** Koud

Lieve beste Majesteit,oud-koningin Beatrix,

Ik zag U op tv aan tafel…vast het Staatsbanket…zitten. U weet inmiddels dat ik gek ben op het woord ‘Staatsbanket’. Dat klinkt zo lekker knapperig, krokant en zoet. De tijd van ‘banketstaven en banketkransen in de winkel’ is weer aangebroken. U aan het Staatsbanket, ik aan het staafbanket. Dus…ik zag U op tv aan de lange tafel zitten bij ons koningspaar en het Belgische koningspaar en de vele sjieke gasten. U zag er ook sjiek en mooi uit.

Vandaag was het wel erg koud. Toen we door de kou waren geweest en ik koude voeten, koude handen en koude neus had gekregen gingen we wat eten in een ‘eethuis’ waar ze sjieke hamburgers, knapperige kipnugguts en lekkere frietjes bakken en verkopen. Lekker lekker. Een beker cola erbij want dat drink ik het liefste bij frietjes. De cola was wel erg koud. Toen de frietjes op waren, was de beker cola nog lang niet leeg. Ik slurpte aan het rietje maar er kwam niets door het rietje. ‘Rietje verstopt’ hoor ik U denken. Dat dacht ik ook, dus deed ik de deksel van de beker. U gelooft het vast niet maar er zat bijna een kuub ijs in de beker. Ik overdrijf. De beker was wel voor ruim 1/4 gevuld met ijsblokjes. Als er zoveel ijs op het fietsenpad lag was de zoutstrooiwagen allang uitgerukt.

Dat ze zomers zoveel ijs in de frisdrank doen als iedereen zweetdruppeltjes op het voorhoofd heeft vind ik prima, dat is lekker fris, maar nu heeft iedereen het al vanzelf fris. Te fris is te fris. Zo raak ik ‘overfrist’. Ik had al erg koude voeten, koude handen en koude neus, ik wou niet alles dat tussen neus en voeten ligt ook koud.

U zou het ook niet prettig vinden als ze teveel water bij de wijn zouden doen. Ik wil ’s winters ook niet zoveel ijsblokjes/water in de cola. Wat doen we hiermee?

Welterusten.

©missie M.

* Belgisch koningspaar naar Nederland op staatsbezoek

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Morgen is het zo ver dan komt op uitnodiging van onze koning het Belgisch koningspaar naar Nederland. Koning Filip zal dan een krans leggen bij het Nationaal monument op de Dam in Amsterdam. Later op de dag zal er een verdrag voor de aanpassing van de grens tussen de gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet worden getekend. De grens gaat weer in het midden van de Maas lopen, de grens ligt nu op het diepste punt van de rivier. Dat ‘punt’ duiken ze op en dat leggen ze dan in het midden van de Maas. ūüėČ (grapje)

Op de tweede dag heeft de Belgische koning een ontmoeting met Mark Rutte.

Op de derde bezoekt de Belgische koning de High Tech Campus te Eindhoven. De stijlvolle koningin Mathilde en koningin Maxima reizen dan samen naar het Centraal Station te Utrecht en gaan daar het nieuwe stationsgebied bekijken. Om 16:00 uur zal op kasteel Heeze onze minister Melanie Schultz van Haegen afscheid nemen van het Belgisch koningspaar en de Belgische delegatie Om 16:50 uur zullen de Belgische hoogheden dan n√° de erewacht van de Koninklijke Luchtmacht weer naar hun eigen kasteel in Belgi√ę gaan. Ik las dat die dag het landgoed rond kasteel Heeze om veiligheidsredenen gesloten zal zijn.

Majesteit, Valt U iets op? De eerste en derde dag zijn redelijk vol geboekt. De tweede dag is er een ontmoeting tussen de Belgische koning en onze premier. Verder niks? Raar hé?

Welterusten.

©missie M.

 

* Black Friday

Lieve beste majesteit,

Ik kreeg gisteren mail met een groot hoera-gehalte waarin stond dat het vandaag Black Friday is. Vandaag kreeg ik nog meer hoera-mailtjes die over Black Friday gaan. Allemaal roepen de mailtjes ‘koop koop koop’. De ene aanbieding n√° de andere omdat het Black Friday is. Ik kijk naar buiten, de zon schijnt alsof het sunny-Friday is. Zou ik nou veel te vroeg ontwaken uit een diepe winterslaap, en nog niet helemaal wakker zijn, daarom dagen geen kalender meer gezien, en nu pas naar buiten kijken maar niet de kant van de kale bomen op kijken, dan zou ik in een zomerjurkje naar buiten huppelen. Maar dan was ik wel weer snel naar binnen gehuppeld want het is ondanks de zonnestralen flink koud buiten.

