– *Bontes mag niet naar Rusland

Lieve beste majesteit,

Waar moet ik nou weer beginnen?…..ggrrrr…….brrrrrr…Als ik naar Rusland op vakantie wil zal ik een visum moeten aanvragen…Dat alleen al vind ik spannend. Stel dat ik iets heb gedaan waar Rusland niet blij mee is…Wat? Ik zou het niet weten maar je weet maar nooit in een ver vreemd land waar je de taal niet van begrijpt….Misschien iets dat ik allang vergeten ben. Dat ik te roekeloos rij…te vaak op twee wielen door de bocht….met mijn fiets.

Nou hoorde ik eergisteren dat Louis Bontes niet meer naar Rusland mag. Hij en twee andere Nederlandse parlementariërs staan op de zwarte lijst van Rusland. Toen ik het hoorde was ik toch wel verbaasd omdat de ex-PVV-er Louis Bontes in februari 2015 nogal erg achterdochtig was over onze regering mbt tot de MH17-ramp. Bontes vroeg zich af wat en waarom er veel geheim, achter gesloten deuren, gehouden werd. Waarom onze regering van het gevaar wist en niets deed met die waarschuwing. Bontes had daar vragen over. Toen ik gisteren het volgende las:

RTV Rijnmond:
29-05-2015
Tweede Kamerlid Louis Bontes uit Hellevoetsluis mag Rusland niet meer in. Hij is op een zwarte lijst gezet.

….kwam een vraagteken aan drijven. Ik lees dus verder. Louis Bontes zei het volgende:

“Ik ben erg kritisch geweest over Oekraïne en de Krim, maar ik denk dat het vooral komt doordat ik kritiek had op de verantwoordelijkheid van Rusland voor MH17 en de Buk-raket”, vertelt Bontes, die niet onlangs in Rusland is geweest of daar plannen voor had. “Waarschijnlijk hebben ze de meest kritische personen eruit gehaald en op de lijst gezet.”

Hij denkt dat hij te kritisch is geweest over Oekraïne en de Krim. En toen ik ook nog las dat onze Mark Rutte boos was…heel boos…en dat het Kremlin dit van ONS (?)  in blokletters te horen krijgt. Toen ging ik op zoek….en kwam dit stukje tegen:

september 2014
Bontes Wil Russische Ambassadeur Laten Uitzetten
We kunnen de ramp met de MH17 niet onbestraft laten nu een BBC-verslag van de ramp de Russische betrokkenheid aantoont. Dat zegt Kamerlid Louis Bontes, die de Russische ambassadeur wil laten uitzetten. http://www.zie.nl/video/bzlz2xbfbk2v

Bontes wou in september 2014 de Russische Ambassadeur er uit laten zetten. Majesteit, zie het filmpje waarop Bontes zijn verhaal doet. Op de vraag van de journalist dat het onderzoeksrapport geen duidelijkheid geeft zegt Bontes:“Het onderzoeksrapport zegt inderdaad niet veel” …”en daarom moeten we Rusland keihard aanpakken” .Kijk majesteit,….dit vind ik zo’n domme zin…zoiets verwacht je in een ver vreemd land waar je de taal niet spreekt, niet begrijpt wat de agent zegt, en je hulpeloos-alleen voelt omdat je achter slot en grendel word gestopt, omdat je iets verkeerds deed maar je wist niet dat het verkeerd was wat je deed. Als Bontes kon aantonen dat hij gelijk had…dan kon ik er nog enig zins begrip voor opbrengen, maar een Russische Ambassadeur d’r uit willen zetten op grond van  WAARDELOZE ARGUMENTEN….en dan zich bescheten voelen dat hij zelf niet meer welkom is in het land van de ambassadeur…..Help ik komme nieg meehr uisp mijn woorjeden….ik denkh da ikke ga flauw vallepn. Majestweit kluister zelf maahr naahr het bovenstaand flilmpje.

Wie heeft het nog over een verkeersboete als ene Bontes Rusland keihard wilde aanpakken op last van slappe verzinsels?

