** Hieperdepiep Hoera in de Gloria

Hieperdepiep Hoera in de Gloria. ūüôā

Majesteit, proficiat met uw 78-ste verjaardag en nog veel mooie jaren in goede gezondheid als onze oud-koningin.

Het is alweer drie jaar geleden dat U ons vertelde dat U ging terug treden als koningin en weer prinses ging worden. Misschien waren de staatsbezoeken aan Brunei en Singapore toch te zwaar geweest omdat U kort n√° dat bezoek ons vertelde dat U terug trad. Op de televisie sprak U toen de wens uit dat U “velen van u nog dikwijls kan ontmoeten”. Ik heb U nog nooit ontmoet, dat zal ook vast nooit gebeuren, en ik geloof dat U daar ook helemaal geen prijs op stelt omdat U het veel te druk heeft. Maarrrrrr…….Ik hoop U nog lang te mogen schrijven.

En ik wens U een fijne verjaardag, met een lekker taartje waarop 78 EU-proof-kaarsjes staan! Of kaarsjes op batterijtjes die met een klikje uitgaan….dan heeft U die rookwolk niet meteen boven die taart.

Doei.

©missie M.

 

** Erfenis van Fabiola gaat naar goede doel

Lieve beste majesteit,

De Belgische oud koningin Fabiola heeft niets van haar vermogen (naar schatting 100 miljoen) na gelaten aan haar familie in Spanje. De familie krijgt geen cent. Volgens een neef krijgen ze zelfs geen foto. Ze heeft 37 neven en nichten. 37 foto’s moet toch te doen zijn voor zo’n rijke Fabiola, maar nee het zit er niet aan.

Ach als die neef zo graag een foto wilde hebben dan had hij die beter zelf kunnen maken als hij bij haar op visite was toen ze nog leefde, terwijl hij dan zei “kijk eens naar het vogeltje” en de koningin dan Chees’eeeee zei.

‚ÄúAlles wat ze bij leven bezat, gaat naar het goede doel‚ÄĚ, bevestigt het koningshuis in de¬† Belgische krant “het Laatste Nieuws”. In de Spaanse krant El Mundo klaagde een neef over de trage afhandeling van de erfenis, hij vreesde dat de neven en nichten niets zouden erven. Hij zei daarin ook “dat ze niet op geld uit waren maar graag iets tastbaars van haar zouden krijgen”. Maar volgens het paleis was het Fabiola’s laatste wens dat haar volledige erfenis bij het hulpfonds van de koningin terecht komt.

Volledige erfenis dus. Niet alleen haar centjes op het spaarboekje of in haar kluis. Daaronder valt volgens mij ook haar oorbelletjes, haar geborduurde zakdoekjes met de tekst “menny greets uit Spain” en de pantoffelslofjes met roosjesmotief. Als er veel geld betaalt word voor de beugel BH van Madonna, 1,56 miljoen dollar betaald werd voor de Dorothy-jurk die Judy Garland droeg in “The Wizard of Oz” waar alleen wat zweetvlekken in de kraag zitten, ….en voor de jurk die Marilyn Monroe in 1955 droeg in “The Seven years Itch” werd een paar jaren geleden 5,6 miljoen dollar betaald,….. dan zullen de nylon panty’s (m√©t of zonder ladder) van deze mooie aparte echtgenote van koning Boudewijn vast ook wat opbrengen.

Niet dat ik een bod zou uitbrengen, maar een eierdopje dat ze gebruikte tijdens haar ontbijt met mijn favoriete koning Boudewijn zou ik graag onder een glazen stolpje willen zetten zodat ik tegen mijn vriendinnen kon zeggen “dat is het eierdopje van koningin Fabiola toen ze samen met Boudewijn een eitje tikte”.

