**Halloween Halloqueen

Lieve beste Majesteit,

Het is vandaag Halloween. In mijn jeugd kende ik alleen Sint Nicolaas en Sint Maarten, althans het verhaal van hoe Maarten op 11 november in de kou van bovenop zijn paard zijn mantel door scheurde en de helft aan een arme man gaf. Met Sint Maarten gaan de kinderen met lantaarns langs de deuren voor snoepjes bedelen. Ergens in het dorp is dan een groot St.Maartens-vuur. Het halve dorp staat er om heen liedjes te zingen… een St.Maartens-look-a-like rijd dan op een paard rond.Meestal is het paard bang voor de herrie en het vuur. Daarom laat de St.Maarten-look-a-like de appels door de St-Maartens-feest-organisatie uitdelen.

Met Halloween gaan de kinderen ook langs de deur…maar dan geen lieve uitgeholde suikerbiet met kaarsje, of papieren lampion. Als U vanavond een pompoen of lantaarn naast Uw voordeur zet, dan word er bij U aangebeld door kinderen die dan verkleed als heksen en spoken liedjes zingen voor wat lekkers.

Sinterklaas brengt de kinderen de snoepjes tot binnen, haalt er halsbrekende toeren voor uit op zijn mega-oude-van-dagen-leeftijd. Want zeg nou zelf…op je oude dag, met een wapperende lange grijze baard, met een rode fluwelen poncho, en witte lange jurk op de rug van een paard over de daken gaat lopen, langs rokende schoorstenen, en dan Zwarte Piet de schoorsteen in sturen om via de schoorsteen iets in de schoentjes van de kinderen te leggen als ze lief zijn geweest…is niet bepaald de makkelijkste weg.

Bij Halloween gaan de kinderen zelf op zoek naar snoepjes. Door het donker nog de straat op als klein kind….niet bepaald verantwoordelijk…geen reflecterend vestje maar een kaarsje in een pompoen. En dan een klein dreigement uit spreken “trick or treat” voor snoepjes. Met andere woorden “geef snoep of anders…” 😉

Ik ben wezen googlen.

Het begon ergens in de negentiende eeuw. Ierse immigranten brachten dit naar de Verenigde Staten. In Engeland werd Halloween door Kelten gevierd. Iets met geesten en de aantrekkingskracht van voedsel. Om kwade geesten bang te maken droegen de Kelten maskers.

De Christenen hebben op 31 oktober het Allerheiligenfeest en op 1 november het Allerzielenfeest. Op Allerzielen gingen Christenen gekleed in lompen langs de deuren bedelen om zielencake. Dat was brood met krenten.Voor elk stukje brood beloofden ze een gebedje te doen voor de overleden verwanten van de schenker.

Kort-om…vanavond blijf ik thuis…ik ga niet de straat op….U kan deze keer ook maar beter Uw grootste en sterkste lakei vragen om het hondje uit te laten voor de nacht.

Ik sta wel stil bij Allerzielen en doe dan een gebedje.

doei.

©missie M.

*Lang leve de koningin…

Lieve beste Majesteit,

Daar stonden ze dan in onze krant van vandaag met blije gezichten…terwijl ik mijn kopje thee dronk…Mark Rutte en Diederik Samson. U wordt gewoon buiten dat politieke-belangrijk-voor-Nederland-gedoe gehouden heb ik in de gaten. U bent toch onze koningin!!! U zat toch op de derde dinsdag van september dit jaar in die gouden koets en las vanaf Uw gouden troon de troonreden voor op prinsjesdag…allemaal ‘belangrijke’ zaken voor ons land…dat de broekriem voor iedereen weer word aangetrokken…behalve voor het koningshuis…U wuifde nog naar het volk vanaf het balkon. En het volk wuifde terug. Was dat allemaal voor de show?

Dit gaat dezelfde weg als de weg van de postzegel. Eerst stond er op de postzegel het bedrag op 0,05 ct. 0,10 ct. 0,45 ct. en nu staat er een 1 op. Zo kan men ongemerkt die postzegel van € 0, 45  ineens € 0,60 . laten kosten. Jeetje-mina…en de huurprijzen van rijtjeshuizen…nog zoiets…omgerekend in de gulden-tijdperk  is het de huurprijs van een klein kasteeltje. Terwijl het volk zo’n hoge vaste lasten heeft elke maand….bijvoorbeeld het ziekenfonds met z’n hoge bedragen en hoge eigen risico-geldbedrag….alsof het volk gestraft word. Waar gaat het naar toe?

