*Geachte Mark Rutte

Geachte Mark Rutte,

Ik had het niet voor mogelijk gehouden maar ja….ik moet het toegeven….ik vind dat u het heel goed hebt gedaan de afgelopen zware dagen. Ik voelde zelfs trots dat U onze premier bent en niet gaat roeptoeteren zoals oa Obama. U bent gegroeid in uw rol als premier. Obama zal vast tegen u gaan opkijken. Hoe groots dit kleine landje kan zijn.

Ik hoorde het gisteren bij het nieuws en vandaag las ik het ook in de krant. De woorden: In oorlogstijd is het eerste wat sneuvelt ‘de waarheid’.

Ik wil het even met U hebben over wapens. Gemene wapens. Wapens kunnen zo’n groot verdriet en chaos veroorzaken…dat moeten we niet willen. Nu gebleken is dat er geen bewijs is dat Rusland iets te maken heeft met die aanslag, maakt Amerika toch een verwijt naar Rusland omdat ze mogelijk wapens hebben geleverd aan de separatisten van Oekraïne of misschien dat de separatisten getraind zijn in Rusland. Maar waarom hoor ik Obama niet over het feit dat Guy Verhofstadt van de EU een paar maanden geleden het volk in Kiev-Oekraïne toe riep “vecht het gevecht voor de EU” en never give up until you win jour fight.  🙁  ??

Vanwaar uit geschoten is wist Amerika vorige week toch ook al…waarom zolang de haat tegen Rusland laten aanwakkeren? Verwijten maken? De Amerikaanse vliegtuigen nemen zelf een andere route..waarom hebben ze dit niet aangeraden aan andere vliegmaatschappijen? Stomme oorlog, stomme wapens, stomme gemene wapens.

Kijk…en daar wil ik het met u over hebben, want….onze minister Dijsselbloem vond vorig jaar dat onze banken mochten beleggen in kernwapens. Zeven banken hebben belegd in kernwapens en onze minister Dijsselbloem vond dat prima. Moeten we straks boos worden op de minister als iemand kernwapens gaat gebruiken? Of moeten we dan boos worden op de banken dat zij beleggen in kernwapens? Of moeten we boos worden op ons zelf want onze centjes zullen vast op één van die banken staan en gebruikt worden voor kernwapens. En die JSF…die gemene peperdure gevechtsvliegtuigen… de JSF die het nieuwe kernwapen-met-staartvinnen moet kunnen dragen. “Kernwapen met staartvinnen”.

Alles word maar goed gevonden tot dat het mis gaat. Wij zijn toch ‘een best aardig volk’ en bij een aardig volk horen geen gemene wapens.Of is dat voor de bescherming?

Welterusten, en veel kracht en wijsheid de komende tijd.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.