*Snapt U er nog wat van?

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Even het een en ander op volgorde zetten want anders loopt alles door elkaar.

24 januari zie ik een mooie foto van onze mooie koning in de krant. Onze koning heeft de dag ervoor zich bij de vrijwilligers in het Herinneringscentrum kamp Westerbork gevoegd waar sinds de 22-ste januari tot dinsdagmiddag 27-ste januari 24 uur per dag 102.000 namen worden voorgelezen van uit Nederland-gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti’s en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Op 27 januari was het 70 jaar geleden dat het vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd.

26 januari 2015 lees ik dat het kabinet onze koning op 24 januari naar de rouwplechtigheid van de overleden koning Abdullah van Saudi-Arabië liet gaan. Koning Abdullah staat bekend als mensenrechtenschender. In Saudi-Arabië staat op godslastering, homoseksualiteit, verraad en moord de doodstraf. Overspel door gehuwden word bestraft met steniging, en bij diefstal of beroving word een hand of voet afgehakt las ik in de krant.

Vandaag , 28 januari 2015 , zie ik foto’s in de krant staan van ons koningspaar gisteren tijdens de herdenking dat Auschwitz 70 jaar geleden werd bevrijd door het Rode leger/Russisch leger. Op 27 januari 1945 bevrijdde soldaten van het Russische Rode leger ongeveer 6000 overlevenden van het vernietigingskamp waar vooral Joden werden vermoord door de Duitsers/nazi’s. Wie staan er op de krantenfoto? Koningin Maxima, Koning Willem-Alexander met keppeltje op zijn hoofd, premier Mark Rutte met keppeltje op zijn hoofd, allen in een-blij-gesprek met de Duitse president Joachim Gauck. De president van het land van het Rode leger was niet uitgenodigd. Die president herdacht de bevrijding in het Joods Museum in Moskou.

 

……………….

©missie M.

*Geruchten over prins Andrew

Lieve beste majesteit,

De “koninklijke affaires” worden weer opgerakeld in de krant naar aanleiding van de aantijgingen over seks met minderjarige door de Engelse prins Andrew. Hij zou acht keer over “de schreef zijn gegaan” met seks met de destijds 17 jarige minderjarige Virginia Roberts.

Andere hoogheden die tijdens hun huwelijk andere relaties er op na hielden of kinderen bij andere vrouwen hadden. Een jaar of vier geleden werd bekend dat koning Gustaaf van Zweden een bandeloos leven heeft geleid, net zoals andere “koninklijken” er minnaressen, buitenechtelijke kinderen, ontkenning-fases, geheime affaires, en zogenaamde romances er op na hielden.

Zo’n machtige rijkerds, met een prachtige vrouw aan hun zij, maar die voor hun  “behoefte” elders hun “fortuin” zochten. Erg voor hun partner en gezin.

Maar seks met minderjarigen vind ik twee bruggen te ver. De stelling: “Het enige wapen was zijn potlood” gaat hier niet op.

Doei.

©missie M.

 

*Sitzpinkler

Lieve beste majesteit,

Een Duitse rechter heeft donderdag bevestigd dat Duitse mannen tijdens het plassen mogen blijven staan en niet hoeven te zitten. Ik neem aan dat Belgische en Nederlandse mannen dan ook staand mogen wateren als ze in Duitsland zijn. Dat ze niet het paspoort moeten trekken als ze staan te plassen.

Een huisbaas had een rechtzaak aangespannen tegen een huurder die een marmeren vloer had beschadigd door urinespetters. De huurbaas wou daarom 3000 euro van de borgsom inhouden. Helaas voor de huurbaas. Ik denk dat hij de volgende keer alleen aan dames verhuurd.

De rechter in Düsseldorf zei dat de mannen die blijven staan “erop kunnen rekenen dat ze af en toe ruzie krijgen met huisgenoten, vooral met vrouwen, maar niet aansprakelijk zijn voor bijkomende schade”.

In Duitsland zijn sommige toiletten voorzien van een rood verkeersbord dat aangeeft dat mannen niet mogen staan bij het plassen. De rechter vind staand plassen nog altijd veelvoorkomend. Deskundigen vinden zittend-plassen beter omdat dan de bekkenbodem kan ontspannen en de blaas dan beter leeg raakt. Dat zal niet de grootste zorg zijn van de huisbaas…als hij zijn marmeren vloer maar vergoed krijgt, met of zonder ontspannen bekkenbodem.

Ik vind het niet beschaafd om op een gewoon toilet van bovenaf te “richten” met plassen. Dat ze in het bos blijven staan als ze tegen een boom of struik kletteren betekend niet dat ze binnenshuis ook van de hoogte moeten wateren.  Dames gaan toch ook niet staand hun behoefte doen….zonder plastuit.

