** Hopen op een wonder

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Vandaag gaat ene Amerikaanse 42 jarige skydiver, genaamd Luke Alkins, op acht kilometer hoogte uit een vliegtuig springen ZONDER parachute….met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur. Het is geen zelfmoordpoging maar een recordpoging. Hij moet zich zelf in een groot vangnet van dertig bij dertig meter zien te ‘vallen’. Dat vangnet staat in een woestijn in Californië. Hoe hoog dat net van de grond staat heb ik niet kunnen lezen. Maar als je vanaf 8 kilometer hoogte met een snelheid van 200 km naar beneden dondert moet het wel een flink sterk én hoog net zijn….en vooral moet hij vanaf die hoogte en met die snelheid dat net weten te vinden. Waarom doet hij dat? Hij zegt: “Ik wil laten zien dat je met de juiste voorbereiding dingen kunt doen die we voor onmogelijk hielden”. Hij heeft een kleuterzoon, hij wil dus niet dood en hij hoopt op eeuwige roem.

Het mag absoluut niet mis gaan want de sprong word live-uitgezonden door de Amerikaanse tv-zender Fox. In de krant stond: “En hij word gesponsord door een kauwgommerk. Deze mensen hebben er belang bij om de risico’s zo veel mogelijk te verkleinen. Het zal er professioneel aan toe gaan” verwacht een ervaren Nederlandse parachutespringer. Majesteit,Vind ik dat stoer? NEEHEE Ik vind het gekke werk.

Dit weekend zijn ongeveer honderd ‘Sinti’-zigeuners “neergestreken” in Roermond voor hun jaarlijkse bedevaart naar de Kapel in ’t Zand. Ze dragen vandaag een Maria-beeld naar de Kapel in ’t Zand en morgen eindigt de bedevaart met een heilige mis in het kruiswegpark in Roermond. Majesteit, Vind ik dat stoer? Nou en of.

De man-zonder-parachute wil iets laten zien dat we voor onmogelijk hielden.

En de Sinti-zigeuners lopen een bedevaart en bidden, misschien om de risico’s van het leven zoveel mogelijk te verkleinen, of ze bidden voor een wonder. Voor iets dat anderen voor onmogelijk hielden.

U zult wel met gesloten ogen kunnen raden wat ik een mooier gebaar vind. Ik zou liever in Roermond er bij willen zijn.

Als God maar een beperkt aantal wonderen per dag kan uitdelen, dan hoop ik dat de waaghals een wonder krijgt, vooral ook omdat hij een kleuterzoontje heeft. Maar daarbij wel een paar blauwe plekken voor straf, want spotten met je leven is not-done.

En voor de Sinti’s ook een wonder omdat ze elk jaar weer trouw naar Roermond op bedevaart gaan.

En de andere wonderen voor mensen die een wonder goed kunnen gebruiken.

Doei.

©missie M.

* Ontvoering schoonmoeder

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik vind het een beetje moeilijk om er een woord over te schrijven….maar… de schoonmoeder van Formule-1-baas Bernie Ecclestone is afgelopen vrijdagavond in het Braziliaanse Säo Paolo ontvoerd. Dat hoor je eigenlijk nooit dat een schoonmoeder word ontvoerd. Bernie is al 85 jaar….dan denk je al gauw ‘arme oude schoonmoeder’…maar de schoonmoeder zou zelfs nog te jong zijn om zijn echtgenote te zijn want zij is pas 67 jaar. Haar 38 jarige dochter Fabiana Flosi is sinds 2012 de echtgenote van de Formule1-baas

Ik vind het een beetje moeilijk om er een woord over te schrijven….maar… hij lijkt wel haar geadopteerde opa en zij is een flink stuk groter.

Hij is schatrijk, zijn vermogen word geschat op 3 miljard en de ontvoerders eisen ruim 33 miljoen losgeld voor  schoonmoeder Aparecida Schunk. Waarom wil men ruim 33 miljoen? Waarom geen 1 of 2 miljoen? Waarom geen rond even getal?

Ik hoop dat schoonmoeder weer gauw ‘goed en wel’ naar huis kan. Dat alles goed mag verlopen.

