-hoezo sancties opleggen?

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Ik schreef het gisteren al eens in “politiek” dat ik het opleggen van sancties aan Rusland niet snap. Ben ik dan dom? Of te laag opgeleid om zoiets te begrijpen? Snapt U het nog allemaal? Maar U bent toch ook goed opgeleid. Is dat vanwege het feit dat Poetin MISSCHIEN wapens heeft geleverd aan de rebellen/separatisten/terreurgroep/verzetsstrijders van Oekraïne? Maarrrrrrrrrr tijdens de Olympische spelen was er toch nog helemaal geen sprake van wapens maar wel van sanctie-geroep. Kijkt U alsjeblief even naar het filmpje. En dan vanaf 5.55 minuut.

http://youtu.be/xO8qZP_iU9I

Wie levert er dan wapens aan deze afgrijselijke oorlog? En is er dan één land of één persoon die dan Obama sancties wil opleggen? Waarom niet? Waarom moet dan aan Poetin sancties opgelegd worden als het niet eens Rusland is wat oorlog maakt?

Zuchttttttttttttttt….word U er ook zo kots-moe van? Trek Uw zoon de koning even aan de dure mantel en zeg dan luidkeels “en nou moet het afgelopen zijn”. Stuur aub onze premier een telegram met de tekst “Laten we geen kwaad met kwaad vergelden”.

Doei.

©missie M.

Ps. In de krant van 2 aug. staat: Aan de andere kant hamerde Obama op het recht van Israël om zichzelf te verdedigen.

Als Israel het recht heeft zich zelf te verdedigen, dan hebben rebellen/verzetsstrijders dat ook. Dat moet dus geen reden zijn om Poetin een sanctie te geven vanwege “mogelijk” leveren van wapens aan Oost-Oekraïne.

12 aug. 2014 ps.Ik vind dat Poetin zich al die tijd rustig heeft gehouden. Ik stond een paar maanden geleden al in de stress, want hoeveel verdraagt een Russisch-staatshoofd-als-Poetin dat zich keer op keer de huid vol laat beschuldigen alleen maar omdat hij het niet eens is met de manier om Oekraïne én de Krim in te palmen. Eerst de anti-homowet, dan het gevecht om de Krim, en nu zg de separatisten die “mogelijk”wapens hebben gekregen van Poetin, terwijl de man met de grootste wijzende vinger de ISIS machtig heeft gemaakt met wapens,Een moordend leger dat duizenden slachtoffers heeft gemaakt. Obama gaf toe dat hij zich had verkeken in de macht van ISIS. Slachtoffers die langs de wegen liggen. Zoveel lichamen…daarbij verbleekt zelfs het aantal slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne.
Nu gaat het weer miljoenen, miljarden euro’s én tig tig slachtoffers kosten om tegen dat leger te vechten.
En in de tussentijd met een lachend gezicht sancties uitdelen dat ten koste gaat van dit land dat juist niet betrokken wou zijn in die vuile-landje-pik-oorlog. En waarom? Omdat Guy van de EU Brussel een plezier wil doen, omdat er ooit een man was die vond dat er één groot Europa moest komen, waarbij verkiezingen onder burgers niet meer mee zouden tellen.

Sanctie voor het signaal. Welk signaal? Dat Merkel en Obama boos zijn op Poetin? Dat wisten we al tijdens de Olympisch spelen toen de reden zg. “de anti-homo-wet” van Poetin was. Obama riep toen alle staatshoofden op om niet naar de spelen te gaan vanwege die wet. Maar zelf staat Obama lachend handje-schuddend met een staatshoofd (die al jaren een zelfde wet heeft en misschien nog wel in ergere vorm én al jaren aan landje-pik doet) voor de journalisten. Obama en Merkel hebben in die periode geprobeerd Poetin om te praten maar hij wou niet met hen in zee. Met andere woorden Poetin wil het Rusland zo hebben zoals het er tot nu toe was. Merkel had toen gezegd “Poetin is niet meer van deze tijd” en dat had niet te maken met de anti-homowet….en ook niet met de Krim. Toen nog niet. Dat begon tijdens de paralympic’s pas.