Majesteit, ik vind het wel een goed idee als onze premier rode verkeersborden laat plaatsen bij openbare toiletten “verboden staand te plassen”.

Doei.

©missie M.

*De Hemel

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Zwaar onderwerp vanavond. De hemel of te wel het paradijs. Het gaat er niet om wat U of ik geloven. Ik ben niet van plan U te bekeren, maar er zijn mensen die zich sterk aan het geloof vasthouden en sommigen dwalen af van de echte Tien Geboden.

De hemel bestaat…denk ik. Hoe die er uit ziet weet ik niet. Ik geloof dat die bestaat, maar niet tastbaar is…of wel. Maar zo nu en dan komt toch evengoed de vraag “bestaat een hemel?” Die vraag kwam soms wel eens boven drijven. Maar naar aanleiding van de aanslagen tegen anders-gelovigen of niet-gelovigen, de zelfmoordaanslag in Bagdad door onder andere een 19-jarige jongen uit Maastricht, en de aanslagen in Parijs en België komt die vraag steeds vaker bovendrijven…..eigenlijk drijft de vraag nu voornamelijk boven. Wat verwacht men in de hemel als men op aarde een hel maakt?

Eva kreeg al op haar donder omdat ze Adam had verleid met een appel uit de verboden boomgaard.

Pas geleden was ik in discussie met iemand, de discussie ging over zelfmoordenaars. De persoon waarmee ik in discussie was noem ik D en ik noem me MM:.

D:zei dat een martelaar in het hiernamaals onbeperkt 72 maagden zal krijgen.

MM: Maar “wat zijn die maagden dan belooft?” En wat als de martelaar een vrouw is…wat is dan de beloning?

D: Misschien 72 handtassen met bijpassende pumps

MM:Volgens mij is er maar één hemel. Die is onderverdeeld in meerdere zalen. Elk geloof heeft zijn eigen zaal. Ik weet natuurlijk niet hoe het er uit ziet want ik ben er nooit geweest, maar ik weet wel dat Zalando daarboven niet bezorgd en een Bijenkorf is er ook niet. Niks handtassen en pumps.

Als de mannen daarboven 72 maagden krijgen als beloning, vraag ik me af wat de vrouwen krijgen als beloning. Én als je als maagd of niet-maagd om een andere reden daarboven bent, en een goed vroom leven hebt geleid, zodat je naar de hemel mag…is het toch een straf om in de “veilige hemel”, de plek waar rust een must is, lastig word gevallen door mannen met een bomgordel om.

Iemand anders zei toen: Geef mij dan maar de hel, daar is het waarschijnlijk wel gezellig en zitten mensen die wat meer redelijk zijn en wat minder arrogant.

MM: Rare redenering. Alsof de mens-op-aarde-beslist wie er in de hel of hemel mogen zitten. Dan zit je op de stoel van extremisten die je 72 maagden beloven als je mensen vermoord. Alsof de ongelovigen in de hel zitten en de gelovigen allemaal in de hemel zitten. Dat geloof ik niet. Er zijn ongelovigen die een beter mens zijn dan iemand die zich aan aardse-regeltjes van een of ander geloof houd en anders-om ook.

Ik denk dat het woord “hel” een soort “spijtruimte” is. Kom je bij de poort aan en vraagt Petrus “wat heb je zoal gedaan met je leven?”…en dan besef je dat je eigenlijk dingen niet goed hebt gedaan…de moordenaar beseft dat die onschuldigen niet hadden mogen sterven door zijn toedoen, want hij mag helemaal niet beslissen over leven en dood. En dan ziet ie dat hij dingen anders had moeten doen…dan krijgt ie flink spijt…en dat is volgens mij de hel. Schuldgevoel over daden die men niet meer ongedaan kan maken.

In onze krant stond een regel over zelfmoord/martelaren. Over “het westen wreken”. Vandaar dat ik de “echte” Tien Geboden had opgezocht. De Tien geboden van de islam, de Tien geboden van de Katholieken, de Tien geboden van de protestanten, De Tien geboden van de Joden enz. Maar de Tien Geboden willen helemaal niet dat iemand zelfmoord pleegt of anderen mensen van het leven berooft.

Als jonge goed-opgeleide-jochies gehersenspoeld worden om als levend kanonvoer te dienen vind ik dat we toch iets moeten doen om hen te wijzen dat het niet goed is om moordenaar te worden. Niet één God (en nee ik heb hem nooit rechtstreeks gesproken) zal willen dat iemand moordenaar word….want “Gij zult niet doden” staat in bijna elke Tien geboden en is vele malen erger dan “Gij zult niet stelen”. Dus waarom zou iemand niet mogen stelen maar wel mogen moorden?

Al doe je aan reiki of loop je te voet naar Santiago de Compostella…ik vind het best. Dat heet respect voor de vrijheid van geloof of van meningsuiting.
Zolang je maar geen slechte dingen doet.