Maar nu is er dus niks voor de familie? Niet eens een foto? Wat ik hier van vind? Ik weet niet wat haar contact was met haar familie toen ze nog leefde en ik weet niet welke goede doelen zij wou steunen met haar erfenis. Ik moet dan niet denken aan strijkstokken. Is familie niet ook min of meer een goed-doel? Een klein-tastbaar-iets …een geborduurd zakdoekje voor de familie?

Majesteit, welterusten.

©missie M.** Naakte beelden in Rome afgedekt

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

De Iraanse president Hassan Rohani ging op bezoek naar Rome. Hij bezocht het stadhuis en een museum….en daarom werden daar alle naakte beelden met houten dozen ‘decent’ afgedekt zodat Rohani zich niet beledigd hoefde te voelen. Het zijn stenen beelden en ze horen bij Rome. Wat gaat hij dan nog bezichtigen in dat museum als alle naakte beelden verstopt worden achter houten panelen? “Kijk hier staat de marmeren Venus van Milo…het is eigenlijk geen fraai beeld want ze heeft geen armen…maar dat kan u niet zien want we hebben ze verstopt…en hier staat de stenen corpus van Apollo….maar helaas, die kan u ook niet zien want we hebben er grote dozen omheen getimmerd, zodat u zich op uw gemak voelt in dit mooie vredige landje waar mensen in vrede mogen leven en lekker genieten van een Italiaans ijsje”.

Maarrrr….Itali√ę mag toch best laten merken dat het trots is op zijn eigen cultuur. Het zijn ‘maar’ beelden maar als ze verstopt worden lijkt het alsof de Italianen hun eigen cultuur verloochenen. Elders op de wereld werden waardevolle oude beelden vernietigd vanwege een zelfde geloof. Dat moeten we niet willen. Die beelden leven niet, worden niet aanbeden, en zullen hem heus niet in verleiding willen brengen. En als hij zich verleid voelt door een stenen beeld…tja wat moet ik zeggen?

Dit zei de president er zelf van:

President Rouhani liet weten dat het verzoek de beelden te verbergen niet vanuit Iran kwam. Hij leek de maatregel echter wel te waarderen en dankte de Italianen voor hun gastvrijheid: “Ik weet dat Italianen zeer gastvrije mensen zijn, ze zullen er dan ook alles aan doen hun gasten zich op hun gemak te laten voelen en ik dank hen hiervoor”, aldus de president tegen persbureau AP.

Had hij zich anders niet op zijn gemak gevoelt als daar een stenen beeld had gestaan? Een Italiaans beeld zonder armen en benen maar met een piepklein-stenen-geslachtsdeel-achtig-ding, waar men nog goed naar moet kijken om te achterhalen wat er met dat ding gebeurd kan zijn om toch door de strenge keuring ‘kunst’ te komen.

Ook werd de wijn achterwege gelaten tijdens het diner vanwege het geloof van de Iraanse president Rohani. Ach, het achterwege laten van wijn vind ik niet echt een punt. Maar, Majesteit, ik drink ook geen wijn of bier, maar als ik uit ben voel ik me niet beledigd als de andere gasten een glaasje wijn drinken…als ze maar niet ‘aangeschoten’ of dronken worden, want dat vind ik afschuwelijk. Maar krijgt de president dan ook geen rondleiding langs de druivenstruiken? ….want die druiven worden voornamelijk gebruikt voor de wijn en echt niet alleen voor dat druifje-op-een-toetje of als gedroogd rozijntje in de rijstepap. Zonder die wijn was de oppervlakte van een druivengaard vast stukken minder….en de welvaart ook stukken minder. Doen ze in Iran de waterpijp verstoppen als U op visite gaat?

Als de president van Iran ooit naar ons landje komt, moet ik dan mijn oom waarschuwen dat hij het loodzware Boedha beeld in zijn voortuintje een trui aantrekt, een plaid omslaat of naar binnen sjouwt vanwege de blote buik van Boedha? Nee dat doen we niet.

Welterusten.

©missie M.

