* Circus Renz

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U het al gehoord? Circus Renz verkeerd in zwaar weer. Het circus heeft een belastingschuld van 100.000 euro en daarnaast nog een open bedrag van 300,000 euro waarmee ze het circus van de investeerder terug willen kopen. In totaal  een schuld van 400,000 euro dat voor 7 september voldaan moet zijn.

De circusdirecteur hoopt dat de overheid bijspringt.

Nou vroeg ik me af of zo’n historisch volkskundig artistiek cultureel oud-circus niet onder monumentenzorg valt. Kan Uw lakei dit eens uitzoeken in het archief aub ?

Het zou mooi zijn als het circus gered kan worden. Iemand dacht dat het bezoekersaantal ook terugliep omdat er geen wilde gevaarlijke dieren meer in het circus optreden.

Ons kabinet deed afgelopen week aan teambuilding. Dat bracht me op een idee. Als ze nog één teambuilding in de ring deden…..Reclamedoeken met de tekst: “Ministers in the ring”. Dan loopt het vast storm, worden vele kaartjes verkocht en het circus is weer gered..

Voor ieder één act. Onze minister president voor één keer de spreekstalmeester.

Minister Edith Schippers in een glansend slimfit pakje bij de paardendressuur-act.

Minister Dijsselbloem assisteert bij de grote verdwijntruc.

Minister Koenders wringt-zich-in-onmogelijke-bochten-act.

Minister Asscher met de drie-slagen-in-de-rondte-act.

Minister van veiligheid Ard van der Steur met de act “het hete hangijzer”.

Minister Jet Bussemaker met de rare kapriolentruc.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert de Willem-Tell-act…maar dan zonder echte pijlen. Een pijl met een zuignap. De minister roept bij het afschieten van de pijl “pang”.

Minister Henk Kamp zaagt een kist door midden waarin een lenige assistente zit…..Ach nee, toch maar beter de slappe koord act.

Ronald Plasterk doet acrobatiek.

Lilianne Ploumen met de Chinese bordjes-act

Melanie Schultz met de diabolo of springwip.

Ben ik nog iemand vergeten? Er zijn nog zat acts te bedenken. De ballopen, jongleren, Salto mortale, vuur-spugen, clowns die het publiek amuseren.  De bevrijdings-act met kettingen en sloten. Honden- of geitendressuur.

Het is maar een idee, ze kunnen vast ook hun acts onderling ruilen.

Welterusten.

©missie M.

 

 

*Bericht van de VN


Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U het al gelezen? In het RTL-nieuws van 28 augustus las ik dat de Verenigde Naties wil dat Nederland zwarte Piet aanpast. Volgens de VN is zwarte Piet nu discriminerend en moet de overheid een actieve rol spelen in het aanpassen van de Pieten.

Hebben ze niets beters te doen? Toen U als koningin, en Maxima, (destijds a.s. koningin), een paar jaren geleden tijdens een bezoek aan het rijke VAE  blootvoets moesten lopen, naast mannen met schoenen aan hun voeten…en een hoofddoek over Uw hoedje…daar hoor ik ze niet over.

Moeten de VN niet mensensmokkelaars gaan oppakken omdat zij veel geld willen verdienen met mensen op onverantwoordelijke manier en met valse voorwendsels de weg naar Europa wijzen?

Snik…de lieve Zwarte Piet moet zijn huidskleur verloochenen. omdat ergens in een ver-en-lang-geleden-geschiedenisboek donkere mensen als slaven moesten werken. Ja verschrikkelijk ,maar niet één kind behandelt onze Piet als een slaaf. Ze zijn gek op onze zwarte-schoorsteenroet-Piet.

