***Zoon voor Kate en prins William

Lieve beste Majesteit, prinses Beatrix,

Hoera, hoera Kate en William hebben een zoon op de wereld gezet. Gewicht 3,8 kilo. Toekomstige koning van Groot-Brittannië. Tijdstip geboorte 17.24 uur Nederlandse tijd. Plaats van geboorte kraamkamer in het St.Mary’s-hospital. Om 21.30 de boodschap dat er een zoon is geboren. Naam? Naam????? O ja we weten bijna alles maar de naam…nee dat weten we nog niet. Daar moeten Kate en William nog over gaan nadenken. Ze hadden maar negen maanden de tijd om er over na te denken oofffffffff ze weten het maar willen het niet zeggen.

Drie troonopvolgers op een rij. Prins Charles, zijn zoon William en zijn kleinzoon. Hun moeder, grootmoeder, overgrootmoeder zit op de troon.

Maar wat ik nou toch las…tja…daarvan vielen me de teenslippers van de voeten. De volledige lijst van mogelijke troonopvolgers telt vijfduizend namen. Zelfs U staat er op. Omdat koningin Emma via haar familie Waldeck-Pyrmont familie was van koningin Victoria.

U staat ergens na de negenhonderdste plaats. Dus de kans is zo goed als nul dat U in de Westminster Abbey gekroond gaat worden. De kans dat prins Charles ooit tot koning gekroond gaat worden is al zo goed als nul als U het mij vraagt. Want Queen Elizabeth blijft queen zolang als ze adem haalt. Zij is stukken ouder dan U en ze vinden het maar niks dat U afstand hebt gedaan van de troon.

En wat me nog meer verbaasde is dat koning Willem-Alexander zijn rechten op die Engelse troon heeft verspeeld door met Maxima te trouwen, omdat Maxima katholiek is, én men mag als protestant ook niet met een katholiek zijn getrouwd. De Britse troon is alleen voor protestanten.

Ongelijke behandeling op grond van het geloof geloof ik. Ik dacht dat de Westminster Abbey een katholieke kerk was, maar dat is dus niet zo.

Wist U dat?

doeiiiiiiiii

©missie M.

 

ps. Dit las ik vandaag 26 juli 2013:Sinds 2011 is het een en ander aangepast: Ook is het toegestaan te trouwen met een rooms-katholiek. Deze regels gelden alleen voor de nakomelingen van prins Charles.

2 reacties op “***Zoon voor Kate en prins William

  1. De Engelse koning Hendrik VIII die leefde van 1491 tot 1547 was gebrouilleerd met de Paus omdat hij geen toestemming kreeg om te scheiden. Toen heeft Hendrik de RK kerk verbannen, zichzelf tot hoofd van de Engelse kerk uitgeroepen en de Anglicaanse Kerk gesticht. Omdat de koning/koningin het hoofd is van de Anglicaanse kerk, mag hij/zij niet met een Katholiek iemand trouwen. raar maar waar.
    Grappig dat ons koningshuis ook troonopvolger is van Engeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.