Wat zou er gebeuren als Poetin bij de Nederlandse Antillen een sportief sportevenement zou organiseren? Of tijdens de vakantie van Willem-Alexander en Maxima een etentje reserveren in de stamkroeg van het paar. Dan heb ik het niet eens over een podium in de drukste stad om het hongerende volk van alles te beloven, maar dan moet het volk er wel wat voor doen. Zoals Guy riep met megafoon riep: “vecht het gevecht voor de EU en geef niet op tot je gewonnen hebt”. Blëhhhhh

-wat zijn we een ongelofelijk goed land

http://nos.nl/video/68074 … gelofelijk-goed-land.html

Beste minister Timmermans,

U heeft gelijk “wat zijn we een ongelofelijk goed land”. Laten we dat koesteren alsjeblief.

Laten we trots zijn op ons land, en ons niet mengen in een waardeloze peperdure nutteloze vuile oorlog. Want dat gebeurd nu wel. Zie het filmpje Euromania vanaf 12.20 minuut: Het plan om stiekem één Europa te maken, “step by step”. Dus eigenlijk gewoon landje-pik. Met oa het doel: Geen verkiezingen meer met betrokken burgers.

http://youtu.be/cO4Ayo4mYZg

ps 30 juli 18:00 u.: ik heb het ongelofelijk-goed-land-filmpje meermaals bekeken en ik kan maar niet ontdekken waarom u emoties toont? Het is mooi gesproken, maar het lijkt ook wel een beetje op sluikreclame. U noemt Eindhoven, Hilversum enz in één adem met de mensen in Oekraïne die u gesproken heeft, terwijl die mensen in Oekraïne misschien wel medeverantwoordelijk zijn voor het ongeluk met de MH17. Met opzet de MH17 in gevaar brengen noem ik een kwalijke zaak…en die twee partijen in de regering van Oekraïne zijn niet voor noppes opgestapt, er brak niet uit-het-niets een slaande ruzie uit…een regering dat zich de vot afveegt als het op mensenrechten aankomt….alsof het allemaal zo’n goeie mensen zijn daar in de oorlogvoerende-regering….neeheee minister Timmermans….dan is het niet kies om hen in één adem te noemen met de mensen, de hulptroepen in Oekraïne en Nederland, die er voor gezorgd hebben dat de slachtoffer waardig én eindelijk in Nederland terug zijn.

Dan vind ik u niet onafhankelijk in het onderzoek naar de ware toedracht. Ten slotte heeft de nieuwe president in juni 2014 de volgende woorden gesproken:  “En ik garandeer immuniteit aan al degenen die bloed aan hun handen hebben.” (zie dat nieuwsbericht in “Over……”) maar dat heeft u zelf gehoord want u was bij de beediging aanwezig.

Er komt toch hopelijk een eerlijk onderzoek???

http://www.elsevier.nl/Bu … child-voor-Kiev-1566037W/

De emoties en de toespraak bij de VN deden het goed, en in de tussen tijd kon u praten over die trouwring die door een schurk was afgenomen. Was u erbij? Waarom greep dan niemand in? Stel dat die trouwring straks toch gewoon bij de waardevolle spullen zit en terug gegeven word aan de nabestaanden. Stel dat “die schurk” de ring in dat doosje deed zodat die niet zou kwijt geraken”. Ik heb het filmpje gezien maar ik zag geen slachtoffer waar de ring van ontvreemd werd, ik zag wel een berg spullen die men in een vrachtwagen gooide, en tussen die werkmensen die ene man in groene militaire kleding, met een klein kartonnen doosje in de handen (en zonder wapen) waar hij spullen in deed….ja ook die ring…dat toevallig gefilmd werd. Ik zal een gebedje bidden dat de ring en alle andere spullen bij de nabestaande terug komen. Helaas konden we op meerdere filmpjes zien dat ook journalisten in de spullen graaiden of voorlazen uit een kinderdagboekje.

