*Lang leve de koningin…

Lieve beste Majesteit,

Daar stonden ze dan in onze krant van vandaag met blije gezichten…terwijl ik mijn kopje thee dronk…Mark Rutte en Diederik Samson. U wordt gewoon buiten dat politieke-belangrijk-voor-Nederland-gedoe gehouden heb ik in de gaten. U bent toch onze koningin!!! U zat toch op de derde dinsdag van september dit jaar in die gouden koets en las vanaf Uw gouden troon de troonreden voor op prinsjesdag…allemaal ‘belangrijke’ zaken voor ons land…dat de broekriem voor iedereen weer word aangetrokken…behalve voor het koningshuis…U wuifde nog naar het volk vanaf het balkon. En het volk wuifde terug. Was dat allemaal voor de show?

Dit gaat dezelfde weg als de weg van de postzegel. Eerst stond er op de postzegel het bedrag op 0,05 ct. 0,10 ct. 0,45 ct. en nu staat er een 1 op. Zo kan men ongemerkt die postzegel van € 0, 45  ineens € 0,60 . laten kosten. Jeetje-mina…en de huurprijzen van rijtjeshuizen…nog zoiets…omgerekend in de gulden-tijdperk  is het de huurprijs van een klein kasteeltje. Terwijl het volk zo’n hoge vaste lasten heeft elke maand….bijvoorbeeld het ziekenfonds met z’n hoge bedragen en hoge eigen risico-geldbedrag….alsof het volk gestraft word. Waar gaat het naar toe?

Waarom heeft Nederland nog een troonprins als die troon niet veel meer voorstelt? Mag U nou alleen nog maar lintjes doorknippen en hoofddoeken dragen als U naar de VAE op staatsbezoek gaat?…Waarom laat U dat gebeuren? Word U omgekocht? Krijgt U zwijggeld? Heb ik een paar bladzijdes gemist? Waar ging het mis?

Moet dit land nou Mark Rutte en Diederik Samson gehoorzamen? Twee mannen die net zo goed volgende maand alweer thuis op de bank zitten omdat ze meer tijd voor hun gezin willen vrijmaken…zoals Wouter Bos en…Camil Eurlings.Of zoals de hele VVD-fractie in Roermond, inclusief de wethouder en pas aangenomen burgemeester (met GRATIS wachtgeld) die opgestapt zijn….oa uit belediging en vertrouwenskwestie. Zelfs een van de beste advocaten heeft nu een zelf advocaat nodig. Wat is nog zeker in ons land?

U en Uw familie zijn door zwaar weer gegaan, met heel wat storingen en depressies.Maar nooit liep U weg.

Een kabinet dat de energie niet eens steekt in de haarscheurtjes van de kerncentrale. Ik zeg “NEE” tegen die haarscheurtjes in de kerncentrales. En ik zeg “ja” tegen onze echte verantwoordelijke koninginnentitel. U bent toch geen wijnkoningin of meikoningin. Majesteit, sla met de vuist op tafel….met de woorden “en nou is het genoeg !”.

doeiiii

©missie M.

6 reacties op “*Lang leve de koningin…

 1. Leuk geschreven, ben maar blij dat je niet in Belgenland woont, hier staat het al jaren op de postzegel en betalen we al jaren veel meer porto dan in Nederland.

  Ik ben niet blij met het stelletje lafbekken dat nu een regering moet vormen, alle mooie praatjes zijn op een hoop geveegd en daaruit komt een kabinet dat overal op beknibbeld, niet aan hun burgers denkt die het land hebben opgebouwd na de oorlog, nee: allemaal de broeksriem aantrekken, nou ja “allemaal” ……:(

 2. Leuk beschreven Missy,maar weet je wat ik me afvraag?
  Of jij expres Samson schrijft ipv Samsom?
  Ik kwam er nl pas een dag voor de verkiezingen achter dat hij Samsom heet,maar ik ben slechthorend,dus ik dacht dat ik de enige was die dat dacht…….
  Misschien doe jij het bewust? Daar ben ik nou echt nieuwsgierig naar….
  Groetjes Marigene

  • hihihi, Ik moet toegeven dat dit een nawee is van een grapje. Ik had in het begin steeds de neiging om te zeggen “Samson en Gert”(van de Belgische tv-zender)
   En door de naam Gert niet te noemen ben ik wel blijven hangen in Samson.Maar je hebt gelijk het is Samsom. De m klinkt een beetje onlogisch.;-)

   • O dus ik ben misschien echt de enige die het verkeerd verstaat…
    Ik hoor het verschil tussen de medeklinkers niet vandaar……

    • Ik lees dat het een “M” moet zijn maar ik kan het ook bijna niet horen. Het klinkt ook zo onlogisch, en om het verschil tussen M en N
     te horen moet men heel goed opletten. Als iemand een beetje door de neus praat hoor je het al helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.