*Het weerbericht

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Heerlijk dat zonnig ‘hogedrukgebied ten noorden van ons land’ hé. Geen storing in de lucht. Alleen hier en daar schuiven er velden sluierbewolking voorbij. De oostenwind is meest matig van kracht en het word ongeveer 19 graden.

Ik hoorde vanmorgen al vroeg de wind huilen. Het zonnetje scheen. Gezellig dat wel.

Ik ga een zonnige herfstwandeling maken.

doei.

©missie M.

-Geachte minister Rutte

Geachte minister Mark Rutte,

Ik las in de krant van afgelopen vrijdag dat het kabinet de steun van de oppositie nog lang niet binnen heeft. Ook verwijt de oppositie het kabinet “gebrek aan duidelijkheid” en willen ze weten hoeveel ruimte er is om plannen van het kabinet bij te stellen. U gaf daarop géén bevredigend antwoord.

Tja, ik had al langgggggggggggggg in de gaten dat ze van u geen bevredigend antwoord kunnen verwachten. U weigerde een paar jaar geleden te geloven dat er armoede bestaat in Nederland terwijl het aantal voedselbanken en kledingbanken bleef groeien. En nu stond er in de krant: Rutte benadrukte in zijn slotwoord dat de problemen in Nederland GROOT zijn. “We moeten snel tot oplossingen komen”.

Hehe dat u dat eindelijk inziet, maar jammer dat u dat niet van te voren wou zien. Nu vraagt u via de krant aan mij “we moeten snel tot oplossingen komen”. Neeheee meneer Rutte niet “we” maar u. Ik heb u al eerder gewaarschuwd “Mark kijk uit” en “Mark zet alsjeblief geen handtekening in Brussel” maar u wou niet luisteren. U gaat maar mooi terug naar Brussel en zegt daar “sorry, ik scheur ons contract door, want zo rijk is ons land helemaal niet dat het zoveel miljoenen kan weggeven want wij hebben kinderen, scholieren, zieken en ouderen die we moeten beschermen, en alle mensen die belasting betalen en daarom niet werkeloos mogen worden. Het is óf met minder deelnemen óf helemaal niet”. En sorry wij hebben geen “minimaal-37 JSF-kisten” nodig, zo groot is ons landje niet. Als één JSF opstijgt en vol gas geeft is die binnen een paar seconden over ons land gesurft, dus waarom 37 stuks. Word het daar straks boven in de lucht ook filevorming. Steek liever die miljarden voor die kisten in een bevredigend antwoord aan de oppositie.

doei.

©missie M.

***Natuurwandeling

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Vroeger op school had ik een klasgenootje. Ze was niet het enige klasgenootje. Maar dit klasgenootje had een kettinkje waar een rond zilverplaatje aan hing. Op dat plaatje stonden rare stipjes en streepjes en als je er tegen blies dan draaide het plaatje rond en zag je de woorden “I LOVE YOU” staan. Dat vond ik zo gaaf, alle andere klasgenootjes vonden het gaaf…maar voor het meisje was de lol er gauw vanaf, want we hingen dagenlang aan haar nek.

Nou wandelde ik vanmorgen door de natuur. Ik genoot. Toen ik een leeg blikje zag liggen raapte ik het op en deed het in de afvalbak. Maar na vier lege blikjes werd ik wel wat mopperig en zei ik “tjonge jonge ruim die rotzooi toch zelf op”. Teleurgesteld liet ik me op een bankje vallen. Mijn armen vielen langs mijn lichaam omlaag, mijn benen futloos lang uit voor me uit gestoken, mijn hoofd viel achterover, mijn ogen keken omhoog en toen gebeurde het…..Er kwam een vlinder op een nogal niet-alledaagse-manier aangevlogen. Mijn ogen volgden het fladdertje dat op mijn been ging zitten…ze keek me aan…draaide haar rug naar me toe…allemaal stipjes en streepjes op haar vleugels…. en toen…toen fladderde ze heel hard met haar vleugeltjes en toen las ik “I LOVE YOU” in vlindertaal natuurlijk. Mijn mond viel open. Het fladdertje vloog daarna weg, het duurde even voordat ik iets kon zeggen maar toen riep ik het fladdertje nog snel én heel hard na “I LOVE YOU TOO”. Ik weet niet of het vlindertje het gehoord heeft. Ik hoop dat die boer op het land zijn hoorapparaatbatterijtjes leeg had want het was wel heel privé.