Doeiiiiiiiiiiii

©missie M.

http://youtu.be/piTnahEHctA  ringfilmpje

http://youtu.be/XlD-L3E1MDo Uitvergroting van ringfilmpje

 

late reactie van Missie M: Twee oude nieuwsberichten in “Over…” waarbij ik me afvraag “hoe neutraal staat u hierin?” Minister Timmermans u was bij de beediging van de nieuwe president van Oekraïne las ik, dé president die niets liever wil dan bij de EU horen en weigert te luisteren naar het opstandige volk. Hij zegt : Leg u geweren neer “En ik garandeer immuniteit aan al degenen die bloed aan hun handen hebben”. Met andere woorden:”Als ze doen wat hij wil zijn ze allemaal onschuldig voor het bloed aan hun handen? Alles word kwijtgescholden ten bate voor de EU? Het lijkt wel ‘het opstel’ van een dictator.

 

 

-Vrijspraak Berlusconi in Rubygate

Lieve beste majesteit,prinses Beatrix,

Het bericht over Berlusconi’s vrijspraak is een beetje ondergesneeuwd maar toch wil ik graag terug komen op dat krantenartikel van 19 juli 2014.

“Berlusconi is ontroerd” staat er bij een foto waar Silvio Berlusconi opstaat alsof hij op sollicitatiegesprek gaat bij madam Tussaud.

Vorig jaar kreeg hij 7 jaar gevangenisstraf opgelegd vanwege betalen van een minderjarige prostituee én machtsmisbruik. Het gaat hierbij om de van Marokkaanse afkomst nachtclubdanseres Karim El Mahroug. Ze had de bijnaam Ruby Rubacuori en zij was één van Berlusconi’s escorts op feestjes die Silvio in zijn villa hield. Op het moment dat ze op een “bunga bunga seksfestijn” van Berlusconi was was ze minderjarig. Toen Ruby gearresteerd werd wegens diefstal gebruikte Silvio zijn macht om haar vrij te krijgen en beweerde hij dat Ruby een nicht was van de toenmalige Egyptische president Hosni Mubarak.

Die arme Silvio toch. Hij word vaak aangeklaagd. Terwijl hij zijn straf van vier hele uren per week wegens fraude “uitzit” als vrijwilliger in een verzorgingstehuis, staat hij in Napels terecht voor het omkopen van politici. Maar nu…nu is hij ontroerd en geëmotioneerd door de vrijspraak in de Rubygate, en prijst hij de rechters in Milaan voor hun “bewonderingswaardige evenwicht en scherpzinnigheid”. Hij heeft volgens eigen zeggen “geleden” onder de valse beschuldigingen. Ik vraag me nu wel af of die scherpzinnige rechters ooit op een bunga bunga festijn zijn geweest.

Zal Silvio dan niet bewonderingswaardig geëmotioneerd zijn geweest vanwege die vier uurtjes vrijwilligerswerk in plaats van vier jaar gevangenisstraf ?…want die vier jaar plus de zeven jaar die nu vernietigd worden hadden het bewonderingswaardige evenwicht van Silvio behoorlijk geëmotioneerd ontroerd denk ik. Misschien dat Hosni Mubarak dan op de koffie en gebakken koek zou komen.

Majesteit, ik vind het allemaal gebakken lucht. Hoe kan het dat zulke hoge-Pieten-mensen overal vrijspraak voor krijgen?

Welterusten, doei.

©missie M.

-Geachte minister I. Opstelten

Omgeving rampplek MH17 nu niet veilig

Nieuwsbericht | 27-07-2014

Het team van 30 Nederlandse forensische experts heeft op dit moment geen veilige doorgang naar de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne.    ………

Geachte Ivo Opstelten,minister van veiligheid en justitie,

Ik las bovenstaande nieuwsbericht en dacht “help, help er word gevochten, het leger van Oekraïne gaat in de aanval tegen een deel van het eigen volk, de separatisten, terwijl er een staakt het vuren zou zijn zodat onderzoekers hun werk goed zouden kunnen doen.

Tjonge jonge jonge waar gaat dat heen? Ik wil iets doen?  Wat kan ik doen? Wie kan ik vragen stellen? “waar is onze minister van veiligheid?” Ik ging op zoek op internet. Hebbes; Ivo Opstelten minister van veiligheid en justitie.

