Wijwater sprenkelen

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat een Russische priester vanuit een vliegtuigje op een hoogte van 300 meter in totaal 70 liter wijwater over zijn gemeente heeft gegooid in de hoop de buitensporige alcoholconsumptie aan te pakken. Of het baat weten we nog niet maar wat vind ik dit ontzettend lief dat deze priester dit doet.

De afgelopen dagen stonden velen met de mond vol tanden toen ze hoorden of lazen dat er in ons mooie landje op grote schaal op koranschooltjes radicaal islamitisch onderwijs aan kinderen word gegeven ‘om zich af te keren van de ongelovige Nederlandse samenleving’. Ze krijgen geleerd dat homoseksuelen, overspeligen, andersgelovigen, ongelovigen en afvalligen de doodstraf verdienen….en met multiple choice vragen kunnen aankruisen welke straf ze krijgen: a: Zweepslagen b: stenigen of c: doden met een zwaard. En nog meer van zulke zeer nare kwalijke en gevaarlijke dingen. Kinderen worden beschadigd op deze manier.

Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden dat Nederlandse ministers en Kamerleden nu pas geschokt zijn…ik ben wel blij dat ze tenminste reageren….want de AIVD waarschuwt al zeker sinds 2007 dat …zo stond in de krant dat de AIVD waarschuwde met de woorden dat…

het niet wijs is dat de Nederlandse overheid projecten ondersteunt die de scheiding der seksen en allerlei andere discriminerende uitgangspunten als vanzelfsprekend en verplicht zien“.

Sindsdien waarschuwt de AIVD jaarlijks voor het salafisme als kweekvijver of voorportaal van radicalisme. In de krant stond dat er zelfs op een gegeven moment een kamermeerderheid was voor het instellen van onderzoek naar de mogelijkheid om salafistische organisaties in ons land te verbieden. Er was ook ophef over financiering van moskeeën in ons land vanuit Saoedi-Arabië en de Golfstaten. Er was een lijst met alarmbellen van hier tot Tokio….en er gebeurt NIETS.

Wel is sinds kort een verbod op gezichtsbedekkende kleding, waaronder ook de extreem salafistische boerka en niqaap vallen, ingevoerd voor bepaalde openbare plaatsen. bv het openbaar vervoer…..maar de vrouw die de salafistisch stroming ‘volgt’ stapt ondanks het verbod gewoon met boerka in de bus, en als de chauffeur weigert haar mee te nemen krijgt hij nog een mopperstandje van zijn baas.

Dat kinderen in ons landje op grote schaal geleerd krijgen dat ze zich tegen de westerse samenleving moeten keren, dat ze niet bevriend mogen zijn met de westerse mensen, en dat de ongelovigen of andersgelovigen Nederlanders en homo’s de doodstraf verdienen. En de onderwijsinspectie …..dat gelooft U niet. Die het volgende zegt:

De inspectie van het Onderwijs ziet vooralsnog geen aanleiding om in te grijpen omdat de passages niet in strijd zijn met basiswaarden van de democratische rechtstaat“.

Maar het kinderfeest in december zal straks wel weer uit z’n voegen barsten vanwege geroep over een slavernijverleden uit een lang vervlogen tijd……en in de tussen tijd loopt er ook nog een lang slepende en vast dure rechtzaak tegen Wilders vanwege drie domme woordjes. Omdat burgemeesters opriepen om aangifte te doen tegen dhr. Wilders….terwijl iedereen toch weet dat Wilders de terreur bedoelde van die bepaalde groep omdat die straatterreur toen bijna dagelijks op het nieuws was.

Zullen we (ik bedoel U) aan de Engelse prins Harry vragen of hij een flinke lading wijwater over ons land sprenkelt als Elton John hem weer zijn vliegmachientje uitleent. Want eer onze premier stappen onderneemt kunnen we nog lang wachten.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Welterusten majesteit.

prinses Irene

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag stond Uw zus prinses Irene in de krant. Ze viert haar 80 ste verjaardag uitgebreid in Koninklijk Theater Carré. Ik dacht ‘dan moet ik onze majesteit feliciteren met de jarige zus’ maar…. Irene is 5 augustus 80 jaar geworden. De taart is allang op. Maar het feestje in Carré is maandag. Dat word een ode aan de natuur met veel kunst van kunstenaars, dichters, cabaretiers, muziek en ballet etc..

