** De kaars is veilig

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Heeft U de krant gelezen? Parijs herdenkt de 130 slachtoffers van de aanslagen twee weken geleden. Nederland overweegt einde Schengen-verdrag als de Europese Unie de grenzen niet goed bewaakt. De Nederlandse thuiszorg in grote problemen, de Thuiszorg staat op kiepen terwijl ouderen juist langer in hun uppie thuis moeten blijven wonen, België dagenlang in angst voor terreuraanslagen. Poetin boos op Erdogan van Turkije, Gezicht-bedekkende kleding word verboden in Nederland, Het Rode Kruis kampt met weigerende vrijwilligers. Duizenden vrijwilligers zijn niet bereid om hulp aan vluchtelingen te bieden.

Toevallig weet ik dat vrouwelijke vrijwilligers zich bedreigd voelden of beledigd werden. Vluchtelingen wilden niet geholpen worden door vrouwelijke vrijwilligers-zonder-hoofddoek. En veel vrijwilligers hebben gewoon een baan, en/of gezin, en kunnen onmogelijk verlof nemen om 7 dagen en nachten per week vrijwilligerswerk te doen. En oudere hulpbehoevenden zitten door de bezuinigingen in de problemen. Vrijwilligers zijn dan vaak ook nog mantelzorger. Dus zo vreemd vind ik het weigeren niet.

Wat ik wel weer zeer vreemd vind…..ik ga er bijna van stotteren. Dat Europarlementariërs als oa Frans Timmermans zo ontzettend veel geld verdienen voor onbenulligheden uit te zoeken. Eerst het bekijken ‘wat doen we met de plastic draagtas’, de rechte komkommer, of de sluiting van een olijfolieflesje, en dan nu de kaars. Werkelijk. De kaars is veilig want de richtlijn 2001/95/EC is aangescherpt. De juiste vlamhoogte en roetproductie. Wat erg voor de mensen die vroeger geen kaars-met-verscherpte-richtlijn gebruikt hebben.

Frans Timmermans ging al over plastic wegwerpzakjes-EU-regeltjes. Boeien! Krijgt iemand tussen de 23.000 en 27.000 euro per maand salaris om het over plastic zakjes en eco-labels, rechte komkommers en kaarsen-anno-2015 te hebben? En een ziekenverzorgende of thuisverzorgende kan afnokken?

Zuchtttttttttttttt ik moet snel in bed gaan liggen zodat ik me niet pijn doe als ik flauw val van zoveel Europarlementariers-onbenulligheid.

Welterusten.

©missie M.

* in verwachting

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Wat een koninklijk nieuws toch. Uw zus prinses Irene word volgend jaar twee keer oma want haar oudste zoon prins Carlos en zijn vrouw prinses Annemarie worden voor de derde keer papa en mama. Ze zijn al papa en mama van Luisa (3) en Cecilia (2) En de andere zoon van Uw zus Irene, prins Jaime de Bourbon de Parma en zijn vrouw prinses Viktoria worden voor de tweede keer papa en mama. Zij zijn al papa en mama van Zita Clara van 1 jaar.

Uw petekind de Zweedse kroonprinses Victoria (38) en haar man Daniël (41) verwachten in maart 2016 hun tweede kindje. Ze zijn al papa en mama van Estelle (3) Als ze een zoon krijgen blijft Estelle toch kroonprinses.

Uw schoondochter prinses Mabel zou…als de geruchten kloppen….verliefd zijn op een 52 jarige Franse multimiljonair met de naam Arpad Busson. En Arpad is bevriend met de Griekse kroonprins Pavlos. Pavlos is de oudste zoon van de Griekse koning Constantijn en koningin Annemarie. Volgens Marc van der Linden van RTL Boulevard zijn de banden tussen de Nederlandse en Griekse vorsten de laatste jaren hechter geworden. De vakantievilla van Uw zoon Willem-Alexander en Maxima ligt niet ver van de villa van koning Constantijn en zijn Annemarie. Zomers komen ze veel bij elkaar over de vloer.

Arpad zet zich met zijn de stichting “Absolute Return for Kids” in voor goed onderwijs voor kinderen. En Mabel zet zich oa met haar stichting “Girls Not Brides” in tegen kindbruiden. En beide wonen in Londen. Kan toeval zijn, want Arpad reist veel en is waarschijnlijk niet veel thuis. Arpad heeft oa een relatie gehad met Farrah Fawcett. U weet wel “eentje van de drie” uit de oude tv-serie Charlie’s Angels.