Een foto van een paar jaar geleden schat ik zo, met de woorden: Hier sta ik voor :Zichtbaar, gezaghebbend en doortastend optreden van politie en justitie is ontbeerlijk voor het vertrouwen in de rechtsorde. Ik maak me sterk voor een daadkrachtige politie, met voldoende mensen en mogelijkheden, op dat Nederland veiliger wordt”

Ik vind u helemaal niet zo zichtbaar…nee. Maar u schrijft iets over “vertrouwen in de rechtsorde”. Ontbeerlijk ook nog.  Aangezien u dit jaar 70 bent geworden weet u vast te vertellen waar dat vertrouwen in de rechtsorde ligt. Is er een bepaalde aanpak nodig? Een systeem dat altijd werkt? Zijn er lesboeken te koop over “vertrouwen in de rechtsorde”  met het plan-van-aanpak-stappenplan”.

Zullen we voor de “goede orde” maar eerst een paar kaarsjes aan maken?

Welterusten.

©missie M.


 

*Geachte minister van buitenlandse zaken F.Timmermans

Beste minister Timmermans,

Ik zag U tijdens de eerste persconferentie naast premier Rutte staan en dacht “wat een zware taak”. Eerlijk gezegd was ik boos omdat u zo klunzig overkwam. Het ongeluk is gebeurd op donderdagmiddag, de persconferentie was op vrijdag waarbij minister Rutte zegt “Frans Timmermans gaat er morgen naar toe samen met de forenzen”. Ik dacht “morgen? Waarom niet gisteren?” En op zondagmorgen hoorde ik dat u alweer terug was….terwijl de slachtoffers er nog lagen, de separatisten ze niet mochten verplaatsen, (daarom vlaggetjes plaatsten) terwijl het er zo warm was.

Ik zag u een dag of twee later uw toespraak houden tijdens de veiligheidsraad in New York. Wat was u goed. Ik heb met open mond naar u geluisterd en mijn zakdoek binnen handbereik. Het was warm weer, maar ik kreeg kippenvel. U nam het op voor de slachtoffers, hun nabestaanden en voor ons land. U sprak vanuit uw hart. Vloeiend Engels Misschien nog wel beter dan menige Engelsman in die Veiligheidsraad. De hele wereld was geraakt door uw woorden.

U leek in ene klap op die rots in de branding. U en premier Rutte.

De waardige respectvolle manier waarop de slachtoffers terug naar ons Nederland zijn/worden gebracht. De aanwezigheid van ons koningspaar toen de eerste slachtoffers in Nederland aankwamen. En de vele mensen die langs de route stonden/staan als eerbetoon. Prachtig! Hopelijk dat de nabestaanden er kracht uit halen.

Waar een klein landje groot in kan zijn. Saamhorigheid.

Een vette pluim. Ik ben trots op u

Hoogachtend, missie M.

©missie M.

*Geachte Mark Rutte

Geachte Mark Rutte,

Ik had het niet voor mogelijk gehouden maar ja….ik moet het toegeven….ik vind dat u het heel goed hebt gedaan de afgelopen zware dagen. Ik voelde zelfs trots dat U onze premier bent en niet gaat roeptoeteren zoals oa Obama. U bent gegroeid in uw rol als premier. Obama zal vast tegen u gaan opkijken. Hoe groots dit kleine landje kan zijn.

Ik hoorde het gisteren bij het nieuws en vandaag las ik het ook in de krant. De woorden: In oorlogstijd is het eerste wat sneuvelt ‘de waarheid’.

Ik wil het even met U hebben over wapens. Gemene wapens. Wapens kunnen zo’n groot verdriet en chaos veroorzaken…dat moeten we niet willen. Nu gebleken is dat er geen bewijs is dat Rusland iets te maken heeft met die aanslag, maakt Amerika toch een verwijt naar Rusland omdat ze mogelijk wapens hebben geleverd aan de separatisten van Oekraïne of misschien dat de separatisten getraind zijn in Rusland. Maar waarom hoor ik Obama niet over het feit dat Guy Verhofstadt van de EU een paar maanden geleden het volk in Kiev-Oekraïne toe riep “vecht het gevecht voor de EU” en never give up until you win jour fight.  🙁  ??