Wat is dat dan toch met die Black Friday? Ik ging op zoek. Nu weet ik het. Het is in de Verenigde Staten Thanksgiving. Thanksgiving word in de VS gevierd op de vierde donderdag van november. En in Canada word het gevierd op de tweede maandag van oktober…. Thanksgiving is een oogstdankfeest. De pelgrims in de VS dankten vroeger de indianen omdat zij hen hielpen toen de oogst van de pelgrims slecht was….of zo.

Danken voor de oogst van afgelopen jaar. Daarom is het vandaag Black Friday. Ik weet wat U nu denkt…”dat het niet logisch is”. Maar toch is het nou eenmaal zo. Oogstdankfeest is toch dankje zeggen tegen de natuur dat ik mooie appeltjes heb geplukt van mijn appelboom, besjes van de struiken, rabarber van de rabarberstruik, prei en sla uit de groentetuin. De boeren zeggen dan Dank voor de aardappels en het graan van het land. Zodat de bakker er lekker brood van kan bakken of zo.

Black Friday word gezien als het begin van het seizoen voor de kerstinkopen (en bij ons Sinterklaasinkopen) Daarom adverteren winkels met speciale aanbiedingen. Die winkeliers gaan dus nu eigenlijk ook oogsten….of zo.

Ik ga een kop thee zetten met een lekker meergranenkoekje.

Doei.

©missie M.


 

* Benzine brommers

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Ik las dat er een verbod op benzine brommers en scooters gaat komen.De Tweede Kamer heeft van Groenlinks en de ChristenUnie een motie ontvangen. Milieudefensie sprak van een historische motie.De campagneleider van Mobiliteit en Milieudefensie Anne Knol vind het goed nieuws voor onze gezondheid en ze noemt de scooter een grote bron van ergernis voor veel medeweggebruikers. Ze zegt “wanneer de benzinescooters verboden worden is nog niet bekend, wij kunnen in ieder geval niet wachten”.

Majesteit, dat ze niet meer verkocht worden zou ik nog kunnen begrijpen, maar dat ze verboden worden…..nee. Ik las deze regel in de krant: De politiek verzoekt de regering als stip op de horizon alle benzinebrommers uit te faseren.’ Er zouden genoeg alternatieven zijn zoals elektrische scooters en speed pedelecs (e-racefietsen)” las ik.

Wie nog een mooie goede brommer heeft, of een mooie old-timer, altijd goed bijgehouden, zou nu min of meer verplicht worden een nieuwe-erg-dure electrische scooter te kopen om mobiel te blijven? Een electrische scooter is nog lang geen mooie oude Zundap of Kreidler.

Als Uw allerbeste-grasmaaier een benzinemotor bevat laat U dan het gras groeien, of koopt U een nieuwe electrische grasmaaier?

Als Uw groene plezier-vaartuigje een benzinemotor zou bezitten, zou U het bootje dan verbannen als plezierbootjes met benzinemotors verboden zouden worden?

Als de Gouden Koets en de Glazen koets een benzinemotor zouden hebben, zou U deze dan verbannen of aan de schroothandelaar verkopen?

Als Uw zoon graag de piloot wil “uithangen” of met een concurrent van KLM gaat vliegen vliegt het regeringsvliegtuig zomaar voor de joeks leeg naar Australi√ę wat ook een verspilling is van brandstof.

gaapppp…..Ik ben moe, welterusten.

©missie M.

 

 

 

 

** Regen regen regen, en een duur schilderij

Lieve beste majesteit,

Wat een regenweer hé. Al drie dagen lang. Vanmorgen zelfs hagel. Vorige week stond Uw zoon nog de neusje-neusje-groet te doen met een plaatselijk stamhoofd in Nieuw-Zeeland,  en vandaag zal onze koning wel met zijn neus tegen het raam hebben gestaan. Turend naar de Hollandse regendruppels. Het is nat buiten.

Majesteit, gisteren hoorde ik “Willem de Koning verkocht voor 61 miljoen”. Ik sloeg groen uit, kreeg allergievlekken op mijn armen. Het zal toch niet waar zijn?…. Maar de uitslag verdween gelukkig weer snel, want het was Kooning met twee o’s. Het ging om een schilderij van de in Rotterdam geboren schilder Willem de Kooning (1904-1997). Het schilderij uit 1977 met de naam Untitled XXV werd door de oud-premier van Georgi√ę en miljardair Bidzina Ivanishvili¬† (…schrijf ik de naam goed?…yep ik schrijf het goed….) verkocht.

