**Subsidiesysteem voor boeren deugd niet

 

Lieve beste Majesteit,

Wat ik vandaag toch weer las….OOoooooohhh….ohhhhhh…ohhhhhhh…Niet te geloven dat zoiets kan. Dat zo’n misbruik door de vingers is geglipt. Namelijk het subsidiesysteem voor boeren in de nieuwe lidstaten van de Europese Unie deugd niet, moet op de schop vindt de Europese Rekenkamer. In de subsidiepot zat vorig jaar 5 miljard euro en is bedoeld om boeren (in tien landen die tussen 2004 en 2007 tot de EU toetraden) te ondersteunen. Maar nu gaat veel geld naar bedrijven en instellingen die grond bezitten maar geen landbouwers zijn. Er ging ruim 2,5 miljoen naar een jagersvereniging in Polen en 4,3 miljoen ging naar militaire terreinen in Hongarije. Er gingen ook miljoenen naar visverenigingen, vastgoedbedrijven en skiverenigingen. Van de totale EU-begroting van ongeveer 1000 miljard euro gaat 40 procent naar de agrarische sector en plattelandsontwikkeling stond in onze krant.

Majesteit……….hoe is het mogelijk??…Ik zag afgelopen week de boeren met hun tractor naar Brussel marcheren voor een eerlijke prijs want onze boeren delven het onderspit en luistert er één iemand? Waar is die minister v. Landbouw gebleven?

Ik moet dit nieuws even verwerken. Ik zoek mijn boksbal. Misschien op zolder…Doeiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

***Ondergoed

Lieve beste Majesteit,

Ik stond in de winkel op de afdeling ondergoed/lingerie. Ik had wat onderbroekjes nodig . Zoveel keuze, maar toch was de keuze moeilijk. Jonge fleurige jonge damesbroeken en de iets-oudere damesbroeken. En best erg prijzig. Ik ben als kind opgegroeid met degelijke katoenen en daarna kwamen de tanga’s en de midi’s. En nu kan ik oa kiezen tussen een damesslip, een magic-shape-up-shortie, een damesknicker,dameshipster en damesboxer…’sportieve’ damesboxer word erbij vermeld…alsof er ook een onsportieve damesboxer te koop is. Bij sommige hipster of knicker zie ik niet goed wat de voor of achterkant is. Waar de naam “knicker” vandaan komt weet ik niet.

Ik verbaasde me over de prijs van een broekje. Prijs/kwaliteitsverhouding ligt toch wel scheef bij menige onderbroek vind ik. Als je dan 7 stuks plus reserve nodig hebt telt het flink door. In menig arm land waar een heel dorp kan leven van één geit kopen ze voor dat bedrag vast een trouwjurk plus boeket.

De onderbroek van nu zit ‘onzichtbaar onder kleding en sluit perfect aan’ en…hoef je niet te strijken. Al zou je de broek willen strijken..NIET doen. Blijft geheid aan de strijkbout plakken, dan heb je geen knickerbroek maar een plakkerbroek.

Als ik de kwaliteitsgeschiedenis van de onderbroek van ‘toen’ moet omschrijven dan hoef ik niet lang na te denken. De onderbroeken van vroeger daar kon je met een gerust hart met een strijkbout overheen terwijl je met één oog naar de tv keek, de broek zag je dan steeds mooier worden. Ja, ik geef toe ze was ouderwets en veel te hoog. Niet XL maar XH. Voor als de navel warmte wil. Als die onderbroek na maanden dragen ging zakken dan rijgde je er een nieuwe elastiek door. Knoop in de elastiek en klaar. Dat model kon je door blijven dragen tot je oude dag volgens mij. Daar paste met gemak incontinentiemateriaal in. En als er gaatjes in het bloemetjesmotief kwamen, haalde je de elastiek er uit, scheurde de broek door midden en werd het een poetslap voor de fiets of het werd een schotelsplak, een vaatdoek dus.

