-Nieuwe wet in Kenia

Geachte minister Rutte, geachte Bondskanselier Angela Merkel, geachte president Barack Obama,

Ik las in de krant dat er grote ophef is ontstaan om de nieuwe polygamiewet in Kenia, waarin staat dat een man zoveel vrouwen mag trouwen als hij zelf wil. Het parlement heeft die wet goedgekeurd. In eerste instantie stond in de wet dat echtgenotes het mogen tegenhouden als hun man er een vrouw bij wil nemen, maar dit onderdeel is gesneuveld, tot grote woede van de vrouwelijke parlementsleden.

Ik vind dit een schending van de menselijke-vrouwenrechten en vrouwonderdrukking.
Ligt Kenia niet in Uw werkgebiedregio? Dat maakt niks uit zegt u? Fijn. Hartelijk dank voor uw onvoorwaardelijke steun.
Doei.

©missie M.

**keuze uit 10 kapsels

Lieve beste majesteit,

Hahahaha…ik kom bijna niet meer bij…hahahahoouuu dat is toch niet te geloven…het moet niet gekker meer worden.

Ik wou het niet hebben over het commentaar dat Mark Rutte krijgt op zijn Engelse taal. Dat gene dat ik heb gehoord was prima te verstaan en prima te begrijpen. Ik snap dat gezeur daarover dan niet. Ook raar in vergelijking met het applaus dat Obama kreeg bij één wiensig-klein Nederlands woordje “gezellig” dat Obama sprak. Maar haaahaaa hu huhhhhh wat ik vandaag las…

Noord-Koreaanse mannen zijn bij de wet verplicht om hun haren naar het zelfde kapsel als Kim Jong-un te laten knippen. Ja echt! Sinds een paar weken geld deze wet en het is de bedoeling dat alle mannen van het hele land straks dezelfde opgeschoren slapen en volle kruinbegroeiing hebben als hun leider. Tot voor kort konden vrouwen uit 18 kapsels kiezen en de mannen konden kiezen uit 10 verschillende kapsels.

Ik moest altijd goed kijken om verschil te zien bij de Noord-Koreanen want ze lijken zoveel op mekaar. Dat heb ik soms ook wel met Chinezen en Japanners. Maar het word er niet makkelijker op….of misschien juist wel? Kijk daar loopt een volgeling van Kim Jong-un.

Majesteit, Wat fijn dat we in Nederland de keuze hebben om het kapsel te kiezen dat we mooi vinden of het kapsel dat het beste bij onze kaaklijn past. Anders liepen alle dames met een koningin-Beatrixkapsel rond en moesten ze na de troonwisseling overstappen naar lang blond rechtafhangend haar. Niet dat er iets mis is met Uw kapsel. Oh oh neeeeeee, ik vind het koninklijk-mooi, maar het staat mij niet zo goed als dat het U staat.

Ik ben al verheugd als ik de dames met de koffertjes in de Postcodeloterijshow zie met hun eigen kapsel in plaats van allemaal dezelfde neppruik.

Ik moet gauw verder, doeiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

**Hofdames

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las afgelopen week dat Maxima afscheid heeft genomen van vijf van de negen hofdames. Een hofdame was nog begonnen bij Uw moeder koningin Juliana, de andere drie waren bij U begonnen als hofdame. Ze hadden al menige jaren hofdamewerk erop zitten en kregen  afgelopen week van de koning het Erekruis in de Huisorde van Oranje uitgereikt. U had meer hofdames omdat U het staatshoofd was. Koningin Maxima kan met minder hofdames doen want zij heeft minder activiteiten dan U zegt men.