De andere twee Nederlandse parlementariërs die op de zwarte lijst van Rusland staan zijn Michiel Servaes (PvdA) en Hans van Baalen die voor de VVD in het Europees Parlement zit. Als die Hans van Baalen ook nog de onnozele gaat uithangen dat hij niet weet waarom hij op die lijst is beland dan breekt mijn klomp.Hij stond in februari 2014 samen met Guy Verhofstadt in Kiev het volk een hoop beloftes te maken en op te hitsen om het gevecht voor de EU te vechten en niet op te geven tot dat ze het gevecht gewonnen hadden. De wettig gekozen pro-Rus president die noodgedwongen voor zijn eigen volk moest vluchten nadat hij op het laatste moment het verdrag-met-Guy-van-de-EU weigerde te ondertekenen. Het gevecht-voor-Guy vechten? U weet wel inmiddels hoeveel gevechten er zijn en nog steeds plaats vinden en hoeveel duizenden slachtoffers er zijn gevallen voor dat gevecht..In onze krant stond dat ook Guy Verhofstadt op de zwarte lijst staat. Gossiepossie wat zijn ze flauw in Rusland.

Majesteit, Zou U een memo willen schrijven en dit namens mij op het bureau van onze koning willen leggen. Met de tekst: “Wie wind zaait zal storm oogsten, meneer Bontes” was getekend missie M. ps. Zelf-schuld-dikke-bult. Dan kan onze koning dit voorlezen aan dhr. Louis Bontes uit Hellevoetsluis.

Ook graag nog een tweede memo aan onze premier Mark Rutte met de woorden: Als U het Kremlin in blokletters wilt laten weten dat u boos bent over die zwarte lijst met “maar” drie-hele-Nederlandse-parlementaries…doe dat dan niet namens ONS maar namens u-zelve…U bent toch zo goed in “praten”, daarom ging u toch naar Soji, om te praten over de anti-homo-wet. …die wet is pas echt misselijk, maar niet één keer sprak u toen over “bloklettertaal”. U dronk zelfs een  biertje met Poetin ondanks die wet. Waarom dan nu wel die “blokletters” voor mensen die het er naar gemaakt hebben dat ze op de lijst staan? Wie blokletterswind zaait zal geschiedenisboekenstorm oogsten. Was getekend, missie M.

Majesteit, welterusten.

Doei.

©missie M.

* Staatsbezoek

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Ik zag zo net een foto van Uw zoon-de-koning en zijn echtgenote-de-koningin.op Staatsbezoek in Canada. Onze koning had flink veel gel in de haren. Van op zij vond ik het best mooi uitzien….maar als onze koning zijn dagelijkse kroon opzet moet hij niet zoveel gel gebruiken….dan gaat de kroon glijden…of die word plakkerig.

Ik was een paar daagjes afwezig. Jawel ik was ook een beetje op Staatsbezoek.  Daarover morgen misschien meer. Nu ga ik snel mijn nachtpon aantrekken, tanden poetsen en dan slapen want ik ben erg moe.

Welterusten.

©missie M.

** Hoera-geroep voor Zweedse zanger en Boe-geroep voor Russische zangeres bij het songfestival

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Zweden heeft gewonnen. Ik keek naar de Zweedse zanger, luisterde naar zijn lied, maar keek vooral naar de prachtige achtergrond bij het winnend lied. Ik vind het lied een lied-zoals-al-zovelen, “ohoo ho ho oho o hohoo….we are the heroes”….maar ach het word spontaan gebracht, de zanger blijkt populair te zijn, hij heeft geen diepe decoleté, geen wijde aladin-suit nodig, gewoon een leuke broek een leuk shirt, makkelijke schoenen en hoppa klaar is Kees, …dat daar de punten van omhoog schieten is het dus niet….maar de achtergrond vind ik geweldig. Oké ik vind het een goede winnaar….maar wacht eens even…waar is de krant van gisteren? wat stond daar ook alweer in over die Zweedse zanger Måns Zelmerlöw? Hij had vorig jaar uitspraken gedaan tegen homoseksualiteit waar velen niet gecharmeerd over waren.Hij is zelf ook en deed zijn best om het minder heftig te laten lijken.

Het festival. Conchita Wurst als mede-presentator heeft er zijn eigen show gehad. Wat zal hij van die eerdere uitspraken van Máns vinden? Ik vind het sowieso moeilijk of ik Conchita met hij of zij moet aanspreken. Ik laat het bij “hij”. Als ik overmorgen een corduroy heren colbert aantrek en naar het Gemeentehuis ga met een pasfoto waar ik op sta met opgeplakte baard, dan maakt de burgemeester geen uitzondering om de letters “mevrouw” door te strepen met typex en er meneer neer te schrijven vanwege het corduroy jasje. De pasfoto kan er ook niet mee door met die aangescherpte pasfoto-regeltjes.