Ik was nog niet eens puber toen ik de herkomst van de schotelsplak ontdekte. Had van tevoren nooit stil gestaan bij de schotelsplak, dacht dat die in de winkel te koop lagen…tot dat ik een vaatdoek in het afwaswater uitspoelde en uitgespoeld omhoog hield. Het was een afgeknipte broekspijp van een lange mannenonderbroek…en soms was het een onderhemd met gaatjes of een damesonderbroek zonder kruis en zonder elastiek. Ze deden heel goed dienst als vaatdoek. Het deerde me niet zo erg, want die doek was hartstikke schoon. Enfin…mijn tante had ook zulke “schotelsplakken” bleek later. Het hele dorp had zulke schotelsplakken als U het mij vraagt. Ze doorstaan met gemak de 95 graden kookwas.

Kijk dat kan je niet met een knicker of hipster…en ook niet met een sportieve boxer…hoe sportief die boxer ook is….en al helemaal niet met een string haha. Enfin, ik heb gekochte vaatdoekjes. Ik neem aan dat Uw lakei de tafel ook schoon veegt met een vaatdoekje en niet met een ‘schotelsplak’.

Majesteit, Kan U niet eens om de tafel gaan zitten om alle prijzen onder de loep te nemen, want boeren krijgen te weinig voor hun producten, en onderbroeken kosten weer wat veel.

Ps. Kunnen we met z’n allen geen motie van wantrouwen indienen tegen Mark Rutte, want het is niet de eerste keer dat hij jokt…liegt…gelogen heeft. Die man weet niet wat een gezin kost…hij weet uberhaupt niet wat ‘íets’ kost.

Nu ga ik weer eens verder, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

***Houtsnip in DWDD

 

Lieve beste Majesteit,

Had U eergisteren “de wereld draait door” gezien? Niet? Ik ben een fan van dat programma maar soms…soms….soms dan eventjes niet. En zo’n “soms-eventjes-niet-dag” was eergisteren.

Hoe ze sommige boeren van Boer-zoekt-vrouw in de maling nemen was een “soms-zeker-niet-dag”. Die cabaretiere die er een show van wou maken om anderen aftekraken.Iedereen lachen en niemand die dan opstaat en zegt “hoh nou”. Ik noem dat pesten. Enfin…daar hebben we het nu niet over.

Maar afgelopen dinsdag heb ik met afschuw gekeken hoe “top-kok” Kranenborg met een Belgische collega top-kok een “deftig” gerecht gingen bereiden. ….blurp..bluwmmmm…Het gerecht werd gemaakt van zeldzame bedreigde Houtsnippen….jaaahaa de Houtsnip die op ons geld stond afgebeeld. Ze lieten eerst een filmpje zien van de prachtige vogeltjes die ze gingen “slachten”. In Nederland en België zijn het beschermde vogeltjes, daarom hadden ze deze Houtsnippen uit Schotland laten komen….maar volgens mij zijn ze ook elders op de wereldbol beschermd. Ze zagen er niet uit dat ze op weg naar hun nest per ongeluk tegen een auto zijn gelopen of platgereden door een auto. Ze lagen op dat filmpje “dood” te wezen en toen werden ze in een kaarsenvetbad gedompeld zodat ze de veren er beter af konden plukken….snif snif snif….toen lagen ze daar “kaal dood” te wezen. De topkok haalde de maag er uit…en de ogen werden er uit gewipt en de andere ingewanden werden gemalen en op een toasje gelegd….blwumhhhh blwumhhh…sorry voor mijn braakneiginggeluiden. De lange spitse snavel staken ze in de buik zodat ie beter bleef liggen op de schaal in de oven. En daarna werd het hoofd er af gesneden…en in de lange weg door midden gesneden…jaahaaa U hoort het goed. Toen heb ik even niet meer gekeken…..pas toen Mathijs (de presentator) het halve kopje…het hoofdje ging leeg eten…hij hield de snavel vast en at de hersentjes van de “Houtsnipper” en zei daarbij “délicieus”. Omdat Claudia de Breij het niet wou eten werd Peter R de Vries er bij geroepen en die at ook de hersens op van zo’n arm lief zielig Houtsnipje. Ik dacht dat Peter R de Vries juist de misdaad te lijf ging…maar hij zat daar als een kannibaal de beschermde Houtsnip te eten. snif snif…Houtsnip opeten…wat zijn dat voor mensen?….Majesteit……..zeg nou niet…nee U eet toch geen Houtsnip in deftige restaurants hé? Als ik een plastic badeendje door midden zou snijden dan zou ik meteen een diepgaand onderzoek krijgen…terwijl die badeend niet beschermd is. Ik ben geen watje hoor….ik ben wel wat gewend…ik bekijk geregeld de ingewanden van een paprika…al die pitjes en sliertjes.