 

 


** Grote krans om de zon

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Het was vandaag een kil windje vond ik. Gisteren ook, ik weet het, maar gisteren was er wel nog dat mooie zonnetje….Nou we het hebben over dat zonnetje van gisteren…Ik liep gisteren over de landweg, langs de kale en te natte velden, de aspergebedden die afgedekt zijn met zwarte plastic zodat de asperge in april wat vlotter uit de grond ploepen, ik liep langs kale struiken en groene weien. Er waren vooral veel zwarte kraaien te zien en te horen. Mooi. Puur natuur. En daar stond dan in het zonlicht een prachtig mooi bankje in het gras langs de veldweg, en ik kon er zo op zitten zonder eerst schoon te vegen. Dat deed ik dus ook. Haalde een appeltje uit mijn rugzakje en een aardappelschilmesje uit de klep van het rugzakje. Tevreden schilde ik mijn appeltje, mijn voeten kwamen niet op de grond want het bankje was best hoog. Ik schommelde relax wat met mijn voeten. At mijn appeltje en keek over de velden en plassen. Maar toen….dat zonnetje scheen helder, maar er was een hele grote cirkel om de zon. Zoiets als een regenboog maar dan helemaal rond en zonder regenboogkleuren.

Het leek wel een groot rond oog….een pupil. Gericht op mij en op mijn appeltje. Ik vroeg me af “heeft zoiets in de krant gestaan?” Hebben de Maja’s dit voorspelt? Is dit een natuurverschijnsel? Ik heb wel vaker een cirkel om de zon of maan gezien maar zelden zo’n grote als die van gisteren.¬† Wat zenuwachtig keek ik rond. De zwarte kraaien vond ik in eens toch niet meer zo leuk. En dat water tussen de zwarte-plastic-aspergevelden baarde me zorgen? Het is vast niet goed voor de wortels van de aspergeplant. Waarom is dat bankje zo hoog? Die kale bomen deden me denken aan een tafereel waar Harry Potter de hoofdrol speelt. Elk moment kan Voldemort hoogst-persoonlijk uit de struiken springen en me stiekem wurgen, of mijn schilmesje op een genieppetige manier afpakken. Ik heb meteen mijn aardappelschilmesje in gepakt en richting huiswaarts gelopen want met Voldemort valt niet te spotten. Nee gans-en-gaar-niet. Ik ken zijn vrouw…echt waar. Ik jok niet hoor. Ok√© ik heb haar nooit in het echie gezien, maar zij is vaste forummer op een damesbladforum.

Gelukkig ben ik ben droog thuis gekomen. Ik had wel nog eerst een foto gemaakt van de zon met grote krans….en….de foto is gelukt. Kijk maar hier onder de brief.

Even wat anders, Ik las in de krant dat depressie volksziekte 1 is geworden of gaat worden omdat het aantal depressies is gestegen. De oorzaak is: omdat het aantal depressies is toegenomen. ūüėČ

Welterusten.

©missie M.

* Prins Charles en de dierenwelzijnorganisatie

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

De Queen van Engeland, Elizabeth, is beschermvrouw van de dierenwelzijnorganisatie RSPCA. Vanwege haar leeftijd heeft ze al taken doorgeschoven naar de jongere generatie. Volgens kenners zou het mogelijk zijn dat ze het beschermheerschap van de dierenorganisatie zou willen overdragen aan haar zoon Charles omdat Charles een grote dierenvriend en natuurliefhebber is. Maar prins Charles zou in priv√©kringen zijn bedenkingen over de huidige koers van de organisatie hebben uitgesproken schrijft The Telegraph. Prins Charles volgt de activiteiten van RSPCA op de voet en hij is het niet eens met de zaken waar RSPCA tegen ageert. Volgens een bron zou prins Charles “graag zien dat de organisatie zich richt op dieren, maar draait het vooral om andere dingen”.