Verder, En dan….zie ik een foto van een hevig geemotioneerde blonde zangeres. Zij houd de hand voor haar mond en ik zie aan de uitdrukking op haar gezicht dat ze geschrokken en heel verdrietig is. Het is de Russische Polina Gagarina. Waarom is ze zo van streek? Ze zong prachtig, had een mooie lieve uitstraling, niks ordinairs. Kreeg in het begin veel punten. Dan lees ik de woorden:  “Boegeroep Rusland toegestaan op tv” . Het was toegestaan om in de zaal BOE te roepen voor Rusland. Het boe-geroep zou worden weggefilterd voor de kijkers thuis (schijnheilig) maar tijdens de puntentelling was het BOE-geroep op het Eurovisie Songfestival goed te horen. Boe-geroep voor Rusland toegestaan? Op een vrolijk zingfestival waar veel landen aan deelnemen? Hoezo hebben ze het over bruggen bouwen? (Hoezo heet het trouwens nog Euro-visie-Songfestival? Er zijn veel deelnemende landen die niet Europees zijn.)

De Russische zangeres kreeg in het begin heel veel punten uit omringende landen. Ook van Duitsland kreeg het 12 punten. Dat is mooi. Maar helaas, ook in het perscentrum werd de zangeres uitgejouwd zoals de Telegraaf vastlegde.

Zal de lieve Conchita Wurst ook BOE hebben geroepen? Ik denk het niet. De Russische zangeres-die-prachtig zong maar vanwege haar afkomst (Rusland) publiekelijk werd gediscrimineerd. Want dát is het! Zelf heeft dat mensje geen vlieg kwaad gedaan denk ik.

Ik vind het verschrikkelijk dat mensen die “zo fijntjes” zijn, precies weten hoe het “heurt” , en dan zo walgelijk reageren. Met honderden of duizenden mensen tegen één vrouw “Boe” roepen….terwijl de rest van de wereld het kan horen.

Doei.

©missie M.

*Het Songfestival-gedoe

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wilt U mijn mening horen? Ik vond dat Trijntje het heel goed deed. Goeie stem, knap koppie, maar als ik de andere lichtshows vergelijk met die bij Trijn dan vind ik dat ze Trijntje tekort hebben gedaan. Het decor/licht was heel somber, de achtergrondzangeressen stonden steeds in het donker. Als ik naar het optreden kijk van bijvoorbeeld de jonge zangeres in de rode lange jurk met een scheef-zittende diepe decoleté…ze begint met een veel te hoog pieperig stemmetje….en dan verheft ze haar stem op een hoog volume met een vlammende lichtshow….alleen dat effect was al geweldig en bracht het lied naar boven. Maar Trijntje had echt een betere stem vond ik. De zangeres van Hongarije begon ook in het half-donker, maar het was ook een somber lied en een somber begin maar de vloer was een prachtige sterrenhemel en de achtergrondzangeressen stonden allemaal in een eigen lichtstraal. En de baardman is vast een lieve persoonlijkheid, maar een vrouw met een baard en een wespentaille? Ik vind het geen gezicht.Vroeger betaalden mensen geld op de kermis om de vrouw met de baard te zien.

Ik ga nu stemmen:

Noorwegen heel goed, Ierland mooi. Rusland kei-goed. Azerbeijan en Oostenrijk, goed, Estland geweldig. San Marino niet verkeerd, Italie mooi (beetje Il’Divo-achtig). Spanje mooi. Polen ook wel. Cyprus en Denemarken niet verkeerd. Slovenia ook goed. Ierland niet verkeerd. Frankrijk niet gek. Servië goed.

Nu mijn mening over een paar anderen: Finland, niet echt geschikte Songfestivalmuziek maar wel leuk om te zien hoe deze verstandelijk gehandicapten toch maar effe een flinke show weggeven. België….nee…nee ik doe het niet…jawel, ik vond het SAAI en kan niet begrijpen dat ons Trijntje naar huis kon en België werd gekozen. Duitsland…het zal vast een goed lied zijn maar ik hoor het niet.
Zangeres van Zwitserland lijkt op Leontien van Moorsel. United Kingdom heeft Caro Esmerald-achtige muziek nageaapt. Georgia met warrior…. verschrikkelijke schreeuwerd.
Latvia- de zangeres in de rode jurk, zingt “Love injected”. En dat op TV.