En hoppa de zwarte Pieten van de Bijenkorf worden vervangen voor gouden Pieten. Gouden Pieten? Majesteit, Nou voel ik hier een bries van verontwaardiging door de kamer trekken.Wat is de goudwaarde vandaag? In deze tijd van broekriem aantrekken…hangen er gouden Pieten aan het plafond van de Bijenkorf? Wat is er mis met een natuurlijke huidskleur? Wat is er mis met de mooie kleur van onze traditionele Piet? Mijn buurman heeft geen gouden-handjes….en de moderne Pieten hebben niet alleen gouden handjes maar ook gouden voeten, gouden neus, gouden oren…Hoe zal buurman zich voelen bij het zien van al die gouden handjes. Enne…weet de VN wel op welke manier goud gevonden word?

Arme mannen werken in de hitte, staan dagenlang gebukt in een mager beekje, of op hun pijnlijke knieën met vergiet, emmer en zweetdruppels op hun hoofd…te zoeken naar een mini korreltje goud. Het kan dagen of weken duren eer ze één pietsiewietsie korreltje goud hebben gevonden.

Ik heb even gewikipediaad: Ook heden ten dage zijn nog velen als goudzoeker werkzaam, vooral in ontwikkelingslanden en dikwijls onder erbarmelijke omstandigheden en soms met dramatische gevolgen voor het milieu, onder meer in het Braziliaanse Amazonebekken, Chili en Mexico

Ik schei er nu over uit.

Doei!

©missie M.

      

* Zwarte Piet en de VN

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Juni 2015: aanslag op toeristen in Sousse,een badplaats in Tunesië, daarbij vielen 38 doden.

Jan. 2015: Saudi-Arabië heeft een rechtssystheem dat gebaseerd is op de sharia, de islamitische wet. Doodstraf voor homosexualiteit, Godslastering, verraad en moord. Afhakken van een hand bij diefstal, afhakken voet en hand bij beroving, of het stenigen van overspelige vrouwen. Het dictatoriaal bewind van Saudië-Arabië duld geen enkele vrijheid van meningsuiting.

17 aug.’15:Een vulkaan op het Japans eiland Kyushu wordt steeds actiever. Omwonenden zijn geadviseerd om te vertrekken. De vulkaan ligt op ongeveer vijftig km van de kernreactor Sendai.

17 aug.’15:In Bagdad kwamen ruim twintig mensen om bij een aanslag.

18 aug. ’15:Nederland betaalt steeds de boetes voor Palestijnse boeren zodat zij hun graafmachines en bulldozers terug krijgen die door het Israëlische leger in beslag worden genomen. Om de toegenomen onrust tussen Joodse kolonisten en Palestijnse boeren (die ruzie maken om grond op de Westelijke Jordaanoever) de kop in te drukken grijpt het leger van Israël steeds vaker in. Uhhhh…Nederland besteed voor de periode tussen 2013 en 2016 zo’n negen miljoen euro aan ontwikkelingsgeld aan Palestijnse landbouwprojecten en daarvan gaan jaarlijks enkele tienduizenden euro’s op aan boetes, stond in onze krant. Boetes betalen vanwege een soort landje-pik tussen Joodse kolonisten in Israël en Palestijnse boeren, maar men deelt aan Rusland sancties uit omdat de Russen hun Krim verdedigen?

in de krant van 18 aug.’15:Den Haag: Elke week komen er ruim 1700 asielzoekers bij.

in de krant van 19 aug,’15:Tientallen Nigerianen verdronken in de rivier toen ze militanten wilden ontkomen na een aanval op hun dorp.

in de krant van 19 aug.’15: IS verklaart aan Turkije oorlog via video. Zelfmoordaanslagen en verovering Istanboel stond in onze krant.

in de krant van 19 aug.’15:Griekenland kan de toestroom vluchtelingen niet aan.

in de krant van 19 aug.’15 In Bangkok was alweer een flinke explosie op een plaats waar veel toeristen komen. De dag ervoor was ook al een bloedige aanslag op toeristen. Steigers waar toeristen aan boord gaan waren het doelwit.

