* Slome dag

18 augustus 2015

Lieve beste majesteit,

Vandaag was het een slome dag, met sloom weer, en tijdens het koken van het avondeten was er slome muziek op de radio.

Ik hou van countrymuziek en countrylinedance, maar dit was slome countrymuziek. De countryzangeres op de radio zong  sloom, triest en zo langzaam. De radio stond niet in de buurt van het fornuis en daarom kon ik niet alles goed horen wat ze zong. Of er iets mis was met de hoefijzers van het paard…of dat ze liefdesverdriet had…of dat haar danspartner de pasjes niet kende op de dansvloer bij een leuk countrydansje…ik weet het niet. Het tweede en derde lied waren ook al zo traag. Wat ze precies zong heb ik niet helemaal kunnen volgen. Wel zong ze vaak “give me one more..” ik weet niet eens wat ze more wou hebben. Ik vermoed hooi voor het paard.

Dan was er nog meer nieuws. Sinead O’conor gebruikte de woorden “dat ze verkracht is door haar team”. Ik meteen medelijdend lezen wat er gebeurd is, blijkt dat ze niet verkracht is maar zich verkracht voelde door haar team, omdat de teamleidster zich zelf meer loon hadden toegeëigend dan Sinead zelf kreeg. Sabia voelde zich ook al verkracht en voor dood achter gelaten omdat de roddelbladen negatief over haar hadden geschreven.En Yolanthe voelde zich ook aangevallen toen een paar maanden geleden een reactie was geweest op haar uiterlijk/bolle wangen.

Later vandaag las ik dat Jan Mulder vreemd was gegaan met een man. Ai nee, arme Jan’s-vrouw. Moet ik dit horen of lezen? Ik wou het niet weten…Jan en zijn seks-leven…Het gaat me niets aan. Ik zie het al voor me….. beelden van een blote Jan met een blote janneman. En zo net-alsof vuil kijkend naar….naar wat eigenlijk? Ik wil het niet weten. Wat zegt z’n familie? Krijgen die ook zulke denkbeelden? Ook dat nog. Weet zijn vrouw het al of moet eerst heel Nederland het lezen? Wat zal zijn vrouw zich ergeren aan deze uitspraak. Nu kan ik niet meer ‘zomaar-onbevangen’ naar Jan’s top-vijf-ergernissen luisteren bij DWDD. Ik zal dan steeds denken bij ergernis nummer 5 of 4 of 3 of 2 of ergernis nr 1:Jan die vreemd ging met een man. Maar het was wel al heel lang geleden had hij gezegd…Maar Jan…. waarom het dan nu nog oprakelen, uitgerekend op een slome avond als vanavond? Had je het nog niet verwerkt of word je gechanteerd?

Give me one more?…nee not for missie.

Wat ik dan wel weer positief vind is een onderzoek aan de universiteit van Texas. Texaanse wetenschappers hebben aangetoond dat plastische chirurgen beter, mooier en sneller hechten met muziek erbij. Sneller en beter hechten levert winst op in een ziekenhuis. En de patiënt hoeft minder lang onder narcose en de kans op complicaties is kleiner, stond in de krant van vorige week. Maar er was wel kritiek op het volume van de muziek omdat de operatie-assistent dan niet kon verstaan wat de chirurg vroeg. De chirurg moest wel vijf keer vragen welk instrument hij/zij moest hebben. Waardoor de patiëntveiligheid in het geding komt, aldus het Britse Journal of Advanced Nursing.

Muziek is voor de patiënt ook van belang las ik. De patiënt die voor de narcose een koptelefoon op krijgt met z’n favoriete muziek is minder angstig blijkt uit een onderzoek uit 2014. De patiënt moet dan geen muziek krijgen waar hij van gaat springen en zingen denk ik.

Majesteit, wat ik dan wel even wil mee geven…op een memoblaadje…. voor op het bureau van de koning….”Laat de chirurg niet naar slome countrymuziek luisteren tijdens de operatie”…want dan is hij of zij én de OK-assistenten verre van snel tijdens het hechten. Welk instrument? Wat zei u? Give me one more!

Fijne dag! Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.