Vanwaar uit geschoten is wist Amerika vorige week toch ook al…waarom zolang de haat tegen Rusland laten aanwakkeren? Verwijten maken? De Amerikaanse vliegtuigen nemen zelf een andere route..waarom hebben ze dit niet aangeraden aan andere vliegmaatschappijen? Stomme oorlog, stomme wapens, stomme gemene wapens.

Kijk…en daar wil ik het met u over hebben, want….onze minister Dijsselbloem vond vorig jaar dat onze banken mochten beleggen in kernwapens. Zeven banken hebben belegd in kernwapens en onze minister Dijsselbloem vond dat prima. Moeten we straks boos worden op de minister als iemand kernwapens gaat gebruiken? Of moeten we dan boos worden op de banken dat zij beleggen in kernwapens? Of moeten we boos worden op ons zelf want onze centjes zullen vast op één van die banken staan en gebruikt worden voor kernwapens. En die JSF…die gemene peperdure gevechtsvliegtuigen… de JSF die het nieuwe kernwapen-met-staartvinnen moet kunnen dragen. “Kernwapen met staartvinnen”.

Alles word maar goed gevonden tot dat het mis gaat. Wij zijn toch ‘een best aardig volk’ en bij een aardig volk horen geen gemene wapens.Of is dat voor de bescherming?

Welterusten, en veel kracht en wijsheid de komende tijd.

Doei.

©missie M.

*medeleven koningspaar

Lieve beste Majesteit,

Ik heb wel al een paar keren Mark Rutte zijn zegje horen doen over de onderste steen  boven, feiten boven tafel, en de beste mensen naar Oekraïne om de ware toedracht te onderzoeken. Ik vond dat hij gegroeid was in zijn rol als premier..

Ik vind het verschrikkelijk dat 18 juli 2014 zoveel onschuldige Nederlandse mensen zijn verongelukt. Mark heeft duidelijk gesproken tijdens de persconferenties, maar ik mis U. Ik weet zeker dat U allang een paar wijze woorden had gesproken tot Uw volk als U nog koningin was geweest. Ons koningspaar heeft vrijdagmiddag de volgende woorden in het register geschreven;

Vele duizenden mensen in ons land en daarbuiten rouwen om het verlies van familieleden, vrienden, collega’s, klasgenoten en bekenden. In onze gedachten zijn wij bij hen. Met allen die getroffen zijn leven wij intens mee.”

Toen U de troon af wou geven kwam U live op tv om dit aan ons te vertellen. Met prinsjesdag zit het volk voor de tv om te luisteren naar de troonrede, ook al weten we van te voren al hoeveel gaatjes van de riem er ongeveer aangetrokken moeten worden, maar we luisteren, en op nieuwjaarsdag luisteren we naar de nieuwsjaarsrede, elk jaar weer. Met koninginnedag/koningsdag zwaaien we als de beste naar ons koningspaar. En we zijn muisstil als ons koningspaar een krans legt op dodenherdenkingsdag…..maar waar zijn jullie nu? We zitten bij de tv, we luisteren, we kijken, we pinken menige traan weg, en we zijn muisstil. Ik mis ons koningshuis als rots in de branding. Ik ga het liedje van ‘De Dijk’ opzetten “Kan ik iets voor je doen?’ ……

Welterusten,

ps. 21 juli 2014 17:10 uur

Beste koning Willem Alexander,

Wat een mooie indrukwekkende oprechte toespraak heeft u gedaan voor de nabestaanden en alle mensen van dit land. U had die dag met de nabestaanden gesproken en U voelde hun verdriet. Ik maak een buiging uit respect.

©missie M.

*Vreugde en verdriet op één dag

Lieve beste Majesteit,

Vreugde en verdriet op één dag.