in de krant van 19 aug.’15:De Noordpool is niet meer heilig las ik in de krant. Shell mag gaan boren in het Noordpoolgebied. Daar zitten veel risico’s aan, maar de financiële belangen zijn groot.

in de krant van 20 aug.’15: NAVO waarschuwt Rusland om Oekraïne

in de krant van 20 aug.’15: Opnieuw aanslag in Istanboel. Doelwit: het Dolmabahce Paleis, een toeristisch trekpleister.

in de krant van 20 aug.’15: In de Tunesische badplaats Sousse openden islamitische militanten het vuur toen een groep agenten voorbij reden.

in de krant van 21 aug.’15: Europese Commissie verheugd over vertrek Tsipras.

Het stierenvechten of het traditionele stierenrennen in Spanje waar elk jaar mensen en stieren aan hun verwondingen sterven.

Alles in de kranten van augustus 2015: En waar buigt de VN zich over? De VN buigt zich over Zwarte Piet. Om vijf dagen later te zeggen: “Piet is schending van mensenrechten”. De Verenigde Naties hebben zich alweer opnieuw kritisch uitgelaten over ons lieve vredige supermooie blije kinderfeest, het Sinterklaasfeest. Het feest waar held-Piet in het middenpunt staat, en iedereen houd van Piet. Het anti-racisme-comité sprak woorden uit als “schendingen van mensenrechten die nooit gerechtvaardigd kunnen worden door tradities of gebruiken.”

Majesteit, moet U nou ook zo hard huilen?

Majesteit, Hou U taai-taai hé?

©missie M.

* Strandwandeling voor kabinet

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Hoe was de eerste schooldag van Amalia op de middelbare school? Net zo spannend als voor alle leerlingen die naar een nieuwe school gaan neem ik aan.

De vakantie is afgelopen. Vorige week stond een grote foto in onze krant. Een foto van een grote groep mensen wandelend door het mulle zandstrand van Wassenaar, sommigen hadden hun schoenen in de hand en liepen op blote voeten. Het was het kabinet dat aan teambuilding deed. Ik zag een lachende Mark Rutte die duidelijk genoot van de jaarlijkse ‘heidag’. Onder de foto de woorden:

“Het is inmiddels een traditie voor het kabinet om aan het begin van het politieke jaar op een heidag in een informele setting naar de toekomst te kijken en het groepsgevoel te versterken”.

Gelukkig dat ze in groepsversterkende-formatie naar de toekomst kijken. Dat werd hoog tijd. We zullen vast profijt gaan merken als dit kabinet dikke-mik-building blijft/word. Want er word een potje van gemaakt. Nu we het over de toekomst hebben…..Ik las dat meerdere sektes tegelijkertijd opnieuw het einde der tijden voorspellen. Er worden zelfs datums in september genoemd.

Majesteit, we moeten toch maar zelf een nieuwe Maja-kalender maken. Toch? Maar nu gaan we eerst lekker slapen,Welterusten.

©missie M.

** Ik zag Angela…

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Raad eens….raad eens wie ik tegen kwam? Ik was vanmorgen in een Duitse winkel….we waren in een Duits waren-haus. Het was druk maar ik bewoog me als een nette Nederlander door de Duitse winkelpaadjes…en toen zag ik in eens een vrouw bij het gemüse staan. Ze kwam me bekend voor…”Is ze het nou?” dacht ik…..de mevrouw zag dat ik haar had herkend want ze glimlachte naar me…..Is het dan toch echt Angela Merkel? Ik bedacht me geen moment en liep naar haar toe en zei toen: “Donnerwetter, wer haben wir den da? Sie hier? Oder? Wie haben sie mich gefunden? Ich komme nie in dieser warenhaus und ausgerechend heute sind sie da. Sie haben es fast gespürt das wir zusammen um den küchen-tisch platzieren solle um ein apfeltje zu…rasieren schäle.