Misschien stopt de politie wel een zendertje tussen de bankbiljetten zoals ze dat doen in de film…of misschien zijn de biljetten genummerd zoals ze dat doen in de film…maar het ook kunnen dat er heel veel agenten undercover zijn als de geldovergave plaats vind, zoals in de film….of misschien moet diegene die het geld gaat overhandigen de geldkoffer in een prullenbak naast een bank in het park gooien, en springen agenten uit de bosjes als iemand die koffer uit de prullenbak haalt zoals in de film….of zal de politie het koffer vullen met bakstenen of met kleine pakjes krantenpapier…zoals in de film. Misschien pakken ze de ontvoerder op als hij met een vals ‘genummerd briefje van tien’ een ijscoupe gaat eten…..maar dat heb ik nog nooit gezien in een film.

Welterusten.

©missie M.

 

* Prins Harry wil taboe doorbreken

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Daar ben ik weer, net schreef ik U over de knappe prins William. Nu wil ik U schrijven over die andere knappe prins, de broer van prins William, prins Harry. Of te wel ‘prins Henry of Wales’.

De 31 jarige prins heeft voor het eerst in het openbaar gesproken over zijn verlies van zijn moeder Lady Diana las ik vandaag in onze krant. Prins Harry verstopte jarenlang voor de buitenwereld zijn gevoelens over de dood van zijn moeder. Tot zijn 28-ste praatte hij er met niemand over zei Harry voor de camera’s van BBC. “Het spijt me enorm mijn lippen zolang stijf op elkaar te hebben gehouden”. Zijn moeder, Lady Diana overleed op 31 augustus 1997 bij een crash in een tunnel in Parijs toen Harry 12 jaar was. Prins Harry biechtte op ‘in stilte te hebben geleden’.

Prins Harry, Prins William en zijn Kate zijn de oprichters van “Heads Together”.

Door hun werk met jongeren, emergency response, daklozen goede doelen, en met veteranen zien/zagen ze steeds weer problemen met onopgeloste psychische problemen.

Tijdens een evenement (voor hun stichting) in Kensington Palace afgelopen weekend, luchtte Harry samen met voormalige sportsterren Rio Ferdinand en Kelly Holmes zijn hart en samen vroegen ze aandacht voor de vaak onzichtbare pijn die psychische problemen met zich meebrengen. Harry zei: “Lijden is prima, zolang je er maar over praat.”

Wat een kanjer is het toch hé? ….Ik ga een zakdoekje pakken…en daarna een hele mand wasgoed strijken. Doei.

©missie M.

 

 

 

* Prins William roept “stop pesten”.

Lieve beste majesteit,oud-koningin Beatrix,

Prins William, hertog van Cambridge, oudste zoon van prins Charles en prinses Diana, troonopvolger van koningin Elizabeth, man van Kate Middleton, papa van twee kleine kindjes, George en Charlotte.

Die Prins William dus, en zijn Kate maken zich al langere tijd grote zorgen over het toenemende internet pesten. In juni van dit jaar was hij in Londen, een conferentie voor digitale en technische ontwikkeling. En sprak daar openlijk over zijn zorgen om het digitale pesten op het wereld wijde web, maar ook over de verkeerde beelden die jonge kinderen kunnen zien op internet komen, én de zorg dat kinderen een eetstoornis kunnen krijgen, of zelfmoord plegen omdat ze niet tevreden met zich zelf zijn. Zelfs als ze in hun eigen huis zijn, de plek waar kinderen zich juist veilig moeten voelen. Prins William ziet het als een uitdaging zijn kinderen te beschermen tegen internetpesters, aldus Daily Mail

Prins William is blij dat de digitale industrie zulke misstanden probeert tegen te gaan. In juni zei de prins:„Volgend jaar rond deze tijd moeten we een concreet plan hebben liggen om het internet een veilig plek voor kinderen te laten worden.”

Hij benadrukte ook de positieve kanten van het digitale tijdperk. Als piloot van een ambulance helikopter is hij blij met de technische snufjes die het leven van de passagier en hem kunnen redden als het fout gaat. En ‘social media’ tussen het koningshuis en de Britse bevolking is een mooi communicatie middel.

Tot zover over het digitale pesten.

