-Prins Bernard jr.

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Wat een verschrikkelijk nieuws….lymfklierkanker bij de zoon van Uw zus prinses Margriet en haar man Pieter. Wat erg. Ik las dat er nog onderzoeken gedaan worden. Dus hoop houden hé.

Zoveel zorgen weer. Voor God-of-wie-hier-over-gaat is iedereen gelijk, het maakt niet uit of men prins is of gewone burger.

Welterusten.

-Frisse sinasappelsmaakdag

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Vandaag was het zo’n dag…zo’n dag waarbij je aan een snoepje met frisse sinasappelsmaak moet denken. U weet wel een dergelijke dag waarbij je zo’n leuk deuntje zou willen zingen.

Gisteren was het een Corry Konings-en-de-rekels met Adio adio adio, visser met je ravenzwarte haar-dag. U weet wel, zo’n dag die wel vrolijk wil klinken maar een naar smaakje aan zit. Zo’n ik-ben-wel-verliefd-maar-hij-laat-niks-meer-van-zich-horen-lied. Volledig afwachten-syndrome-dag.

Dan maar liever een Raymond van het Groenewoud-dag met bijvoorbeeld een pittig lied zoals het ‘je veux de l’amour-lied’. En dan vooral mee zingen met de woorden: ‘op de vloerrrrrrrrrrrrr’. Of met de woorden “maar ik wil geen grap meneer”.

Bij zo’n dag staat de volumeknop van de luidspreker eigenlijk wel redelijk hoog. Ja wel, ja wel, dat moet wel. Ik zing zo hard mee dat het geluid wel hoog moet staan, want anders komt Raymond er niet boven uit. En dan weet de buurvrouw ook meteen: “O het is weer zo’n dag, ik sla de kop koffie bij missie vandaag maar eens over”. De spreuk “beter een goede buur dan een verre vriend” is hier ontstaan volgens mij. Die verre vriend woont niet zonder reden zo ver weg.

Wanneer heeft u nou eens een “je veux de l’amour”-dag? Ik bedoel zo’n dag dat u het lied op mijn-volume-sterkte kan draaien?.

Ik ga Van Morrison eens opzoeken. Doeiiiiiiii

©missie M.

*Koninklijk nieuws

Lieve beste prinses Beatrix, Majesteit,

Heeft U het al gelezen dat een Koninklijke zwaan van Queen Elizabeth op de barbecue terecht was gekomen? Ze is geroosterd en opgegeten terug gevonden. Ze was bijna helemaal opgegeten. Arme zwaan. In de twaalfde eeuw was het hoogverraad wanneer men een koninklijk dier zou doden. De zwaan is een beschermd dier, maar tja er was niemand om haar te beschermen.

En nu het nieuws van het Belgisch koninklijk huis. De 72-jarige ex-minnares van koning Albert II ,Barones Sybille de Selys de Longchamps, (de naam klinkt als een longdrink met veel alcohol) zegt dat koning Filip autistisch is. Zal het een gemene roddel zijn, een wraakdaad omdat koning Albert bij Paola bleef en niet met haar verder ging? Van de andere kant…Wat zwaar, wat erg, wat anti-taboe, wat ruig…wat stoer…wat goed…wat vet…wat als het werkelijk waar is dat Filip autistisch is. Want autisten worstelen met het leven, de een meer dan de ander, maar ze zijn vaak heel intelligent en lief…en eerlijk. Koning Filip, I believe in You. ZET UM OP.

Uw bedankfeest gaat niet door op 14 september omdat het zo kort na het overlijden van Friso is. Binnenkort word een nieuwe datum bekendgemaakt las ik. Maar de presentatie van het droomboek voor koning Willem-Alexander gaat wel door op 5 september. Het boek is een bundeling van dromen van inwoners van ons koninklijk Nederland. Toen ik het las dacht ik “achhh vergeten in te sturen”…Ik heb mijn droom voor koning Willem-Alexander nog boven op het kasje liggen. Zou ik het als ps kunnen nasturen zodat de koning het losjes achterin het boek vast ‘niet’ met het niet-machine?

doei.

©missie M.

-Lachende premier

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Hij stond er vandaag weer in, mét foto nog wel. De lachende Mark Rutte. Zwaaiend en lachend op weg naar het ministerie van Financiën waar hij het over een nieuw bezuinigingspakket zou hebben. Minister Dijsselbloem noemde hulp aan Griekenland na 2014 “onvermijdelijk”. Mark Rutte beloofde vorig jaar nog dat er “geen cent meer naar Griekenland” zou gaan, maar “Schoorvoetend erkende de VVD-leider dat hij zijn verkiezingsbelofte ‘deels’ had gebroken” stond in de krant. En steeds weer dat lachje alsof hij er lol in heeft dat hij het weer “geflikt” heeft de Nederlandse bevolking te bedonderen. Oud-minister van Agt had om veel minder een bezorgde vaderlijke blik opgezet met bijvoorbeeld de woorden: “lieve mensen we zullen noodgedwongen de reflector voor op de fiets gaan verplichten” of zoiets…

Ik geloof nooit dat de bevolking op Mark Rutte gestemd heeft, want in het Rita-Verdonk-tijdperk kon hij alleen met Rita’s succes mee liften, anders was hij nooit boven aan de lijst terecht gekomen. Ik denk dat Brussel hem gekozen heeft.