Doei.

©missie M.

** Trijntje naar het Songfestival. Succes!

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix

Als Oranje moet voetballen worden de vlaggen, CD’s, oranje gebak, en ballonnen massaal verkocht want men weet zeker “We are the Champions”. Eerst spelen en dan pas jubelen zeg ik dan.

Andersom gebeurd ook. Ons Trijntje Oosterhuis gaat naar het songfestival en al snel kwam kritiek op zowat alles. Er werd een opmerking gemaakt op haar gewicht nadat ze had gezongen in een groene doorschijnende lange jurk. Of ze nog wat kilo’s ging afvallen? Trijntje en haar achtergrondkoor reageerden beledigd. Na een paar dagen zei Trijntje dat ze ging afvallen.

In DWDD vertelde Trijntje: “Weet je wat het is…, Ik heb een olifantenhuid”. Zodra iemand begint met de woorden “weet je wat het is?”….dan gaat mijn gehoorgang wijd open…mijn trommelvlies word aangespannen. Mijn gehoorbeentjes gaan trillen. En mijn gehoorzenuw word heel zenuwachtig. Ik word argwanend van de woorden “weet je wat het is?”. Ik vermoed dat er dan het een-en-ander is wat onder het kleed geveegd word met die woorden. De woorden “zo alles opgeruimd” zodat niemand het stof onder het kleed ziet liggen, is hetzelfde als “Weet je wat het is?”. En dan de woorden “ik heb een olifantenhuid”….Neehee Trijntje, want dan was je niet zo beledigd toen een journalist-jongetje vroeg of je nog ging afvallen.

En…het was te verwachten….al snel kwam weer zware kritiek, Ik vermoed dat Trijntje niet wou, niet kon of niet ging afvallen, maar haar mooie lichaam anders ‘brengt’. Trijntje droeg een prachtige zwarte jurk met een erg diepe decoleté en een “kledingscheur’ op haar rechter bil. Ik vind het moedig dat ze de mooie accenten van haar lichaam naar voren wil halen zodat er minder gelet word op dat kilootje meer.  Ook weer niet goed. Reacties als “De borsten in de strijd gooien als ze geen goed lied heeft of niet kan zingen” las ik ergens. In eens roept men; “het gaat om het lied toch niet om borsten”…maar…Wie begon over die uiterlijke kant? Wat is er mis met een volslank lichaam?

De sexy-jurk moest uit, er kwam een andere mooie zwarte jurk met een zwart leren jasje, prachtig. De zelfde jurk met een rood leren jasje….ook mooi. Maar vanmorgen…..vanmorgen zag ik Trijntje in een broekpak-jumpsuit-aladin-achtig kledingstuk. Ze zal vast moedeloos geworden zijn van alle kritiek.

Ilse kreeg vorig jaar ook een hoop kritiek. Gordon vond het lied maar niets, waarop Ilse antwoordde “dat mag, ik vond dat van jullie niets”. Ze had helemaal gelijk. De toppers waren zelf floppers op het songfestival. Claudia de Breij, Paul de Leeuw en ‘weet niet meer wie nog meer’ in DWDD. ieder had iets aan te merken. Maar Ilse en Waylon hebben het prachtig en geweldig goed gedaan op het songfestival. Als de baardvrouw niet mee had gedaan hadden ze vast en zeker gewonnen.

Dus ik zou tegen Trijntje willen zeggen: Trijntje, doe je ding en zing de sterren van de hemel “Why….yyyyy..ai ai ai Why..yyyyy …ai ai ai..Walk along…. I LOVE YOU….

Ik hoop dat ons koningspaar net zo zal jubelen en aanmoedigen als dat ze doen bij  Nederlandse sporters..

Trijntje Succes!

©missie M.