Ik heb even gegoogled. De hofdames die weg gaan zijn:1:Letje Karnebeek-Van Lede (hofdame sinds 1979), 2:Miente Boellaard-Stheemann (sinds 1982), 3:Julie Jeekel-Thate (sinds 1985), 4:Reina de Blocq van Scheltinga (sinds 1999) en 5:Elizabeth barones van Wassenaer-Mersmans (sinds 2004)

Vroeger waren hofdames vaak van adel, alleenstaand en woonden dan intern op het paleis totdat Uw moeder dat intern-wonen heeft afgeschaft las ik. Maar goed ook, want Pien van Karnebeek-Thijssen de hofdame die vorig jaar is aangenomen, is gehuwd met Jan Derck Karnebeek, een neef van Letje de hofdame die nu afscheid heeft genomen. Nu kan een gehuwde hofdame gewoon lekker thuis in haar bedje slapen. De overgebleven hofdames zijn 1:Lieke Gaarlandt-Van Voorst van Beesd (hofdame sinds 1993) 2:Bibi barones van Zuylen van Nijevelt-den Beer Poortugael (2011) en 3:Annemijn Crince le Roy-van Munster van Heuven en 4:Pien van Karnebeek-Thijssen

Zon uitgebreide adelachtigklinkende naam heb ik niet….Misschien is het beter dat ik mijn voornamen helemaal voluit gebruik zodat het meerklinkt.

Allemaal info maarrrrrrrrr wat ik niet wist is dat de functie van hofdame een erebaan is en daarom niet betaald word, geen salaris dus voor de dame die adviseur, ceremoniemeester, regelaar en een soort vriendin is. Wat géén salaris voor een erebaan? Koningin-zijn is nog veel meer erebaan en word royaal betaald. Ik haal mijn sollicitatiebrief meteen uit mijn “mailbox-nog-te-verzenden-post”. Grapje, ik wou de brief even goed versturen maar las toen:

Solliciteren naar de functie van hofdame is niet gebruikelijk. Een hofdame wordt ‘gevonden’. Door het koningspaar zelf, of door mensen in hun directe omgeving.

Een hofdame word gevonden?…Gevonden? Waar? Was ze zoekgeraakt dan? Dat klinkt niet adellijk…dat klinkt niet naar een erebaan. Een hofdame word gevonden. Moet ik me dan verstoppen? Ik moet…dringend..ik heb het nog zo druk…ik moet nog… oei….daar gaat de deurbel…dingdong..

Doei

©missie M.

*Koninklijke nieuwtjes

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Afgelopen week stond er veel koninklijk nieuws in de krant.

De prinsesjes zijn afwezig tijdens Koningsdag op 26 april aanstaande. De koning en koningin zijn dit jaar in Amstelveen en De Rijp op de eerste Koningsdag.

Koning Filip van België kreeg de afgelopen maanden best wel veel bekeuringen voor zware snelheidsovertredingen in de brievenbus. Maar het blijkt een computerfout te zijn bij de Franse politie zegt het Belgisch Koninklijk paleis. Op de nummerplaat van de dienstauto van de koning staat een 1. Sommige Franse flitsapparaten haperen en laten dan alleen het cijfer 1 van de nieuwe Belgische nummerplaat zien. Zodoende kreeg de koning boetes die voor andere automobilisten bedoeld waren. In de krant stond dat alle boetes zijn kwijtgescholden.

De nucleaire-top in Den Haag sla ik over…nee ik wil het er niet over hebben, want…..ik vind het een geldverspilling-top. 1 koning 14 presidenten, 16 premiers, Algerije en Marokko moeten ook nog een afgevaardigde sturen, dan nog 4 vicepresidenten, 3 vicepremiers, 6 ministers van buitenlandse zaken. Journalisten, politieagenten, bodyguards, piloten, stewardessen….Obama komt wel heel erg breed naar ons landje…Ach, ik schei uit, schei uit….Ik ga nu een kop thee drinken en dan kom ik direct onmiddellijk terug met mijn sollicitatiebrief voor hofdame.

Doei, tot zo.

 

*Onze koning op een euromuntstuk

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Ik heb vandaag een twee euro-muntstuk met de afbeelding van koning Willem-Alexander erop gekregen. Per toeval keek ik naar de afbeelding omdat de munt zo spiksplinternieuw er uit zag, Toen draaide ik de munt om en meende nog even dat het de Luxemburgse afbeelding was want die kijkt ook zo van opzij, maar zag toen dat het onze koning was “Yoehoeee die heb ik nog niet”.

