland te geven zonder sollicitaties?

Ik ga mijn jas aandoen en wandelen.

Doei.

 

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.