*Straf

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Laats juli las ik dat een 47-jarige bidprentjes-verzamelaar uit Maastricht werd veroordeelt tot een  celstraf van 600 dagen waarvan 141 voorwaardelijk wegens het belagen, beledigen en vernielen van een auto. Hij vroeg aan nabestaanden of hij een bidprentje mocht hebben. Als de nabestaande nee zeiden was hij nogal vasthoudend en niet al te vriendelijk..

In de krant van 8 augustus las ik dat in Thailand twee personen zijn veroordeelt tot gevangenisstraffen voor majesteitsschennis. Een 48 jarige man kreeg een gevangenisstraf van dertig jaar, en een 29 jarige vrouw kreeg een gevangenisstraf van 28 jaar. Beide hadden op Facebook de Thaise koning Bhumibol beledigd. Eerst zouden ze een gevangenisstraf krijgen van 60 jaar en 58 jaar maar omdat ze bekend hadden werd de straf gehalveerd..

Op 10 augustus las ik dat in India vijf vrouwen uit hun huizen zijn gesleurd, doodgeslagen of doodgestoken. Door tientallen dorpelingen vermoord omdat de dorpsbewoners dachten dat de vrouwen heksen waren. Twee vrouwen konden vluchten. De week ervoor was een 17-jarige jongen met maagklachten overleden. De dorpsbewoners waren er van overtuigd dat de vrouwen hem hadden behekst. In de krant stond dat er in India sinds de eeuwwisseling  meer dan 2000 vrouwen vermoord zijn om diezelfde reden.

In de krant van 11 augustus stond een foto van een naakte man, zittend op de grond. Het bleek een foto van de kunstenaar Pjotr Pavlenski in november 2013, hij spijkerde zijn ….au….genitaliën vast op het Rode plein in Moskou. Uit protest tegen de apathie, de onverschilligheid en fatalisme van de moderne  Russische samenleving, de maatschappij. Hij noemt het een ‘metafoor’, een protest. Dat is dus geen opgelegde straf…..maar ik zie het als een straf die hij zich zelf heeft uitgezocht en opgelegd om een statement te maken.

Wat een bizarre rare straffen allemaal.

Majesteit, ik zal maar snel het schemerlampje uitknippen hé

Welterusten.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.