Zij is lid van de koninklijke familie maar geen lid van het koningshuis….. omdat ze trouwde met de katholieke Carlos Hugo van Bourbon Parma van Spanje en daar geen toestemming voor kreeg.

Irene zei dat ze veel steun heeft aan haar zusjes na het overlijden van jullie jongste zus, prinses Christina. Want jullie zijn nog maar met drieën over en hebben geen ouders meer.

Ik vind Irene een mooie vrouw, ook prins Margriet vind ik een hele mooie vrouw. Jullie zijn alle drie mooie intelligente vrouwen. Maar majesteit, welke 80 en 81 jarige hebben nog hun ouders? Het is mooi dat U zo hecht bent met Irene en Margriet. En mocht U behoefte hebben om een praatje te maken dan sta ik voor U klaar. En jullie hebben ook nog twee half zusjes mocht ik verhinderd zijn om een praatje mee te maken.

Architect voor het Binnenhof

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Gisteren las ik dat Het Rijksvastgoedbedrijf van Staatssecretaris Raymond Knops voor 2,7 miljoen euro het contract afkoopt van top architect Ellen van Loon. De architect die leiding gaf aan de renovatie van het Binnenhof in Den Haag.

De reden? De architect wou een tropische kantoortuin inrichten, de vergaderzalen verplaatsen. En de historische werkkamer van de Tweede Kamer voorzitter moest wijken. En er zouden teveel architecten bij betrokken zijn. De renovatie die volgend jaar van start zou gaan zou een half miljard euro gaan kosten.

Tweede Kamerleden vonden de aanpak ‘grootheidswaanzin’. Enfin om een lang verhaal kort te maken komt het er op neer dat de architect nu 2,7 miljoen euro krijgt om gewoon weg te gaan. Met deze vette vertrekpremie voor Van Loon kan de volgende architect aan de slag. Architect Pi de Bruijn. Beide architecten te laten samenwerken was geen goed plan want ze weken teveel af in hun mening over de renovatieplannen stond in de krant.

Maar uh….was het niet Alexander Pechtold die in juni als “onafhankelijk procesbegeleider” de renovatie in goede banen ging leiden?

Als architect Pi straks ook het veld moet ruimen voor 2,7 miljoen, dan wil ik ook een poging wagen. Ik heb geen architectuur gestudeerd maar ik zal grootste plannen maken. Ik zal dit en dat en nog veel meer…en ‘ik kijk af’ op de top-renovatie-tekeningen van architect Ellen…….en verplaats hier en daar een bloemenpot. En als de Kamerleden en de Kamervoorzitter het niet zo leuk vinden wat ik wil dan vertrek ik met een mooie premie naar huis. Het hoeft geen 2,7 miljoen te zijn. 1 miljoen vind ik ook al oké.

De Kamer hamerde in juni jl op een sobere en doelmatige aanpak. Het is toch van de zotte dat de premier, de Kamervoorzitter en Tweede Kamerleden én de “onafhankelijke procesbegeleider” ……….die in juni drie weken de tijd nam de renovatie in goede banen te begeleiden en dan in juli advies zou uitbrengen…… dat ze het met z’n allen niet voor elkaar zouden krijgen om tegen de top-architect te zeggen ‘laat die tropische tuin maar achterwege en die historische werkkamer van de Kamervoorzitter blijft zoals ze is, alleen mooier opgefluft, klaar.

Waarom is dat niet gelukt? Wat is er aan de hand? Voor die vertrekpremie had men ook een giga oranjerie met torenkamer erbij kunnen aanbouwen en misschien nog geld over kunnen houden voor wat appelsienenboompjes zodat de Kamerleden in de zomer een vers glaasje sinasappelsap kunnen drinken. Ik ga maar eens mijn pyjama aan doen en tanden poetsen.