Ik zou U willen vragen om een verbod uit te spreken…een nieuw punt in het strafrechtboek op te laten nemen. En wel dat er geen Chef-koks, hobby-kok’s en top-kok’s (en alle anderen die met potten en pannen op het fornuis omgaan) beschermde Houtsnippen mogen bereiden én opeten.

Nu ga ik gauw mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken. Welterusten.

doeiiii

©missie M.

**Palmen boycot expo

Lieve beste Majesteit,

Ik schrok gisteren van een artikel in de krant. De schrijfster Connie Palmen heeft haar deelname aan de expositie “Lezen met een zachte g” afgezegd. Afzeggen kan altijd om meerdere redenen, maar deze reden vond ik kwetsend…. Kijk..Wilders heeft niet veel vrienden, zal die ook nooit maken, en hij zit niet in de politiek om die reden…Hij zal ook geen vrienden maken door uitspraken te doen als “hoofdvoddentax” enz. Alles wat Wilders zegt word ook nog eens extra aangedikt en wereldwijd gemaakt.

Als een toerist geen visum krijgt voor Australië is er niks aan de hand…als een popgroep geen visum krijgt om in China een concert te geven omdat China geen andere cultuurinbreng wil is iedereen begripvol. Gaat Connie dan nooit meer naar China of Australië? Wil ze dan dat haar boeken daar niet verkocht worden? Gaat ze nooit meer de Belgische grens over nu de ex van Dutroux na 8 jaar gevang vervroegd is vrijgelaten terwijl ze 30 jaar achter de tralies had moeten zitten? Gaat ze nooit meer naar Polen omdat daar het verschrikkelijke vernietingskamp was?

Een deelname afzeggen omdat Wilders aanwezig zou zijn op die expositie vind ik bijna net zo kwetsend als de uitspraken van Wilders.

Pinkpopbaas Jan Smeets stelde de voorwaarde dat hij alleen mee wou doen als zijn foto NIET naast die van Wilders kwam te hangen. bbrrrr..daar lopen me de rillingen van over de rug. Is dat die aardige man die de jeugd en volwassenen zoveel geld laat betalen voor een consumptie op Pinkpop? Die man die de security opdracht geeft om bij de ingang de tas of rugzak van iedere bezoeker te doorzoeken op blikjes drinken of zelf gemaakte boterhammen….omdat het verboden is om zelf een boterham of plastic flesje cola mee te nemen… dat eten en drinken dat dan zomaar in de vuilcontainer word gegooid. Wat een verspilling en uitbuiterij. Als ik dat kaartje voor het festival heb betaalt, en de camping heb betaalt, en een boterham mee neem met een flesje fris of watertje dan is die boterham mijn eigendom en heeft hij geen recht om mijn tas te laten doorzoeken naar voedsel en dat in de vuilcontainer te gooien zodat ik noodgedwongen een erg duur broodje of drinken op het festivalterrein moet kopen . Is dat die aardige Pinkpopbaas die Iggy Pop uitnodigde én ervoor betaalde dat Iggy “My idea of fun is killing everyone” zong voor opgroeiende jeugd en volwassenen? Het zijn maar songteksten zou je kunnen zeggen…maar het is wel eng dat zeer velen op die tekst dansen en zingen alsof ze in trance zijn.