De organisatie richt zich van oorsprong op actie tegen dierenleed, maar de organisatie richt de laatste tijd vooral de speren op zaken als de jacht, ik citeer:

¬†…een activiteit die traditioneel wordt beoefend door de Engelse adel en natuurlijk de koninklijke familie. Ook het afschieten van dassen om de populatie niet te groot te laten worden is de RSPCA tegen, terwijl Charles juist een voorstander is. ‚ÄúIk vraag me af hoe hij beschermheer zou kunnen zijn van een organisatie waar hij niet achter staat‚ÄĚ, aldus de bron.

Wist U dat prins Charles beschermheer is van meer dan vierhonderd organisaties. Vierhonderd organisaties? Dan heeft hij heel wat te beschermen. Dat is toch niet meer normaal!? Ik vond dat Uw schoonbroer Pieter van Vollenhoven al veel-beschermheer is maar vergeleken met prins Charles heeft Pieter een rustig beschermheercarri√ęre.

Doei.

©missie M.


– Asielzoekers gaan in zorgcentrum wonen en werken?

Lieve beste majesteit,

Hoorde ik dat goed zo net op de radio?

Asielzoekers gaan ouderen verzorgen en krijgen een woning in het verzorgingstehuis zodat de leegstaande kamers ook meteen bezet zijn?

U weet waarom die kamers leeg zijn?¬† Omdat het Rijk geen geld meer geeft om verzorgingstehuizen te laten bestaan, en zodoende steeds meer hulpbehoevende ouderen aan een gesloten deur kloppen…terwijl ze zelf de huur betaalden voor hun kamertje,…. met als gevolg dat steeds meer kamers leeg komen te staan en het verzorgend personeel ontslagen word. ….en nu worden de mooie verzorgingstehuizen straks de woningen van sterke gezonde asielzoekers ? En daar is wel geld voor? Frans Timmermans gaf het eindelijk toe dat maar 40% echt vluchteling is….ik zelf twijfel zelfs aan die 40%.

Maar dan nu moeten getraumatiseerde Syriers (moslims) de oudere mensen (de kans is groot dat ze christengelovigen zijn) gaan verzorgen? Moslima’s mogen geen mannen wassen, of eten uitdelen dat voor hen niet halal is?

Ouderen krijgen geen kamer meer, die kamers krijgen nu asielzoekers en ze nemen meteen maar het werk over waar ons personeel voor ontslagen werd/word? Ik noem dat discriminatie.

Ik ben boos.

ps. Ik las dat in Nederland pepperspray verboden is, zelfs het in bezit hebben van een busje pepperspray is al strafbaar, terwijl in Duitsland een run is op pepperspray, en het dus wel is toegestaan om je als vrouw te kunnen verdedigen met pepperspray.

©missie M.

* Logisch, zegt de advocaat

Lieve beste majesteit,

Soms sta ik versteld van wat ik in onze krant lees. Bijvoorbeeld dat stuk over die verdachten die steeds weer vrij komen. Kijk…hier heb ik:

Het staat in de krant van 16 januari. Er staan vier foto’s van vier verdachten op pagina 5. En er onder staan 3 omschrijvingen van nog drie verdachten zonder foto. Allemaal verdachten in een “groot drugsonderzoek ooit” die vanwege uitlopende redenen stuk voor stuk op vrije voeten zijn. Een advocaat zegt “logisch” stond in de krant.

Het zijn alle vier duidelijke kleurenfoto’s van het gezicht, er onderen de naam voluit geschreven, plus leeftijd, hun woonplaats staat er bij, hun beroep of zaak, en hun daad waarvoor ze verdachte zijn…..en dan een zwart balkje voor de ogen….zodat ze onherkenbaar zouden zijn. ūüėÄ

Er worden kosten noch moeite gespaard bij ‘dit grootste drugsonderzoek ooit in Nederland’ met undercoveracties tot in Curacao aan toe. Aan deze zaak tegen 29 coca√Įneverdachten werken 100 politiemensen. Justitie haalt alles uit de kast om hen in de cel te krijgen, maar het lukt de kopstukken net zo makkelijk om weer buiten te komen.