** Koningin Maxima acht kilo kwijt?

Lieve beste majesteit,

Wat ik nou weer heb gelezen…in een roddelblad….zo gezellig…lekker ouderwets geklets. Volgens dat Nederlands weekblad is Uw schoondochter Maxima acht kilo afgevallen….Het was me inderdaad opgevallen dat Maxima kilo’s was kwijt geraakt. Ik verlies geregeld wel wat, de ene keer de sleutels de andere keer mijn zakdoek maar zelden tot nooit kilo’s.

Dusssss…daar moest ik meer over weten….en nieuwsgierig las ik verder…want wat moet ik doen om kilo’s kwijt te raken? Wat deed Maxima? Elke ochtend twee glaasjes vlierbessensap met een kop brandnetelthee drinken bij een geroosterde boterham met granberrie’s? Elke ochtend de gang van voor tot achteren schrobben? Alle ramen van het paleis wassen? Schoenen poetsen met een fikse rechtse zwaai? Door de grachten zwemmen voor een goed doel? De kinderen op de fiets naar school brengen en dan als extraatje tien rondjes om het schoolplein fietsen. ’s Avonds geen chips meer voor de buis? Wat ? Wat heeft koningin Maxima gedaan om die kilo’s kwijt te raken?

Volgens het roddelblad is op Villa Eikenhorst een “Power Plate” afgeleverd. Een Power Plate? Dus geen huishoudelijke taken op z’n maximaals uitvoeren? Ik ging dus googlen, op zoek naar de Power Plate. Het apparaat heeft een trilplaat. Een trilplaat die vibraties produceert. waardoor energie vanaf de plaat naar het lichaam word gestuurd….waardoor de spieren 30 tot 50 keer per seconden samentrekken.Als ik het goed heb begrepen dan is het gebruik van de power-plate minder vermoeiend dan sporten.

Echt waar? Volgens de leverancier echt waar. Even onder mekaar….onder vier ogen gezegd….het zwaarste en vermoeiende gedeelte vind ik wel de prijs. Ik zag er eentje van.€ 19.360,00 inclusief BTW……oké ik kon er ook een vinden van ongeveer  € 2700,00….maar zijn dan de vibraties misschien minder intensief?  Eer ik die centen bij elkaar gespaard heb……zuchtttttt

Ik denk dat ik elke ochtend tien rondjes om het schoolplein fiets….door de zandbak….over de straatkeien.aan het kerkplein….over het hobbelige bospad…..door de kuilen in de veldweg….voor de power-vibraties.

Maar nu ga ik eerst mijn nachtpon aantrekken, mijn tanden poetsen en slapen.Ik wens U een fijne nachtrust in Uw hemelbed. Doei.

©missie M.

-De krim

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag ze allemaal mooie kransen leggen en serieuze blikken trekken bij de Dodenherdenking….maar toch snap ik het niet. …of zij snappen het niet….U misschien ook niet….Kijk…ik probeer het uit te leggen:

Wilders werd voor de rechter gesleept omdat hij één vraag stelde. “Willen jullie meer of minder..?” De mensen in dat café hadden ook “meer meer meer” kunnen antwoorden.

Maar dit….

https://youtu.be/rQnXo2HMriQ Gepubliceerd op 21 feb. 2014
De speech van Guy Verhofstadt was rond 22u15 lokale tijd.

….. dit walgelijk vertoon op het filmpje…waar heel veel militairen tussen en voor het volk staan….dit is heel veel meer dan die ene vraag van Wilders, zelfs veel meer dan het zwijgzame militaire optreden op de Krim (waar minstens 60 % v.d. bevolking pro-Rus is) om .Officieel om de situatie te kalmeren.

Ik weet wel zeker dat het volk op de Krim sowieso had gekozen voor aansluiting bij Rusland.

https://youtu.be/bcQuo6V1M2I Krim Referendum: Bewohner feiern Ukraine Abspaltung Gepubliceerd op 17 mrt. 2014

 

Als het volk er feest om viert…met vlaggen zwaaien en vuurwerk afsteken omdat ze blij zijn….dan moet Obama toch ook blij zijn, want in Oekraïne schieten duizenden burgers en militairen elkaar dood, en de regering gaat met elkaar op de vuist….voor “het gevecht voor Guy” omdat ze er niet uitkomen met 50% pro-Rus en 50% pro-EU. Ik moet er niet aan denken als de Krim bij de EU moet.