Nu ga ik koken, doei

©missie M.

 

*Onfortuinlijke val

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Ik las in de krant dat U in huiselijke kring een “onfortuinlijke” val heeft gemaakt en daarbij het jukbeen heeft gebroken waardoor u al geopereerd bent en een paar dagen in het ziekenhuis moet verblijven. Verder herstel zal in Huis ten Bosch plaats vinden. U was in maart van dit jaar ook al eens gevallen in Groningen las ik. Tjonge jonge wat een gedoe.

De naam van het ziekenhuis heeft de Rijksvoorlichtingsdienst niet bekend gemaakt,Jammer dan kan ik U ook geen beterschapskaartje sturen.

Ik neem aan dat U met meerdere op een ziekenhuiskamer ligt en daarom mijn kaartje niet zult missen. En als U meermaals op de bel moet drukken voor de stoelgang, kan U beter niet gaan roepen “zusterrrrrrrrrrrrr”  want dat bezuinigen in de zorg zal iedereen voelen.

Ik wens U veel beterschap. Doei

 ©missie M.

-Participeren

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Had U de krant van afgelopen zaterdag gelezen? Zo nee? Laat het maar zo. Premier Rutte zei: “burgers vinden ons beleid logisch”. Wat bazelt hij nou toch? Zelfs het merendeel van het kabinet vind zijn aanpak niet logisch.

En dan de woorden: Als je ziet wat dit kabinet allemaal aanpakt en je ziet tegelijkertijd de werkloosheid oplopen en de koopkracht dalen, dan vind ik dat niet verrassend”.

Moeten we dit echt serieus nemen? Hij weet niet eens wat een gezin kost…..hij weet niet eens wat het samenwonen kost. Alles wat hij aanpakt is voor Brussel en de werkloosheid in de Oostbloklanden.

Toen ik vorige week de grote foto op de voorpagina zag waarop koning Willem en koningin Maxima over de rode loper lopen bekeek ik vol bewondering de warme gebreide jurk van Maxima. Toen dacht ik “deze meid is op haar toekomst voorbereid”.

 Toch moest ik toen denken aan de woorden in de toespraak van onze koning: De burger gaat participeren en moet daar eigenlijk blij om zijn, want het geeft zijn leven en dat van zijn naasten meer zin”.

Huuuu’h snel een puffertje pakken.

Doei

 ©missie M.

**De Herfst

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Vandaag is de herfst begonnen….Ik zie het nu pas in de agenda staan…heb er de hele dag niet eens bij stil gestaan. Maar gelukkig morgen gaat de herfst verder.

Drie maanden herfst….noten rapen, kastanjes eten, bladeren ruimen, laarzen aan, sjaal om, wandelingen langs paddenstoelen maken, flanellen pyjama, warme sokken, foto’s maken….Ik heb er zin in.

Jahouuuuuuuuuuuuuuu Herfst here I come. Maar ik ga nu eerst slapen.

Welterusten

©missie M.

**Lady in Red

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Volgende week de 29-ste september is het “Dress red day”. De hartstichting roept alle vrouwen op om die dag iets roods aan te trekken om aandacht te vragen voor hart en vaatziekten.

Wat zal Chris de Burgh dan in de wolken zijn. Allemaal lady’s in red. Cheek tot cheek. Maar niet “Just you and me”.

doei

©missie M.