Ik wou het nog met U hebben over de hofdames van koningin Maxima maar ik ben erg moe en ga mijn nachtpon aantrekken en tanden poetsen. Morgen kom ik daar misschien op terug.

Welterusten.

©missie M.

**Lente

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Lente’eeeeeeeeeeeee Voelt U het? De lentekriebels.

Tulpjes in de tuin, en zo meteen de laarzen weer in de kast.

De winter….ik zat te wachten op sneeuw en vrieskou….en hoppa….geen winter maar meteen lente. Afgelopen jaar hebben we maar drie seizoenen gehad. Lente, zomer en een dubbele herfst.

welterusten

***Op wie ga ik stemmen?

Lieve beste Majesteit,prinses Beatrix,

Het is bijna zover om mijn stem uit te brengen…..maar op wie? Ik heb al veel “stem-win-reclame” in de brievenbus gekregen. Ze kijken allemaal zo lief op de foto en allemaal hebben ze zo’n mooie regeltjes onder hun foto staan….maar dat is nooit anders geweest voor de verkiezingen. Eén raadslid heeft wel twintig kandidaten op zijn lijst staan…..allemaal stemmen-trekkers.

Op wie zal ik stemmen? De man van mijn oud-klasgenootje lag ook met zijn briefje in onze brievenbus. Ik heb zijn briefje op het stapeltje stem-win-reclame-briefjes gelegd. Boven op  de achterbuurman, mijn collega, mijn neef, mijn nicht, de voorzitter van de fanfare, de schooljuf, de bakker, de fietsenmaker, de achterbuurman, de boer uit de bosstraat, de buurvrouw van mijn tante, de vrouw van de groenteboer.

De man van mijn oud-klasgenootje is wel aardig….hij moet wel heel aardig zijn…want zijn vrouw was dat vroeger niet. Ik vind de schooljuf wel aardig maar dan wel als juf tussen de kinderen. De achterbuurman vind ik wel oké, hij heeft wel redelijk verstand van de politiek denk ik, maar hij geeft de stemmen uiteindelijk weg aan de lijsttrekker. De voorzitter van de fanfare is ook wel in orde…ja hij zou het goed doen, maar mijn neef zit ook in die fanfare…ze gaan vast het aantal stemmen vergelijken en kijken wie van hun twee de meeste stemmen heeft. Mijn collega…nee ik wil niet dat ze het te druk gaat krijgen. Mijn nicht….dat kan ik niet maken om wel op haar te stemmen en niet op mijn neef…..en ze heeft ook een lelijk-kijkend hondje. Nee ik zal niet op haar stemmen.

De bakker staat ook op de lijst….en ik vraag me af “waarom”? Zijn brood is vers en zijn vlaai lekker…maar ik betwijfel het of hij er iets van bakt in de gemeenteraad. Ik betwijfel ook of de vrouw van de groenteboer ooit in de raadzaal zal gaan zitten, ze zal haar stemmen uiteindelijk ook afgeven. Ik vind het ook prettiger om haar tussen de appels en bananen te zien dan tussen de raadsleden. Dan is er nog de broer van de echtgenoot van mijn vriendin….maar die zat bij de voetbalclub die geregeld wonnen van de voetbalclub waar mijn broer in speelde. Nee, ik wil nu even niet mee werken aan alweer een zege voor hem en zijn “club”. En dat joch uit de Kerkstraat is volgens mij pas 24 jaar…..hooguit 26. “Die komt pas kijken”….de ooievaar is voor mijn gevoel pas kort uit de tuin van zijn ouders…..zijn moeder had een zware bevalling toen hij werd geboren…en ik zie hem in gedachten nog met zijn step roekeloos over het trottoir rijden.

Ik gooi een paar briefjes in mijn hoedje en zal er dan eentje uit halen….en als die me niet  bevalt doe ik hem terug in de hoed en kies weer een ander briefje tot dat ik een goede uit de hoed heb getrokken. Ja zo ga ik het doen.

Welterusten.

doeiiiiiiiiiii

©missie M.