Maar Obama is niet blij. Hij deelt aan Poetin sancties uit. Die sancties worden gegeven om het land kapot te maken omdat ze zelf de Krim wilden hebben (ondanks het volk pro-Rus is). Ik moet telkens denken aan de woorden van de Amerikaan Paul Craig Roberts: “Washington plaatst Rusland in een uitermate lastige situatie “geef je over of het is oorlog”.

Majesteit, kom van die prinsessentroon, en sla met de vuist op tafel met de woorden “en nu is het genoeg geweest”.

Doei.

©missie M.

– Angela Merkel

Lieve beste majesteit,

Ik vond het beschamend dat géén westerse leiders bij de parade van het bevrijdingsfeest in Rusland aanwezig waren, terwijl ze veel te danken hebben aan Rusland in de WOII, ze speelde een heel belangrijke rol bij de bevrijding. Rusland heeft de meeste slachtoffers gehad, 20 miljoen mensenlevens in het gevecht tegen de nazi’s, “het land van Angela Merkel”. En ons land dat elk jaar bevrijdingsdag viert met “een plechtige kranslegging” en serieuze blikken….herdenkt dan niet de slachtoffers van de bevrijders……als men elk jaar ‘terug in de tijd gaat’ om stil te staan bij de vele slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, hoort het er ook bij dat je weet aan wie je die bevrijding mede te danken hebt.

Rusland was begin dit jaar niet uitgenodigd bij de herdenking van de bevrijding van Auschwitz, terwijl Rusland Auschwitz bevrijdde. Maar de Duitse president Joachim Gauck was er wel. Natuurlijk is het Duitsland niet meer het Duitsland van toen en ‘het Duitse volk van nu’ (en vast ook velen van toen) kunnen er niets aan doen….,maar men staat toch stil bij wat er gebeurd is in de WOII…..en dat dit nooit meer mag gebeuren. Ook vind ik het zwaar ongepast voor de veteranen en nabestaanden om op zo’n herdenking het Duitse volkslied te laten horen.

Eergisteren las ik dat de Duitse Angela Merkel een krans ging leggen met Poetin. Ze ging ook praten met Poetin over de “onenigheid”. Hier onderen het nieuwsbericht:

——————————————————————————————————————–

RTL nieuws
10 mei 2015 14:32
Merkel en Poetin leggen een krans in Moskou

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Russische president Vladimir Poetin hebben vandaag gezamenlijk een krans gelegd bij het Graf van de Onbekende Soldaat in Moskou voor de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de ceremonie klonk het Duitse en Russische volkslied en een begrafenismars. Na de kranslegging maakten Merkel en Poetin een wandeling door de Alexandertuin in het Kremlin.

Rusland herdenkt deze dagen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de overwinning op nazi-Duitsland. Vrijdag vond een grote militaire parade plaats op het Rode Plein in Moskou. Veel westerse politici hebben dit jaar de overwinningsparade geboycot. Ook Merkel was niet aanwezig bij de parade. Zij reisde pas vandaag naar Moskou.

Merkel is ook in Moskou om de crisis in de Oekraïne te bespreken.
De bondskanselier benadrukte zondag de noodzaak om ‘moeilijke situaties’ met vreedzame en diplomatieke middelen op te lossen. Poetin pleitte daarna voor een snelle oplossing voor de ‘problemen’ tussen Rusland en Duitsland.

Merkel noemde de annexatie van de Krim door Rusland ‘een tegenslag’ in de samenwerking tussen Rusland en Duitsland en een ,,bedreiging voor de vrede in Europa”. Poetin erkende dat de Russisch-Duitse betrekkingen betere tijden hebben gekend, maar benadrukte wel de vriendschap tussen Duitsland en Rusland. Ook hij zei een vreedzame oplossing te willen. Volgens de Russische president boekt het vredesproces in het oosten van Oekraïne ‘ondanks de problemen’ vooruitgang.
RTL Nieuws / ANP

——————————————————————————————————————

reactie missie M.:Egaal of Poetin een karaktertrek heeft wat ons wel of niet aanstaat, egaal of hij met ontbloot bovenlijf door het bos loopt, of een domme berenmuts draagt.Hij zal niet de mooiste karaktertrekken hebben, of de charmantste glimlach, maar er was een grootste herdenking van het einde van de tweede Wereldoorlog, En de westerse leiders hadden die overwinningsparade geboycot. Nederland heeft hééééél veel te danken aan Rusland mbt de bevrijding in de WOII maar men gaat niet. De enige die gaat is een Duitse, en zij gaat een dag later om heel ‘oprecht’ (?) een krans te leggen, maar meer nog om over “haar deal” te praten. Uitgerekend op zo’n gevoelige dag als Rusland 20 miljoen mensenlevens herdenkt.