De mevrouw stond alleen maar met grote ogen naar me te kijken alsof ze het niet kon geloven dat ik het was. “Ik ben het, missie” zei ik, maar ze bleef me met open mond aankijken. Ze probeerde onder dat keukentafelgesprek uit te komen en herhaalde steeds “aaaa…..” Ik zei “kein aber”. Maar toen zei ze “Ik kan u niet verstaan, want ik kom uit België”. “Angela, Mach kein scheiss” zei ik….U…….o….uh…maar wat ik vragen wou “weet u waar hier de appelmoes staat?” vroeg ik toen maar gauw.

Ik hoop dat de mevrouw echt geen woord van mijn Duits kon verstaan….Als ik Duits praat…dan klink ik ongeveer zoals Uw vader Nederlands praatte…Nee…ik klink toch een paar tikkeltjes erger.

Het was me het dagje wel. Ik ga mijn zomerse nachtpon aan doen en mijn tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

* Slome dag

18 augustus 2015

Lieve beste majesteit,

Vandaag was het een slome dag, met sloom weer, en tijdens het koken van het avondeten was er slome muziek op de radio.

Ik hou van countrymuziek en countrylinedance, maar dit was slome countrymuziek. De countryzangeres op de radio zong  sloom, triest en zo langzaam. De radio stond niet in de buurt van het fornuis en daarom kon ik niet alles goed horen wat ze zong. Of er iets mis was met de hoefijzers van het paard…of dat ze liefdesverdriet had…of dat haar danspartner de pasjes niet kende op de dansvloer bij een leuk countrydansje…ik weet het niet. Het tweede en derde lied waren ook al zo traag. Wat ze precies zong heb ik niet helemaal kunnen volgen. Wel zong ze vaak “give me one more..” ik weet niet eens wat ze more wou hebben. Ik vermoed hooi voor het paard.

Dan was er nog meer nieuws. Sinead O’conor gebruikte de woorden “dat ze verkracht is door haar team”. Ik meteen medelijdend lezen wat er gebeurd is, blijkt dat ze niet verkracht is maar zich verkracht voelde door haar team, omdat de teamleidster zich zelf meer loon hadden toegeëigend dan Sinead zelf kreeg. Sabia voelde zich ook al verkracht en voor dood achter gelaten omdat de roddelbladen negatief over haar hadden geschreven.En Yolanthe voelde zich ook aangevallen toen een paar maanden geleden een reactie was geweest op haar uiterlijk/bolle wangen.

Later vandaag las ik dat Jan Mulder vreemd was gegaan met een man. Ai nee, arme Jan’s-vrouw. Moet ik dit horen of lezen? Ik wou het niet weten…Jan en zijn seks-leven…Het gaat me niets aan. Ik zie het al voor me….. beelden van een blote Jan met een blote janneman. En zo net-alsof vuil kijkend naar….naar wat eigenlijk? Ik wil het niet weten. Wat zegt z’n familie? Krijgen die ook zulke denkbeelden? Ook dat nog. Weet zijn vrouw het al of moet eerst heel Nederland het lezen? Wat zal zijn vrouw zich ergeren aan deze uitspraak. Nu kan ik niet meer ‘zomaar-onbevangen’ naar Jan’s top-vijf-ergernissen luisteren bij DWDD. Ik zal dan steeds denken bij ergernis nummer 5 of 4 of 3 of 2 of ergernis nr 1:Jan die vreemd ging met een man. Maar het was wel al heel lang geleden had hij gezegd…Maar Jan…. waarom het dan nu nog oprakelen, uitgerekend op een slome avond als vanavond? Had je het nog niet verwerkt of word je gechanteerd?

Give me one more?…nee not for missie.