Ik moet naar mijn teiltje.

Welterusten.

©missie M.

*Muggenbulten

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Ik ben flink ‘begaai’t door muggen. Ik tel een stuk of zes muggenbulten op mijn armen en benen. Ik vermoed dat het gisteravond is gebeurd toen ik door mijn bloementuintje liep. Ik stond verstelt van het aantal bijen en hommels op een struik. Ze zitten er al weken op. Ze hebben die bloemen al helemaal leeg gesabbeld zou je denken, maar toch…toch gaan ze door met de bloemenhoning op slurpen.

 Ik las op Elsevier.nl dit stukje van 28 juni 2013:Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) denkt dat burgers begrip hebben voor de bezuinigingen van het kabinet. ‘Nederlanders begrijpen heel goed dat er geen gemakkelijke keuzes meer zijn’, aldus Asscher.

 Nee Lodewijk Asscher, de bevolking heeft geen begrip dat Nederland kapot bezuinigd word. Een bloem kan het hebben dat ze leeggezogen word mits er steeds weer voldoende zon, bemesting en regen aanwezig is. Maar dit kabinet haalt de zon, de bemesting én de regen weg. Als de plant daar uiteindelijk door verdord, gaan de hommels en bijtjes ook verhongeren.

Voor het aantal muggenbulten dat men kan oplopen ondanks dat men goed zorgt, schoffelt en water geeft kan ik begrijpen, maar hoeveel begrip moet men hebben om ‘dit gebezuinig’ te begrijpen?

 Majesteit, trek Uw zoon aan de koningsmantel en zeg dan “sla met de vuist op tafel” en roep dan “en nu is het genoeg!”.

doei
©missie M.

**Bejaarde bossen

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Luister effe. Moet U binnenkort nog naar de Universiteit van Wageningen voor het een of ander? Waarom? Ze hebben een onderzoek gedaan naar de “tekenen” van ouderdom van de Europese bossen. Onze bossen zijn bejaard en kunnen dan minder koolzuurgas uit de atmosfeer op nemen om het broeikasteffect te temperen zeggen ze. Ze zeggen dat onze bossen over hun piek zijn en daarbij zijn ze dan ook nog eens gevoeliger voor stormschade, brand en insecten. In de krant stond: “de babyboom-generatie wordt oud, maar er staat nog geen nieuwe generatie bomen klaar om hun rol over te nemen”. Ze gaan die mooie oude bomen toch niet kappen hoop ik? Waarom zijn er jaren geleden dan geen jonge bomen geplant als extraatje?

Asjemenou….Kan U niet eens met Uw zus prinses Irene overleggen of zij met deze bomen gaat praten of het werkelijk waar is, want het lijkt me stug dat onze bomen bejaard zijn omdat ze na de Tweede wereldoorlog zijn geplant. Oude bomen geven juist rust…wat weer innerlijke energie opwekt….Wie heeft het dan nog over “de piek” van oude bomen of over “minder CO 2 opname”? Het broeikast-effect temperen….Is dat alleen de taak van deze bomen of ook van de mensen ? Kolencentrales bouwen, kerncentrales bouwen, Ontbossing, en zelfs beleggen in kernwapens…daar kan een heel oerwoud van jonge bomen niet tegen op. Dát moet aangepakt worden en niet die lieve oude bomen. Rutte en Samsom zouden natuurlijk weer roepen dat het allemaal de schuld is van de ‘vergrijzing’, ook de vergrijzing in de natuur. Plant er maar een paar hectare jonge bomen naast. Liever een sterke oude boom die over de piek is, dan een jong iel boompje zonder karakter.

doei.

©missie M.

*Afscheid Friso

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

De afscheidsmis, de afscheidsplechtigheid, de besloten begrafenis, de uitvaartdienst van prins Friso nog maar net achter de rug of ik kom weer aan met gezeur. Nee ik wil niet zeuren. Ik las de krant, bekeek de foto’s in de krant. Triest, triest triest. Men zag het aankomen, heeft 1,5 jaar de tijd gekregen om het definitieve afscheid aan te zien komen. Wat moet er verder nog gezegd worden?

Wat me wel op viel op één foto in de krant. De foto van de linten aan de bloemstukken. Vier linten bij de gele rozen. Op het eerste lint stond “Beatrix” op het tweede lint “Mabel” op het derde “Luana” en op het vierde lint stond “Zaria”.

U bent nog steeds de majesteit, tot voor kort de koningin van Nederland, nu prinses Beatrix. Maar Friso is Uw zoon en ieder had het vast begrepen als er stond “je mam” of “je moeder”. Of ben ik nu toch aan het zeuren?

