**Zeldzame Wolfsspin in Nederland

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U het ook gelezen? De Wolfsspin. De Beekpiraat-Piratula Knorri.

De laatste keer in 1890 gezien, en nu is hij gezien in ons Nederland. Uitgerekend in ons Limburg, bij de Geul. Die Wolfsspin is zeldzaam…maar uitgerekend als je hem niet wil tegen komen zou je hem tegen komen. Mocht Uw zoon koning Willem en koningin Maxima met de kinderen in de zomervakantie er eens op uit willen trekken en daarom in Limburg gaan wandelen, langs de Geul. En dan na een paar kilometer de picknickdeken in het hoge gras wil “uit spreiden”. Met broodjes en bekertjes melk er op. Dat ze dan maar eerst ‘ksssst ksssst’ zeggen om de spin te verjagen.

Ach…ik weet niet of die Wolfsspin gevaarlijk is of alleen maar eng. Of ie bijt of springt of alleen kleine prooi-tjes vangt, maar laten we geen risico nemen. Het Koninkrijk Nederland bestaat dit jaar 200 jaar en ik zou het fijn vinden als we nog vaker het jubileum kunnen vieren.

De spin dood meppen, lek schieten of kapot trappen moeten de bodyguards ook niet doen, nee….want hij is al zeldzaam…en zijn partner moet niet ook nog eens eenzaam worden.

Fijne avond nog, doeiiiiiiiii

©missie M.

4 reacties op “**Zeldzame Wolfsspin in Nederland

  1. Wolfsspinnen leven in heel Europa en zijn niet zo heel bijzonder als het in eerste instantie lijkt. Ze leven met name in bos-en natuurgebied in met name holen in de grond en op de grond, maar komen ook in huizen voor.

    • Hallo Patrick, Dank je wel voor de reactie. Bijten ze? en zo ja is dat gevaarlijk? Een teek is ook maar een piepklein ‘ding’ en mega-gevaarlijk als het een besmette teek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.