** Ik zag Angela…

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Raad eens….raad eens wie ik tegen kwam? Ik was vanmorgen in een Duitse winkel….we waren in een Duits waren-haus. Het was druk maar ik bewoog me als een nette Nederlander door de Duitse winkelpaadjes…en toen zag ik in eens een vrouw bij het gemüse staan. Ze kwam me bekend voor…”Is ze het nou?” dacht ik…..de mevrouw zag dat ik haar had herkend want ze glimlachte naar me…..Is het dan toch echt Angela Merkel? Ik bedacht me geen moment en liep naar haar toe en zei toen: “Donnerwetter, wer haben wir den da? Sie hier? Oder? Wie haben sie mich gefunden? Ich komme nie in dieser warenhaus und ausgerechend heute sind sie da. Sie haben es fast gespürt das wir zusammen um den küchen-tisch platzieren solle um ein apfeltje zu…rasieren schäle.

De mevrouw stond alleen maar met grote ogen naar me te kijken alsof ze het niet kon geloven dat ik het was. “Ik ben het, missie” zei ik, maar ze bleef me met open mond aankijken. Ze probeerde onder dat keukentafelgesprek uit te komen en herhaalde steeds “aaaa…..” Ik zei “kein aber”. Maar toen zei ze “Ik kan u niet verstaan, want ik kom uit België”. “Angela, Mach kein scheiss” zei ik….U…….o….uh…maar wat ik vragen wou “weet u waar hier de appelmoes staat?” vroeg ik toen maar gauw.

Ik hoop dat de mevrouw echt geen woord van mijn Duits kon verstaan….Als ik Duits praat…dan klink ik ongeveer zoals Uw vader Nederlands praatte…Nee…ik klink toch een paar tikkeltjes erger.

Het was me het dagje wel. Ik ga mijn zomerse nachtpon aan doen en mijn tanden poetsen. Welterusten.

©missie M.

2 reacties op “** Ik zag Angela…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.