Marco Roelofs eiste dat zijn portret juist wel naast dat van Wilders kwam te hangen. Is Connie dan zo onzeker van haar zelf dat ze als één word aangezien als ze op de zelfde expositie aanwezig zijn of is het aandachttrekkerij? Als Geert nou een grote crimineel was zoals Holleeder die zelfs op het college word uitgenodigd,  of de Nederlandse hype rond het Ned. FARC-lid Tanya Niemeyer die mee deed met aanslagen…. zuchttt…Ik ga maar weer eens een sterke kop thee zetten.

doeiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

*Sinterklaas is in het land

 

Lieve beste Majesteit,

Sinterklaas is weer in ons land. Dusss…vanavond onze schoenen bij de haard of verwarming zetten…met een wortel er in.

Heeft U ook naar de intocht van Sint gekeken? Op tv. Het deed me denken aan het bezoek dat U vorig jaar op Koninginnedag in Limburg had. Het ene kunstje na het andere in raptempo. Majesteit…als kind keek ik altijd op tegen de schoorsteenroetzwarte Pieten. Maar de Pieten vandaag in Roermond…ja sorry ik vond het kluns-Pieten met een hoog hypergehalte.Wij kregen als kind om veel minder een mep met de roe. Een zwarte Piet is oplettend en slim. Hij weet wat goed of fout is, en gaat heus geen geld over straat gooien als ware het pepernoten.Het leken wel onhandige Stan-nen en Laurel-len. Behalve de kunst-jes-Pieten. Sinterklaas is dan wel oud grijs en wijs….nou weten we ook waarom hij zo grijs is…..Ik zal nu vast wel in het grote boek staan.

Ik zet de schoen, leg er een extra wortel in voor het paard, want die deed nog het beste zijn best, en leg er een briefje in met de woorden “ja, sorry hoor”.

doeiiiiiiiiiiiii

©missie M.

**kleine dingen van vroeger

Lieve beste Majesteit,

Soms zit ik in de kerk (van het dorp waar ik geboren en getogen ben) als er een kerkdienst is voor de een of andere gelegenheid.Zo ook vandaag omdat iemand uit ons vroegere dorp was gestorven. Dan kijk ik rond. Ik zie dan de beelden waar ik vroeger naar keek als ik de H.mis saai vond of omdat ik het verhaal uit de bijbel niet helemaal kon volgen. De beelden van de heilige Antonius, de heilige Gabriël…en de heilige Barbara….ik denk tenminste dat het Barbara is omdat er een mijnlamp bij staat afgebeeld. Zij was de patroonheilige van de  mijnwerkers werd er vroeger verteld.Als ik de beelden, lampen, hoekjes en plafondschilderingen allemaal bekeken heb, kijk ik naar de mensen in de kerkbanken. Dat rondkijken tijdens zo’n plechtigheid heb ik als voordeel omdat ik geen koningin ben.Ik herken kleine dingetjes van vroeger bij de mensen die stukken ouder zijn geworden. Zo zat er vandaag een iets kalende grijzende man twee banken voor me. Ik meende iets te herkennen, maar ik was me daar niet zeker van. Was het die man van de kerkweg of was hij het toch niet?? Die man gooide vroeger altijd een opgerold tientje in de collecteschaal. Dat vond ik vroeger wel heel gul.Hij zou vast in de hemel komen dacht ik dan. Maar nu… na al die jaren zat hij gelukkig nog in de kerk…en toen de collecteschaal langskwam lag er een opgerold briefje van tien euro in de schaal. Ja, hij was het!