Waarom heeft Nederland nog een troonprins als die troon niet veel meer voorstelt? Mag U nou alleen nog maar lintjes doorknippen en hoofddoeken dragen als U naar de VAE op staatsbezoek gaat?…Waarom laat U dat gebeuren? Word U omgekocht? Krijgt U zwijggeld? Heb ik een paar bladzijdes gemist? Waar ging het mis?

Moet dit land nou Mark Rutte en Diederik Samson gehoorzamen? Twee mannen die net zo goed volgende maand alweer thuis op de bank zitten omdat ze meer tijd voor hun gezin willen vrijmaken…zoals Wouter Bos en…Camil Eurlings.Of zoals de hele VVD-fractie in Roermond, inclusief de wethouder en pas aangenomen burgemeester (met GRATIS wachtgeld) die opgestapt zijn….oa uit belediging en vertrouwenskwestie. Zelfs een van de beste advocaten heeft nu een zelf advocaat nodig. Wat is nog zeker in ons land?

U en Uw familie zijn door zwaar weer gegaan, met heel wat storingen en depressies.Maar nooit liep U weg.

Een kabinet dat de energie niet eens steekt in de haarscheurtjes van de kerncentrale. Ik zeg “NEE” tegen die haarscheurtjes in de kerncentrales. En ik zeg “ja” tegen onze echte verantwoordelijke koninginnentitel. U bent toch geen wijnkoningin of meikoningin. Majesteit, sla met de vuist op tafel….met de woorden “en nou is het genoeg !”.

doeiiii

©missie M.

-Geen openbare beëdiging

10-07-2012:Tweede kamer:

Lieve beste Majesteit, Ik zal eerst een mooi plaatje opzetten om de brok in mijn keel te verdrijven..Een plaatje van Natasja Bedingfield met SOULMATE.

Vandaag stond er iets in de krant waarbij ik een jippie-moment kreeg. Ik zal het citeren:

Beatrix wil geen openbare beëdiging. Koningin Beatrix blokkeert het plan van de Tweede kamer om de beëdiging van nieuwe ministers openbaar te maken, in plaats van achter gesloten deuren. Ze wil er geen camera’s bij hebben. Dat heeft ze premier Mark Rutte laten weten, meldden betrouwbare bronnen aan RTL Nieuws. De kwestie ligt politiek gevoelig.

Ik dacht; “Yes….de vuist van mijn Queenie heeft de tafel geraakt..eindelijk. Ze laat van zich horen. Bij die gedachten smaakten de vitaminedruppels ineens best wel lekker…ik had voorheen nog nooit een smaak geproefd aan die vitaminen. Zou niet weten of de B12 lekkerder smaakt dan de C of de D.

Tot zover het jippiemoment…..Toen kwam het niet-jippiemoment.

Majesteit…prima dat U de vuist op tafel timmert, maar de reden begrijp ik minder goed. Waarom achter gesloten deuren? Het gaat de hele bevolking aan!! Deze methode is alleen voor zwakkelingen. Een methode die gekozen word als men het “het  gelijk hebben” niet op een eerlijke manier kan halen. Zolang alles eerlijk en oprecht besproken word…ontstaat er geen onrust.. Eerlijkheid geeft duidelijkheid….want soms lijkt iets anders dan het is…steekt de vork anders in de steel dan de standaard-vork in de standaard-steel. Ja politiek, het ligt gevoelig…maar achter gesloten deur ook. U sluit mensen buiten op deze manier. Waar is het recht om gehoord te worden? Zo ontstaat “oud leed“..en voor je het weet beland je op de relatiepijler.  Zelfs criminelen mogen moeten gehoord worden. Het medisch dossier en prive-zaken zijn voor achter gesloten deuren…en niet iets wat iedereen aan gaat…anders weet U volk straks nog steeds niet waar het op moet stemmen in verkiezingstijd.

Dus Majesteit, laat géén achterdocht ontstaan en bespreek alles eerlijk, om duidelijkheid te krijgen hoe het “echt” is gegaan, op een eerlijke manier hoeft U zich zelf niks te verwijten en hoeft U niet bang te zijn dat er straks een cameraploeg voor U deur staat met lastige vragen.

doeiiiii

©missie M.

foute mededeling tv-zender

Lieve beste Majesteit,

Dat was effe schrikken zeg…National Geographic Channel had per ongeluk een bericht geplaats met een steunbetuiging aan Uw familie omdat prins Friso zou zijn overleden.