 

**De moonwalk

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag vanmorgen een Lieveheersbeestje over de keukenvloer lopen en toen….deed het beestje de moonwalk. Echt waar, de moonwalk zoals Michael Jackson over het podium schoof. Ik knielde naast het Lieveheersbeestje neer en zei zachtjes “doe dat nog eens”. En warempel weer schoof het beestje over de vloer. Het moet niet gekker meer worden. Ik keek met open mond. Op de een of andere manier zie ik met open mond meer schijnt het wel, want toen pas zag ik een stofvlokje onder zijn buik….borst en pootjes. Aha vandaar. Het beestje struikelde zo’n beetje over het stofvlokje. Ik heb mijn kop thee laten staan en ben meteen gaan stof vegen en de stofdoek buiten uitgeklopt. Een stofvlok bleef in onze Hortensia hangen. En even later zag ik een Koolmees met dat stofvlokje in zijn bek op het stokje voor het vogelhuisje zitten. Samen met wat los mos maakt dit Koolmeesje en zijn partner er een nestje van…..en straks komen er eitjes op te liggen…en dan gaat het eitje open en komt er een piepklein babyvogeltje op te liggen….op het zachte mos en het nog zachtere stofvlokje. De eerste indruk is het belangrijkste zegt men…dus dat vogeltje zal dan vast denken “wat heb ik toch een leuk bedje” en dan snuift hij de frisse lucht op….. oké, Ze hebben geen neusje maar ik vind de gedachte wel leuk. Dan gaat zijn kopje omhoog….het bekje open….en komt mama- of papa-koolmees met een wormpje thuis en word er gegeten…en dat allemaal op ons stofvlokje. Het vlokje dat niet goed was voor het Lieveheersbeestje is wel goed voor het vogeltje. Wat romantisch. Ik ga mijn tanden poetsen en lekker naar mijn leuk bedje.

Welterusten.

©missie M.

**Beschermheer Pieter

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik probeer me voor te stellen hoe het moet zijn…hoe het moet ‘ voelen ‘ om beschermheer of beschermvrouwe te zijn. Dat rijmt.

Maar ik kan me niet voorstellen dat één man 12 keer voorzitter/erevoorzitter is én daarnaast nog 14 keer beschermheer, plus adviseur, én medeoprichter, echtgenoot van een prinses, vader van vier prinsen, schoonvader en opa….. en ook nog een oom van de koning is.

Ik zie het voor me….al die verschillende gekleurde klappers met de notulen van de vergaderingen en afspraken. De groene voor het Nationaal Groenfonds en de blauwe voor de Landelijke organisatie Politievrijwilligers, De oranje klapper voor het restauratiefonds. De goudkleurige klapper voor familiebezoekjes. Allemaal op alfabetische volgorde. Pakt hij nooit eens uit verzien …zo in de schemering… de verkeerde klapper? De groene in plaats van de blauwe? En mocht dit allemaal lekker goed gaan vind ik het toppie van Pieter. Maar er is nog een punt waar ik zenuwachtig van kan worden als ik er aan denk.

Stel: De voorzitter van het Nationaal Groenfonds (Pieter dus) zit in de vergadering te vergaderen over “waar planten we die mooie struiken en waar komen de boompjes te staan”.

Dan rinkelt in zijn jasje de telefoon, het is een dringend telefoontje voor de Voorzitter van Fonds slachtofferhulp (Pieter dus) of meneer de voorzitter naar de spoedvergadering van Fonds Slachtofferhulp kan komen want er is onenigheid ontstaan over het illegaal kappen van een gigantisch dikke boom die ongevraagd en pardoes op de schuur van een slachtoffer is gevallen.

Het slachtoffer is een verre nicht van iemand uit het Comité van Aanbeveling Stichting Nederlands Pianolamuseum. Het museum waar Pieter voorzitter van is. Pieter zit nu in een lastig parket want hij is tevens Beschermheer van de Stichting Nederlands Studenten Kamerorkest.

Die studenten van het kamerorkest waren getuigen toen de boom van het Groenfonds op de schuur van de verre nicht van het Pianolamuseum viel en daarom slachtofferhulp nodig had.