Majesteit, zal die man mij nog wel herkennen? Ik heb geen vlechtjes meer en ik ben  groot geworden. Ik gooi geen opgerolde tientjes in de collecteschaal. Misschien had hij me kunnen herkennen aan de grote ogen die ik op zet als ik een opgerold tientje in de schaal zie liggen. hihihihi

Het was weer een unieke dag. De dag was uniek omdat er doodgewone dierbare dingen van vroeger opgehaald werden…aan me voorbij trok…herinneringen opgehaald werden. Doodgewone dingen kunnen heel dierbaar worden. zwijmel zwijmel.

doeiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.

**de sirenes in ons land

 

Lieve beste Majesteit,

Ik las vorige week dat de burgemeester van Hengelo vond dat de sirenes in ons land, die elke eerste maandag van de maand om klokslag 12 uur worden getest,  beter omgehakt konden worden omdat hij ze ouderwets vind. En hij vind dat dan nieuwsgierigen juist de straat op gelokt worden terwijl ze binnen moeten blijven. Hij vindt dat er betere alternatieven zijn. Burgernet en sms-alert.

Majesteit, alsjeblief… ga die sirenes niet omhakken. Ik zet mijn klok meestal gelijk met de sirene. En ik weet dat het dan etenstijd is en dat ik dan naar binnen ga. Ik heb niet altijd een gsm bij me…en ook burgernet heb ik niet. Op de eerste maandag van de maand ga ik ook niet meteen op straat luisteren of er bommenwerpers in de lucht vliegen. Als er geen sirene gaat op de eerste maandag van de maand…Help, Ik zou doodleuk blijven doorploeteren. Ik word elke maandag van de maand even met de voeten op de grond gezet om even stil te staan bij de tijd die stilletjes voorbij vliegt, “hee alweer een maand voorbij”. En als het een echt luchtalarm is…dan wil ik die dingen horen, want als ik geen sirene zou horen terwijl iedereen dan in de schuilkelder zit…dan…heb ik niks in de gaten.Hebben we nog wel ergens een schuilkelder? Ik heb wel een kelder…maar daar staan mijn inmaakglazen…en mijn dahlia’s overwinteren er. Het keldervenster staat altijd halfopen. Als ik geen sms-je kan lezen dan…..dan….ja wat dan?

Zo ik ga weer verder,doei.

©missie M.

*Zorgpremie zakt € 2,20

Lieve beste Majesteit,

Ik las vorige week dat CZ de maandpremie het volgende jaar voor de ‘natura-basisverzekering Zorg Op Maat’ laat zakken met 2,20 euro.

Een lichtpuntje dus. Voor de mensen met deze verzekering scheelt dat 2 kuipjes halvarine als die op de reclame zijn in de supermarkt. Dan lees ik verder waarom die korting van 2,20 word gegeven….Omdat…Omdat…wapper wapper wapper…snak snak…omdat het eigen risico word verhoogt van 220 euro naar 350 euro Dat is 130 euro méér dan dit jaar….paaffff….rammel rammel…waarom ligt het tapijt zo hoog? ….ik lig zo kort bij het tapijt…Ik voel zo’n pijn in mijn ribbenkast…zal ik iets gebroken hebben bij de val? Misschien heb ik longontsteking van die koude grond…Ik overweeg de huisartsenpost te bellen…nee nee niet doen missie M….als ik niks gebroken heb en geen longontsteking…dan krijg ik misschien een boete dat ik naar een arts ben gegaan…en als ik wel een longontsteking heb…dan krijg ik medicijnen voorgeschreven…..voor zulke gevallen zijn we allemaal ziekenfondsverzekerd…want zulke onkosten komen altijd onverwacht bij de hoge uitgaven die ieder heeft. Daarom betalen we elke maand een flink bedrag…. een soort ‘verzekering’, zoveel hebben we voorheen nog nooit hoeven betalen. Als we dan ziek zijn en medicijnen nodig hebben dan…moeten we dat “toch nog” zelf betalen. De eerste 350 euro moeten de mensen met deze verzekering volgend jaar zelf betalen. 130 euro méér dan dit jaar…dat scheelt twee kuipjes halvarine, twee pakjes koffie, en filters, pakje thee, twee melk, twee brood, wasmiddel, wasverzachter, broodbeleg, groente voor maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag en zondag, fruit, aardappels, frisdrank plus statiegeld, pakje braadboter, onderbroeken,sokken…. en noem maar op wat men van dat bedrag had “kunnen” kopen. Maar ze krijgen gelukkig wel een korting van € 2,20…. goed voor twee kuipjes halvarine als die op de reclame is.

