** Pyjama van Elvis

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het is dit weekend 38 jaar geleden dat Elvis Presley is gestorven. Ik las dat de pyjama van Elvis Presley op een veiling in Memphis 15.000 dollar heeft opgebracht. Dat is omgerekend 13.400 euro. De zanger leeft al sinds 1977 niet meer, en toch word er nog veel geld betaald voor zijn pyjama.

In 1977 was ik een puber. Ik moet diep denken welke pyjama ik toen zelf droeg. Mocht het zo zijn dat ik die in een doos bewaard zou hebben, dan mag ik hopen dat er geen mot langs is gekomen.

Majesteit,…..zou ik plotsklaps beroemd worden als zangeres….of filmster….kunstenares of vriendin van de koningin…..dan moet ik mijn flanellen pyjama’s checken of er geen gaatjes inzitten, of alle knoopjes er nog aan zitten….geborduurd randje nog intact is, kraagje helder wit is. Ik neem aan dat Uw oude pyjama’s op-z’n-tijd in de voddendoos liggen, als poetslap om het zilver en de koperen kandelaren te poetsen, en dat U alleen maar piekfijne pyjama’s in de kast heeft liggen. Want voor we het weten komt er iemand die z’n dikke beurs trekt en de pyjama wil kopen, en in een glazen kastje tentoonstelt voor het publiek met een bordje erbij “deze pyjama deed missie M. aan voordat ze haar tanden ging poetsen”….en er naast de tandenborstel op een standaardje.

Majesteit, Laten we maar lekker gewoon blijven……offe ik in ieder geval dan hé. Ik ga mijn pyjama aan doen en mijn tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.