**Geachte Chris de Burgh

Geachte Chris de Burgh,

Ik geniet optimaal van uw lied “Lady in Red”. Ergens diep van binnen weet ik dat u dit lied ook een beetje voor mij hebt geschreven. Of in ieder geval een beetje voor mij zingt omdat mijn man nooit zangles heeft gehad.

Maarrrrr……Ik heb een hele mooie rode blouse en ook een hele mooie jurk. Maar die jurk is geen rode jurk en die zit op het moment iets te strak daar waar het niet te strak moet zitten. Het liefste draag ik die rode blouse. Dus geen dress, en al helemaal geen red dress.

U zingt met passie, gevoel en echte liefde. Dat is wel wat anders dan een man of zeerover die valt voor een zwaaiende dame met een bloemenketting op een rokje van stro omdat ze zo mooi kan zwaaien op het witte strand. Aloha. Ammahoela

De woorden “the way you look tonight” zingt u zo mooi….ahaaaa toevallig heb ik dan ook een the-way-you-look-tonight-look. . De vrouwen zullen vast in bosjes “cheek tot cheek” voor uw voeten vallen met zo’n mooi overtuigend prachtig lied. Mijn complimenten.

doei

©missie M.

 

*JSF-kisten

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Ik heb de tv gisteren niet aangezet. Ik wou de troonrede op prinsesjesdag niet horen. Maar vandaag lag de krant bij het ontbijt.

Zoveel miljarden voor “tenminste” 37 gevechtsvliegtuigen, de JSF-kisten omdat ze het nieuwste van het nieuwste speeltje zijn. De prijs per stuk is nog niet helemaal duidelijk. Maar peperduur zijn ze, en ze komen er in elk geval wel. En dat terwijl we elk jaar dodenherdenking vieren op een “dit nooit meer manier”.

Vorige week sprak iemand op tv over de armoede in ons land waar vooral veel kinderen dupe van waren. Kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Kinderen die geen winter of zomerkleding hebben. Vechtscheidingen omdat ouders de schulden niet meer kunnen betalen.

Wat is er mis met zo’n oude Dakota? Als die oude bommenwerpers uit de tweede wereldoorlog overvliegen dan gaapt iedereen vol verbazing naar de geschiedenis daar in de lucht. Een lach op het gezicht als men zegt “whooow dat ze nog vliegen”. Iedereen zal zwaaien naar die ouwe kisten. Dan gaat niemand schieten of oorlog maken.

Ik ga mijn tanden poetsen en mijn nachtpon aantrekken.Welterusten. Doei.

©missie M.

 

 

-Geachte president Obama

Geachte president Barack Obama,

Hoe gaat het met u? En met uw vrouw en kinderen? U heeft het er maar druk mee hé? Dat gedoe met Syrië en die chemische wapens. Verschrikkelijk.

Ik wil u even ‘tippen’. Namelijk, onze minister van Financiën Dijsselbloem zei afgelopen februari: “Vijf landen mogen volgens het internationale non-proliferatieverdrag kernwapens hebben en het zou “gek” zijn om beleggingen daarin te verbieden”. Zeven banken hebben 1,5 miljard belegd in kernwapens.

Ja, dat zegt ik. Kernwapens en chemische wapens dat is een grote misdaad tegen de hele aardbol en alles wat er op leeft. Burgers worden al bekeurd als ze iets te hard rijden of geen autogordel dragen.

En nu blijkt dat er in 2010 onder leiding van Balkenende IV in het geniep met de Verenigde Staten is besloten om nieuwe kernwapens te plaatsen in Volkel. En dat het peperdure gevechtsvliegtuig JSF het nieuwe kernwapen-met-staartvinnen moet kunnen dragen.

We hebben nog een hele klus voor de boeg om kernwapens, chemische wapens en gevaarlijk tuig te weren.

Doei

©missie M.