Dan blader ik snel door…een andere krant…en zie een grote foto in de krant van prins Willem A. en zijn Maxima…op de fiets…in Istanbul. Ze zouden afgelopen zaterdagmiddag in het natte Istanbul een paar benauwde minuten hebben beleefd…. fietsend door de drukste winkelstraat van Istanbul achtervolgd door tientallen fotografen en cameraploegen op een spekgladde Itstiklal Caddesi (ik breek bijna mijn tong bij het uitspreken van die naam) die vol stond met publiek en toeristen…Maxima werd toen bijna aangereden door een taxi. Het lijkt wel een James-Bond-film…maar prins Willem A. is geen 007 die een kogelgooiend apparaat op zijn fietsenspatbord gemonteerd heeft…..en hij geen afspraak heeft met die fotografen en toch stonden ze met foto in de krant.

Majesteit…Mark Rutte bood zijn excuses aan…aan de mensen die op hem gestemd hebben..het plan dat hij en Diederik Samsom wilden doorduwen gaat daarom niet door.Maar wat als die mensen niet “boe”gezegd hadden? Waarom moet een leider van dit land iets roepen waarvoor hij daarna weer moet zeggen dat hij een fout heeft gemaakt? Was dit plan dan niet eerst op “fouten” doorgelicht? Dan ga je toch twijfelen aan hem…want misschien hadden we al vaker ‘boe” moeten roepen. Toen Wilders de laatste keer “boe” tegen Rutte riep was het over en uit, ging het kabinet gevallen.  Ik hou mijn hart vast welk plan ze nu zullen gaan uitbroeden…Ik ga mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken.

Welterusten, doei.

©missie M.