Wat ik dan wel weer positief vind is een onderzoek aan de universiteit van Texas. Texaanse wetenschappers hebben aangetoond dat plastische chirurgen beter, mooier en sneller hechten met muziek erbij. Sneller en beter hechten levert winst op in een ziekenhuis. En de patiënt hoeft minder lang onder narcose en de kans op complicaties is kleiner, stond in de krant van vorige week. Maar er was wel kritiek op het volume van de muziek omdat de operatie-assistent dan niet kon verstaan wat de chirurg vroeg. De chirurg moest wel vijf keer vragen welk instrument hij/zij moest hebben. Waardoor de patiëntveiligheid in het geding komt, aldus het Britse Journal of Advanced Nursing.

Muziek is voor de patiënt ook van belang las ik. De patiënt die voor de narcose een koptelefoon op krijgt met z’n favoriete muziek is minder angstig blijkt uit een onderzoek uit 2014. De patiënt moet dan geen muziek krijgen waar hij van gaat springen en zingen denk ik.

Majesteit, wat ik dan wel even wil mee geven…op een memoblaadje…. voor op het bureau van de koning….”Laat de chirurg niet naar slome countrymuziek luisteren tijdens de operatie”…want dan is hij of zij én de OK-assistenten verre van snel tijdens het hechten. Welk instrument? Wat zei u? Give me one more!

Fijne dag! Doei.

©missie M.

** Pyjama van Elvis

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het is dit weekend 38 jaar geleden dat Elvis Presley is gestorven. Ik las dat de pyjama van Elvis Presley op een veiling in Memphis 15.000 dollar heeft opgebracht. Dat is omgerekend 13.400 euro. De zanger leeft al sinds 1977 niet meer, en toch word er nog veel geld betaald voor zijn pyjama.

In 1977 was ik een puber. Ik moet diep denken welke pyjama ik toen zelf droeg. Mocht het zo zijn dat ik die in een doos bewaard zou hebben, dan mag ik hopen dat er geen mot langs is gekomen.

Majesteit,…..zou ik plotsklaps beroemd worden als zangeres….of filmster….kunstenares of vriendin van de koningin…..dan moet ik mijn flanellen pyjama’s checken of er geen gaatjes inzitten, of alle knoopjes er nog aan zitten….geborduurd randje nog intact is, kraagje helder wit is. Ik neem aan dat Uw oude pyjama’s op-z’n-tijd in de voddendoos liggen, als poetslap om het zilver en de koperen kandelaren te poetsen, en dat U alleen maar piekfijne pyjama’s in de kast heeft liggen. Want voor we het weten komt er iemand die z’n dikke beurs trekt en de pyjama wil kopen, en in een glazen kastje tentoonstelt voor het publiek met een bordje erbij “deze pyjama deed missie M. aan voordat ze haar tanden ging poetsen”….en er naast de tandenborstel op een standaardje.

Majesteit, Laten we maar lekker gewoon blijven……offe ik in ieder geval dan hé. Ik ga mijn pyjama aan doen en mijn tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

 

 

*Straf

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Laats juli las ik dat een 47-jarige bidprentjes-verzamelaar uit Maastricht werd veroordeelt tot een  celstraf van 600 dagen waarvan 141 voorwaardelijk wegens het belagen, beledigen en vernielen van een auto. Hij vroeg aan nabestaanden of hij een bidprentje mocht hebben. Als de nabestaande nee zeiden was hij nogal vasthoudend en niet al te vriendelijk..

In de krant van 8 augustus las ik dat in Thailand twee personen zijn veroordeelt tot gevangenisstraffen voor majesteitsschennis. Een 48 jarige man kreeg een gevangenisstraf van dertig jaar, en een 29 jarige vrouw kreeg een gevangenisstraf van 28 jaar. Beide hadden op Facebook de Thaise koning Bhumibol beledigd. Eerst zouden ze een gevangenisstraf krijgen van 60 jaar en 58 jaar maar omdat ze bekend hadden werd de straf gehalveerd..