Ik lijk wel op mijn oude tante. Als ik één naam noemde wist zij alles over de hele familie én aanhang.

En dan nog een koninklijk nieuws. U krijgt op Uw oude dag er nog een halfzus bij. Mildred. Ze heeft een autobiografie gemaakt “Dansen in een prinsessenjurk” en stond daarom in onze krant.  Ik zag de foto van Mildred en vond haar veel op Uw zus prinses Margriet lijken.

Maar nu ga ik mijn tanden poetsen en nachtpon aantrekken. Ik denk dat ik bedsokjes aan doe want het is koud.

Doei.

©missie M. 

** Fruit gestolen.

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik had afgelopen woensdag de krant al verstopt zodat niemand hier in huis het kon lezen, ik zag het donderdag en vrijdag ook al op internet staan en klikte het snel weg zodat niemand het zag, maar vanavond kon ik het niet meer voorkomen. We zaten gezellig met z’n allen bij de tv op zaterdagavond. Lekker knus naar Blauw Bloed te kijken en toen kwam het heikele-nieuws zelfs op tv. Uitgelekt door de brieven van Uw Amerikaanse peettante Allene Tew.

Samen met Uw zus Irene, en nog een paar kinderen, had U als kind fruit gestolen bij de groenteboer. De politie kwam. Namen jullie me. U kreeg gevangenisstraf van 2 uur voor het stelen van fruit. De politie had Uw moeder opgebeld en op verzoek van Uw moeder koningin Juliana werd de gevangenisstraf voor U en Irene verlengd tot 3 uur omdat jullie een voorbeeld had moeten zijn. Wat een wijs besluit van Uw moeder.

Tijdens het nieuws was het muisstil op onze bank, normaal kwekken ze allemaal door elkaar maar nu luisterden ze naar de tv. Ik riep nog “iemand nog een kopje koffie of thee?”. Ik kon het niet meer voorkomen. Ik weet wel dat U geen boefje bent.

Wat doet Maxima haar werk goed. Ik zag op tv haar VN-bezoek aan Bangladesh. Goed hé? Toch eng dat ze zo zwaar bewaakt moet worden. Wel vreemd eigenlijk dat er zoveel naaiateliers zijn in Bangladesh en vooral zulke grote aantallen vrouwen die er werken, en in ons land zie je nauwelijks nog een naaiateliers. Allemaal verhuisd naar de lageloon-landen zodat de bazen minder uurloon hoeven te betalen maar wel een grote prijs kunnen vragen.

Majesteit, even wat anders. Het woord “Stemmingsmakerij”  lijkt wel het woord van het jaar 2015..Vroeger klonk dit woord naar gezelligheid en warmte, nu is het bijna een scheldwoord.

Ik ga mijn flanellen nachtpon aantrekken, tanden poetsen, en dan slapen. Welterusten.

©missie M.

* Belgische prins in staking

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik zag de nieuwsbeelden van de aanslagen in Parijs. Verschrikkelijk, verschrikkelijk verschrikkelijk.

Even iets anders. U heeft het vast ook al gehoord of gelezen. Prins Laurent van België is in staking (hahahaha) Ik weet het…het is vast niet grappig.. Ik zag het in gedachten voor me “een prins met sandwichborden, rondjes lopend voor de poort van het koninklijk paleis “ik ben in staking”. Grote letters op de sandwichprotestborden “Ik zal niet aanwezig zijn bij de Koningsdag-bijeenkomst in Brussel”.

Enfin prins Laurent en zijn vrouw Claire zijn wel uitgenodigd. De prins zegt dat hij op voorschrift van zijn huisarts niet naar de Koningsdag-bijeenkomst zal gaan omdat de prins vaker medische klachten kreeg.

Volgens een bericht in de Belgische krant “De Standaard” zou de 52 jarige prins momenteel weigeren “opdrachten van het Paleis te aanvaarden”. Dat zou in verband staan met de onthulling van zijn declaraties.Hij zou de kosten voor de school van zijn kinderen hebben gedeclareerd, net zoals uitgaven in de Supermarkt, en de rekening van zijn skivakantie.