Gelukkig was dat een foute mededeling…vreselijk zo’n foute mededeling…De tv-zender betreurd deze mededeling ten zeerste.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ontkent dat er iets is veranderd in de situatie van prins Friso. 
“Zoals eerder gemeld zullen wij bij significante veranderingen in de gezondheidstoestand van de Prins mededelingen doen.”

Dan gaan we maar een warme kop thee drinken.

doeiiiiiiii

*Donorjacht

Lieve beste Majesteit,Ik zie het weer vaak op tv, hoor het op de radio, las het gisteren in de krant.
Het krantartikel luidde “BN-ers jagen op nieuwe donoren”. Erica Terpstra, Lange Frans, Giel Beelen, Nicolien Sauerbreij enz.enz. allemaal in actie voor een orgaanwervings
-actie. Omdat het deze week de “week van de donor” is willen ze zoveel mogelijk nieuwe donoren werven. 5,5 miljoen Nederlanders hebben hun orgaandonatie laten vast-
leggen. Ongeveer 1310 mensen wachten momenteel op een donororgaan. Majesteit, bent U al donor? Dan moet U ook nog eens deze week iemand anders donor maken.
Ik vind het zo dubbel. Tuurlijk hartstikke fijn als je iemand kan helpen. Ik vind het mooi als iemand geholpen kan worden en zijn/haar leven weer kan oppakken.Ik ben jaren bloeddonor geweest.
Maar die “orgaandonorjacht” van nu voelt zo opdringerig…
Het voelt alsof ik dan genomineerd word voor een fase waarin ik nog niet wil zijn….want er zijn zoveel mensen die wachten op een donororgaan. En ik kan daar wat aan doen.
Ik hoef mijn handtekening maar te zetten…terwijl ik mijn register jaren geleden al heb ingevuld én opgestuurd. Waarom nu weer dat “jagen”? Omdat er velen nog geen donor zijn? Het voelt alsof ik dan sneller op een omgekeerde “wachtlijst” word gezet….want er zijn zoveel mensen die wachten op een orgaan…en bij een wachtende rij word er toch gezegd….. “doorlopen aub”…want er zijn nog zoveel wachtenden voor U.
Als ik nu aan U zou vragen “is Friso al donor?” dan zou dat heel hard kil en cru zijn van mij…terwijl Friso korter bij zijn afscheid zou kunnen staan dan iemand die fluitend op zijn fiets staande word gehouden door het donorwervingsteam. Ik zou willen dat iedereen weer gezond is of gezond word…maar deze aanpak…ik heb er moeite mee…Ligt dat aan mij? Heeft U dat dan niet? Laat ik een ander voorbeeld noemen….Opa (?) zit in een ouderenwoning (waar mensen v.op een wachtlijst staan)…gelukkig te zijn…dan word opa opgenomen met longontsteking…hij hoopt gauw weer opgeknapt te zijn zodat hij naar zijn stekkie terug kan…en dan krijgt hij telefoon met de vraag of de woning van opa gauw vrij komt.
Sla me maar om de oren,kijk me maar scheef aan, mopper maar op me…ik kan het niet helpen….t’is mijn gevoel.Help me maar te overtuigen dat mijn gevoel het verkeerd ziet.
En mijn gevoel zegt “en nu slapen gaan”. Welterusten.
doeiiiiiii

*SCHRIK…

Lieve beste Majesteit,

Toen ik vanmorgen lekker aan het ontbijt zat en de krant las schrok ik bij een artikel. Het was een heel klein artikel met grote gevolgen. Ik moest er niet aan denken dat dit zou kunnen gebeuren…maar het is gebeurd. Mijn beschuitje was daarna niet lekker meer. Ik dacht ook meteen aan die brief die ik U schreef in 2009. Ik heb daarom meteen die oude brief opgezocht en onder deze mail geplaatst zodat U die nog kan nalezen.