Majesteit, veel sterkte in deze moeilijke tijd voor U en de Uwen.

Ik ga mijn nachtpon aan trekken en mijn tanden poetsen. Ik wens U een fijne nachtrust.

©missie M.

***oude brief over Nikita van Elton

Dinsdag 3 januari 2012

 Lieve beste Majesteit,

Ik hoorde vandaag alweer Nikita van Elton John, alweer ja.
Wat heb ik toch steeds medelijden gehad met Elton toen hij in 1985/1986 over de Oost-Duitse grensbewaakster zong. De Nikita “with eyes that look like ice of fire”.Wat een smart zong die man. “Oh Nikita you will never know, anything about my home”.
Jaren later zong hij nog steeds “Nikita I need you so”.Ik wou hem zeggen “Laat haar los”, iemand met eyes that look like ice on fire geeft alleen maar troubles en dat wil je toch niet.

……
Soms hoor ik het lied meermaals per week…..ik kan er niet meer tegen anno 2011/2012. Hij zong “Do you ever dream of me”.
Ja du’h…Hij is allang met een man getrouwd. Prima, maar hij heeft Nikita al die tijd hoop gegeven. Nikita is waarschijnlijk geen Oost-Duitse grensbewaakster meer want de muur ligt om. Als ze voor Elton bestemd was dan was ze vrij geweest om naar zijn home te gaan….waarschijnlijk is ze al naar zijn home geweest en heeft ze rechtsomkeer gemaakt naar de muur die niet meer bestaat, omdat Elton getrouwd is…hij houd waarschijnlijk helemaal niet van Nikita’s. Hij heeft Nikita om de tuin geleid.

…….
De moraal van dit verhaal…??…wie het weet mag het zeggen, een ding weet ik wel. Dat ik het verhaal nu verdrietiger vind dan in 1985, want toen bestond er hoop voor Nikita en nu heb ik het lied net iets te vaak gehoord. Ik zou het fijn vinden als U contact opneemt met de dj’s van de Nederlandse radiozenders en hen vraagt om dit lied voorlopig niet in Limburg…in onze straat, in mijn home… ten gehore te brengen.

Majesteit, welterusten….doei.

©missie M.

**Halve maan

Lieve beste prinses Beatrix, majesteit,

Hoe gaat het met U? Kan U een beetje slapen? Het Nederlandse volk leeft met U en Uw familie mee.

Afgelopen week zou er een sterrenregen te zien zijn geweest. Ik heb ’s avonds een paar keren buiten naar de donkere lucht gekeken, niks alleen maar wolken. Vanavond zag ik een halve maan in de lucht. Morgen zou de andere helft komen.

Welterusten.

©missie M.

***geachte meneer Cees Sterk

Geachte meneer Cees Sterk,

Vandaag stond er in de krant dat Orbis op een tekort van 6,5 miljoen afstevent als er niks word ondernomen. Vorig jaar maakte Orbis nog 6,9 miljoen winst vooral dank zij de care-activiteiten verpleging&verzorging en Thuiszorg. (dat is dus vn de ouderenzorg waar winst gemaakt word, hoezo de vergijzing is te duur?) Het verlies aan de ziekenhuiskant bedroeg in 2012 één ton.

U roept op om de achterstand te corrigeren op materiële en personele kosten. Medewerkers met zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof worden niet vervangen, tijdelijke contracten worden wellicht niet verlengd, minder stageplekken, personeel kan onbetaald verlof oppakken, personeel moet een extra tandje bij zetten enz.enz.

Ook word iedereen gevraagd om alert te zijn op mogelijke materiële ‘verspilling’. ‘Het is een opgave van ons allen om ons ziekenhuis maatschappelijk en financieel gezond te houden’. Aldus bestuursvoorzitter Cees Sterk.

 Ik wil meteen met de deur in huis vallen. Ik reageer alert op materiële “verspilling”. Er volgt nu een stukje uit de krant van juni 2013:

7 juni 2013: RvB Orbis in top 50 topsalarissen zorg

De complete Raad van Bestuur van Orbis behoort tot de top 50 best verdienende bestuurders in de ouderenzorg.

Dat blijkt uit een overzicht van vakbond Abvakabo FNV over topsalarissen van vorig jaar. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Cees Sterk, had een inkomen van bijna 240.000 euro. De twee andere bestuurders verdienden ongeveer 230.000 euro.

 U verdient meer dan de president van Frankrijk. U en uw twee collega-bestuurders met zo’n inkomen…dat is als wanneer Frankrijk 3 presidenten zou hebben. Het volk zou dan protesteren en met spandoeken lopen met daarop de tekst “zoó  zoó kan het niet op?” …in het Frans natuurlijk. U en uw collega’s kunnen best met een tandje minder doen vind ik.

p.s. In een brief uit 2009 had ik het er al over. Toen werden al velen ontslagen en ging het bezuinigen al over “met minder middelen meer presteren” omdat de bouw van het nieuwe ziekenhuis te duur was uitgevallen.

Doei

©missie M.