Een 55 jarige douanier die naar huis mocht om voor zijn zieke vrouw te zorgen, een 56 jarige verdachte die naar huis mocht vanwege een dubbele hernia naar ‘eigen zeggen’…hij dreigt in een rolstoel te komen….Hij mag naar huis om voor zijn zieke moeder te zorgen….met een hernia? Heeft de moeder soms een dubbele hernia?¬† Een 58 jarige verdachte mocht naar huis om zijn bloemenzaken draaiend te houden,…bloemenzaken?? met veel plantjes zeker. Een 45 jarige verdachte van poging tot moord, zijn straf is geschorst zodat hij thuis zijn getraumatiseerd zoontje kon steunen…kon hij daar niet eerst aan denken voordat hij zich strafbaar maakte?, Een 51 jarige verdachte die na zijn maagverkleiningsoperatie nog een keer onder het mes moet, Een 62 jarige mocht de gevangenis uit vanwege “niet nader te benoemen priv√©omstandigheden”, Een 45 jarige verdachte die slecht tegen detentie kan…en naar huis mocht om de financi√ęle zaken en zijn scheiding te regelen……Hoeft het gevang niet in zodat hij zijn scheiding kan regelen? Maar hij had nog een taakstraf staan die plots omgezet is in 18 dagen celstraf…..maarrrrr moet de scheiding nu 18 dagen wachten?

“Logisch” zegt de advocaat? Ik vind het helemaal niet logisch. Wat een kul-smoesen? Wat een mietjes-aanpak. Op menig damesblad-forum worden brave huisvrouwen nog strenger gestraft door de moderator als ze off-topic posten of niet sfeerverhogend reageren terwijl de ‘kopstukken’ er steeds met een sisser vanaf komen.

Als een gewone chauffeur dronken achter zijn stuur zit word zijn rijbewijs ingetrokken….dan zou die chauffeur ook kunnen zeggen ‘ik heb mijn rijbewijs nodig voor de zaak’. Ik geloof niet dat men zal zeggen ‘alsjeblief hier heb je het terug’. Jonge moeders in het gevang zullen vast niet hun kinderen naar school of voetbal kunnen brengen als ze achter slot en grendel zitten neem ik aan. Nederland moet een klein beetje afkijken hoe ze straffen in menig ander land als ze opgepakt worden met drugs of een pakje wiet.

Doei.

©missie M.

* Prins Harry is smoorverliefd op Griekse prinses

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Ik las dat de 31 jarige Britse prins Harry al een aantal keer heeft gedatet met de 19 jarige Griekse prinses Maria-Olympia. In 2014 zou deze prinses in een tijdschrift zijn uitgeroepen tot ‘meest begeerlijke vrouw ter wereld’. En prins Harry is een geliefde vrijgezel en had knipperlichtrelaties met de blonde Chelsy Davy en de blonde Cressida Bonas.

Pas geleden stond in een roddelblad dat Pippa, de 32 jarige zus van Kate (de vrouw van prins William) een geheime relatie had met prins Harry. Wellicht was de relatie zo geheim dat Harry het zelf niet eens wist. Het zijn vast roddels geweest omdat een paar maanden geleden de relatie van Pippa en haar Nico stuk was gelopen en Pippa bij Harry de schouder-om-uit-te-huilen had gevonden. Ik las dat Harry toen de muziek van Adele, Ellie Goulding en Bruno Mars had opgezet. Niet alles tegelijk natuurlijk. ūüėČ

Maar Harry zou dus smoorverliefd zijn op prinses Maria-Olympia. Broer prins William, en zijn Kate zouden de relatie hebben goedgekeurd en zij vinden Maria-Olympia het leukste vriendinnetje van Harry ooit.”

Harry is niet alleen voor het uiterlijk gevallen maar voor de ‘geestigheid’ van de Griekse blonde prinses, aldus een bron-die-dichtbij-het-Britse-koningshuis staat.

