**Blue Monday

Lieve beste Majesteit,

Ik was het vergeten maar dacht er weer aan toen ik een reclame mailtje kreeg van een kledingzaak. Extra aanbiedingen op Blue Monday om mijn dag op te vrolijken schreven ze. Maar eigenlijk willen ze gewoon mijn centjes om zich zelf op te vrolijken op de Blue Monday-dag vermoed ik. Blue Monday dus. Het is vandaag maandag. Hij is niet blauw maar grijs en koud. Een Britse psycholoog bedacht een paar jaren geleden dat de maandag van de laatste volle week in januari voor veel mensen de dag is waarop ze zich het treurigste, neerslachtigste en weemoedigste voelen.

De dagen zijn in januari nog koud en donker, de kerstboom is vorige week opgehaald, en misschien zijn er al veel goede voornemens gesneuveld. Dat zou de reden kunnen zijn dat mensen zich treurig kunnen voelen..

Ik was vergeten dat ik me vandaag het treurigste kon voelen. Per ongeluk vond ik het gisteren zo’n sombere grijze mismoedige treurige koude dag. Geen Sisi op tv. Ik had een Blue Sunday….en afgelopen saturday was ook niet veel beter. Twee hele dagen Blue Monday. Ik had dus een Blue Weekend.

Vandaag is Dolly Parton jarig. Ze had vandaag 69 kaarsjes op de taart als ze taart met kaarsjes zou hebben. Zo’n heerlijke muziek. Ik ken een countryline-dansje op het prachtige lied “Island in The Stream”. Ik wil hem U wel leren….maar ik moet eerst zelf weer eens gaan beginnen met dansen…maar nu nog even niet. Hopelijk later dit jaar weer. ahaa dat word mijn voornemen. Mijn goede voornemen heb ik vandaag gemaakt. Die begint vandaag pas. Maar nu ga ik slapen. Welterusten.

©missie M.

3 reacties op “**Blue Monday

  1. Ook toevallig! Mijn weekend was ook blue omdat ik me de hele decembermaand en halve januarimaand heb lopen vervelen.
    In Engeland zal dat trieste gevoel nog wel erger zijn dan hier, omdat Kerstmis daar een supergroot feest is met office parties en veel meer opgeklopte emotie dan bij ons in het Calvinistische Nederland.
    Ik merkte de afgelopen feestdagen pas hoe verschillend wij het hier vieren toen mijn zus met al haar verhalen kwam over uitspattingen tijdens de Kerst.

    • Hallo Inge, wat jammer dat je je hebt verveeld. Had je liever met je zus mee willen gaan naar Engeland?
      Nu worden de dagen toch elke dag weer wat langer.De crocusjes komen al boven de grond uit. De tijd vliegt, Voor je het weet kun je weer in je tuintje werken.

  2. Missie ik bedoelde dat de verhalen van mijn zus gingen over de Britse cultuur. ZA is heel erg Brits omdat het een Gemenebestland was tot 1960. Ik had vorig jaar wel naar Engeland willen gaan, maar nu heb ik een kat en wil niet meer weg. het is leuk met een beestje in huis.
    Gelukkig worden de dagen alweer langer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.