*Veel haast en weinig tijd

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Het was warm weer, ik had veel haast en weinig tijd. Geen goede combinatie ja. Snel snel en wroem wroem wroem en daar was ie dan in ene keer. Die lange ladder op de aanhangwagen voor me. Bijna zat de ladder in mijn dashboard. Hoe kan dat nou? Vroeger zag je geregeld een boer met lange palen, op zijn tractor en aanhangwagen. En aan het uiteinde van die palen was een grote rode boeren zakdoek of rode lap bevestigend om het verkeer te laten zien dat er nog wat uitstak. Sommige zakdoeken hadden al wat wapperuren gewapperd en andere zakdoeken waren nog als nieuw. Zolang ze maar rood waren was het prima.

Waarom doet men dat nu bijna niet meer, waar zijn die rode lappen gebleven majesteit?

©missie M.

*Boete of celstraf

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Wat ik gisteren toch las. Een man uit Hoensbroek had voor 836 euro aan boetes openstaan. Hij wou deze boetes niet betalen en kreeg daarom de keuze om de openstaande boetes te betalen of zeven dagen celstraf. Hij koos voor zeven dagen cel.

Bij die politiecontrole bleken nog zeventien andere bestuurders verkeersboetes te hebben die nog betaald moesten worden. De bestuurders betaalden deze ter plekke. Alles samen was dat voor 6500 euro.

Nou vroeg ik me af….als straks 11 gevangenissen gesloten worden zodat de criminelen met een enkelband thuis op de bank bij de tv kunnen zitten of in de tuin de worstjes draaien op de bbq….en de gewone burger die hoge verkeersboetes niet kan betalen in het gevang belanden….waar gaat dat naar toe?

Kunt U koning Willem-Alexander niet eens aan zijn koningsmantel trekken en vragen:  “zeg uh…wat gaan we hier aan doen?”

Ik wens U nog een fijne dag, doei.

©missie M.

**De Britse troon

Lieve beste prinses Beatrix,Majesteit,

Ik heb nog zitten denken over dat wat ik U gisteren schreef. U staat op de lijst voor mogelijke troonopvolgers in Engeland. U stond ergens ruim boven de 900-ste plaats. Stel dat al prins Charles het te druk heeft met zijn kleinzoon en Camilla, en dat prins William zo nodig een cruise wil maken met zijn Kate, en dat Harry even geen zin heeft op die troon en dat alllllllllllllll Uw voorgangers om de een of andere reden af zouden zien van de Britse troon. En dan op een dag Uw plaats aan de beurt zou komen…en U had toevallig even niks te doen…geen verplichtingen buiten de deur, niet op vakantie…dan zou U weer koningin gekroond gaan worden terwijl U net koningin-af bent. En dan als Queen blijft U Queen zolang U adem haalt. huhuh Dan was U nog lang niet jarig…en zou men in Engeland op 30 april koninginnendag hebben haha.

Maar daar denken we nu toch maar even niet aan hé.

doei

©missie M.

*Maxima verwijderd uit paleis van Justitie

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Ik las vandaag dat Haagse rechters bezwaar hadden op de Staatsieportretten waar Maxima opstond. Daarom zijn alle portretten waarop koning Willem-Alexander en Maxima samen op stonden afgebeeld uit drie grote zittingzalen verwijderd. Want Maxima is wel koningin maar géén Staatshoofd. De rechters hechten waarde aan de traditie dat uitspraken gedaan worden in naam van het Staatshoofd.

De muren zijn nu kaal en wellicht dat nu portretten worden opgehangen waar de koning alleen op staat. In de kleinere zalen van het gerechtshof in het paleis waren de portretten al vervangen door portretten waar de koning alleen op staat.

Ja, U vraagt mijn mening? Ik zeg “ja, prima dat kan ik goed begrijpen”. U hing toch meestal ook alleen op zonder prins Claus. En, het viel me afgelopen zondag op dat koning Filip van België ook alleen op de troon zat terwijl zijn koningin naast haar schoonouders tussen de andere aanwezigen zat.

Fijne dag nog, doei.

©missie M.