In die dikke boom zat het nest van een uil. Dus Vogelbescherming Nederland staat meteen op de stoep van de verre nicht om navraag te doen “hoe kon dit gebeuren?” Was er dan geen beschermheer in de buurt? Nee die zat in de vergadering van het Groenfonds en werd dringend weggeroepen. Er volgt een buurtonderzoek want er waren al eerder klachten binnen gekomen bij de voorzitter van Maatschappij, Veiligheid en Politie (Pieter dus) over een diep kraakgeluid van uit de boom….waardoor er geluidsoverlast in de diepe nachtelijke uurtjes ontstond. Waarom heeft schoonzus prinses Irene niet op tijd aan de bel getrokken? Dat heeft ze gedaan…..althans geprobeerd, maar toen zat hij in een vergadering van het Nationaal Restauratiefonds als voorzitter (Pieter dus) en mocht niet gestoord worden. Via de telefoon kreeg prinses Irene een heel drukke bezettoon te horen.

De studenten en de buurt worden verhoort door een vriend van de Erevoorzitter Landelijke Organisatie van Politie Vrijwilligers. Ze kennen elkaar heel goed van de jaarlijkse BBQ van het Comité van Aanbeveling Stichting Hollandse Haringpartij…..ZUCHTTTTTTTTTTT…en dit kan allemaal door één Pieter afgehandeld worden. Grappig hé. Die Pieter heeft het er maar druk mee. Ik doe mijn petje er voor af.

Ik wens U een fijne dag. En de groeten aan Uw schoonbroer Pieter en zijn vrouw prinses Margriet.

DOEIIIIIIIIIIIII

©missie M.

 

INFO:

Monumentenen natuurbeleid

Als voorzitter van het bestuur van de Stichting Nationaal Restauratiefonds zet de heer Van Vollenhoven zich in voor het behoud van cultuurhistorisch waardevolle objecten en structuren in Nederland. Het Fonds wil zoveel mogelijk financiële drempels wegnemen voor eigenaren die hun pand in goede staat willen brengen of houden.

Slachtofferhulp

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven is voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp. Het Fonds ondersteunt en initieert projecten voor de verbetering van de positie van slachtoffers, nabestaanden en getuigen van misdrijven, verkeersongevallen en rampen in Nederland.

Maatschappelijke functies

 • Hoogleraar Risicomanagement, Universiteit Twente
 • Voorzitter Nationaal Restauratiefonds
 • Voorzitter Nationaal Groenfonds
 • Voorzitter Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie
 • Voorzitter Fonds Slachtofferhulp
 • Voorzitter raad van advies Europese Beweging Nederland (EBN)
 • Medeoprichter en lid European Transport Safety Council
 • Medeoprichter en emeritus voorzitter International Transportation Safety Association
 • Lid Group of Experts on Accident Investigation, een adviesgroep van de Europese Commissie

Erefuncties

 • Beschermheer van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten
 • Beschermheer van Vogelbescherming Nederland
 • Beschermheer Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde
 • Beschermheer Nederlandse Stichting Whiplash Patiënten
 • Beschermheer Federatie van SOS Telefonische Hulpdiensten in Nederland
 • Beschermheer Nederlandse Studenten Sport Stichting
 • Beschermheer Stichting Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO)
 • Beschermheer Stichting Vrienden van de Koninklijke Luchtmacht Kapel
 • Beschermheer Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging
 • Beschermheer Vereniging van Europese Journalisten Nederland
 • BeschermheerNetherlandsAmerican Amity Trust (Washington)
 • Beschermheer Netherland-America Foundation (New York)
 • Beschermheer Grote of Sint-Laurenskerk Rotterdam
 • Beschermheer Stichting Menno van Coehoorn (behoud militaire vestingwerken)
 • Voorzitter Comité van Aanbeveling Stichting Nationaal Fonds Sport Gehandicapten
 • Voorzitter Comité van Aanbeveling Stichting Nederlands Pianolamuseum
 • Voorzitter Comité van Aanbeveling Stichting Open Monumentendag
 • Voorzitter Comité van Aanbeveling Stichting Hollandse Haringpartij
 • Erevoorzitter Landelijke Organisatie van Politie Vrijwilligers
 • Ere-Voorzitter Comité van Aanbeveling Stichting Nationaal Monument Sint-Jan
 • Erepresident Internationaal Concours Hippique Indoor Brabant
 • Lid Comité van Aanbeveling Studentenorkest J. Pzn. Sweelinck van de Universiteit van Amsterdam
 • Lid Comité van Aanbeveling Studenten Muziekgezelschap Sempre Crescendo
 • Lid Comité van Aanbeveling Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum
 • Lid Comité van Aanbeveling Reizend Muziekgezelschap
 • Lid Comité van Aanbeveling International Association for Handicapped Divers
 • Lid Comité van Aanbeveling Leidse Studenten Vereniging Minerva
 • Lid Comité van Aanbeveling Introductie Kommissie 2006 Universiteit Twente
 • Lid Comité van Aanbeveling Stichting Bedrijvendagen Universiteit Twente
 • Adviseur van het Comité ter Herdenking Capitulaties 1945