Op 5 juli las ik dat de Britse prins op de nationale ‘sta op tegen pesten-dag’ oproept om pesten aan te pakken. Prins William heeft hiervoor een video opgenomen. De prins zei: “We hebben allemaal onze verantwoordelijkheid  om niet toe te kijken maar in te grijpen en een einde te maken aan pesten”. Prins William vertelt in de video dat jaarlijks 16.000 kinderen in het Verenigd Koninkrijk niet naar school gaan omdat ze gepest worden. Ook waarschuwt hij dat volwassenen ook gepest worden.

Woorden prins William:”Pesten is een probleem dat ieder van ons kan overkomen, ongeacht leeftijd, achtergrond, geslacht, seksuele geaardheid, ras, handicap of religie. Het is vaak dom en wreed, en kan vele vormen aannemen.” 

Wat een kanjer van een prins!!

Doei!

Bekijk de video van prins William:

https://youtu.be/_r0l1thuYtE

 

* De woestuin

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Zo warm.  Al een paar dagen sta ik vroeg in de tuin. Zo ook vanmorgen.Weer had het niet geregend. Het is erg droog. De tuin en ik zouden wel blij zijn met een flinke regenbui. Het opgevangen regenwater is allang op. Als ik niets doe gaan mijn plantjes dood en word het een woestuin. Een stukje woestijn in Nederland willen we toch niet hé. Daarom elke avond water geven.

Tussen alle bloemetjes en onkruidsprieten staat een ongeveer 30 cm hoge vreemde plant met gele knopjes. Elke dag vraag ik me af “Heb ik die gepoot?” Zal een vogeltje ergens een vreemd zaadje hebben gegeten en op deze plek hebben uitgepoept? Het lijkt op een soort kruid. Misschien wel een maggi-plant. Door een verdwaalt zaadje, want ik heb nooit een maggi-blokje gepoot.

Bent U ook benieuwd wat het word? Maar ik ga nu mijn tanden poetsen en mijn nachthemd aantrekken. Welterusten.

©missie M.

 

. Nicolette geen onderbroek aan

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik schreef u pas geleden nog over de berichten die ik lees als ik de pc aanzet. Gisteren had Giel Beelen vette pech omdat er in zijn vakantiehuisje was ingebroken. Dat is ook vette pech. Maar vandaag lees ik:“Nicolette Kluijver zonder ondergoed”.

Dan denk ik “was ze haar onderbroek vergeten? Waren ze allemaal in de wasmachine klem komen te zitten? Elastiek uitgelebbert? Was de sluiting van haar bh kapot gegaan op een nette receptie. Wat is het drama??….want je komt toch niet in het nieuws als je geen onderbroek draagt? Dat ziet toch verder niemand als je net gekleed gaat en geen spiegelende lakschoenen draagt.

Ik klik op het bericht, want dit wil ik weten. Achhhh het was bewust….voor een fotoshoot. Het woord “fotoshoot”…nog zoiets. Waarom niet gewoon het was voor een paar foto’s. Iemand laat haar onderbroek thuis voor een fotoshoot. “Halt, of ik shoot, ik ben een fotoshooter, je geld-of-je-onderbroek.” Ik zou dan zeggen:  ‘hier mijn beurs, pak an, er zitten toch maar een paar stuivers en dubbeltjes in”.

Zodra ik een fotocamera zie kijk ik of alles netjes zit, haren netjes, glimlach netjes, blouseje netjes, geen knoopje teveel open….maar ik trek dan niet mijn onderbroek uit. En de woorden ‘geen onderbroek aan’ zet ik al helemaal niet op het wereld-wijd-web. Wat moeten de mensen-over-de-hele-wereld wel niet denken? Mensen die blote haren al teveel bloot vinden?

Nicolette ‘deelde’ de foto op Instagram staat er bij. Met een linkje naar haar Instagram zodat je de foto’s kan zien van haar blote onderlichaam vanaf de zijkant. Ze draagt verder alleen een paar hoge hakkenschoenen en een lange witte jurk met diepe split in de zijkant…diepe brede split, diepe brede hoge split…Split? noem het maar een inham…uitham. Wie ontwerpt er nou zo’n jurk? Je ziet de naakte zijkant, van de tenen, bovenbenen, blote billen, blote buik, tot over een stukje van de onderste ribben, ver boven het gedeelte ter hoogte van de galblaas en de lever. Er is een rode kleur aangebracht op haar blote benen zodat het op de foto uitziet alsof ze halfhoge rode panty’s draagt. …of zijn het echt rode panty’s? Haar handen bij het gezicht gevouwen met de  ‘onschuldige’ uitstraling van “oeps waar is mijn onderbroek gebleven?”