Op 10 augustus las ik dat in India vijf vrouwen uit hun huizen zijn gesleurd, doodgeslagen of doodgestoken. Door tientallen dorpelingen vermoord omdat de dorpsbewoners dachten dat de vrouwen heksen waren. Twee vrouwen konden vluchten. De week ervoor was een 17-jarige jongen met maagklachten overleden. De dorpsbewoners waren er van overtuigd dat de vrouwen hem hadden behekst. In de krant stond dat er in India sinds de eeuwwisseling  meer dan 2000 vrouwen vermoord zijn om diezelfde reden.

In de krant van 11 augustus stond een foto van een naakte man, zittend op de grond. Het bleek een foto van de kunstenaar Pjotr Pavlenski in november 2013, hij spijkerde zijn ….au….genitaliën vast op het Rode plein in Moskou. Uit protest tegen de apathie, de onverschilligheid en fatalisme van de moderne  Russische samenleving, de maatschappij. Hij noemt het een ‘metafoor’, een protest. Dat is dus geen opgelegde straf…..maar ik zie het als een straf die hij zich zelf heeft uitgezocht en opgelegd om een statement te maken.

Wat een bizarre rare straffen allemaal.

Majesteit, ik zal maar snel het schemerlampje uitknippen hé

Welterusten.

©missie M.

** Buitenaards leven?

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Sinds een paar weken, vanaf zo rond 24 juli, lees ik dat er een soort tweeling van de aarde is ontdekt. De ruimte-telescoop Kepler van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartagentschap NASA heeft buiten ons zonnestelsel een planeet ontdekt die wellicht bewoonbaar is, aldus John Grunsfeld van NASA.

De planeet De Kepler-452b ligt onbereikbaar ver weg. Is 60 procent groter dan de aarde. Kans op leven op een planeet is er als een planeet, net als de aarde, zich op de juiste afstand van de zon bevind. Zodat water niet verdampt of bevriest, waar het niet warm is en niet koud. Men noemt het Goldilocks zone. een Goudlokjes-gebied. Dat heb ik niet zelf verzonnen. Er zouden misschien meerdere Goudlokjes-gebieden zijn in het heelal. Maar waar? Misschien bestaan de ufo’s echt. Zou U instappen als een ufo met bemanning in Uw tuin zou landen, en de buitenaardse wezens zouden naar U zwaaien op een manier zoals wij doen als we zeggen “kom maar kijken”.

In de krant van 1 augustus las ik dat er “mogelijke bouwstenen van leven op aarde” (gassen die een rol spelen bij DNA) zijn gevonden op de komeet 67P waar Europa afgelopen november ‘verkenner Philae’ liet landen. Het is geen bewijs dat kometen voor leven op aarde hebben gezorgd maar het zou wetenschappers een stap dichter bij het antwoord op de vraag “waar komt het leven vandaan” zetten. Het Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft dit bekend gemaakt. De rotsblok is een overblijfsel van het ontstaan van ons zonnestelsel, 4,6 miljard jaar geleden. Majesteit, 4,6 miljard jaar geleden? Toen bestonden wij tweetjes nog helemaal niet. Toen had men nog nooit gehoord van Koningin Emma, Wilhelmina, Juliana of Beatrix. Majesteit, U zult zich wel afvragen “lees ik dat nou goed wat missie M. schrijft?” Geloof me, ik heb meermaals het artikel moeten nalezen met dezelfde vraag “lees ik dat nou goed?” Maar’uh het staat er echt geschreven door de ANP op bladzijde 7.

Misschien is er ook een planeet die Hemel heet. Waar Petrus aan de Stadspoort staat en eerst een gesprek met je aangaat voordat je door de poort naar binnen mag. Waar engelen met gouden en zilveren haarlokken (Goudlokjes-gebied?) zachtjes op harpen spelen. Ik hoop dat niemand de standplaats van deze planeet ooit zal ontdekken….want voor je het weet staat er een caravan en partytent op….en ontdekken wetenschappers weer andere gassen en DNA, afkomstig van planeet aarde.