Welterusten.

Bijvrouw voor Thaise koning

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat ik gisteren weer las….zucht. De 67 jarige Thaise koning Rama X …U weet wel die koning die pas geleden getrouwd is….en waarover ik U in mei hier een brief schreef…die koning dus, die heeft een nieuwe bijvrouw. Een bijvrouw is geen vrouw in een Maja-de-bij-pakje. Een bijvrouw is een minnares, een maîtresse, een vrouw die ‘erbij’ word gepakt. Voor de seks….of zo. Zij was eerst zijn bodyguard en nu zijn gemalin.

Wat zal zijn verse echtgenote Suthida daar nou van vinden? De 41 jarige echtgenote was drie jaren geleden ook een bijvrouw, een maitresse. Zij was eerst stewardess, daarna zijn lijfwacht, generaal en toen koningin. Misschien huilt zij al een maand lang elke dag een gezinsverpakking papieren zakdoekjes vol.

Het Thaise koningshuis heeft zestig foto’s van de ‘officiële gemalin’ gepubliceerd. Foto’s van de 34 jarige Sineenat Wongvajirapakdi die aan de voeten ligt van de koning. En naast de koning zat zijn vierde echtgenote Suthida wat stoïcijns te koekeloeren.

Toen in 1978 zijn eerste echtgenote beviel van hun dochter had hij al een affaire met een actrice met wie hij vijf kinderen kreeg. In 1994 trouwden ze en in 1996 zette hij haar publiekelijk aan de kant en onterfde haar kinderen. Met zijn derde vrouw Srirasmi trouwde hij in 2001, in 2005 werd een zoon geboren. En is in 2014 van haar gescheiden. Met Srirasmi liep het niet goed af, negen van haar familieleden werden gearresteerd wegens corruptie.

Dan denk ik ‘gelukkig woont die man ver weg’, maar wist U dat hij een villa heeft aan de Starnberger See in Duitsland?….en gaat U nu maar even zitten met de beentjes op een voetenbankje….in 2013 was deze Rama nog geen koning, maar wel samen met zijn jongere zus prinses Maha Chakri Sirindhorn aanwezig bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

De uitnodiging zal wel een brede envelop zijn geweest want Rama heet voluit Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun

Wat ben ik blij met onze koning en koningin. Ik wens u een fijne nachtrust. Welterusten.

©missie M.

Dit schreef ik op 3 mei 2019:

Koning Maha van Thailand

Op Zolder

Op Zolder liggen de volgende oude brieven :

2008 19 februari Prinses Christina

2010 15 februari Prins Carlos Hugo

2012 16 juli Kledingontwerpster

2012 27 februari 2012 Mijn brief

2011 26 maart Prinses Antoinette van Monaco

…..

Verder liggen er nog de brieven :

15 maart 2015 Zekerheid op aarde, Welness

oogcontact 16 oktober 2015  (De Rembrandts Maarten en Oopjen)

Zondag 25 oktober 2009 Gevangenis in België

twee iets oudere brieven uit 2013 en 2014 met als thema ‘lyme’

Gezicht bedekkende kledingverbod

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het verbod van gezicht-bedekkende kleding op openbare plaatsen, zoals in het openbaar vervoer, het gemeentehuis en politiebureau. Of te wel het boerkaverbod zoals het genoemd word. U zult zich wel afvragen waarom ik U er nog niets over heb geschreven want het is al 11 augustus. Het verbod geld al tien dagen.

Ik wil U zeggen dat ik er ontzettend veel over gelezen heb en discussies over gevolgd. Het meest bij gebleven vond ik de berichten van de AIVD met de titel:
AIVD-publicatie ‘Jihadistische vrouwen, een niet te onderschatten dreiging’ .

De boerka valt onder extreem salafistisch, niets meer en niets minder. Alle IS-bruiden of vrouwelijke Jihadisten dragen er een. Dat is zeker. Dragen onschuldige vrouwen er ook een? Dat zal vast kunnen, want er zijn ook vrouwen die dat gewaad moeten dragen. Maar er zijn ook vrouwen die er om staan te springen. Kan U aan de buitenkant zien wie een jihadist is en wie niet?