De oud-premier kocht dit schilderij in 2009 van de Las-Vegas-casinohouder Frank Fertita voor 26,3 miljoen dollar. Daarmee was het toen al het duurste naoorlogse kunstwerk. Maar nu is het schilderij op een veiling in New-York verkocht voor 66,3 miljoen dollar, omgerekend 61,9 miljoen euro.

Voor √©√©n schilderij 61,9 miljoen euro neerdokken majesteit. Het 2 meter grote schilderij was geschat op 40 miljoen dollar (37 miljoen euro)….wat ik al van de zotte-veel-geld vind. Ik ging meteen op zoek “hoe ziet dat schilderij uit?” Lijkt het op een dure Rembrandt? of op een zeer-zeldzame van Gogh wat jarenlang op zolder lag en het daglicht nog nooit gezien heeft…behalve die ene keer toen het door van Gogh overdag geschilderd werd….of zo. Nee majesteit, niets van dit alles. Ik heb de formule “waarom is dit schilderij zo duur” nog niet gekraakt.

Ik heb mijn nachtpon aangetrokken en mijn tanden zijn gepoetst, welterusten.

©missie M.

 

** Supermaan

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Zijn Uw zoon en schoondochter weer thuis van het Staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland? Poepoeh er is een aardbeving geweest in Nieuw-Zeeland. Verschrikkelijk hé.

En nu hebben we Supermaan zag ik op het nieuws. Dat heeft niets te maken met weerwolven en enge gromgeluiden. Niks. Morgen is de supermaan het volst, maar nu is de maan ook al super. Althans, als de wolken er niet voorschuiven. De maan lijkt 14% groter dan de gewone maan, en 30% helderder dan de gewone maan. Hoe dat komt? De volle maan staat nu dichter bij de aarde dan anders. De vorige keer was dat in 1948. Als U nou niet kijkt, en misschien denkt “ach ik kijk de volgende keer wel” dan moet U heel lang wachten want de volgende keer is pas op 25 november 2034. Misschien dat U tegen die tijd denkt “ach, ik ga niet naar buiten, ik heb het koud en kruip met een kruik het bed in”.

Morgen kan U het allerbeste om 17:21 uur naar het noordoosten kijken want dan schijnt de supermaan door de bomen en lijkt ie heel groot. Om die tijd moet U niet in het dichte bos gaan staan want dan ziet U door de bomen de maan niet meer. Dinsdagochtend gaat de supermaan onder om ongeveer 07:17 uur.

Ik ga nu mijn tanden poetsen en mijn pyjama aan doen.

Welterusten.

©missie M.

** Een onderbroek van 3250 euro

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Weet U wat ik een paar daagjes geleden in de krant las? De onderbroek de minnares/echtgenote van Hitler, Eva Braun, heeft bij een veiling 2900 pond opgebracht. Dat is omgerekend 3250 euro. Het veilinghuis Philip Serrell in het Engelse Malvern had gerekend op 400 pond maar een anonieme particulier bood het hoge bedrag. “Wat maakt een onderbroek zo duur?” hoor ik U denken. Die vraag heb ik me ook gesteld. Ik zag een foto van de lila kleurige onderbroek. Op de buik de initialen EB van Eva Braun geborduurd. De anonieme koper kocht ook een gouden ring met robijnen voor 1400 euro, een zilveren kistje met spiegeltje waarin een lipstick van Eva lag voor 400 euro. Op het kistje waren de initialen EB gegraveerd. Een verzameling zwart-wit foto’s brachten 110 euro op.

De gouden ring met robijnen was vast meer waard dan de onderbroek maar voor de onderbroek betaalde de koper meer dan het dubbele.  Kan U dat begrijpen? Mijn gedachten gaan een loopje met me nemen. Hoeveel dure onderbroeken bestaan er nog? Zijn ze zo sterk dat ze anno 2016 nog op een veiling met succes verkocht worden? Waarom betaald iemand zoveel geld voor een onderbroek? Is het een grote verzamelaar van oorlogsmateriaal? Zit er nog oud-DNA in ? Wie heeft die broek gekocht? Waar heeft die broek al die tijd gelegen? En waar komt die onderbroek nu te liggen of hangen?

Majesteit, welterusten.

©missie M.

* Leonard Cohen overleden

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Raad eens welk plaatje ik heb opgezet?¬† Het plaatje: ” I’am Your man” van Leonard Cohen,

https://youtu.be/YuCpTi0EtbU

want de 82-jarige Leonard Cohen is overleden liet zijn zoon afgelopen nacht weten. Snikkkk….snik…Zo’n geweldige zanger, zo’n prachtige warme stem, zo’n kracht, muzikant, kei-goeie liedjesschrijver. Zijn teksten hebben diepgang, ze gaan ergens over. Hij had plezier aan muziek maken denk ik. Pas geleden werd zijn CD “You Want It Darker” nog gepromoot. Op deze CD zingt Leonard: “I ‘am Ready My Lord”.

