Bijvrouw voor Thaise koning

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat ik gisteren weer las….zucht. De 67 jarige Thaise koning Rama X …U weet wel die koning die pas geleden getrouwd is….en waarover ik U in mei hier een brief schreef…die koning dus, die heeft een nieuwe bijvrouw. Een bijvrouw is geen vrouw in een Maja-de-bij-pakje. Een bijvrouw is een minnares, een maîtresse, een vrouw die ‘erbij’ word gepakt. Voor de seks….of zo. Zij was eerst zijn bodyguard en nu zijn gemalin.

Wat zal zijn verse echtgenote Suthida daar nou van vinden? De 41 jarige echtgenote was drie jaren geleden ook een bijvrouw, een maitresse. Zij was eerst stewardess, daarna zijn lijfwacht, generaal en toen koningin. Misschien huilt zij al een maand lang elke dag een gezinsverpakking papieren zakdoekjes vol.

Het Thaise koningshuis heeft zestig foto’s van de ‘officiële gemalin’ gepubliceerd. Foto’s van de 34 jarige Sineenat Wongvajirapakdi die aan de voeten ligt van de koning. En naast de koning zat zijn vierde echtgenote Suthida wat stoïcijns te koekeloeren.

Toen in 1978 zijn eerste echtgenote beviel van hun dochter had hij al een affaire met een actrice met wie hij vijf kinderen kreeg. In 1994 trouwden ze en in 1996 zette hij haar publiekelijk aan de kant en onterfde haar kinderen. Met zijn derde vrouw Srirasmi trouwde hij in 2001, in 2005 werd een zoon geboren. En is in 2014 van haar gescheiden. Met Srirasmi liep het niet goed af, negen van haar familieleden werden gearresteerd wegens corruptie.

Dan denk ik ‘gelukkig woont die man ver weg’, maar wist U dat hij een villa heeft aan de Starnberger See in Duitsland?….en gaat U nu maar even zitten met de beentjes op een voetenbankje….in 2013 was deze Rama nog geen koning, maar wel samen met zijn jongere zus prinses Maha Chakri Sirindhorn aanwezig bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

De uitnodiging zal wel een brede envelop zijn geweest want Rama heet voluit Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun

Wat ben ik blij met onze koning en koningin. Ik wens u een fijne nachtrust. Welterusten.

©missie M.

Dit schreef ik op 3 mei 2019:

Koning Maha van Thailand

Gezicht bedekkende kledingverbod

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het verbod van gezicht-bedekkende kleding op openbare plaatsen, zoals in het openbaar vervoer, het gemeentehuis en politiebureau. Of te wel het boerkaverbod zoals het genoemd word. U zult zich wel afvragen waarom ik U er nog niets over heb geschreven want het is al 11 augustus. Het verbod geld al tien dagen.

Ik wil U zeggen dat ik er ontzettend veel over gelezen heb en discussies over gevolgd. Het meest bij gebleven vond ik de berichten van de AIVD met de titel:
AIVD-publicatie ‘Jihadistische vrouwen, een niet te onderschatten dreiging’ .

De boerka valt onder extreem salafistisch, niets meer en niets minder. Alle IS-bruiden of vrouwelijke Jihadisten dragen er een. Dat is zeker. Dragen onschuldige vrouwen er ook een? Dat zal vast kunnen, want er zijn ook vrouwen die dat gewaad moeten dragen. Maar er zijn ook vrouwen die er om staan te springen. Kan U aan de buitenkant zien wie een jihadist is en wie niet?

Nederland is niet het land dat het volk voorschrijft wat het moet dragen en wat niet. Maar de boerka heeft niets maar dan ook helemaal niets met onze normen en waarden te maken. Het komt niet eens in de buurt. En het heeft ook niets met kleding te maken. Maar daarover kunnen meningen verschillen.

Op tv, bij Nieuwsuur en ook bij het NOS, zag ik een filmpje van een Nederlandse vrouw die zich bekeerde tot de islam. Dat kan. Dat mag. Ze ging de boerka dragen en is na een poosje met een man getrouwd die ze maar 1 keer had gezien. De man had alleen als voorwaarde dat de vrouw de boerka draagt. En dat deed ze dus was ze een geschikte kandidaat. Ze vertelt in het filmpje dat ze niet zou durven vragen ‘wat als ze de boerka niet meer draagt’. Zonder gezichtsbedekking kan ze niet meer naar de hulpverlener (dokter?) zegt ze, want ze vind haar geloof belangrijker dan haar gezondheid.

Deze vrouw wil zelf bepalen wie haar gezicht mag zien zegt ze. Ze wil niet dat Jan en alleman haar zien.