De meest-begeerde’ en ‘de meest-geliefde-vrijgezel’ zouden al plannen hebben om in de paasperiode samen naar Zwitserland op wintersport te gaan. Gelukkig dat pasen dit jaar vroeg valt, anders was er misschien niet sneeuw genoeg.

Het koppel is aan elkaar gekoppeld door Beatrice, het nichtje van prins Harry. Dat zou in de Britse krant “The Sun” staan. Griekenland zou al sinds 1973 niet meer geregeerd worden door een koning of koningin, maar de titels worden wel nog gevoerd.Zonde dat Griekenland niet meer geregeerd word door een koning of koningin. Iets met een staatsgreep. De monarchie is afgeschaft. In 1974 was er een referendum en bleek 70% van de bevolking geen zin of geen vertrouwen meer te hebben in een koningshuis.

Maria-Olympia is in New York geboren op 25 juli 1996 en heeft nog vier jongere broers. Haar twee jaar jongere broer is ‘erfprins’. Haar vader is de Griekse kroonprins Paul, terwijl Paul’s zus (prinses Alexia) de eerstgeborene is. De moeder van Maria-Olympia is Marie-Chantal Miller, zij is deels opgegroeid in Hongkong, en genoot een opleiding in een duur en beroemd Zwitsers internaat. Marie-Chantal heeft een eigen kledinglijn. Haar vader (Maria-Olympia’s opa) verdiende een fortuin met duty-free-winkels.

Wat is het toch interessant om dit allemaal uit te zoeken. De vader van Maria-Olympia is zoon van de Griekse koning Constantijn II en van Anne-Marie van Denemarken. Dus de moeder van kroonprins Paul is een Deense prinses, zij is de jongste dochter van koning Frederik IX van Denemarken en van Ingrid van Zweden….zucht….Ik stop er nu maar even mee.

Maar wist U dat prins Charles, de vader van prins Harry, de peetoom is van prinses Maria-Olympia. Prins Charles was in december1996 erbij toen de kleine baby Maria-Olympia werd gedoopt. Tja logisch als hij peetoom is hoort hij bij de doop te zijn. U wist dat al? Natuurlijk wist U dat al.

Leuk hé?

Fijne dag verder, doei.

©missie M.

 


* Verlegen Noorse koning al 25 jaar populaire koning

Lieve beste majesteit,

Ik vind het zo’n sympathieke koning, Koning Harald van Noorwegen. Hij was eerst verlegen en moest wennen aan zijn rol als koning las ik, maar hij is heel geliefd en populair bij zijn volk. Hij en zijn vrouw, koningin Sonja, zijn beide al 78 jaar. Ze zien er nog piekfijn uit voor hun leeftijd. Voor zijn 25 jarige jubileum was er een feestelijk middagmaal met buitenlandse gasten, en een kerkdienst ter ere aan de vader van Harald, koning Olav die 17 januari 1991 is gestorven. Van koning Olav kan ik me niets herinneren.Te druk met van alles zal de reden wel zijn. Vandaag stond vooral het contact van de koning met de bevolking centraal las ik. Er was een groot winterfeest op het plein voor het koninklijk paleis, de sneeuw werd opgehoogd zodat iedereen kon langlaufen, snowboarden en skispringen.

Om 13:00 waren er 21 saluutschoten om eer te betonen aan het koningspaar en tegelijkertijd luidden de klokken in heel Noorwegen voor de koning en koningin. Met saluutschoten heb ik niets, maar met klokkengelui weer des te meer.

In de namiddag werd de dag afgesloten met een gala in de aula van de universiteit van Oslo waar ook onze koning en koningin bij aanwezig waren.

Allemaal prachtig. Doei.

©missie M.

 

  

 

 

 

 

** Enorme knal in heelal waargenomen

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

In onze krant stond vandaag een klein artikeltje met de titel: “Enorme knal in heelal waargenomen”.