Nederland is niet het land dat het volk voorschrijft wat het moet dragen en wat niet. Maar de boerka heeft niets maar dan ook helemaal niets met onze normen en waarden te maken. Het komt niet eens in de buurt. En het heeft ook niets met kleding te maken. Maar daarover kunnen meningen verschillen.

Op tv, bij Nieuwsuur en ook bij het NOS, zag ik een filmpje van een Nederlandse vrouw die zich bekeerde tot de islam. Dat kan. Dat mag. Ze ging de boerka dragen en is na een poosje met een man getrouwd die ze maar 1 keer had gezien. De man had alleen als voorwaarde dat de vrouw de boerka draagt. En dat deed ze dus was ze een geschikte kandidaat. Ze vertelt in het filmpje dat ze niet zou durven vragen ‘wat als ze de boerka niet meer draagt’. Zonder gezichtsbedekking kan ze niet meer naar de hulpverlener (dokter?) zegt ze, want ze vind haar geloof belangrijker dan haar gezondheid.

Deze vrouw wil zelf bepalen wie haar gezicht mag zien zegt ze. Ze wil niet dat Jan en alleman haar zien.

Het schijnt dat het niet uitmaakt wie zij is als persoon, hoe ze er uit ziet boeit blijkbaar ook niet want ze word toch onder een zwart gewaad weggemoffeld. De man met wie ze trouwde had al kinderen. De dochters moeten ook dat gewaad dragen. En dan heeft deze Nederlandse vrouw het over “vrijheid”. Majesteit, Neem maar even een slokje water, dan neem ik ook een slokje water. Blijkbaar zijn wij grote helden die het gevaar trotseren dat we gewoon gezien kunnen worden.

We mogen niet telefoneren op de fiets. Dat kan ik begrijpen. Maar zelfs de telefoon in handen houden op de fiets kan al een bekeuring opleveren. Maar die vrouw in dat filmpje, was niet in een openbaar gebouw, maar ze zat met die boerka toch eigenlijk ‘geblinddoekt’ met een wapperend gewaad op de fiets. Mag dat wel? En mag een vrouw met boerka in een auto rijden?

Majesteit, weet U wat me afgelopen vrijdag het aller aller allermeest verbaasde? Ik zag een bericht van de demonstratie tegen het boerkaverbod. Bij die demonstratie aanwezig, zittend en rokend op een bank zat Sylvana Simons. Zij voelde zich heel goed zei ze, en rookte een sigaret als de pers haar een vraag stelt, maar weigert antwoord te geven.

Sylvana wie? U weet wel…..deze vrouw ziet in het leuke onschuldige decemberkinderfeest racisme en slavernij. Maar voor dit nederig vrouwonvriendelijk bivakmutsgewaad komt zij op? Het gewaad waar sommige moslima’s vrijwillig voor kiezen…om welke reden dan ook…. maar waar lang niet elke moslima vrijwillig mee rond moet lopen van haar vader, schoonvader, haar man of broer.

Ik weet dat in veel landen een boerkaverbod geld. In Sri Lanka wegens veiligheidsredenen. Dit vanwege de laatste aanslagen op kerken en andere gebouwen. Maar ook in islamitisch Tunesië en Marokko is de boerka verboden. In Marokko is zelfs het productie en handel van boerka’s verboden sinds 2017

Afgelopen vrijdag, op de demonstratie tegen het Nederlandse boerkaverbod, sprak een “verstopte” vrouw door de microfoon. Een klein publiek luistert naar de ingepakte-niqabdraagster-met-handschoenen-aan (bij 28 graden) Deze persoon zegt dat ze slachtoffers zijn van de Nederlandse wet. En dan klappen enkele mensen in het publiek. Slachtoffers?? Ze hebben hier alle vrijheid, ze mogen gewoon in hun woestijnpak (dat is de boerka oorspronkelijk) rond lopen, ze mogen alleen geen gezichtsbedekking voor hun gezicht als ze een politiebureau of gemeentehuis binnen gaan. En ook in het OpenbaarVervoer is alleen de gezichtsbedekking niet gewenst.