Het schijnt dat het niet uitmaakt wie zij is als persoon, hoe ze er uit ziet boeit blijkbaar ook niet want ze word toch onder een zwart gewaad weggemoffeld. De man met wie ze trouwde had al kinderen. De dochters moeten ook dat gewaad dragen. En dan heeft deze Nederlandse vrouw het over “vrijheid”. Majesteit, Neem maar even een slokje water, dan neem ik ook een slokje water. Blijkbaar zijn wij grote helden die het gevaar trotseren dat we gewoon gezien kunnen worden.

We mogen niet telefoneren op de fiets. Dat kan ik begrijpen. Maar zelfs de telefoon in handen houden op de fiets kan al een bekeuring opleveren. Maar die vrouw in dat filmpje, was niet in een openbaar gebouw, maar ze zat met die boerka toch eigenlijk ‘geblinddoekt’ met een wapperend gewaad op de fiets. Mag dat wel? En mag een vrouw met boerka in een auto rijden?

Majesteit, weet U wat me afgelopen vrijdag het aller aller allermeest verbaasde? Ik zag een bericht van de demonstratie tegen het boerkaverbod. Bij die demonstratie aanwezig, zittend en rokend op een bank zat Sylvana Simons. Zij voelde zich heel goed zei ze, en rookte een sigaret als de pers haar een vraag stelt, maar weigert antwoord te geven.

Sylvana wie? U weet wel…..deze vrouw ziet in het leuke onschuldige decemberkinderfeest racisme en slavernij. Maar voor dit nederig vrouwonvriendelijk bivakmutsgewaad komt zij op? Het gewaad waar sommige moslima’s vrijwillig voor kiezen…om welke reden dan ook…. maar waar lang niet elke moslima vrijwillig mee rond moet lopen van haar vader, schoonvader, haar man of broer.

Ik weet dat in veel landen een boerkaverbod geld. In Sri Lanka wegens veiligheidsredenen. Dit vanwege de laatste aanslagen op kerken en andere gebouwen. Maar ook in islamitisch Tunesië en Marokko is de boerka verboden. In Marokko is zelfs het productie en handel van boerka’s verboden sinds 2017

Afgelopen vrijdag, op de demonstratie tegen het Nederlandse boerkaverbod, sprak een “verstopte” vrouw door de microfoon. Een klein publiek luistert naar de ingepakte-niqabdraagster-met-handschoenen-aan (bij 28 graden) Deze persoon zegt dat ze slachtoffers zijn van de Nederlandse wet. En dan klappen enkele mensen in het publiek. Slachtoffers?? Ze hebben hier alle vrijheid, ze mogen gewoon in hun woestijnpak (dat is de boerka oorspronkelijk) rond lopen, ze mogen alleen geen gezichtsbedekking voor hun gezicht als ze een politiebureau of gemeentehuis binnen gaan. En ook in het OpenbaarVervoer is alleen de gezichtsbedekking niet gewenst.

Majesteit, trek Uw zoon aan zijn koningsmantel en zeg dan “Jongen, laat je niet gek maken” We mogen trots zijn op onze Nederlandse identiteit. Net zoals een Turk trots is op Turkije.

Maar om nog even terug te komen op die demonstratie. Een “politica” die aanwezig is bij het protest tegen een Nederlandse wet, maar wel weigert de mond open te doen tegen de pers, Vooral de manier waarop ze de verslaggever aan kijkt. Zo dwingend, onprofessioneel en cru. Dat vind ik zo Amterdamsgemeenteraadslidonwaardig.

U kan het filmpje van de demonstratie terug kijken op youtube, vrouwen met lange gewaden en grote borden met Engelse woorden over vrijheid. Dan kan U ook zien dat een man die graag antwoord gaf aan de verslaggever helemaal niet vrij was om antwoord te geven. Hij werd door een grote donkere meneer weg gedouwd, …en dat ging niet zo soepel…..en de verslaggever kreeg op een hele nette manier te verstaan dat hij moest ophoepelen.

Ik plaats hier onderen een paar linkjes. Fijne dag gewenst. Doei.

©missie M.

_____________________________________________________________________

https://www.aivd.nl/onderwerpen/terrorisme/documenten/publicaties/2017/11/17/jihadistische-vrouwen

klein stukje quote uit deze link:……Jihadistische vrouwen vormen ook op een ander vlak een bedreiging voor Nederland, omdat ze anderen rekruteren, propaganda produceren en verspreiden, en geld inzamelen voor de jihadistische strijd. Bovendien indoctrineren deze vrouwen hun kinderen met het jihadistisch gedachtegoed.…..etc.etc.

https://nos.nl/l/m/2010508 De dag waarop de Schilderswijk zwart vlagde

https://nos.nl/l/m/679222 OM onderzoekt beelden Gaza-demonstratie

https://nos.nl/l/m/2294190 Instellingen gaan niet streng handhaven op het boerkaverbod (de zelfde Emara)

Nederland niet uniek met boerkaverbod: zelfs in Tunesië https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4800236/boerkaverbod-buitenland-boetes-proces-verbaal-politiek

stukje quote uit de laatste link:In Frankrijk bijvoorbeeld zei parlementsvoorzitter Bernard Accoyer bij de invoering in 2011: “De volledige sluier vertegenwoordigt alles wat Frankrijk instinctief verwerpt. Het is een symbool van slavernij van de vrouw en de standaard voor extreem fundamentalisme.