Vorige week, in de krant van 6 augustus, las ik dat sterrenkundigen uit Leiden het “oudste licht ooit” hebben gezien. “Ze hebben mogelijk het oudste sterrenstelsel ooit gevonden” las ik. Ik vraag me dan af; waar aan ziet men dat het ’t oudste licht is? Zijn er foto’s van meerdere lichtjes naast elkaar gezet om te kijken welk licht het oudste is? Men had een object gezien van vlak na de oerknal, toen het heelal nog piepjong was stond in de krant. Ik vraag me dan af “waar aan ziet men dat het een object van ná de oerknal is?” Hoe zag de oerknal er uit en hoe weet men dat het object van na de knal is? Het licht zou er ruim 13 miljard jaar over hebben gedaan om de aarde te bereiken meld de Nederlandse onderzoekschool voor Astronomie. 13 miljard jaren? Echt?

Ik ben toe aan iets luchtigs. Een lekkere sterke kop thee met een luchtig koekje.

Doei.

©missie M.

** Saudische koning op vakantie

Lieve beste majesteit, prinses oud-koningin Beatrix,

Ik las dat de 79-jarige Saudische koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed met twee boeings en ongeveer duizend mensen personeel op vakantie ging. Ze zouden drie weken aan een Franse badplaats tussen Cannes en Antibes verblijven. Een openbaar strand in de buurt van de villa van de koning, Chateau d’Horizon, zou drie weken afgesloten worden. Om de veiligheid te waarborgen. maar de koning en zijn gevolg is na een week alweer vertrokken, omdat 150.000 mensen een handtekening hadden gezet tegen het afsluiten van een openbaar strand, de aanpassingen aan de villa, de plannen om een lift te bouwen naar het strand, het zonder-vergunning storten van een betonnen vloer op het strand voor de lift, en het weren van vrouwen in het beveiligingsteam.

Na een week werd het strand weer geopend voor de bevolking en de koning is zonder mededeling vertrokken, naar Tangiers in Marokko. De hotels zijn niet zo blij met het plotselinge vertrek. Een deel van het personeel verbleef in dure hotels. Kamers van 1000 euro per kamer, per nacht. Dat brengt geld in het laatje van het hotel. Zoveel geld voor een slaapkamer waar je de ogen dicht doet tijdens het slapen, en niets ziet van de luxe waar men 1000 per nacht voor betaald.

Ik vraag me wel zeker vijf keer per dag af “waarom heeft een koning 1000 mensen personeel nodig op vakantie?” Dat hij de kapper mee neemt….de nagelstyliste…de kok en keukenpersoneel….de woordvoerder-van-de-koning….twee piloten en copiloten, stewardessen, de ….hoe heet zo’n hoofdbekleding ook alweer?….dan moet ik aan een ronde cake met in het midden een gat denken…de tulband. Dus de tulbanddraaier kan niet gemist worden op vakantie natuurlijk……maar dan kom ik nog steeds niet aan 1000 stuks. En naast de piloten en stewardessen was er dat gedeelte personeel dat elders in hotels waren ondergebracht, ze konden niet meteen naast het bed van de koning staan als hij met de vingers zou knippen….dus wat is hun functie? En niet te vergeten…wat doet de koning uberhaupt nog zelf?

Hoeveel personeel gaat met U mee op vakantie?

Enfin, de bevolking van de vakantieplek was niet zo blij met de nukken van de koning, en de koning was niet blij dat er niet nog meer naar zijn pijpen werd gedanst. Geld maakt machtig. Een openbaar strand af laten sluiten…in een mooie zomer. Gelukkig dat hier verder gekeken werd dan de neus lang is.

Zo kan het dus gaan met de vakantie van een koning en zijn gevolg.

Welterusten.

©missie M.