Majesteit, trek Uw zoon aan zijn koningsmantel en zeg dan “Jongen, laat je niet gek maken” We mogen trots zijn op onze Nederlandse identiteit. Net zoals een Turk trots is op Turkije.

Maar om nog even terug te komen op die demonstratie. Een “politica” die aanwezig is bij het protest tegen een Nederlandse wet, maar wel weigert de mond open te doen tegen de pers, Vooral de manier waarop ze de verslaggever aan kijkt. Zo dwingend, onprofessioneel en cru. Dat vind ik zo Amterdamsgemeenteraadslidonwaardig.

U kan het filmpje van de demonstratie terug kijken op youtube, vrouwen met lange gewaden en grote borden met Engelse woorden over vrijheid. Dan kan U ook zien dat een man die graag antwoord gaf aan de verslaggever helemaal niet vrij was om antwoord te geven. Hij werd door een grote donkere meneer weg gedouwd, …en dat ging niet zo soepel…..en de verslaggever kreeg op een hele nette manier te verstaan dat hij moest ophoepelen.

Ik plaats hier onderen een paar linkjes. Fijne dag gewenst. Doei.

©missie M.

_____________________________________________________________________

https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme/documenten/publicaties/2017/11/17/jihadistische-vrouwen

klein stukje quote uit deze link:……Jihadistische vrouwen vormen ook op een ander vlak een bedreiging voor Nederland, omdat ze anderen rekruteren, propaganda produceren en verspreiden, en geld inzamelen voor de jihadistische strijd. Bovendien indoctrineren deze vrouwen hun kinderen met het jihadistisch gedachtegoed.…..etc.etc.

https://nos.nl/l/m/2010508 De dag waarop de Schilderswijk zwart vlagde

https://nos.nl/l/m/679222 OM onderzoekt beelden Gaza-demonstratie

https://nos.nl/l/m/2294190 Instellingen gaan niet streng handhaven op het boerkaverbod (de zelfde Emara)

Nederland niet uniek met boerkaverbod: zelfs in Tunesië https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4800236/boerkaverbod-buitenland-boetes-proces-verbaal-politiek

stukje quote uit de laatste link:In Frankrijk bijvoorbeeld zei parlementsvoorzitter Bernard Accoyer bij de invoering in 2011: “De volledige sluier vertegenwoordigt alles wat Frankrijk instinctief verwerpt. Het is een symbool van slavernij van de vrouw en de standaard voor extreem fundamentalisme.


Draagmoeder

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las gisteren dat de 70 jarige Caitlyn Jenner nog graag een baby heeft samen met haar 22 jarige vriendin Sophia Hutchens.

De 70 jarige Jenner is al vader van zes volwassen kinderen met zijn ex-vrouw. En heeft nu de wens om moeder te worden van een baby. Althans de rol van moeder. Nu kan het zijn dat ik wat wazig overkom. Ik heb U al eens geschreven over Caitlyn maar dat zult U vast wel niet meer weten. Ik leg het even uit. Caitlyn Jenner was eerst Bruce Jenner. Bruce liet zich op latere leeftijd om toveren tot vrouw. Hij raakte zijn huwelijk en vrouw kwijt…en misschien nog wel veel meer.

De operaties hebben flink veel geld gekost, en ik geloof zelfs dat hij even spijt heeft gehad want hij viel als ‘omgetoverde’ nog steeds op vrouwen.

De jonge vriendin van Caitlyn is ook transgender. Daarom is het stel op zoek naar een draagmoeder.

Natuurlijk gun ik iedereen het allerbeste. Ook transgenders, want die hebben het toch al niet makkelijk. Maar majesteit, iemand van 70 jaar, die zoveel geld heeft uitgegeven om te zijn wie hij wou zijn, en dan op oma-leeftijd een relatie heeft met iemand wat qua leeftijd een kleinkind had kunnen zijn, die nog moeder wil worden van een baby dat anderen moeten baren vind ik wel een beetje “te ver losgedraaid”. Als Bruce niet rijk was geworden als man, had hij niet al dat geld kunnen verdienen én uitgeven om te worden wie hij niet was….of diep van binnen wel was maar wat verder niemand zag.