Enfin, tuurlijk lees ik ook de berichten bij de naakte-billen-en-buik-zijkant-shoot.

Ronald vind het “Fietvieuw”.

Bert vind het “heul mooi!!”

Jan schrijft: Zo flauw. Full monthy willen we. Wie is ‘we’? Hoeveel zitten er bij Jan op de bank?

en als iemand schrijft: “Hey psssst je bent je onderbroek vergeten” volgt er een opmerkelijke reactie. Namelijk:

Daar is het ook weer voor en dan nog wat is er op tegen als iemand lekker en ook nog mooi gekleed gaat.

“Daar is het weer voor” ?? Het is hartstikke warm, de mussen vallen nog net niet van het dak, ze draagt een jurk tot op de grond, schoen met hoge spitse moeilijke hakken waar me het zweet al bij uitbreekt als ik er naar kijk. En dezelfde rode kleur armen alsof ze lange handschoenen draagt….en dan zou zo’n dun lapje onderbroek te warm zijn? Ik geef toe, het is een mooie foto, maar zo kwam men het zwembad niet binnen…terwijl het daar wel weer voor is.

Doei.

©missie M.

* Vaag

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Koning Willem II (1792-1849) liet een zilveren jachthoorn maken voor de winnaar van een paardenrace op 21 juni 1849 op de renbanen die de koning in Apeldoorn had laten aanleggen. De hoorn werd een half jaar geleden voor 28.000 euro aangeboden op een antiekbeurs in Brussel. Het Rijksmuseum onderhandelde met de eigenaar en kan nu die hoorn voor 25.000 euro aanschaffen dank zij een schenking van een particulier.

Het Van Gogh Museum in Amsterdam laat vanaf 15 juli tot 25 september het zelfmoordvuurwapen zien dat ‘vermoedelijk’ in 1890 is gebruikt door Van Gogh stond in de krant. Het is de eerste keer dat het wapen aan het publiek  wordt getoond. Vermoedelijk is niet-zeker, toch?

De 82-jarige Japanse keizer Akihito wil er mee stoppen stond met zwarte letters in de krant van 14 juli. Ik las het kleine artikeltje en dan lees ik dat hij de komende jaren wil aftreden. De komende jaren?….dus niet volgende maand of volgend jaar maar de komende jaren. De 82 jarige Japanse keizer wil met pensioen gaan en dat zou voor het eerst zijn in Japan. ‘De publieke omroep had niet vermeld waarom de keizer er mee zou willen ophouden’ las ik. Er zouden wel wat gezondheidsklachten zijn.

De 42 jarige Camiel Eurlings doet aangifte wegens poging tot chantage, dan wel afpersing en van smaad tegen de 33 jarige ex-vriendin die aangifte wegens mishandeling tegen hem deed.

Tot nu toe wat vage berichten mijns inziens. *Koning Willem II stierf op 17 maart 1849. De hoorn is in opdracht van de koning gemaakt. De renbanen zijn in opdracht van de koning aangelegd. De race was op 21 juni 1849. Ging de race door? Wie heeft de hoorn gewonnen? *Het vuurwapen dat Van Gogh ‘vermoedelijk’ gebruikt heeft….het woord ‘vermoedelijk’ betekend voor mij toch ‘vaag’. *De 82-jarige keizer van Japan wil de komende jaren met pensioen en dan vind men het ook nog vreemd dat de publieke omroep niet vermeld waarom. Dat hij de komende jaren aftreed vind ik weer niet vaag, maar dat men een reden wil weten vind ik weer vaag. *De aangiftes van de ex van Camiel vind ik vaag. Maar het aller vaagst vind ik onderstaand bericht.

De kapper van de 61-jarige Franse president Francois Hollande wordt duurbetaald. Volgens het satirische tijdschrift LeCanard Enchaine staat de kapper 24 uur per dag klaar om het kapsel van Hollande tot in de puntjes bij te werken en verdient daarmee 10.000 euro per maand. Het is niet eens het bedrag dat ik vaag vind…maar het kapsel van Hollande dat zoveel zorg nodig heeft. Hij heeft maar een paar sprieten op zijn hoofd. Als hij 24 uur per dag een kapper nodig heeft…hoeveel uren heeft Uw kapsel dan wel niet nodig.