Prins Laurent krijgt jaarlijks drie ton onkostenvergoeding. Belgische politici vinden dat de prins de privé uitgaven zelf moet betalen, en zijn broer Koning Filip vind het declareren de persoonlijke verantwoordelijkheid van zijn broer.

Wat vind U van dit allemaal?

Ik ga nu het nachtlampje uitknippen. Welterusten.

©missie M.

*** Nederlandse man is gelukkiger dan vrouw

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

In de krant stond afgelopen dinsdag dat de Nederlandse man gelukkiger is dan de vrouw. 69 procent van de mannen heeft gezegd bijna altijd gelukkig te zijn.Van de vrouwen zei dat maar 64 procent. En 72 % mannen voelt zich bijna altijd kalm. Onder de vrouwen is bijna 61 % kalm. De vrouw is vaker zenuwachtig en somber stond in het krantenartikel.

Ik wist van niks, las het in de krant dat ik waarschijnlijk somberder en zenuwachtiger was dan de man, Ik heb niemand van het Centraal Bureau voor de Statistiek met een vragenformuliertje gezien, niemand die naar mijn mening heeft gevraagd?

Het stukje in de krant zette me wel te denken….stel dat de man gelukkiger is. En dat de vrouw niet zo kalm is maar somber en zenuwachtig…waar komt dat door? PMS? Overgang? Afwas?

Ik vermoed dat Rasti Rostelli niet gelukkig was toen hij onlangs geblinddoekt zijn pijl mis schoot en een student pardoes raakte. De student creatieve therapie, een jongen, was geschrokken…….en vast niet kalm…..maar wel gelukkig dat de verwonding reuze mee viel.

Mannen. Dan de discussie over het Sinterklaasfeest. Altijd is het een zwarte Piet. Nooit een zwarte Mariet. En waar gaat de discussie dan over? Niet waar is de vrouw? Nee het gaat over de kleur van de man. Mag zwarte Piet nog wel zwart zijn? Geen een kind dat Piet ooit als slaaf heeft behandelt. Moeten wij ons schuldig voelen omdat hééél lang geleden donkere mensen als slaaf werden behandelt terwijl wij er niets aan konden doen? Dat doet me ietsjes denken aan een soort erfzonde.

Eva liet Adam in de appel van de verboden appelboom bijten en toen werden ze bestraft, volgens mij kreeg de hele mensheid door Eva’s-daad de erfzonde, Na de appelbeet sprak God tot hen: “Stof zijt gij, en tot stof zult gij wederkeren” en toen moesten ze vertrekken uit het paradijs en waren Adam en Eva zich bewust van hun naaktheid.

…..maar ik heb daarom geen appelboom omgehakt anno 2015, ik heb er zelfs een met vreugde gepoot in 2000, maak lekker een kommetje appelmoes, zonder dat ik onder de boom ga piekeren en hardop de vraag stel: “Eva, was het nou echt zo nodig om aan die appelboom te gaan?”. By the way, Ze kunnen wel zeggen dat het Eva’s schuld was…maar Adam had ook nee kunnen zeggen…..”Nee Eva wij gaan niet aan die appelboom” dat had hij kunnen zeggen. Misschien was het wel Eva die tegen Adam zei “doe het nou niet”.

Enfin,ik ga niet mijmeren over wiens schuld het nou eigenlijk was toen ze beide aan die appelboom gingen, en ik daardoor bij mijn geboorte al opgezadeld werd met een erfzonde…..vanwege die appelboom in het paradijs. In de grote boeken staat wel geschreven dat Eva de appel plukte en Adam er in liet bijten. Logisch dat de mannen zich gelukkiger voelen als de vrouw de schuld krijgt van iets waar we allemaal niet bij zijn geweest. Altijd heeft de vrouw het gedaan….en dan staat er ook nog een grote afwas te wachten…En om bezig te blijven gaat het CBS ook nog tellen hoeveel vrouwen niet kalm zijn.

Ik wens U een fijn weekend,doei

©missie M.

Wikipedia:De erfzonde is, volgens de christelijke leer, de zondigheid die ieder mens door zijn geboorte aankleeft als gevolg van de zondeval van het eerste mensenpaar