**Jarige zus en huisje boompje beestje

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Uw zus prinses Margriet is volgende week maandag jarig zag ik . Even tellen….ze is geboren in 1943…dan word ze 72 jaar. Soheey dan ziet zij er wel nog piekfijnjong uit.Ze zal vast niet zoveel zorgen hebben en niet zoveel hoeven peinzen. Elke ochtend een fris sappig mandarijntje naast het glaasje sap. En bij de warme maaltijd lekkere spruitjes op het bord.

Heeft U al een cadeautje bedacht? Wat schenk je iemand die de kast al vol heeft? Een leuke foto in een mooi raampje? Een prachtige bos bloemen doen het altijd goed.

Nu we het over bloemen hebben…Ik las op internet dat wetenschappers uit de hele wereld aan een onderzoek hebben gewerkt. Ook onderzoekers van de Universiteit Wageningen deden met dat ‘hoe-gaat-het-met-de-aarde’-onderzoek mee. En ze hadden geen goed nieuws. Eigenlijk hadden ze slecht nieuws. Er zijn vier van de negen grenzen overschreden. Dat is het uitsterven van dieren en planten, dan de hoge mate van ontbossing is een groot probleem, hoog niveau van kooldioxide in de atmosfeer en veel stikstof in het oppervlaktewater.

Als we wat meer bloemen en planten poten en zaaien, kunnen we daar al een beetje blij van worden en ook jarigen blij mee maken. Blije mensen sturen positieve energie de lucht in. En laten we wat vaker een boomplantdag houden….en dan niet één iel boompje met een nobel-klinkende naam. Niet bijvoorbeeld een “prinses Juliana boom” of “het prinsesje Amalia ligustertje”  of -moerbeiboompje, maar gewoon een degelijk bos met de naam “mooi loofbos voor onze aarde”. Met een bankje ervoor waar we de letters “Boss, We Love You” met een zakmes in kerven. En dan zetten we mooie dieren in het bos….en naast het bos een paar weien met koeien en kippen en nog veel meer, en verder tig hectaren akkers waar boeren sla, boerenkool, prei, bonen, wortels, aardappels, gerst, mais, bieten, rode kool, bloemkool, och en ook lekkere spruitjes, spinazie, vissticks, witlof enz. zaaien en oogsten. Misschien moeten we dan meerdere bankjes plaatsen zodat de boeren er gezellig hun door-de-molenaar-fijn-gemalen-volgranen-boterham (gebakken door de warme bakker) kunnen opeten in de lunchtijd….als de boerin op de fiets de thermosfles met koffie of thee brengt…en dan zitten ze gezellig op de bank en zeggen “het is goed zo”.

Ja…lijkt het U wat? Mij ook. Kan U dit doorgeven, en bespreken met Uw zoon de koning? Doei.

©missie M.

 

2 reacties op “**Jarige zus en huisje boompje beestje

  1. Oooohhh wat een mooi stuk weer Missie!

    Weet je wat in op national Geographic Channel zag? Dat de meeste zuurstof op de aarde door algen gemaakt wordt! De bossen gebruiken ’s nachts de zuurstof weer die ze overdag gemaakt hebben en dat doen de algen niet. Zo leer je nog eens wat. Ik wordt steeds slimmer 😉

    • Algen? Dat wist ik ook niet. Worden we beide steeds slimmer 😉
      Van de bossen wist ik niet, wel dat bloemen dit doen. Daarom mocht s’nachts geen vaas bloemen op de slaapkamer staan en overdag juist wel. Met de ventilatieroosters is dat volgens mij niet echt meer een probleem in ziekenhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.