Ik zal het stukje uit de krant van vandaag citeren:

Polen

 Diefstal van volle lijkwagen. Warschau-In Polen zijn twee mannen opgepakt wegens de diefstal van een volle lijkwagen, aldus de politie gisteren. In de wagen lagen 12 lijken. De wagen was bij een gespecialiseerd bedrijf in het Duitse Hoppegarten klaargezet voor een rit naar een crematorium vandaag. De wagen en de lading zijn nog niet gevonden.

U heeft het ontbijt natuurlijk al benuttigd neem ik aan…Majesteit…waarom moeten onze overledenen met meerderen tegelijk naar Polen vervoerd worden, omdat het daar goedkoper cremeren is, en komen levenden Polen naar hier omdat het hier goed ‘leven’ (verdienen) is? Tis toch ook niet meer normaal wat het laatste afscheid in Nederland kost. Steek daar een stokje voor a.u.b.

Fijne dag verder, doei.

©missie M.

 

zondag 04 oktober 2009

Lieve beste Majesteit,

Moet u eens luisteren…ik was vorige week bij een crematieplechtigheid in een gebouw wat helemaal geen crematorium was. U zult nu wel denken “so?? Nou denk dat zal ik U even uitleggen. Er was een crematieplechtigheid in een gebouw waar geen crematie kon plaats vinden.

Alle mensen begeleiden de overleden dierbare naar zijn laatste rustplaats. Zo hoort het toch…U begeleidde u vader ook tot in de familiekelder/graf. In het gebouw waar ik het over heb vind de ceremonie plaats, de afscheidsplechtigheid. Daarna gaat iedereen aan de koffietafel zitten. Koffie Thee broodjes, soms zelfs vlaai of cake. Nu komt het….dan moet de overledenen nog een hele rit rijden…gereden worden tot aan het crematorium. Soms worden overledenen zelfs naar Polen gebracht om te cremeren omdat het cremeren daar goedkoper is. Dus als iedereen denkt dat de dierbare tot zijn laatste rustplaats is begeleid moet de dierbare die laatste kilometers alleen afleggen. Wheeewww…ik wil dat niet. Ik wil niet dat ik straks in mijn gewaad helemaal alleen verder moet reizen terwijl iedereen al aan de koffie zit. Majesteit steek hier alsjeblief een stokje voor.

Ik ga mijn pon aan trekken en mijn tanden poetsen. Welterusten,doei

 ©missie M.

Hier onderen een klein stukje krantenartikel uit 2009:
Jan Cox: ondernemer tot in ‘t graf
dinsdag, 29 sep 2009 
Door: Dagblad De Limburger

MAALBROEK – Jan Cox is een boerenzoon uit Maalbroek. ……………………………………………………………………………………Door mijn contacten met Duitse relaties, kwam ik erachter dat cremeren in Duitsland heel anders gebeurt dan bij ons in Nederland. De combinatie, in een crematorium, van een aula voor rouwverwerking en een horecafunctie bestaat gewoon niet. In Duitsland wordt de kist met het stoffelijk overschot gewoon na een afscheid of kerkdienst weggehaald door de begrafenisondernemer. Per vrachtwagen worden dan enkele kisten tegelijk naar een crematorium gebracht dat eigenlijk niet meer is dan een verbrandingsoven. De urn of de as wordt dan bijgezet op een begraafplaats. Nabestaanden mogen de urn niet zelf meenemen.”……………………………..

*Groene muiltjes

Lieve beste Majesteit,

Ik las dat de Luxemburgse troonopvolger Guillaume gisteren is getrouwt met de 28 jarige Belgische gravin Stéphanie de Lannoy. En vandaag gaan ze voor de kerk trouwen.  Stephanie heeft daar haar Belgische nationaliteit voor op gegeven….

Nou wat anders…De vrouw van de Franse koning Lodewijk XVI heette Marie-Antoinette. Zij had een paar groene muiltjes met roze banden en zijden strik, maatje 35,5. Die had ze in 1775 gekregen van een lid van haar hof (lid van haar hof…klinkt alsof ze een tuinvereniging had met leden) enfin dat was 18 jaar voordat zij door de guillotine werd onthoofd. Door de guillontine onthoofd…getsie…Maar het gaat dus over die muiltjes want die hebben op een veilig in Parijs 62.460 euro opgebracht. Majesteit…ik hoop niet dat Marie-Antoinette bij die guillontine-zaak die schoentjes aanhad. Muiltjes uit 1775…en dan ook nog maatje 35,5…wat uniek dat ze nog bestaan. Ze zullen vast wel mooi staan in een glazen kasje.