Waarom grijpt Angela “dodenherdenking” aan om met Poetin te praten over “als jij niet doet wat ik wil dan word het geen vrede” -verhaaltje. Waarom aast zij zo op de Krim? Heeft de strijd om Oekraïne nog niet genoeg mensenlevens gekost? Ze vinden dat de Krim bij Oekraïne hoort….De Krim hoorde tot 1954 bij Rusland tot dat een president het cadeau gaf aan zijn geboorteland Oekraïne. Mag iemand een land cadeau geven? Ik vind van niet. Als dat wel mag, dan mag iemand het vast ook soeverein verklaren? Het eiland is soeverein verklaard door Poetin….en ook al zegt 95% van de Krim’se bevolking dat ze bij Rusland willen horen.Toch zal en moet de Krim bij Oekraïne horen. Waarom??

NOS Nieuwsbericht: 03-03-2014:….Ook economisch is de Krim voor Oekraïne van belang. Het schiereiland leeft van de landbouw en het toerisme. In de zomer liggen de stranden bij Jalta vol. En in 2010 deden 118 cruiseschepen havens op de Krim aan – dat is goed verdienen.

Eerst is met man en macht geprobeerd de Olympische spelen te boycotten vanwege de schandalige anti-homowet (terwijl de leiders die deze boycot uitspraken hand in hand gaan met wereldleiders met nog een veel ergere anti-homowet). Toen werd het gegooid op landje-pik van de Krim, terwijl Guy-Verhofstadt-uit-Brussel even van te voren (in het voorjaar 2014) in Kiev via een tolk het volk toeroept om het gevecht-voor-de-EU te vechten en niet op te geven tot dat ze gewonnen hadden. De wettig gekozen pro-Rus president is moeten vluchten en de EU vond het best. Heel toevallig word er een pro-EU president gekozen. De plaatselijke snoepjesfabrikant….die niet kan wachten om met Guy in zee te gaan. Terwijl de roepende-wereldleider Obama op de foto hand in hand staat met een wereldleider die al jáááááren aan landje-pik doet. En dan de verschrikkelijke ramp met de MH17. Weer gaan alle vingers richting Poetin. Terwijl onze leiders wisten van het gevaar en niets deden met die belangrijke informatie.

ja ja de dader is de dader want hij heeft geschoten. Foute boel natuurlijk. Maar als je duidelijke waarschuwingen krijgt dat er bv. mijnen liggen op een tennisveldje, weet ik zeker dat men daar niet gaat tennissen als men op de hoogte is van de mijnen….terwijl diegene die de mijnen gelegd heeft zonder meer de dader is. Punt. Erger word het als iemand weet dat er mijnen liggen, maar niks zegt tegen de tennissers.

Doei.

©missie M. 

 

 

*Meesje geëvacueerd

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag is er iets bijzonders gebeurd. Door de harde wind was een vogelnestje uit de boom gewaaid. Toen ik het nestmateriaal wilde opruimen zag ik een piepklein vogeltje liggen tussen het mos, de pluisjes en veertjes. Het half kale lijfje kon amper het kopje dragen. Geen mama of papa vogeltje meer te zien. Wat heb ik toen gedaan? Hopelijk was het niet verkeerd. Misschien had ik me er niet mee mogen bemoeien….ik moest snel handelen en had niet veel tijd om lang na te denken wat het beste zou zijn. Het piepkleine naakte vogeltje heb ik in een druk bezocht ander nestje gelegd. Als die mama- of papa- koolmees nog een wormpje over hebben krijgt het kale vogeltje misschien toch nog wat te eten. Naakt lijken ze allemaal op elkaar. Ik hou nu het vogelkooitje in de gaten en ben benieuwd wat er straks allemaal gaat uitvliegen. Als het kleintje het gaat overleven komt er een ander soort meesje naar buiten. Dan is mijn missie geslaagd.

Majesteit, ik ga mijn nachtpon aantrekken en de tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.