-Geen openbare beëdiging

10-07-2012:Tweede kamer:

Lieve beste Majesteit, Ik zal eerst een mooi plaatje opzetten om de brok in mijn keel te verdrijven..Een plaatje van Natasja Bedingfield met SOULMATE.

Vandaag stond er iets in de krant waarbij ik een jippie-moment kreeg. Ik zal het citeren:

Beatrix wil geen openbare beëdiging. Koningin Beatrix blokkeert het plan van de Tweede kamer om de beëdiging van nieuwe ministers openbaar te maken, in plaats van achter gesloten deuren. Ze wil er geen camera’s bij hebben. Dat heeft ze premier Mark Rutte laten weten, meldden betrouwbare bronnen aan RTL Nieuws. De kwestie ligt politiek gevoelig.

Ik dacht; “Yes….de vuist van mijn Queenie heeft de tafel geraakt..eindelijk. Ze laat van zich horen. Bij die gedachten smaakten de vitaminedruppels ineens best wel lekker…ik had voorheen nog nooit een smaak geproefd aan die vitaminen. Zou niet weten of de B12 lekkerder smaakt dan de C of de D.

Tot zover het jippiemoment…..Toen kwam het niet-jippiemoment.

Majesteit…prima dat U de vuist op tafel timmert, maar de reden begrijp ik minder goed. Waarom achter gesloten deuren? Het gaat de hele bevolking aan!! Deze methode is alleen voor zwakkelingen. Een methode die gekozen word als men het “het  gelijk hebben” niet op een eerlijke manier kan halen. Zolang alles eerlijk en oprecht besproken word…ontstaat er geen onrust.. Eerlijkheid geeft duidelijkheid….want soms lijkt iets anders dan het is…steekt de vork anders in de steel dan de standaard-vork in de standaard-steel. Ja politiek, het ligt gevoelig…maar achter gesloten deur ook. U sluit mensen buiten op deze manier. Waar is het recht om gehoord te worden? Zo ontstaat “oud leed“..en voor je het weet beland je op de relatiepijler.  Zelfs criminelen mogen moeten gehoord worden. Het medisch dossier en prive-zaken zijn voor achter gesloten deuren…en niet iets wat iedereen aan gaat…anders weet U volk straks nog steeds niet waar het op moet stemmen in verkiezingstijd.

Dus Majesteit, laat géén achterdocht ontstaan en bespreek alles eerlijk, om duidelijkheid te krijgen hoe het “echt” is gegaan, op een eerlijke manier hoeft U zich zelf niks te verwijten en hoeft U niet bang te zijn dat er straks een cameraploeg voor U deur staat met lastige vragen.

doeiiiii

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.