Of zou zij net zoals U een zolder hebben gehad waar alle cadeautjes werden neer gezet…want dan slijt het niet, maar dan heeft ze er ook niet veel plezier van.

Heeft U ook zulke mooie muiltjes die straks zoveel euro op kunnen brengen? Ze zijn na zovele jaren meer waard dan de nieuwprijs. De mijne houden het meestal niet zovele jaren vol…maar ik heb geen cadeautjes-zolder…ik draag mijn schoenen gewoon.

Ik ga maar weer eens schoenen poetsen.

doei.

©missie M.

**een zomerdag in de herfst

Lieve beste Majesteit,

Ik had mijn zomerjas al op zolder gehangen…en nou werd het gisteren  toch weer zomer. Het was zonnig en 24 graden. De libellen vlogen kris kras door de tuin. Ik zag een klein BontZandoogje(vlinder) op het tuinpad landen.Even later kwam ook een grote Dagpauwoog(vlinder) op het tuinpad zitten. Stel…stel…dat ze mekaar leuk zouden gaan vinden…dat ze wat verder gaan dan bijtje-bloempje….dat ze een kortstondige verhouding met mekaar krijgen, een relatie. Stel dat het kleine Bont zandoogje een vrouwtje is…en de grote Dagpauwoog een mannetje. En er straks een klein zwanger vlindertje door de lucht vliegt. Hoe staan de verhoudingen? En….niet te vergeten…hoe wat wie? Heet het jong vlindertje dan Bont-zand-pauw-oogje? Een nieuwe soort…Of een Dag-zand-oogje. STOPPPPPP….Laten we niet te ver op de feiten vooruit lopen. Ik denk dat die Dagpauwoog geen oog heeft voor de Bontzandoog…en de Bontzandoog heeft vast geen oog voor de Dagpauwoog. Ze hebben vast alleen oog voor mijn bloemen en tuinpad.

Ik wens U een fijne zaterdag,doei.

©missie M.

*uitgelekt plan

Lieve beste Majesteit,

Ik las afgelopen week in de krant een “uitgelekt stuk” van VVD en PvdA. En Haagse bronnen bevestigden dat de plannen in enige vorm op tafel hebben gelegen.

VVD en PvdA spelen namelijk met de gedachte om “onnodig bezoek” aan de spoedeisende hulp of huisartsenpost te beboeten. Ook overwegen ze het huisartsenbezoek onder het eigen risico te scharen en een extra eigen bijdrage te vragen bovenop het eigen risico.

…zucht…zucht…zelfs U heeft nog minder onkosten aan het onderhoud van de Groene Draeck. Waar gaat dat toch naar toe met dit Nederland? We hadden zo’n goed en mooi systeem. Iedereen betaalde zijn ding en niemand kwam te kort. Nu betalen de mensen veel veel meer dan hun ding en krijgen nog meer rekeningen. Ze betaalden jaren lang voor hun pensioen en waar is dat geld als ze het straks mogen ontvangen?  Activisten liepen de straat op met spandoeken “geen kerncentrale”…en nu er scheurtjes zitten in de kerncentrales en scheuren in het zorgstelsel, mensen niet gelijk behandelt worden…jaaa want wie veel geld heeft krijgt meer zorg…zie ik geen enkel spandoek.

Ik hoop niet dat het straks zo’n “klucht” word zoals hier onderen.

Kom ik bij de huisarts zegt de                                                                                                 huisarts:  “missie M….gaat U zitten…ik heb goed nieuws en slecht nieuws voor u”. Ik: O o dokter…dan vertel me maar eerst het slechte nieuws”.                                          Huisarts:”Het slechte nieuws is dat ik u een bekeuring geef bovenop u eigen bijdrage”.                                                                                                                                               Ik: Oei dokter…wat heb ik gedaan?                                                                                Dokter: Nou dat knobbeltje in u lijf was niks van betekenis, dat was een opgezwollen klier…dat had u op internet kunnen opzoeken…u bent gewoon gezond en het bezoek was dus onnodig…daarom krijgt u nu een geldstraf”.En als u niet binnen veertien dagen betaalt komt de deurwaarder langs.

Majesteit, ik ben toe aan een sterke kop thee.doeiiiiiiiiiiiiiiiiii

©missie M.