***Zoon voor Kate en prins William

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Hoera, hoera Kate en William hebben een zoon op de wereld gezet. Gewicht 3,8 kilo. Toekomstige koning van Groot-Brittannië. Tijdstip geboorte 17.24 uur Nederlandse tijd. Plaats van geboorte kraamkamer in het St.Mary’s-hospital. Om 21.30 de boodschap dat er een zoon is geboren. Naam? Naam????? O ja we weten bijna alles maar de naam…nee dat weten we nog niet. Daar moeten Kate en William nog over gaan nadenken. Ze hadden maar negen maanden de tijd om er over na te denken oofffffffff ze weten het maar willen het niet zeggen.

Drie troonopvolgers op een rij. Prins Charles, zijn zoon William en zijn kleinzoon. Hun moeder, grootmoeder, overgrootmoeder zit op de troon.

Maar wat ik nou toch las…tja…daarvan vielen me de teenslippers van de voeten. De volledige lijst van mogelijke troonopvolgers telt vijfduizend namen. Zelfs U staat er op. Omdat koningin Emma via haar familie Waldeck-Pyrmont familie was van koningin Victoria.

U staat ergens na de negenhonderdste plaats. Dus de kans is zo goed als nul dat U in de Westminster Abbey gekroond gaat worden. De kans dat prins Charles ooit tot koning gekroond gaat worden is al zo goed als nul als U het mij vraagt. Want Queen Elizabeth blijft queen zolang als ze adem haalt. Zij is stukken ouder dan U en ze vinden het maar niks dat U afstand hebt gedaan van de troon.

En wat me nog meer verbaasde is dat koning Willem-Alexander zijn rechten op die Engelse troon heeft verspeeld door met Maxima te trouwen, omdat Maxima katholiek is, én men mag als protestant ook niet met een katholiek zijn getrouwd. De Britse troon is alleen voor protestanten.

Ongelijke behandeling op grond van het geloof geloof ik. Ik dacht dat de Westminster Abbey een katholieke kerk was, maar dat is dus niet zo.

Wist U dat?

doeiiiiiiiii

©missie M.

 

ps. Dit las ik vandaag 26 juli 2013:Sinds 2011 is het een en ander aangepast: Ook is het toegestaan te trouwen met een rooms-katholiek. Deze regels gelden alleen voor de nakomelingen van prins Charles.

***Warm hé?

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

In Limburg hebben we zowat een hittegolf.

Vanmorgen stond er een grote foto van een waterpoel in de krant, en tijdens de krant lezen zag ik een heel piepklein stipje over de bladzijde soeffen. Ik zag niet of het pootjes had of rolletjes want het was zo klein. Toen ik er mijn vingertop op zette soefte het er gewoon onderdoor. Het was dus nog kleiner dan de ribbeltjes van mijn vingerafdruk waar het tussen door kon soeffen. Ik denk dat het een bacterie was…of een virus wat op zoek was naar afkoeling.

Heeft U het ook warm of heeft U air-condition in huis…paleis. Ik wens U een fijne zonnige dag zonder al te veel zweetdruppels.

Doei

©missie M.

**Vandaag was de troonwisseling in België

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Achhhhhhhhhhhhhhhhhh wat heeft België toch een prachtige koning en koningin erbij. Wel raar dat de koning aftreed en toch zijn titel blijft houden. Maar ach wat was het mooi. Zwijmel zwijmel zwijmel. Ik vond het nóg mooier dan de troonwisseling van ons Nederland.

De troonwisseling van Nederland zal zeker duurder geweest zijn met al die gasten, alle soldaten/agenten in nieuwe uniformen, duur gedekte tafels, mooi gekapte hofdames, abnormaal veel bloemen en nog veel meer. En het koningspaar dat zo vaak van kleding wisselde. Vooral de rode koningsmantel van Willem-Alexander was erg duur-om-te-zien. Terwijl koning Filip er prachtig opstond zonder een koningsmantel. Echt geweldig geweldig geweldig. En die kinderen van Filip en Mathilde, wat een prachtige kinderen. Ook de zus en broer van Filip met hun partner waren op het balkon, ze hoorden er gewoon bij. Ze kregen ook allemaal een boeketje bloemen toen ze arriveerden. Ik ben helemaal onder de indruk. OOOhh en zag U hoe emotioneel Mathilde en koning Albert waren toen Filip binnen kwam en applaus kreeg. Zó mooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Geweldig.

Heeft U trouwens zelf ook voor de tv gehangen?