Dat veel wereldleiders in Parijs de stille tocht liepen vind ik mooi. Het potlood de lucht in als symbool “het potlood was het enige wapen”. Maar of ze de stille tocht ook zouden lopen als bv Wilders iets zou gebeuren…(zijn enige wapen is zijn tong) was inderdaad wat ik me afvroeg. Een politicus aanklagen vanwege drie stomme woorden…en dan naar Parijs reizen vanwege een zelfde meningsvrijheid met kwetsende cartoons vind ik verwarrend.

Een stukje uit onze krant van 3 januari 2015. Ik Citeer:

Volgens het eerste kamp is zelfdoding expliciet verboden in de Koran en vastgelegd in het citaat ‘dood jezelf niet’. Ook in de Hadith, de gezegden van de profeet staan talloze verwijzingen waaruit blijkt dat Mohammed zelfmoord veroordeelt. Hieruit vloeit voort dat ook zelfmoordaanslagen haram (verboden) zijn. Die gaan bovendien ook in tegen het verbod op het ‘ten onrechte doden van de ziel van anderen. “En wat sommige mensen doen, zoals het plegen van zelfmoordaanslagen door middel van het dragen van explosieven en het laten afgaan van deze, wanneer zij zich tussen andere mensen bevinden, deze daad behoort tot het nemen van onschuldige levens. En wie zichzelf van het leven berooft, zal eeuwig in het hellevuur verblijven”. Het is een van de vele citaten waarmee schriftgeleerden zich hebben uitgesproken tegen zelfmoordaanslagen………

enz. enz.

Om verbod op zelfdoding te kunnen omzeilen, zeggen Al-Zawahiri en consorten dat het niet om zelfmoord gaat, maar om het geven van je leven in naam van het echte geloof. Met als beloning een rechtstreekse toegang tot het paradijs. Bovendien kan de martelaar na zijn dood een hele trits familieleden paradijselijke onsterfelijkheid verlenen, reden waarom familieleden soms prestige ontlenen aan de dood van een zoon.
…….

Majesteit, Ik wens ons allemaal veel wijsheid, verdraagzaamheid en vrede.

Welterusten.

©missie M.

*De paus zei: “Gedraag je niet als konijn”

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Weet U wat paus Franciscus eergisteren na zijn bezoek aan de Filipijnen zei? “Katholieken hoeven zich niet voort te planten als konijnen”. Hij riep gelovigen op om vooral verantwoordelijke ouders te zijn. Hij blijft tegen kunstmatige geboortebeperking, maar stelt dat er voldoende door de kerk toegestane manieren zijn om gezinsomvang te beperken” las ik.

Na het lezen zat ik toch plotsklaps in een wirwar van vragen en emoties.

Allereerst: Haha wat grappig dat de paus zulke woorden gebruikt. Ten tweede: Huh? dat de paus zulke woorden gebruikt. Ten derde: Waarom denkt de paus dat konijnen geen verantwoordelijke ouders zijn? Ten vierde: Goeie stelling “liever verantwoordelijke ouders te zijn”. Ten vijfde: Welke “toegestane manieren” om gezinsomvang te beperken zal hij bedoelen?

Ik probeerde meer info te vinden over die door de kerk “toegestane manieren”. De paus is tegen hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld  het condoom. Wat is wel toegestaan? Tijdelijke onthouding (de beste anti-conceptie) en seks tijdens de onvruchtbare periode van de vrouw is toegestaan. De paus zei: Niet de kwantiteit van de seks telt, wel de liefdevolle kwaliteitVerantwoord ouderschap is de sleutel tot het paradijs; zegt de paus. Wanneer dat de vrouw in de onvruchtbare periode zit moet wel klip-en-klaar zijn vóór de daad hé…..Dat is vast een  andere “sleutel” . De sleutel voor verantwoordelijkheid?

Over “het paradijs” heb ik onlangs nog een discussie gehad.  Daar wil ik het morgen wel over hebben, want nu ga ik eerst slapen. Welterusten.

©missie M.

 

**Blue Monday

Lieve beste Majesteit,

Ik was het vergeten maar dacht er weer aan toen ik een reclame mailtje kreeg van een kledingzaak. Extra aanbiedingen op Blue Monday om mijn dag op te vrolijken schreven ze. Maar eigenlijk willen ze gewoon mijn centjes om zich zelf op te vrolijken op de Blue Monday-dag vermoed ik. Blue Monday dus. Het is vandaag maandag. Hij is niet blauw maar grijs en koud. Een Britse psycholoog bedacht een paar jaren geleden dat de maandag van de laatste volle week in januari voor veel mensen de dag is waarop ze zich het treurigste, neerslachtigste en weemoedigste voelen.