Majesteit, toen God Adam en Eva schiep en in de appelwei losliet. Moet hij toch wel even gedacht hebben “ben ik nog wat vergeten?” En misschien heeft hij dat ook even gedacht.

Heeft niet alles op een bepaald moment op een bepaalde leeftijd zijn grenzen? U had heel misschien soms liever een zeemeermin willen zijn in plaats van een koningin, maar dan gaat een dokter U nog lang geen zwemvin aan naaien. Want ook met een zwemvin kan een mens niet onder water leven.

Zucht, Was het niet beter geweest als er naast de twee stenen tafels met de Tien geboden nog een derde stenen tafel was gemaakt met ‘tien keer wijze raad’.

Ik ga mijn tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Appelklokhuis

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Als Uw lakei of butler U binnenkort een schaaltje met het klokhuis van een appel serveert…met het steeltje er nog aan…dan moet U hem niet ontslaan. Dan heeft hij wellicht ook gelezen dat Oostenrijkse wetenschappers van de Graz University of Technology pas ontdekt hebben dat de gezondste bacteriën juist in het klokhuis zitten. De wetenschappers analyseerden de bacteriën in het steeltje, het vruchtvlees en de schil. Ze ontdekten dat er in elke appel honderd miljoen bacteriën zitten. Zonder klokhuis bevat de appel nog maar tien miljoen bacteriën.

Ik heb twee appelbomen, en dit jaar worden de appels aan de boom al opgegeten door mieren. Hele gaten maken ze er in terwijl de appel nog niet klaar is met appel worden. Dus elke appel aan mijn appelboom bevat een steeltje, een schil, een klokhuis, minder vruchtvlees en zeker tien mieren die ik er eerst van af moet sturen. De bacteriën kan ik niet zien en dat is goed zo. Ik wil er liever niet bij nadenken dat er misschien wel honderd miljoen bacteriën op mijn appel zitten. Ik vind 1 miljoen meer dan zat….dat klokhuis lijkt me toch niet zo lekker….En als het een kleine ronde appel is vallen ze er misschien wel 20 duizend bacteriën af wegens plaatsgebrek. En dat vind ik nog altijd veel bacteriën. Liever had ik er vitamientjes in zitten. Maar ook die heb ik nooit van kortbij bekeken. Misschien zijn die bacteriën wel vitamientjes.

Och en dan al die minifriemels tellen, dat lukt me nooit, die lopen toch steeds door elkaar en lijken vast op elkaar. Je zou toch blij zijn dat er geen honderd miljoen op zitten. Als ik tot 1 miljoen moet tellen bij een appel analyseren dan is de appel in de tussentijd allang verschrompelt.

Gaaapppp, ik ben erg moe.

Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

©missie M.

Boot voor prinses Victoria

Lieve beste majesteit, prinse Beatrix,

Ik las zojuist dat Uw petekind kroonprinses Victoria van Zweden en haar man Daniel een luxe motorjacht ter waarde van 4 miljoen Zweedse kroon hebben gekocht in Göteborg. Geen paniek….omgerekend is dat 376.000 euro. De motorboot is een Nimbus 365 Coupé, is 10 meter lang en 3,5 meter breed en heeft veel snufjes en een houten interieur. In het bericht stond ‘prachtig houten interieur’ maar of dat prachtig is kan ik niet beoordelen want ik heb het niet gezien.

Als U in de vakantie met de Groene Draeck naar Zweden vaart…of Victoria met de Nimbus naar Nederland vaart kan U samen met Victoria achter elkaar aan varen.

Dat is een heel eind natuurlijk. Maar bij de naam Nimbus moet ik dan toch aan Harry Potter denken. Die kan toveren. Ik ben zo blij dat er weer een regenbui is gevallen na deze slopende hitte van de afgelopen dagen.

Welterusten.