Twee weken geleden is het nieuwe jaar begonnen en iedereen riep “Gelukkig Nieuwjaar” of “De beste wensen voor 2016”. Maar ik lees al het hele 2016 een hoop ongelukkige-dingen in de krant en dingen die je zelfs je ergste vijand niet wil toewensen.

*Keulen en andere Duitse steden. Zweedse stad Kalmar. Aanslag in Istanbul, doelwit westerse toeristen. Aanslag in Jakarta, doelwit westerlingen/buitenlanders.

*Dan de gênante fraudezaak van de Spaanse prinses Cristina, zus van koning Felipe VI.

*Zelfs onze minister van veiligheid moest alweer diep door het stof en excuses aanbieden aan professor Maat, omdat Steur niet netjes én niet eerlijk had gehandeld. Dat past toch niet bij een minister van veiligheid.

Is er ook nog wat positiefs zou U zeggen, maar zelfs bij de positieve berichten voel ik niet veel gelukkig-2016-jiepie-gevoel.

*Ik las dat Amsterdamse ambtenaren dit jaar naar massagesalons gaan om zich te laten masseren…..maar vooral om uit te zoeken of er seksuele diensten worden aangeboden. Want eind vorig jaar hadden ze 22 salons gecontroleerd, en daarvan was driekwart verdacht van prostitutie.

*In onze krant van 5 januari’16 stonden vier fotootjes van vier kandidaten voor de tweede-kamer-voorzittershamer met daarboven de vet-zwarte woorden “Niet √©√©n favoriet voor de hamer”. Maar nu is er toch een nieuwe kamer voorzitter gekozen, eentje van die vier, en wel PvdA-ster Khadija Arib. In onze krant stond: Zij wordt publiekelijk gesteund door de partij, maar achter gesloten deuren valt gemor te horen. Arib is ‘arrogant’, onaardig tegen personeel. Het wrange is dat VVD coalitygenoot PvdA juist had gewaarschuwd: iedereen behalve Arib, ‘Zij wordt niet erg gepruimd, verbazingwekkend dat de PvdA toch alleen met haar op de proppen is gekomen”, klinkt het bij de liberalen.¬† Ik vraag me af of een kamer-voorzitter niet echt onpartijdig moet zijn.

*Dan onze Camiel Eurlings die hard aan het hopen is voor de Olympische Spelen in Nederland. Is dat mooi? Ik betwijfel dat.

Dussss ik dacht bij het lezen van de woorden: “Enorme knal in heelal waargenomen”. Natuurlijk, dat is God, hij slaat met zijn vuist op tafel…want hij is het zat wat er op de aarde gebeurd. Geen tafel in de hemel maar wolken…..maar dat geeft vast niet zo’n supernova-kabaal…..

Wetenschappers moesten hier weer zo nodig een verklaring voor geven. De wetenschappers hadden diep in het heelal een ongekende explosie gezien. In de krant stond: “Deze supernova is 570 miljard keer zo helder als de zon, twintig keer zo fel als de 100 miljard sterren in onze Melkweg en tweehonderd keer zo sterk als een gewone supernova”. Het zou de eerste keer zijn dat er zo’n grote sterrenexplosie werd gezien, en onze zon zou meer dan 90 miljard jaar nodig hebben om zoveel energie uit te stoten.

Waar kunnen ze dat aan zien? 570 miljard keer zo helder als de zon? Kun je 570 miljard overzien? Dat is wel heeel ergggg breeeed. Kun je dat dan vergelijken? Het is de eerste keer dat er zo’n explosie werd gezien. Ik blijf bij mijn eerste ingeving. God dus. Hoe hij het doet weet ik niet, maar dit was een teken dat we niet mogen negeren. Het word tijd dat U en onze koning, en Mark Rutte met de vuist op tafel slaan met de woorden “…en nou is het genoeg”, het hoeft geen 570 miljard keer, als het maar fel genoeg is.

Welterusten.

©missie M.