Ik wou U vanavond vragen wat Uw zoon koning Willem vond van de heropening van de autofabriek in Born te Limburg? Geen lint hoeven knippen, maar het gastenboek tekenen was de officiële opening vanmiddag. De fabriek hoopt dit jaar 50.000 mini’s te maken, en vanaf 2016 hoopt Nedcar er de Mini Countryman te maken. Als dat allemaal goed gaat komen er misschien 1000 extra banen bij. Mooi.

En dan lees ik zo net dat er een vliegtuig is neergestort. Het vliegtuig was vanmiddag vertrokken vanuit Amsterdam met doel Kuala Lumpur. Neergestort in Oekraïne. Er zaten 295 mensen in, waarvan 154 Nederlanders. Verschrikkelijk Verschrikkelijk. Nu ben ik even “van slag” en wil iedereen die in spanning zit of verdriet heeft veel sterkte wensen.

Welterusten

18 juli:ps. Ik hoorde vanmiddag premier Mark Rutte op de persconferentie. Hij wil dit tot op de bodem uitgezocht hebben en de schuldige straffen. Vooraf speculeren wil hij niet. Heel wijs en verstandig. Voor de eerste keer vond ik premier Rutte een echte premier en geen giechelbek. En ik hoorde dat het aantal Nederlanders 192 is. Wat een groot leed. Sterkte allemaal.

©missie M.

 

 

**Zeldzame Wolfsspin in Nederland

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U het ook gelezen? De Wolfsspin. De Beekpiraat-Piratula Knorri.

De laatste keer in 1890 gezien, en nu is hij gezien in ons Nederland. Uitgerekend in ons Limburg, bij de Geul. Die Wolfsspin is zeldzaam…maar uitgerekend als je hem niet wil tegen komen zou je hem tegen komen. Mocht Uw zoon koning Willem en koningin Maxima met de kinderen in de zomervakantie er eens op uit willen trekken en daarom in Limburg gaan wandelen, langs de Geul. En dan na een paar kilometer de picknickdeken in het hoge gras wil “uit spreiden”. Met broodjes en bekertjes melk er op. Dat ze dan maar eerst ‘ksssst ksssst’ zeggen om de spin te verjagen.

Ach…ik weet niet of die Wolfsspin gevaarlijk is of alleen maar eng. Of ie bijt of springt of alleen kleine prooi-tjes vangt, maar laten we geen risico nemen. Het Koninkrijk Nederland bestaat dit jaar 200 jaar en ik zou het fijn vinden als we nog vaker het jubileum kunnen vieren.

De spin dood meppen, lek schieten of kapot trappen moeten de bodyguards ook niet doen, nee….want hij is al zeldzaam…en zijn partner moet niet ook nog eens eenzaam worden.

Fijne avond nog, doeiiiiiiiii

©missie M.

**Veldslag in Brazilië

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het was spannend gisteravond hé toen ons Oranje tegen Brazilië voetbalde. Maar wat een veldslag. Wesley die al geblesseerd was voor dat de wedstrijd begon, Robben die er flink van langs kreeg…en dan nog de gele kaart kreeg, Blind die op een brancard afgevoerd moest worden, Kuijt met een bloedende hoofdwond, Van Persië die een zwiep maakte over het been van een Braziliaan, een zwiep wat iets weg had van een salto mortale. Dan nog de jonge Clasie die ook op een brancard afgevoerd moest worden. Onze voetballers kregen het flink te verduren.

‘Was er dan geen scheidsrechter op het veld’ hoor ik U denken. Jawel die was er..Zijn naam: Djamel Haimoudi….ik heb lang gedacht óf hij is omgekocht door de Braziliaanse voetbalmaffia óf hij moet hoognodig naar Spec*savers. Het ging er raar aan toe. Zelfs de grensrechter ging een keer over de lijn.

Maar desondanks hebben ze gewonnen. En hoe. Ze kregen brons maar ze hebben goud-met-wimpel verdiend. Wat een goed team hadden we dit jaar. De kameraadschap onder elkaar. Geweldig.

Vanavond Argentinië tegen Duitsland. U weet, ik had gehoopt dat Nederland tegen Duitsland had gemogen…en dat ze dan flink zouden winnen. Maar nu hoop ik dat Duitsland wint. We zullen het zien.

Doeii.

©missie M.