-Geen spijt van biertje

Lieve beste majesteit prinses Beatrix,

Potjandriedubbeltjes nou las ik vanmorgen de krant en daarna werd het één lege vlek…ik werd wakker onder mijn bureaustoel…die draaide nog na, dus het moet een fikse klap zijn geweest toen ik van de stoel viel. Ik ging meteen mijn gezicht bekijken in de spiegel. Gelukkig geen schrammen of bulten. Wat was er gebeurd?

Nu weet ik het. Toen ik in de krant het stukje las van “Geen spijt van biertje met Poetin”. en dan bij de woorden van Mark Rutte “Als wij alleen bier mogen drinken met mensen met ons niveau mensenrechten, wordt het behoorlijk eenzaam”.

OOOhhhoooooo daar ga ik weer…………..au…

Een biertje drinken met de president die een anti-homowet heeft is geen punt voor onze premier….maar een biertje drinken met diezelfde president omdat hij zijn leger naar de Krim heeft gestuurd ….dat kan niet volgens Rutte.

Rutte noemt het binnenvallen van de Krim en het beïnvloeden van het referendum over de onafhankelijkheid van de Oekraïense deelrepubliek `ernstige feiten die niet onbeantwoord kunnen blijven`.

Oekraïne en de Krim liggen niet met mekaar overhoop las ik gisteren. Of dat echt zo is weet ik niet. De EU wil Oekranïe bij de EU hebben, maar de Krim is onafhankelijk en zou dus niet mee hoeven…volgens mij. Omdat de Krim vroeger (vóórdat iemand het als cadeautje meende weg te geven) bij Rusland hoorde hoeft de Krim niet lid te worden van de EU en daarom stuurt Poetin zijn leger er naar toe…als U het mij vraagt…. Ik kan hem eigenlijk goed begrijpen. De voormalige Belgische premier Guy Verhofstad van de EU gaat op Kiev wat loze beloftes roepen..(terwijl de EU eens eerst voor eigen deur moeten vegen)..meneer Guy heeft een tolk nodig om het volk toe te spreken. Als God had gewild dat de ex-Belgische premier Guy Verhofstad er bazig rond kon lopen dan had hij hem wel de kennis van de taal gegeven.

Als Poetin onaangekondigd een voetbaltoernooi zou organiseren op….pakweg de Nederlandse Antillen….jahaaaa dan weet ik zeker dat het “prijs” was. Ik vraag me hardop af waarom de EU het bijna failliete Oekraïne bij de EU wil hebben. Is het een soort monopoly of machtlust

Trek de koning-voorzitter-van-de-Raad-van-State eens aan zijn mantel en roep dan “Kijk uit, kijk uit, want dit gaat niet goed aflopen´. Nederland is toch zeker niet net zo gek als oorlogvoerende landen. Dan nog liever een biertje dan een bommetje…..want als we oorlog moeten voeren met mensen van oorlogniveau dan word het een behoorlijk koud, kil en eenzaam biertje`.

Doeiiiiiiiiiii

©missie M.