Draagmoeder

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las gisteren dat de 70 jarige Caitlyn Jenner nog graag een baby heeft samen met haar 22 jarige vriendin Sophia Hutchens.

De 70 jarige Jenner is al vader van zes volwassen kinderen met zijn ex-vrouw. En heeft nu de wens om moeder te worden van een baby. Althans de rol van moeder. Nu kan het zijn dat ik wat wazig overkom. Ik heb U al eens geschreven over Caitlyn maar dat zult U vast wel niet meer weten. Ik leg het even uit. Caitlyn Jenner was eerst Bruce Jenner. Bruce liet zich op latere leeftijd om toveren tot vrouw. Hij raakte zijn huwelijk en vrouw kwijt…en misschien nog wel veel meer.

De operaties hebben flink veel geld gekost, en ik geloof zelfs dat hij even spijt heeft gehad want hij viel als ‘omgetoverde’ nog steeds op vrouwen.

De jonge vriendin van Caitlyn is ook transgender. Daarom is het stel op zoek naar een draagmoeder.

Natuurlijk gun ik iedereen het allerbeste. Ook transgenders, want die hebben het toch al niet makkelijk. Maar majesteit, iemand van 70 jaar, die zoveel geld heeft uitgegeven om te zijn wie hij wou zijn, en dan op oma-leeftijd een relatie heeft met iemand wat qua leeftijd een kleinkind had kunnen zijn, die nog moeder wil worden van een baby dat anderen moeten baren vind ik wel een beetje “te ver losgedraaid”. Als Bruce niet rijk was geworden als man, had hij niet al dat geld kunnen verdienen én uitgeven om te worden wie hij niet was….of diep van binnen wel was maar wat verder niemand zag.

Majesteit, toen God Adam en Eva schiep en in de appelwei losliet. Moet hij toch wel even gedacht hebben “ben ik nog wat vergeten?” En misschien heeft hij dat ook even gedacht.

Heeft niet alles op een bepaald moment op een bepaalde leeftijd zijn grenzen? U had heel misschien soms liever een zeemeermin willen zijn in plaats van een koningin, maar dan gaat een dokter U nog lang geen zwemvin aan naaien. Want ook met een zwemvin kan een mens niet onder water leven.

Zucht, Was het niet beter geweest als er naast de twee stenen tafels met de Tien geboden nog een derde stenen tafel was gemaakt met ‘tien keer wijze raad’.

Ik ga mijn tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

Appelklokhuis

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Als Uw lakei of butler U binnenkort een schaaltje met het klokhuis van een appel serveert…met het steeltje er nog aan…dan moet U hem niet ontslaan. Dan heeft hij wellicht ook gelezen dat Oostenrijkse wetenschappers van de Graz University of Technology pas ontdekt hebben dat de gezondste bacteriën juist in het klokhuis zitten. De wetenschappers analyseerden de bacteriën in het steeltje, het vruchtvlees en de schil. Ze ontdekten dat er in elke appel honderd miljoen bacteriën zitten. Zonder klokhuis bevat de appel nog maar tien miljoen bacteriën.

Ik heb twee appelbomen, en dit jaar worden de appels aan de boom al opgegeten door mieren. Hele gaten maken ze er in terwijl de appel nog niet klaar is met appel worden. Dus elke appel aan mijn appelboom bevat een steeltje, een schil, een klokhuis, minder vruchtvlees en zeker tien mieren die ik er eerst van af moet sturen. De bacteriën kan ik niet zien en dat is goed zo. Ik wil er liever niet bij nadenken dat er misschien wel honderd miljoen bacteriën op mijn appel zitten. Ik vind 1 miljoen meer dan zat….dat klokhuis lijkt me toch niet zo lekker….En als het een kleine ronde appel is vallen ze er misschien wel 20 duizend bacteriën af wegens plaatsgebrek. En dat vind ik nog altijd veel bacteriën. Liever had ik er vitamientjes in zitten. Maar ook die heb ik nooit van kortbij bekeken. Misschien zijn die bacteriën wel vitamientjes.

Och en dan al die minifriemels tellen, dat lukt me nooit, die lopen toch steeds door elkaar en lijken vast op elkaar. Je zou toch blij zijn dat er geen honderd miljoen op zitten. Als ik tot 1 miljoen moet tellen bij een appel analyseren dan is de appel in de tussentijd allang verschrompelt.

Gaaapppp, ik ben erg moe.

Ik wens U een fijne nachtrust. Welterusten.

©missie M.