Welterusten, doei.

©missie M.

**De Belgische troonwisseling

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Morgen is de troonwisseling in België. De Belgen hebben gewed of koning Albert het ja of nee droog zal houden tijdens de troonwisseling. Als hij gaat huilen dan krijgt men het zevenvoudige inzetgeld terug. En wie gewed heeft dat Filip zal huilen krijgt tien keer de omzet terug.

Wat heeft de koning het toch moedig gedaan toen hij er alleen voor stond zonder regering.

Ik heb niet gewed maar ik denk dat koning Albert wel een traantje zal wegpinken. Paola misschien niet. Zal ze een hoedje dragen? En wat zal Mathilde dragen? En de vier kinderen van prins Filip en jonkvrouw Mathilde d’ Udekem d’Acoz. De 11 jarige Elisabeth (25 okt. word ze 12) jaar, de 9 jarige Gabriël (20 aug.word hij 10 jaar), Emmanuel van 7 (4 okt.word hij 8 jaar), en de jongste Eléonore werd op 16 april jl 5 jaar.

Toen Mathilde in 1999 trouwde met prins Filip kreeg zij de titels van hertogin van Brabant, en prinses van België. De vader van Mathilde was de zoon van een baron, maar zijn oudere broer erfde de titel, en de moeder van Mathilde, een Poolse edelvrouw, was de dochter van een graaf en een prinses.

Mijn lieve hemeltje. Jonkvrouw, gravin, hertogin, prinses, kleindochter van een baron van vaderskant, kleindochter van een graaf en een prinses van moederskant. En dan heb ik het nog niet over de titels van haar overgrootouders. Sommigen hebben het ook allemaal hé?

Spannenddddddddd…ik ga gauw slapen. Welterusten.

©missie M.

*Lange benen

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Raad eens wat ik vandaag heb gezien? Raad nog maar een keer. Ik zag een lange schaduw over de stoep glijden….en pas een paar minuten later zag ik het einde van die schaduw. Het punt waar de schaduw begon…was bij twee gigantisch hoge hakkenschoenen, en aan die hoge hakkenschoenen zaten twee gigantische lange benen vast…en aan die lange benen zat een gigantisch kort rokje gekoppeld…en op dat gigantisch kort zwart rokje zat een zwart topje met spaghettibandjes….boven die spaghettibandjes stak een hals en hoofd uit, waarop een opgerold haarknotje vast zat. Tot zover alleen maar gigantisch allemaal. Maar de neus van die vrouwelijke schaduwmaakster stak gigantisch hoog de lucht in. “Frisjes daarboven?” wou ik vragen, maar mijn benen waren niet zo lang en snel met dat warme weer haha.

Majesteit, Ik ga mijn nachthemd aantrekken, als mijn kop thee leeg is ga ik slapen.

Welterusten.

©missie M.

*Wachten op de koninklijke bevalling.

Lieve beste majesteit, prinses Beatrix,

Het lijkt er op dat er alleen nog maar nieuws over een aangespoelde potvis, een doodliggende wolf, en dopinggebruikende-sportmensen de voorpagina van de krant halen.

De bezuinigingen staan vaak op de derde of vierde pagina. Naast de oproep om een prullenbak te adopteren in Bronckhorst omdat de gemeente veel prullenbakken wil ‘afstoten’. U hoort het goed. Een prullenbak adopteren. Ik heb U jaren geleden al geschreven over de vele mogelijkheden om te adopteren. Maar prullenbakken stond toen nog niet op het program.

Terwijl journalisten met keukenladders op de stoep van het St.Mary’s ziekenhuis in London staan te wachten op de Koninklijke bevalling van de koninklijke baby van Kate Middleton en kroonprins William. Stond er vanmiddag de laatste lunch met koning Albert op het programma. Zondag wordt zijn zoon prins Philip de nieuwe koning van België.

Koning Albert die het lang zonder regering moest stellen. Vele gesprekken heeft koning Albert moeten voeren met politici eer er een nieuwe regering ‘samengesteld’ was. Koning Albert werd door Di Rupo bedankt en kreeg een telelens cadeau op het afscheidsetentje.

Heeft U ook een telelens cadeau gekregen…of gaat dat nog gebeuren in september?

Ik wens U een fijne avond.

doei.

©missie M.