Hij is in 1934 te Montreal (Canada) geboren, schreef liedjes voor anderen en ging later zelf liedjes zingen. In 2013 trad had hij op in ons Nederland. Hij woonde in Los Angeles maar had de laatste tijd wat gezondheidsproblemen.

Prachtige liedjes van Leonard:

Dance Me To The End Of Love, Take This Waltz, Suzanne, So Long Marianne, Bird on a Wire, Hallelujah, I’am Your Man, The Partisan, Anthem (zo mooiiii), Famous Blue Raincoat, In My Secret Life”, First We Take Manhattan, A Thousand Kisses Deep, Alexandra Leaving, Waiting for the Miracle, Joan of Arc, Closing Time, If It Be Your Will, Ballad of the absent mare, The Letters ,Boogie Street,¬† Because Of, Democracy, Master Song, The Window, The Smokey Life, The land of Plenty, Love Itself, Everybody Knows,………en nog veel meer…

Leonard, ik wil dat “Everybody Knows” dat u een geweldig zanger, kunstenaar,muzikant, liedjesschrijver en dichter was.¬† Rust Zacht!!!

Een groot bewonderaarster, missie M.

©missie M.

https://youtu.be/8IfmiKnZi3E?list=RDXCRQ8mulEZM

  

. President van Amerika

Lieve beste majesteit,

Donald Trump is de nieuwe president van Amerika. Hoe is het mo ooooooooooo o o o ogelijk???????

Is er dan zo’n grote onvrede in dat land? Of hadden ze geen vertrouwen in Hillary? Heeft het volk dit echt gekozen? Voelde het volk zich niet gehoord?

Ik vond Hillary Clinton en Trump beide geen goede kandidaat om president te worden, Ik vond het de laatste weken ‘een klucht’ met Hillary en Trump. Maar het is nu werkelijkheid geworden.Waarom was er geen echte geschikte kandidaat?

Misschien….misschien kan het ook zomaar eens heel goed gaan met deze president.

Doei.

ps. Ik zag vanavond allemaal ‘gelijkgestemden’ in DWDD een “maar-ditte-en-maar-datte-gesprek” voeren. Mathijs, Zet er dan iemand tussen die dan ook een andere mening kan geven (misschien Thierry Baudet ?) zodat we niet steeds √©√©n kant moeten aanhoren.

©missie M.

* Prins Harry is boos

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Prins Harry, de zoon van de Engelse kroonprins Charles, is boos op de media. Via een mededeling van Kensington Palace maakt hij zijn “ongenoegen” en ‘bezorgdheid’ kenbaar. In het kort komt het er op neer dat hij zegt: “Laat mijn nieuwe vriendin met rust”. De 32-jarige prins Harry zegt ook “Een grens is overschreden” zoals de media zich boven op zijn 35-jarige vriendin, haar donkere moeder en blanke vader storten, daarbij¬† nogal negatief over zijn Amerikaanse vriendin, de actrice Meghan Markle, schreven.

Majesteit, Tot vandaag wist ik niet eens dat hij een nieuwe vriendin had. Toch zouden ze al een paar maanden een relatie hebben. Hoe kan dat nou? In januari van dit jaar las ik dat Harry eindelijk de ware had gevonden, de ‘volgens een peiling’ “meest-begerenswaardige” Griekse prinses Marie-Olympia. Harry’s broer ,prins William en zijn Kate, hadden al hun “goedkeuring” gegeven. Ik heb U daar nog een brief over geschreven op deze site, want Harry was toen wel effe hoteldebotel, en viel vooral op haar geestigheid, de twee zouden met pasen op skivakantie gaan naar Zwitserland. Zijn ze niet gegaan? Of toch gegaan? Dan is zij dus nu geen nieuwe vriendin meer maar een oude-vriendin.

Waarom heeft de media me niet eerst op de hoogte gebracht dat het uit was met de Griekse Marie-Olympia? Ik droomde al van Engelse prinsjes die de sirtaki dansten in witte rokjes en spitse schoentjes. Nu is dat allemaal van de baan, was het √ľberhaupt √≥p de baan?

Ik heb geen peiling gelezen maar volgens mij is Harry ook een “meest-begerenswaardige”. In ieder geval is de sympathieke Harry nu boos op de media. Dan hebben ze het er vast naar gemaakt.

Ik ga slapen, welterusten.

©missie M.