De dagen zijn in januari nog koud en donker, de kerstboom is vorige week opgehaald, en misschien zijn er al veel goede voornemens gesneuveld. Dat zou de reden kunnen zijn dat mensen zich treurig kunnen voelen..

Ik was vergeten dat ik me vandaag het treurigste kon voelen. Per ongeluk vond ik het gisteren zo’n sombere grijze mismoedige treurige koude dag. Geen Sisi op tv. Ik had een Blue Sunday….en afgelopen saturday was ook niet veel beter. Twee hele dagen Blue Monday. Ik had dus een Blue Weekend.

Vandaag is Dolly Parton jarig. Ze had vandaag 69 kaarsjes op de taart als ze taart met kaarsjes zou hebben. Zo’n heerlijke muziek. Ik ken een countryline-dansje op het prachtige lied “Island in The Stream”. Ik wil hem U wel leren….maar ik moet eerst zelf weer eens gaan beginnen met dansen…maar nu nog even niet. Hopelijk later dit jaar weer. ahaa dat word mijn voornemen. Mijn goede voornemen heb ik vandaag gemaakt. Die begint vandaag pas. Maar nu ga ik slapen. Welterusten.

©missie M.

**Jarige zus en huisje boompje beestje

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Uw zus prinses Margriet is volgende week maandag jarig zag ik . Even tellen….ze is geboren in 1943…dan word ze 72 jaar. Soheey dan ziet zij er wel nog piekfijnjong uit.Ze zal vast niet zoveel zorgen hebben en niet zoveel hoeven peinzen. Elke ochtend een fris sappig mandarijntje naast het glaasje sap. En bij de warme maaltijd lekkere spruitjes op het bord.

Heeft U al een cadeautje bedacht? Wat schenk je iemand die de kast al vol heeft? Een leuke foto in een mooi raampje? Een prachtige bos bloemen doen het altijd goed.

Nu we het over bloemen hebben…Ik las op internet dat wetenschappers uit de hele wereld aan een onderzoek hebben gewerkt. Ook onderzoekers van de Universiteit Wageningen deden met dat ‘hoe-gaat-het-met-de-aarde’-onderzoek mee. En ze hadden geen goed nieuws. Eigenlijk hadden ze slecht nieuws. Er zijn vier van de negen grenzen overschreden. Dat is het uitsterven van dieren en planten, dan de hoge mate van ontbossing is een groot probleem, hoog niveau van kooldioxide in de atmosfeer en veel stikstof in het oppervlaktewater.

Als we wat meer bloemen en planten poten en zaaien, kunnen we daar al een beetje blij van worden en ook jarigen blij mee maken. Blije mensen sturen positieve energie de lucht in. En laten we wat vaker een boomplantdag houden….en dan niet één iel boompje met een nobel-klinkende naam. Niet bijvoorbeeld een “prinses Juliana boom” of “het prinsesje Amalia ligustertje”  of -moerbeiboompje, maar gewoon een degelijk bos met de naam “mooi loofbos voor onze aarde”. Met een bankje ervoor waar we de letters “Boss, We Love You” met een zakmes in kerven. En dan zetten we mooie dieren in het bos….en naast het bos een paar weien met koeien en kippen en nog veel meer, en verder tig hectaren akkers waar boeren sla, boerenkool, prei, bonen, wortels, aardappels, gerst, mais, bieten, rode kool, bloemkool, och en ook lekkere spruitjes, spinazie, vissticks, witlof enz. zaaien en oogsten. Misschien moeten we dan meerdere bankjes plaatsen zodat de boeren er gezellig hun door-de-molenaar-fijn-gemalen-volgranen-boterham (gebakken door de warme bakker) kunnen opeten in de lunchtijd….als de boerin op de fiets de thermosfles met koffie of thee brengt…en dan zitten ze gezellig op de bank en zeggen “het is goed zo”.

Ja…lijkt het U wat? Mij ook. Kan U dit doorgeven, en bespreken met Uw zoon de koning? Doei.

©missie M.

 

*Nieuwjaarsreceptie koninklijk paar

Lieve beste majesteit,

Gisteren was de Nieuwjaarsontvangst van ons koningspaar in paleis op de Dam in Amsterdam voor een select groepje genodigden uit ons land. “In het kader van de participatiewet” was dit jaar gekozen voor mensen die anderen aan werk helpen.Heel mooi als je zo’n mooi werk mag en kan doen en daarvoor een mooie uitnodiging krijgt voor de nieuwjaarsreceptie van het koningspaar. Er was ook een dresscode las ik. Een donker pak voor de heren en een middagjapon voor de dames.

Ik heb alleen een nachtjapon en een paar gewone jurkjes. Maar wel een paar leuke jeans…en die staan leuker dan de nachtjapon. De woorden “dresscode en participatiewet” zijn niet echt ‘bij elkaar passende woorden’ voor in één poezie-versje vind ik.

Welterusten.

©missie M.