Ik ga mijn tanden poetsen, haren borstelen en mijn nachtpon aantrekken.

Welterusten.

©missie M.

 

 

* Beledigen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik had het met U nog willen hebben over de muggebeten, want het zijn dit jaar wel erg veel muggen.Ik had U willen schrijven dat men dan juist niet moet krabben want dan word het alleen maar erger. Maar toen ik de pc aanzette las ik dat iemand op Facebook zeer-onleuke dingen had gezegd over onze fijne koning. De ‘dader’ maakte onze koning met opzet uit voor “Moordenaar, verkrachter en een dief”. Dat is naast ernstig beledigen ook nog eens vals beschuldigen. Smaad. Dat hoeft niemand tegen een agent te zeggen, tegen geen werkgever, geen buurman, en dus ook niet tegen de koning van dit land. De dader kreeg dertig dagen cel.

Majesteit, Ik hoop dat het slot van de celdeur vervelend piept en kraakt zodat hij spijt krijgt en denkt “dat zal ik maar nooit meer doen”.

Welterusten.

©missie M.

 

** Creme fraiche tussen de toetjes.

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Majesteit, voelt U zich ook wel eens een bekertje creme fraiche tussen de gekleurde puddinkjes, toetjes-met-spikkels, yoghurtjes-met-fruit, en de gezoete kwarkjes? Voelt U zich ook wel eens de X in het alfabet? Weet U  hoeveel woorden er in het grote puzzelboek met een E beginnen? De M, de N of de D? Heel veel. En er zijn maar heel weinig woorden met een X. De X is niet zo vaak nodig.

Maar zonder de X was de naam Maxima niet compleet. Zonder de creme fraiche was dat lekkere gerecht niet zo lekker.

Dus alle letters en woorden in het puzzelboek mogen blijven staan precies zoals ze staan.

Ik wens U een fijne nachtrust, doei.

©missie M.

* Het persmoment

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Gisteren was dan eindelijk het persmoment. De fotosessie. Het eerste persmoment was tijdens wintersport in Oostenrijk, en het tweede was gistermiddag. Gelukkig kon koningin Maxima erbij zijn, gelukkig kon Amalia erbij zijn, want even was het spannend of zij er bij konden zijn. De grote dag was aangebroken, de dag van de fotosessie voor de pers-fotografen . De dag van mooi kijken, de dag van glimlachen, eventueel de buik inhouden.

Ik keek vandaag in onze krant en verwachte een prachtige foto. Ik zie een grote foto in de krant….wat zie ik allemaal?…Amalia loopt op krukken voorzichtig het trapje naar de tuin af, koning Willem Alexander er naast, en probeert met een voorzichtige blik zijn dochter de coachen om verantwoord het trapje af te stappen. Hun zwarte hond staat voor onze koning. Als onze koning maar niet over de hond struikelt terwijl hij opzij naar zijn dochter kijkt. Achter Amalia komen Alexia, Ariane en Maxima. Allen nog niet bezig om naar het vogeltje van de fotografen te kijken. Die foto’s van het echte persmoment zijn later geknipt zag ik op tv. Heel mooi.

Majesteit, ik loop al een paar dagen door de tuin achter een vlinder aan. Niet met een visnet aan een lange steel, nee. Met mijn fotocamera. Achter het Koevinkje want ik wil dit vlindertje graag op de foto omdat ik het vlindertje dit jaar nog niet heb gefotografeerd. Als ik het donkere vlindertje zie fladderen ren ik met de fotocamera naar buiten, maar helaas, steeds vliegt het vlindertje over de hoge heg of struiken weg. Maar vanmorgen…stond ik in de tuin mijn flox te bewonderen…en toen kwam het Koevinkje en land recht voor mijn neus op de mooie roze floxen. Ik had mijn camera niet bij me. Ik zeg “stop, wacht hier” en snel ren ik naar binnen om de camera te halen. Ik ren met camera weer naar buiten, op weg naar de roze floxen zet ik de camera alvast aan, haal het dopje van de lens. Het Koevinkje zit er nog steeds, maar als ik dan wil knippen vliegt het weer weg. Geen persmoment,  maar ik vond het wel mooi het fladdertje van kort bij gezien te hebben.

Ik ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen, Welterusten.

©missie M.