**Snorren in november

Lieve beste Majesteit,
*Ik zag vandaag een pedicure met een rose strikje op haar uniform. De Pink Ribbon tegen borstkanker.
Ik moest meteen denken aan het krantartikeltje dat ik vorige week las. Dat ging over aandacht vragen
en geld in zamelen voor de strijd tegen prostaatkanker. Het is een wereldwijd initiatief dat in 2003 in Australië is begonnen
Het is de bedoeling dat mannen de hele maand november hun snor laten staan op een gladgeschoren gezicht.
In Nederland hebben zich 2500 mannen aangemeld op een internetsite. Samen zijn de Nederlandse mannen goed voor 16.245 euro. Over de hele wereld zijn er 430.000 mannen die dat doen…las ik.
Of beter gezegd “die niks doen”, want ze hoeven zich een maand lang niet te scheren.
En dat brengt een bedrag op van 3,7 miljoen euro. Ik vraag me wel af wie dat bedrag dan betaalt. Worden die snorharen gebruikt voor een nuttig doel? Brengen die snorharen dat geld op in een fabriek die er pruiken van maken…maar dan hebben ze toch meer aan baardharen vanwege de lengte?
*Vrouwen kunnen dus niet mee doen met deze actie, en ik zie een man ook niet zo gauw met een rose lintje lopen als steunbetuiging tegen borstkanker….ik vroeg me af….Een rose lintje voor borstkanker, een speldje met daarop
twee piepkleine voetjes tegen abortus, een plastic armbandje tegen…noem-maar-op, het is er. En dan nu een snor laten staan tegen prostaatkanker. Maar wat doen we tegen al die andere ziektes die ook onder de aandacht gebracht horen te worden? Ziektes die net zo erg…of nog erger zijn. Bijvoorbeeld longkanker, baarmoederhalskanker, hersentumor, leukemie, ALS, herseninfarcten, autisme, lich.gehandicapt… enz.enz. Een marathon lopen voor het goede doel is niet voor iedereen weggelegd.
Moet ik een geborduurd randje uit mijn blousje laten uitsteken tegen baarmoederhalskanker? Een stukje wapperende string tegen leukemie ? Een pluk blauw geverfd haar tegen botkanker ? Er is zoveel wat onder de aandacht gebracht hoort te worden.
*Waarom moeten mensen met een zware depressie of voor een andere psychologische klacht een flinke eigen bijdrage betalen en hoeft bijvoorbeeld iemand met een gebroken been dat niet…. terwijl die eerste er erger aan toe kan zijn dan die tweede.
*Als we nou eens met z’n allen een “dikke rode neus” opzetten en de woorden op een vaandel “Ja,Dikke neus”, tegen die maffe hoge ziektekosten. Dan vragen we automatisch aandacht voor alle zieke mensen en de aandacht voor onderzoek. Want als zieke mensen geen medicijnen krijgen omdat ze te duur zijn….of juist goedkope medicijnen krijgen omdat de andere duurder zijn….of bij de hoge ziektekosten nog veel geld aan eigen risico moeten betalen terwijl er zoveel werkelozen, voedsel en kledingbanken zijn voor mensen die al blij zijn met eten en kleding dan gaat dat erg ver……dat is pas schandalig in dit rijk westers land.
 *Als mannen hun snor moeten laten staan om aandacht te vragen voor onderzoek te doen naar een ernstige ziekte….terwijl astronauten miljoenen euro’s krijgen om naar de ruimte naast de maan te vliegen voor “onderzoeken te doen”. De bezuinigingen die Nederland doet in de ruimtevaart gaan van 100 miljoen naar 63 miljoen in 2015….Lees het nog maar een keertje overnieuw…3 of 4 mannen gaan voor 100 miljoen euro onderzoeken doen…in de ruimte…. naast de maan…terwijl op aarde 430.000 mannen hun snorren laten staan voor een opbrengst van 3,7 miljoen euro zodat er onderzoek gedaan kan worden naar prostaatkanker….3 of 4 mannen die  door een raket zweven, daarna maanden op aarde moeten revalideren om weer gewoon te kunnen functioneren…… terwijl 430.000 mannen proberen 3,7 miljoen bij mekaar te sprokkelen voor onderzoek te laten doen naar die ernstige ziekte.
En volgens het uitgelekt plan word het straks een straf voor de Nederlandse burger als hij/zij onwetend onnodig naar de huisarts is gegaan. Voor wie word er onderzoek gedaan daarboven in de ruimte ?
In dit westers land dat snel langzaam aftakelt, en waarvan de minister het geld van de bevolking naar Brussel brengt en tig miljoenen naar de maan schiet….dat kan toch niet…. Sla met die vuist op tafel majesteit.
*Lieve beste Majesteit,ik schreef een tijd geleden dat ik het niet netjes vond omdat U de beëdiging achter gesloten deuren wou doen…U moet nu vast dacht hebben : “wen schon den schon” want ik zag dat U de ministers twee keer achter mekaar heeft beëdigd…je zou er “hahaha” bij willen roepen…maar dat is niet zomaar gebeurd…dat was een teken van hierboven. (Van uit de ruimte BOVEN de zon en de maan)
Dubbel-beëdigde-ministers moeten dus dubbel hun best doen.
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
©missie M.